• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Bohça Alışverişinde Gecelik ve İç Çamaşırı Sorunu

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

SoullessPrincess

Guru
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2014
162
22
318
İstanbul
Kızlar fikirlerinize ve yardımlarınıza ihtiyacım var :17:
Olayı çok uzatmadan nasıl anlatabileceğimi bilemiyorum. Şuan sözlüyüm ve nişan tarihimiz belli. Daha uzun bir süre olduğu için bohça konusu çok detaylı konuşulmadı. Fakat biz sözlümle yavaş yavaş araştırma yapmaya başladık. (Ailelerimize yük olmamak için her şeyi kendimiz yapacağız ve bir nevi fiyat konusunda fikir edinmek için araştırıyoruz ) Bohçaya alınanlar malumunuz.. Fakat gelin görün ki iş gecelik ve iç çamaşırı konusuna geldiğinde ne yapacağımı bilemiyorum.
Yeni evleneceklerin sohbet alanı kısmında açtığım "Sözlümle Sohbetlerimiz" kısmını okuyanlarınız varsa bilir; biz sevdiceğimle ara ara çok detaya inmeyen cinsel sohbetlerde bulunuruz. Bu sohbetler sebebiyle zevklerini, isteklerini, beklentilerini az çok biliyorum. Sorun şu ki ben bu konularda biraz çekingen bir insanım. Aslında konuşurken kendimden fazlaca eminim; sonuçta eşim olacak ve ben onu mutlu edebilmek için her şeyi yaparım :17:
Ama neden bilmiyorum kendimi öyle (bohçaya alınan tarzda) gecelik ve çamaşırlarla düşünemiyorum :18: Hiçbir zaman diğer kızlar gibi (liseden beden eğitimi dersinde falan gördüğüm arkadaşlarım..) renkli çamaşır giyen bir insan olmadım. Şuanda bile sade ve tek renk çamaşır ile doludur dolabım. Yani öyle satenler, danteller, kırmızılar, siyahlar falan; düşüncesi bile bana tuhaf geliyor :17: Sözlüm de bohça konusu her açıldığında utandığımı bildiği için (beni sinir etmekten büyük keyif alır) çamaşırını, geceliğini de alırız o gün dimi diye soruyor ve ben kesinlikle cevap veremiyorum. :17: Bir de o gün alışverişte yanımızda gelen kişiler olacak, onlar varken nasıl bakıp seçebilirim ki ben ? :17:
Bana bir akıl verin; böyle bir durum yaşayan oldu mu? En azından bohçaya çamaşır ve gecelik alınmasa çok mu tuhaf kaçar? Ya da ben bu fikre kendimi nasıl alıştırabilirim. Deneyimli olanlardan yorum bekliyorum :17:

Kızlar fikirlerinize ve yardımlarınıza ihtiyacım var :17:
Olayı çok uzatmadan nasıl anlatabileceğimi bilemiyorum. Şuan sözlüyüm ve nişan tarihimiz belli. Daha uzun bir süre olduğu için bohça konusu çok detaylı konuşulmadı. Fakat biz sözlümle yavaş yavaş araştırma yapmaya başladık. (Ailelerimize yük olmamak için her şeyi kendimiz yapacağız ve bir nevi fiyat konusunda fikir edinmek için araştırıyoruz ) Bohçaya alınanlar malumunuz.. Fakat gelin görün ki iş gecelik ve iç çamaşırı konusuna geldiğinde ne yapacağımı bilemiyorum.
Yeni evleneceklerin sohbet alanı kısmında açtığım "Sözlümle Sohbetlerimiz" kısmını okuyanlarınız varsa bilir; biz sevdiceğimle ara ara çok detaya inmeyen cinsel sohbetlerde bulunuruz. Bu sohbetler sebebiyle zevklerini, isteklerini, beklentilerini az çok biliyorum. Sorun şu ki ben bu konularda biraz çekingen bir insanım. Aslında konuşurken kendimden fazlaca eminim; sonuçta eşim olacak ve ben onu mutlu edebilmek için her şeyi yaparım :17:
Ama neden bilmiyorum kendimi öyle (bohçaya alınan tarzda) gecelik ve çamaşırlarla düşünemiyorum :18: Hiçbir zaman diğer kızlar gibi (liseden beden eğitimi dersinde falan gördüğüm arkadaşlarım..) renkli çamaşır giyen bir insan olmadım. Şuanda bile sade ve tek renk çamaşır ile doludur dolabım. Yani öyle satenler, danteller, kırmızılar, siyahlar falan; düşüncesi bile bana tuhaf geliyor :17: Sözlüm de bohça konusu her açıldığında utandığımı bildiği için (beni sinir etmekten büyük keyif alır) çamaşırını, geceliğini de alırız o gün dimi diye soruyor ve ben kesinlikle cevap veremiyorum. :17: Bir de o gün alışverişte yanımızda gelen kişiler olacak, onlar varken nasıl bakıp seçebilirim ki ben ? :17:
Bana bir akıl verin; böyle bir durum yaşayan oldu mu? En azından bohçaya çamaşır ve gecelik alınmasa çok mu tuhaf kaçar? Ya da ben bu fikre kendimi nasıl alıştırabilirim. Deneyimli olanlardan yorum bekliyorum :17:

utanmakta haklısın, doğru dürüst tanımadığın insanlarla mahremiyetini paylaşacaksın. bence saçma bir adet, ben bunu yapmadım nişanda "sonra bakarız ya" diyerek geçiştirdim. Düğünden önce de beğendiğim olursa aldırırım ama öyle sadece sevişirken giyilecek şeyler aldırmam. "bana göre değil" dersin kibarca. onların yerine şöyle kocanla ikiniz evde otuturken de giyebileceğin transparan olmayan babydoller aldırabilirsin, saten uzun gecelikler aldırabilirsin.

Canim bende sozle nisan arasi bohca alışverişine ciktim. Nisanlim magazaya gelmim ben dedi o kapida bekledi gorumcem ve teyzemle biz girip baktik satici kadin bedenime gore uc model cikardi sadece geceligine baktim modelini sectim diğerleri aynisiydi camasirlari falan acmadim benim yanimda gorumcemle teyzem vardi onlardan cekinmem zaten de bakmak hic aklima gelmedi. Benim yengem var o giyip deneyip dayima da tektek gostermis nasil oldu falan diye hayatta oyle bişey yapamam yani. Yaninda kayinvaliden falan olmayacaksa cok utanmana gerek yok canim ya sonucta o insanlarda illaki öyle alisverise çıktılar ama çok kalabalık gitmemeye bak derim ben oyle fikir soracagin cantani tutacak iki kisi olsa yeter.

utanmakta haklısın, doğru dürüst tanımadığın insanlarla mahremiyetini paylaşacaksın. bence saçma bir adet, ben bunu yapmadım nişanda "sonra bakarız ya" diyerek geçiştirdim. Düğünden önce de beğendiğim olursa aldırırım ama öyle sadece sevişirken giyilecek şeyler aldırmam. "bana göre değil" dersin kibarca. onların yerine şöyle kocanla ikiniz evde otuturken de giyebileceğin transparan olmayan babydoller aldırabilirsin, saten uzun gecelikler aldırabilirsin.

Gündelik olarak giyebileceğim şortlu takımlarım - babydolllerim zaten çeyizimde de var onları çok dert etmiyorum ama tam da dediğin gibi sadece sevişirken giyeceğim fantezi, saten, dantel şeyler giyebileceğimi hiç sanmıyorum :17: Belki evlendikten bir süre sonra o duruma alışınca fikrim değişir bilmiyorum ama şuan için düşünemiyorum bile.
Bohçada hiç gecelik ve iç çamaşırı olmasa nasıl olur diye düşünüyorum bende. :26:

Canim bende sozle nisan arasi bohca alışverişine ciktim. Nisanlim magazaya gelmim ben dedi o kapida bekledi gorumcem ve teyzemle biz girip baktik satici kadin bedenime gore uc model cikardi sadece geceligine baktim modelini sectim diğerleri aynisiydi camasirlari falan acmadim benim yanimda gorumcemle teyzem vardi onlardan cekinmem zaten de bakmak hic aklima gelmedi. Benim yengem var o giyip deneyip dayima da tektek gostermis nasil oldu falan diye hayatta oyle bişey yapamam yani. Yaninda kayinvaliden falan olmayacaksa cok utanmana gerek yok canim ya sonucta o insanlarda illaki öyle alisverise çıktılar ama çok kalabalık gitmemeye bak derim ben oyle fikir soracagin cantani tutacak iki kisi olsa yeter.

Sanırım benim de görümcem ve ablam gelecek. Ablam çok fazla sorun değil ama görümcemin yanında nasıl rahat olabilirim bilmiyorum. :26:
Sonuçta aldığım şeyleri kardeşi için giyiyor olacağım :9:

ayy canım dert ettiğin şeye bak pehh. ben bohçama jartiyer bile aldıracağım. Hiçte utanmam kim ne der diye düşünme kulağını dışarı kapat bence :KK47:

Sanırım benim de görümcem ve ablam gelecek. Ablam çok fazla sorun değil ama görümcemin yanında nasıl rahat olabilirim bilmiyorum. :26:
Sonuçta aldığım şeyleri kardeşi için giyiyor olacağım :KK9:

Yaa kiyamam sana :( bende oyle cok rahat biri degilimdir ama bunlarda alinacak mecbur gelme bakma da diyemezsin:) benim yanımda gelenler oyle bakmadilar pek yani ne alıyorum falan diye arkamda beklediler ama hizli hizli modellere bakarsin :)

Annem ve kayınvalidemle gecelik takımı almak çok sinir bozucu ve dediğin gibi utandırıı bir durumdu ama utana sıkıla aldık birşeyler işte :KK12:

Kızlar fikirlerinize ve yardımlarınıza ihtiyacım var :KK17:
Yeni evleneceklerin sohbet alanı kısmında açtığım "Sözlümle Sohbetlerimiz" kısmını okuyanlarınız varsa bilir; biz sevdiceğimle ara ara çok detaya inmeyen cinsel sohbetlerde bulunuruz. Bu sohbetler sebebiyle zevklerini, isteklerini, beklentilerini az çok biliyorum. Sorun şu ki ben bu konularda biraz çekingen bir insanım. Aslında konuşurken kendimden fazlaca eminim; sonuçta eşim olacak ve ben onu mutlu edebilmek için her şeyi yaparım :KK17:
Ama neden bilmiyorum kendimi öyle (bohçaya alınan tarzda) gecelik ve çamaşırlarla düşünemiyorum :18: Hiçbir zaman diğer kızlar gibi (liseden beden eğitimi dersinde falan gördüğüm arkadaşlarım..) renkli çamaşır giyen bir insan olmadım. Şuanda bile sade ve tek renk çamaşır ile doludur dolabım. Yani öyle satenler, danteller, kırmızılar, siyahlar falan; düşüncesi bile bana tuhaf geliyor :KK17: Sözlüm de bohça konusu her açıldığında utandığımı bildiği için (beni sinir etmekten büyük keyif alır) çamaşırını, geceliğini de alırız o gün dimi diye soruyor ve ben kesinlikle cevap veremiyorum. :KK17: Bir de o gün alışverişte yanımızda gelen kişiler olacak, onlar varken nasıl bakıp seçebilirim ki ben ? :KK17:
Bana bir akıl verin; böyle bir durum yaşayan oldu mu? En azından bohçaya çamaşır ve gecelik alınmasa çok mu tuhaf kaçar? Ya da ben bu fikre kendimi nasıl alıştırabilirim. Deneyimli olanlardan yorum bekliyorum :KK17:

canim zor tamamda oyle fantazi gecelik pijama alicak degilsin. zaten 6 veya 8 li setler oluyor onlarin pijamasina bakarsin alirsin takim. penye gundelik giyebilicegin spor alirsin. zaten seninle gelenler bir kosede oturur aldigin herseyi incelemz. iccamasirda kiza bedenini soylersin bir kac tanesine gosterir bakip alirsin. herseyi bulabilicegin bir magzaya gir hepsini bir seferde alip cikarsin fazla uzun surmez yani.. Yardimci olan kizlar zaten biliyor hangileri guzel neler alinir bohcada senin sormana bile gerek kalmadan onlar gosteriyor sana. Uzerine tutup yakisti mi diye gostericek halin yok.

en iyisi büyükler gelmesin. müstakbel eşinle birlikte gidin biz öyle yapıyoruz. victoria secrettan iç çamaşırlarımı aldık. süper bence nişanlına da beğenip beğenmediğini üzerinde nasıl duracağını soruyorsun :KK76:

Herkesin kendi tercihi tabi fakat bu konu bir bohçanin ne kadar gereksiz oldugunu ispat ediyor zaten. Ne diye tanimadigin insanlar ile gidip gecelik, külot aliyorsun? Türk kultüründe hersey tabu iken, bu nasil oluyorda normal oluyor?

Bohca eskiden köydeki kizlar için yapilardi çünkü onlarin hiçbirseyi yoktu. Ve onlar için bohca elbette gurur verici olurdu. Zaten ancak dügün zamaninda köydeki kizlar deger görüyorlardi. Simdiki zamanda halen kizlarin bohca yaptirmasi gurur verici degil, gurur kirici diye düsünüyorum.

Ya çogumuz çalisiyoruz zaten, istedigimizi alabiliyoruz. Niye baskalari bana sütyen, külot alsin?

Ha bu arada konu sahibi, esin için kendini degistirmen gerekmez. Cinsellik yasamak için mecburen dantelli, saten seyleri giymek zorunda degilsin. Sonuçta pijama, külot gibi seylerde bende hep konforuna bakiyorum. Icinde rahat his etmek en önemlisi. :)

Canim öncelikle yap sonra içinde kalir ve çevrenin agzini kapatmis olursunuz
Ama saten takimlardam alma kullanissiz oluyor. Penye dantelli çok sik takımlar var daha kullanisli. Onlardan.al.
Bizde cikarken nisanlitken konuşurduk ama evlenince daha farklı oluyor
Stres etme şimdiden akisina birak ;)

Kendi annemi zorlasan bile gelmez zaten, sevgilim annesi, birde teyzemle beraber cikilacak gibi şuanda. Herhangi bi çekinme durumum yok suanlik da o gün gelince ne olur bilemem :)) dert edilecek bisey değil gibi göstermelik bi kaç bisey aldin mi tamamdir iste

Back