Boğaziçi anaokulu öğr. mi istanbul ing. uluslararası mı?

Turkiyedeki odtu bogazici koc sabancı vs uni mezunlarını tenzih ederek soyluyorum, butun iibf mezunları issiz ya da asgari ucrete talim ediyor. İlk etapta ogretmen maasını bile alamıyor onlar, uzgubum.İstanbul uninin hangi mezunu sakır sakır ingilizceyşe mezun oluyor, kac yuz kisilik sınıflar, eski binalar, yıllanmıs hocalar ne fiziki ne beseri kosulları yeterli degil, sadece koklu ve eski olmasının ekmegini yiyor. Bogazici ve istanbul uni arasındaki puan ucurumu da bunu destekler nitelikte. Yani uluslararası iliskiler mezunu ihracat firmasına mudur mu olacak direkt:) yapmayın. Ya da anaokulu ogretmeni sadece anaokulu ogretmeni mi olacak gider acar kendine bir kres, sonucta ruhsat almaya yetkisi var. Ama uluslararası iliskiler mezunu bir sirkete gircek de yukselcek de ohoo yani

Rica ederim? 1000 küsür kadar acıklı bir rakam değil ya devlet maaşları, yeni atananların dahi 2000'in üzerinde diye biliyorum. Mesai saati ücret değerlendirmesi açısından gayet makul ücretleri var ve devlet fena bir kadro açmıyor çoğu sektörün aksine bu da bölümü değerlendirmeye almama sebep oldu. Ancak yazarken farkettim, yeni mezun ingilizce bilen iibfcilerin ücretleri ile ilgili elimde çok veri yok. Çok iyi şartlarda olmadıklarını biliyorum ama yinede bir araştırmak lazım. Okul konusuna gelince niye Boğaziçi'nde okuyabiliyorken Hakkari'de ya da x'te aynı bölümü okuyayım ki. Sosyal olanakları daha fazla, dil eğitimi kaliteli , y.lisans olanakları iyi, eğer çap şansı yakalarsam hayalimdeki kariyere kaliteli bir üniversitede ilerleme şansım var. Olmazsa da Hakkari'den mezun arkadaşlara göre daha keyifli bir 4 yıl geçirmiş olurum. Ingilizce zaten beni zorlamayacağı için tek disiplin üzerine kurulu bir bölümde okumak nerede olursam olayım problem olmaz.

Valla ben istanbul üni bilmemhangi iibf bölümünden mezun olan arkadaşın şimdiki koşullarını gördükçe,şu yeryüzünde bana daha mantıklı gelen hiç bişey yokmuş gibi gelmeye başladı.İngilizcesi çok iyiydi,yalan olmasın portekizemi ne gitti erasmusla.Döndü 5 yıldızlı otel zincirlerinden birinde bilmemne müdürü olarak işe girdi,ondan sonra genel müdür oldu en son maaşıda çok iyi arabasıda pek bi güzel.Ve bu insanla aramızda sadece 3 yaş var.Anlattıkca bile bi fena oldum.Allah ona daha çok versin ama banada versin inşallah.Ama son yazdıklarında şuan bi mantıklı gelmedi değil.Gerçi erkek arkadaşımın lise mezunu kuzeninin sırf parası yani sermayesi var diye kreş açıp para kazanıyor olmasınada bakarsak,tam olarak söylediğiniz gibidesayılmaz.Ay ne diyim galiba bu işler birazda kısmet,birazda şans yani

Ay sen tabiiki hakkaride okuma,ben orada okuyanlarla karşılaştırma anlamında söyledim Ama belliki puanın çok iyi,ya bizimkilerin şansı hep yaver gitti,yada gerçekten istanbul üni iibf iyi.Yani gerçekten çok iyi yerlere geldiler.Ya yemin ederim bi her bayram seyran yaz tatili yurtdışına tatile gidiyor evde göremeedik kızı.Biri müdür girdi genel müdür ilerliyor kazancı çok iyi.Başka biri bursadaki en büyük holdinge girdi isim vermiyim şimdik,onunda geliri çok çok iyi bursada yaşayanlar bilir balatta ev bademlide yazlık akar yani.Hal böyle olunca ne öğretmenliği yeaaaaa durumuna geldim.Hatta sülalecek geldik.

Dedigin gibi arkadasın sanslı azınlıktan, geneli malesef kotu durumda. Allah size daha iyilerini versin insallah:) sermayr para olunca insanın gecimini saglayamaması icin ekstrem nedenlerin dısında, aptal olması lazım zaten. Biz sermayesiz aile sirketi olmayan insanlar icin konusuyorum ben. Kuzeniniz kres icin cocuk gelisimi mezunu birinden diploma kiralamıstır, zira yasak ehil olmayanların isletmesi. Hic olmazsa bu diploma kiralayan konu sahibi olur yani, kimbilir:) evet ayrıca her sey kısmet sans. İlkokul mezunu bile sansı yaver gidiyor atolyeden sirket kuruyor. Biz de boyle cene yoruyoruz:)

Aynen valla sende haklısın hayat zor bee

Boğaziçini bitiren hiçbir arkadaşım Okuduğu bölümle ilgili işler yapmıyor. Biri İngilizce öğretmenliğinden biri de fizik öğretmenliğinden mezun. Boğaziçi pdr bitiren bir arkadaşım da 5 yıl öğretmenlik yaptı sonra istifa etti ve kendi kliniğini açtı çocuk psikolojisi üzerine Çalışıyor ve çok da iyi para kazanıyor. Boğaziçi mezunu olursan illa öğretmenlik yapmak zorunda değilsin yani çünkü Boğaziçi sadece bir üniversite değil iş bulmanı sağlayan bir kurum.

Bu arada Boğaziçi Uluslarasından mezun bir arkadaşım var o bile Türkiye'de iş bulamadı okulda kaldı ve şimdi öğretim görevlisi. Onun içim iyi düşün

Mesleğiniz, geleceğinizi ve karakterinizi etkileyecek çok önemli bir faktör.
Okuldan, şehirden vs şeylerden önce bunu düşünmeniz gerekir.
İleride kendinizi nasıl bir ortamda çalışırken mutlu hissedeceksiniz?
Okul öncesi öğretmenliğine psikolojik ve karakter olarak yakın mısınız?
Bu hayat sizi memnun edecek mi?
Çünkü yükselebileceği alan sınırlı, geliriniz hayatınız boyunca belirli bir aralıkta olacak, monoton olmasına rağmen kamyon çarpmış gibi eve döneceksiniz ve her şeyden öte minicik yavruların sorumluluğunu almaya cesaret edebilecek misiniz?
Önce buna karar verin, gerisi daha kolay.

Normalde bdv konularina yorum yazmam ama hem istanbul uni de hem de bogazicinde okumus biri olarak es gecemedim. kesinlikle bogazicini tavsiye ederim. Bogazicinde disiplinler arasi da ders alabiliyorsun. Ufkunu istanbul dan cok cok fazla acacagina ve guzel kapilar acacagini dusunuyorum.bogazicinin adi bir cok kapiyi otomatikmen aciyor. Senin yerinde olsam bogazicini secerdim.

Ayrica kampus hayati istanbuldan cok daha guzel. Yurt disi icin cok imkan var. Y.disinda yuksek vs dusunursen. Salt anaokulu ogretmenligi olarak dusunme. Akademi de kalmak istersen kalma sansin yuksek. Hocalarin kalitesi cok daha iyi. Kendini gelistirebilmen icin cok imkan var. Ama istanbul uni sadece adi olan sana cok fazla sey katmayan( bogazicine kiyasla) bir universite

Önemli olan hangi mesleği yapmak istediğin puan yetiyor diye bölüm yazmayın.sonra değiştirmek için uğrasıyorsunuz.öğretmen olunca mutlu olacakmısın onu düşün.veya diğer meslekte kalırsan nasıl olur? Bunları kıyasla

uluslararasinin cok gelecegi olabilecegini düsünmüyorum cok fazla mezun var olanaklar kisitli cogu kpss kasiyor ama onda bile kadrolar
bence bogazici anaokulu bölümüne gitmelisin önü acik bir bölüm cocuklarida seviyorsan neden olmasin

Hangi bölüm istiyorsan onu yaz,okul öncesi hangi okuldan mezun olduğunun önemi olmayan bir bölüm.

sırf boğaziçinde okumak için bile alakam olmayan bir bölümü okuyabilirdim. İş görüşmelerinde ilk baktıkları okulun zaten. Boğaziçiliysen kapılar diğer ünilere göre daha kolay açılıyor. ben uludağ uluslar arası ilişkiler mezunuyum. şu an iki yıldır çalışıyorum. ama keşke bu bölümü okumasaydım diye kaç kere lanet ettim hatırlamıyorum. Ulus. çok zor bir bölüm. dersleri ağır bu kadar emek veriyorsun mezun oluyorsn, bi de bakıyorsun yöneticin ilkokul mezunu... Hayat bu işte :) :) :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…