-
- Konu Sahibi AngelicaPickles
Turkiyedeki odtu bogazici koc sabancı vs uni mezunlarını tenzih ederek soyluyorum, butun iibf mezunları issiz ya da asgari ucrete talim ediyor. İlk etapta ogretmen maasını bile alamıyor onlar, uzgubum.İstanbul uninin hangi mezunu sakır sakır ingilizceyşe mezun oluyor, kac yuz kisilik sınıflar, eski binalar, yıllanmıs hocalar ne fiziki ne beseri kosulları yeterli degil, sadece koklu ve eski olmasının ekmegini yiyor. Bogazici ve istanbul uni arasındaki puan ucurumu da bunu destekler nitelikte. Yani uluslararası iliskiler mezunu ihracat firmasına mudur mu olacak direkt:) yapmayın. Ya da anaokulu ogretmeni sadece anaokulu ogretmeni mi olacak gider acar kendine bir kres, sonucta ruhsat almaya yetkisi var. Ama uluslararası iliskiler mezunu bir sirkete gircek de yukselcek de ohoo yaniİyide arkadaş istanbul ünide'de bu söylediklerinizi hayli hayli yapabilir,üstelik her türlü en iyi okulda yaptığı öğretmenlik ücretinden daha fazla maaş alarak.Önü açık,öğretmensen en fazla fransız okulunda ''öğretmen'' olursun.Ama dediğiniz gibi cap ya da yan dalla hem uluslararası ilişkiler mezunu,hem bilmemhangi iibf bölümünden birinden şakır şakır ingilizceyle mezun olarak,iş hayatındada bu bilgi ve hırsla deli gibi yükselerek daha başarılı bi gelecek kazanabilir.En fazla okul müdürü olabiliceğin bi mesleği okumanın boğaziçini kazanıcak puanı yapmışken okuması über alakasız olur.Yani boğaziçinde yandal varda,istanbul üniversitesinde yokmu :) Hem anaokulu hemde bölümle alakalı veya alakasız başka bir yandal okuyacağına, iibf'den iki bölüm bitirmiş + ingilizceyle resmen mutlu son :) Hatta üstüne bide yandal yapmalık ortalama kasılmışken yanına bide erasmus.Belki italya? O zaman ek olarak italyanca.. Nasıl? Bence çok güzel hareketler bunlar.Haaa tabi,üniversitede nasıl bir öğrencilik izleyeceğide önemli.Anaokulu okuyup sonra yandal yapamamakta var kaderde :))))
Anaokulu öğretmenliği nedir Allah aşkına.Hakkaride okuyanıda mezun olup bin küsür maaş alıyo,boğaziçide okuyanıda.Boğaziçinde okuyarak kastığına değmez maaş hep aynı çalışılıcak tek yer okul.O yüzden tabiki ing uluslararası ilşkiler.Hem mezun olduğunda çatır çatır ingilizce bilen bi ui mezunu olucaksın kapıların daha rahat açılıcak.Boğaziçinde okuyup binküsür maaş almanin ne mantığı var,boğaziçinin eğitiminde kasmanın ne manası var.Anaokulu öğretmeni olarak 5 dilde bilsen,hakkaride okuyup gelen öğretmenle eşit çalışıcaksın eşit kazanıcaksın.NE ALAKA. Teşekkürler.
Turkiyedeki odtu bogazici koc sabancı vs uni mezunlarını tenzih ederek soyluyorum, butun iibf mezunları issiz ya da asgari ucrete talim ediyor. İlk etapta ogretmen maasını bile alamıyor onlar, uzgubum.İstanbul uninin hangi mezunu sakır sakır ingilizceyşe mezun oluyor, kac yuz kisilik sınıflar, eski binalar, yıllanmıs hocalar ne fiziki ne beseri kosulları yeterli degil, sadece koklu ve eski olmasının ekmegini yiyor. Bogazici ve istanbul uni arasındaki puan ucurumu da bunu destekler nitelikte. Yani uluslararası iliskiler mezunu ihracat firmasına mudur mu olacak direkt:) yapmayın. Ya da anaokulu ogretmeni sadece anaokulu ogretmeni mi olacak gider acar kendine bir kres, sonucta ruhsat almaya yetkisi var. Ama uluslararası iliskiler mezunu bir sirkete gircek de yukselcek de ohoo yani
Rica ederim? 1000 küsür kadar acıklı bir rakam değil ya devlet maaşları, yeni atananların dahi 2000'in üzerinde diye biliyorum. Mesai saati ücret değerlendirmesi açısından gayet makul ücretleri var ve devlet fena bir kadro açmıyor çoğu sektörün aksine bu da bölümü değerlendirmeye almama sebep oldu. Ancak yazarken farkettim, yeni mezun ingilizce bilen iibfcilerin ücretleri ile ilgili elimde çok veri yok. Çok iyi şartlarda olmadıklarını biliyorum ama yinede bir araştırmak lazım. Okul konusuna gelince niye Boğaziçi'nde okuyabiliyorken Hakkari'de ya da x'te aynı bölümü okuyayım ki. Sosyal olanakları daha fazla, dil eğitimi kaliteli , y.lisans olanakları iyi, eğer çap şansı yakalarsam hayalimdeki kariyere kaliteli bir üniversitede ilerleme şansım var. Olmazsa da Hakkari'den mezun arkadaşlara göre daha keyifli bir 4 yıl geçirmiş olurum. Ingilizce zaten beni zorlamayacağı için tek disiplin üzerine kurulu bir bölümde okumak nerede olursam olayım problem olmaz.
Dedigin gibi arkadasın sanslı azınlıktan, geneli malesef kotu durumda. Allah size daha iyilerini versin insallah:) sermayr para olunca insanın gecimini saglayamaması icin ekstrem nedenlerin dısında, aptal olması lazım zaten. Biz sermayesiz aile sirketi olmayan insanlar icin konusuyorum ben. Kuzeniniz kres icin cocuk gelisimi mezunu birinden diploma kiralamıstır, zira yasak ehil olmayanların isletmesi. Hic olmazsa bu diploma kiralayan konu sahibi olur yani, kimbilir:) evet ayrıca her sey kısmet sans. İlkokul mezunu bile sansı yaver gidiyor atolyeden sirket kuruyor. Biz de boyle cene yoruyoruz:)Valla ben istanbul üni bilmemhangi iibf bölümünden mezun olan arkadaşın şimdiki koşullarını gördükçe,şu yeryüzünde bana daha mantıklı gelen hiç bişey yokmuş gibi gelmeye başladı.İngilizcesi çok iyiydi,yalan olmasın portekizemi ne gitti erasmusla.Döndü 5 yıldızlı otel zincirlerinden birinde bilmemne müdürü olarak işe girdi,ondan sonra genel müdür oldu en son maaşıda çok iyi arabasıda pek bi güzel.Ve bu insanla aramızda sadece 3 yaş var.Anlattıkca bile bi fena oldum.Allah ona daha çok versin ama banada versin inşallah.Ama son yazdıklarında şuan bi mantıklı gelmedi değil.Gerçi erkek arkadaşımın lise mezunu kuzeninin sırf parası yani sermayesi var diye kreş açıp para kazanıyor olmasınada bakarsak,tam olarak söylediğiniz gibidesayılmaz.Ay ne diyim galiba bu işler birazda kısmet,birazda şans yani
Dedigin gibi arkadasın sanslı azınlıktan, geneli malesef kotu durumda. Allah size daha iyilerini versin insallah:) sermayr para olunca insanın gecimini saglayamaması icin ekstrem nedenlerin dısında, aptal olması lazım zaten. Biz sermayesiz aile sirketi olmayan insanlar icin konusuyorum ben. Kuzeniniz kres icin cocuk gelisimi mezunu birinden diploma kiralamıstır, zira yasak ehil olmayanların isletmesi. Hic olmazsa bu diploma kiralayan konu sahibi olur yani, kimbilir:) evet ayrıca her sey kısmet sans. İlkokul mezunu bile sansı yaver gidiyor atolyeden sirket kuruyor. Biz de boyle cene yoruyoruz:)