- 14 Mart 2013
- 7.584
- 3.690
- 448
Söylediğiniz çoğu şeye katılıyorum özellikle silahlandırılma, tünel kazma konusunda. Vanlıyım burada sıcakların başlamasıyla iç savaş çıkılacağı söyleniyor yazın bombalar yerleştirilip asfalt çekilmiş üstüne 3 er li ve 5 erli gruplar halinde dağdakiler şehre inmiş son hazırlıklarını yapıyorlarmış. Bunu polisinden tutun da pkk yanlısına kadar herkes söylüyor peki neden engellenmiyor, bile bile neden savaşa götürülüyoruz orasını anlamıyorum. Katılamadığım nokta ise şu sorundan sonra başlıyor. Eğer olur da buraları Sur gibi yaparlarsa kaçamayacak, maddi durumu yerinde olmayan bir sürü pkk dan nefret eden aile var, hatta bazı mahalleleri boşaltan aileler açık açık pkkyı destekliyor ama yine de kaçıyor çünkü maddi durumları yerinde, canları tatlı. Orada kalan insanlar pkkyı destekliyor gibi bir genelleme yapılmamalı.Bu ülke beni her geçen gün korkuya sürüklüyor. Kız kardeşime dün akşam söz kestik, sözlüsü şuan Şırnak'ta polis olarak görevli. Doğu ile ilgili anlattıkları dehşet verici. Öncelikle, çözüm sürecinde polise ve askere kesin talimat verilmiş. Kesinlikle teröriste dokunulmayacak diye. Adamlar emniyet müdürlüğünün altından tünel kazmışlar. Yolların altına bomba istiflemiş ve üzerini asfalt ile örtmüşler. Stoklanan mühimmatın haddi hesabı yok. Ve ne polis ne asker müdahale edemiyor. Damadımızın anlattıkları şu şekilde. "abla orada kimse vergi vermiyor. Kazandıkları tüm parayı kaçakçılıktan kazanıyorlar. Özellikle Şırnak oldukça eğimli bir bölge, halkın çoğunda lüks 4*4 jepler var. Arazi araçları var. Köy korucusu diye devletten maaş alan adamlar teröriste destek veriyor. Devletin koruculara verdiği araçları teröristler kullanıyor. Halkın evlerinde elektrik saati, su saati yok. Herşeyleri beleş. Her ailede 10-15 çocuk var. Bankaların matiklerine gidip bir bakın, bir kadın elinde 10-15 tane kart ile geliyor. Her çocuk başına 200-250 tl devlet ödeme yapıyor. 3000-4000tl parayı cebine koyup gidiyor kadın. Örneğin cizre, nüfusu 180.000, 150.000'ini terörist. Arkadaşımın eşi lisede öğretmen, lise öğrencileri okuldan çıkarken akşama nöbetim var diyormuş. Yani gündüz sıradan lise öğrencisi, akşamları eli keleşli terörist. Bizi yani polisi ve askeri asla istemiyorlar. '20 seneniz kaldı, 20 sene sonra nüfusumuz sizin nüfusunuzu geçecek o zaman sizi sokaklarda vuracağız' diyorlarmış. Şuan televizyonlarda duyduğunuz şu kadar terörist öldürüldü falan deniyor ya, onlar pkk'nın gençlik kolları. Öldürülen teröristlerin yaş ortalaması 18-19, asıl teröristler halen daha dağda. Polisimizi ve de askerimizi resmen ölüme yoluyorlar. Bahsi geçen bölgelerde halk diye bir şey yok, hepsi terör yanlısı. Zaten terör yanlısı olmayanlar batıya kaçıyor. Batıda insanlar herşeyden habersiz, buraya sıçramaz, bize birşey olmaz diyor ama ben korkuyorum ki bu iş batıya da sıçrayacak. Bunca silah depolanırken, bunca tünel kazılırken sizce devletin bundan haberi yok muydu? İmkansız ... Koskoca Türkiye Cumhuriyeti, eğer emniyet müdürlüğünün altından kazılan tünelden, asfalt altına döşenen bombadan haberdar olamıyorsa biz zaten koskoca ülke falan değiliz. Gündüz saati bomba döşeyip,tünel kazılıyor sıradan halk biliyor bunu,görüyor devletin haberinin olmaması mümkün mü? Eskiden teröristler dağdaydı, yerleri, inleri belliydi. Ama şimdi şehirde,içimizdeler. Temizlenmesi daha zor halde. Örneğin sur, aslında Sur'un altında 2 kat daha Sur var. Adamlar resmen yeraltı şehri inşaa etmiş. Söylesene devletin haberinin olmaması mümkün mü? "
Endişelerim artıyor, geleceğe yönelik, çocuğumun geleceğine yönelik endişelerim her geçen gün artıyor. Çözüm süreci adı altında terörstin silah depolamasına göz yumuldu, terörist davulla zurnayla karşılandı, sonra sözde "istikrar" için terör hortlatıldı, şimdi de ne yazık ki "başkanlık sistemi gelmezse kriz devam eder" denerek insanlardan başkanlık isteniyor. Tek başına iktidar için evlatlar öldü, şimdi de başkanlık sistemi diye evlatlar ölüyor. Evlatların ölümüne göz yumuluyor. Yazık bu ülkeye...
Söylediğiniz çoğu şeye katılıyorum özellikle silahlandırılma, tünel kazma konusunda. Vanlıyım burada sıcakların başlamasıyla iç savaş çıkılacağı söyleniyor yazın bombalar yerleştirilip asfalt çekilmiş üstüne 3 er li ve 5 erli gruplar halinde dağdakiler şehre inmiş son hazırlıklarını yapıyorlarmış. Bunu polisinden tutun da pkk yanlısına kadar herkes söylüyor peki neden engellenmiyor, bile bile neden savaşa götürülüyoruz orasını anlamıyorum. Katılamadığım nokta ise şu sorundan sonra başlıyor. Eğer olur da buraları Sur gibi yaparlarsa kaçamayacak, maddi durumu yerinde olmayan bir sürü pkk dan nefret eden aile var, hatta bazı mahalleleri boşaltan aileler açık açık pkkyı destekliyor ama yine de kaçıyor çünkü maddi durumları yerinde, canları tatlı. Orada kalan insanlar pkkyı destekliyor gibi bir genelleme yapılmamalı.
Pkk Van'ı , Batman'ı falan hain ilan etmiş
inşallah yaşanmaz aksi halde bu diğer şehirlere sıçraması demek savaşın.. bu dedikodu normal halka kadar iniyor ama kimse neden bir şey yapmıyor acaba? Gerçi benimki de soru mu, İstanbul'a büyük deprem geliyor diyorlar millet rant peşinde.. anca tv lerde kaç yüz bin kişinin öleceğinden bahsediliyor.. bilgileniyoruz çok şükür..
Pkk Van'ı , Batman'ı falan hain ilan etmişyazın göreceksiniz pkknın gücünü diyorlar. Pkk ya destek verenlerin evlerini boşaltıp gitmeleri de tehlikeli bir durum gitmeseler bu kadar gerilmezdik sanırım. Sonuçta hepsine önceden silahlar verildi kendilerini savunabilir (!) durumdalar, ona rağmen kaçıyor olmaları hayra alamet değil.
Şu an güney taraflarında ev bakıyoruz olur da iç savaş çıkarsa diye. Babam ile kayınbabam pkk gelsin savaşırız onlara verecek evimiz toprağımız yok diyorlar ikna etmeye çalışıyoruz da bakalım inşallah ikna olurlar :)of of of çok sıkıldı canım, bu tehditler ve milletin kaçması dediğin gibi hiç hayra alamet değil. Sende gel bu tarafa yaz gelmeden allah korusun syes.
Söylediğiniz çoğu şeye katılıyorum özellikle silahlandırılma, tünel kazma konusunda. Vanlıyım burada sıcakların başlamasıyla iç savaş çıkılacağı söyleniyor yazın bombalar yerleştirilip asfalt çekilmiş üstüne 3 er li ve 5 erli gruplar halinde dağdakiler şehre inmiş son hazırlıklarını yapıyorlarmış. Bunu polisinden tutun da pkk yanlısına kadar herkes söylüyor peki neden engellenmiyor, bile bile neden savaşa götürülüyoruz orasını anlamıyorum. Katılamadığım nokta ise şu sorundan sonra başlıyor. Eğer olur da buraları Sur gibi yaparlarsa kaçamayacak, maddi durumu yerinde olmayan bir sürü pkk dan nefret eden aile var, hatta bazı mahalleleri boşaltan aileler açık açık pkkyı destekliyor ama yine de kaçıyor çünkü maddi durumları yerinde, canları tatlı. Orada kalan insanlar pkkyı destekliyor gibi bir genelleme yapılmamalı.
Allah korusun anlattiklarindan durumun hayir olmadigi cok açık. Allah yardimcimiz olsunPkk Van'ı , Batman'ı falan hain ilan etmişyazın göreceksiniz pkknın gücünü diyorlar. Pkk ya destek verenlerin evlerini boşaltıp gitmeleri de tehlikeli bir durum gitmeseler bu kadar gerilmezdik sanırım. Sonuçta hepsine önceden silahlar verildi kendilerini savunabilir (!) durumdalar, ona rağmen kaçıyor olmaları hayra alamet değil.
hem onlar oyalandı hem biz.Bu ülke beni her geçen gün korkuya sürüklüyor. Kız kardeşime dün akşam söz kestik, sözlüsü şuan Şırnak'ta polis olarak görevli. Doğu ile ilgili anlattıkları dehşet verici. Öncelikle, çözüm sürecinde polise ve askere kesin talimat verilmiş. Kesinlikle teröriste dokunulmayacak diye. Adamlar emniyet müdürlüğünün altından tünel kazmışlar. Yolların altına bomba istiflemiş ve üzerini asfalt ile örtmüşler. Stoklanan mühimmatın haddi hesabı yok. Ve ne polis ne asker müdahale edemiyor. Damadımızın anlattıkları şu şekilde. "abla orada kimse vergi vermiyor. Kazandıkları tüm parayı kaçakçılıktan kazanıyorlar. Özellikle Şırnak oldukça eğimli bir bölge, halkın çoğunda lüks 4*4 jepler var. Arazi araçları var. Köy korucusu diye devletten maaş alan adamlar teröriste destek veriyor. Devletin koruculara verdiği araçları teröristler kullanıyor. Halkın evlerinde elektrik saati, su saati yok. Herşeyleri beleş. Her ailede 10-15 çocuk var. Bankaların matiklerine gidip bir bakın, bir kadın elinde 10-15 tane kart ile geliyor. Her çocuk başına 200-250 tl devlet ödeme yapıyor. 3000-4000tl parayı cebine koyup gidiyor kadın. Örneğin cizre, nüfusu 180.000, 150.000'ini terörist. Arkadaşımın eşi lisede öğretmen, lise öğrencileri okuldan çıkarken akşama nöbetim var diyormuş. Yani gündüz sıradan lise öğrencisi, akşamları eli keleşli terörist. Bizi yani polisi ve askeri asla istemiyorlar. '20 seneniz kaldı, 20 sene sonra nüfusumuz sizin nüfusunuzu geçecek o zaman sizi sokaklarda vuracağız' diyorlarmış. Şuan televizyonlarda duyduğunuz şu kadar terörist öldürüldü falan deniyor ya, onlar pkk'nın gençlik kolları. Öldürülen teröristlerin yaş ortalaması 18-19, asıl teröristler halen daha dağda. Polisimizi ve de askerimizi resmen ölüme yoluyorlar. Bahsi geçen bölgelerde halk diye bir şey yok, hepsi terör yanlısı. Zaten terör yanlısı olmayanlar batıya kaçıyor. Batıda insanlar herşeyden habersiz, buraya sıçramaz, bize birşey olmaz diyor ama ben korkuyorum ki bu iş batıya da sıçrayacak. Bunca silah depolanırken, bunca tünel kazılırken sizce devletin bundan haberi yok muydu? İmkansız ... Koskoca Türkiye Cumhuriyeti, eğer emniyet müdürlüğünün altından kazılan tünelden, asfalt altına döşenen bombadan haberdar olamıyorsa biz zaten koskoca ülke falan değiliz. Gündüz saati bomba döşeyip,tünel kazılıyor sıradan halk biliyor bunu,görüyor devletin haberinin olmaması mümkün mü? Eskiden teröristler dağdaydı, yerleri, inleri belliydi. Ama şimdi şehirde,içimizdeler. Temizlenmesi daha zor halde. Örneğin sur, aslında Sur'un altında 2 kat daha Sur var. Adamlar resmen yeraltı şehri inşaa etmiş. Söylesene devletin haberinin olmaması mümkün mü? "
Endişelerim artıyor, geleceğe yönelik, çocuğumun geleceğine yönelik endişelerim her geçen gün artıyor. Çözüm süreci adı altında terörstin silah depolamasına göz yumuldu, terörist davulla zurnayla karşılandı, sonra sözde "istikrar" için terör hortlatıldı, şimdi de ne yazık ki "başkanlık sistemi gelmezse kriz devam eder" denerek insanlardan başkanlık isteniyor. Tek başına iktidar için evlatlar öldü, şimdi de başkanlık sistemi diye evlatlar ölüyor. Evlatların ölümüne göz yumuluyor. Yazık bu ülkeye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?