Boğaz iltihaplanması

Musluk Suyu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2013
9.491
37.853
548
kızlar biliyorum yeri burası değil ama gebelik bölümüne açtım cvp veren olmadı bu yüzdem buraya açtım.

7 haftalık hamileyim ve boğazlarım çok kötü iltihapın kokusunu kendim bile alabiliyorum başım ağrıyor, arada bir çok olmasa da ateşim çıkıp iniyor, sizce acile gidip ilaç almak mı daha iyi yoksa evde geçmesini beklemek mi? İlk aylarda antibiyotik kullanmak iyi değil diyorlar. Ama ne yutkunabiliyorum ne nefes alabiliyorum. Boğazım kapatıyor kendini bazen. Tecrübeli annelerden cvp bekliyorum

Geçmiş olsun, bol adaçayını suda demleyin, rengi koyu olsun yani. Onunla boğazınızı gargara yapın ama sakın yutmayın tehlikeli olabilir gebeler için.
Zencefil zerdeçal balı macun yapıp yiyin size güç verecektir.

Iltihapsa dikkat et yutkundukca asagi iniyo birde. Doktora git mutlaka yapilabilecekleri soyler ilac vermezsede

Eğer ağrıya acıya dayanamazsanız hastaneye gidebilirsiniz gebelere uygun serumlar var onlardan alabilirsiniz mesela.

Teşekkür ederim deneyeceğim.

Iltihapsa dikkat et yutkundukca asagi iniyo birde. Doktora git mutlaka yapilabilecekleri soyler ilac vermezsede
Acilde direk antibiyotik verirler diye korkuyorum ilk 3 kullanılmasının tehlikeli olduğunu duymuştum. Dayanmaya çalışıyorum

Teşekkür ederim deneyeceğim.

Acilde direk antibiyotik verirler diye korkuyorum ilk 3 kullanılmasının tehlikeli olduğunu duymuştum. Dayanmaya çalışıyorum
Verirse kullanmazsin icabinda... ama bu sekilde doktora gitmemek buyuk hata bence

İltihap boğazınızdan vücuda da yayılıyor, bu da iyi değil bence bebek için.

Yazılan ilaçları kadın Doğum doktorunuza danışırsınız çok endişe ediyorsanız.

İltihap boğazınızdan vücuda da yayılıyor, bu da iyi değil bence bebek için.

Yazılan ilaçları kadın Doğum doktorunuza danışırsınız çok endişe ediyorsanız.

Bende daha kötü duruma düşmemek için burdan bilgi almak istedim ilk aylarında başına böyle bişey gelen var mı diye. çünkü devlet hastanesine gittiğim için doktorun başı çok kalabalık oluyor soramayabilirim ilaçları kullanabilir miyim diye.

Anladım. O zaman ilaçları internetten araştırırsınız hamileyken kullanan var mı diye...

Çünkü çok iltihap var diyorsunuz. Kendiliğinden geçmesi uzun sürer. Bitki tarzı şeyler de hamilelikte zararlı oluyor çoğunlukla.

Gidin mutlaka. Gebeliğinizi de belirtin. Ağır birşey kullanmak istemiyorum deyin.

Teşekkür ederim cvbınız için :)

Öncelikle çok geçmiş olsun .
Ben de bir süredir Boğaz enfeksiyonu ile mücadele ediyorum ama gebeliğim sizden daha önde .Buna rağmen gittiğim doktorlar antibiyotik vermediler ,ateşim çıkarsa kullanabilecegim bir ilaç verdiler .
Bunun haricinde ben karbonatlı su ile gargara yaptım ,zencefilli limonlu ıhlamur içiyorum ,eger şeker ile ilgili bir probleminiz yoksa sabahları kalkınca yine ballı limonlu zencefil bir kaşık yerseniz bogazınız yumusar .
Tabi en doğrusu özellikle ateşiniz var ise doktora gitmeniz yoksa iiltihap kana geçer vs.
Eger antibiyotik vermek isterlerse de doktorunuza danışabilirsiniz

Daha çok yeni gebelik ve tedaviyle hamile kaldım korkuyorum açıkcası bir şey olur diye. Bir de düşüğüm var. Zencefil tüketmek düşüğe sebep olurmuş internette okudum o yüzden içemiyorum. Gebe kalmadan önce boğaz iltihaplanmasında hemen zencefil limon bal yapardım ama şuan onu da yapamıyorum.

İlk ayda kullanılan bir ilaç vardı, dr öksürüyorum diye vermişti. Düşük yaşarım diye korktu. Adını şuan hatırlamıyorum ilaç adı da veremem siz sorun kendi doktorunuza Başka biryere gitmeyin.

Boğaza zencefil çok iyi gelir, hamilelikte kullanımını araştırın , sıcak süt bal toz zencefil en iyi ilaçtır.2-3 fincan için.

Hastaneye gidin gebe olduğunuzu mutlaka belirtin. Vücuttaki enfeksiyon bebek için de tehlikeli çünkü onlar uygun tedaviyi yaparlar. Çok geçmiş olsun

Sizin durumunuz farklıymış .ben günde üç bardağa kadar içebiliyorum ama hiçbirşey yapmadan evde kendiliğinden geçmesini beklemeyin .

İltihaplı hastalık da antibiyotik gibi tehlikeli bir şey. Doktora kaç haftalık hamile olduğunuzu söylerseniz ona göre bir tedavi yolu izler zaten. Geçmiş olsun.

Antibityotik vermezler gargara verirlee buyuk ihtimal. Ama sakin adacayi icmeyin düşüge neden oluyor. Gebe oldugunuzu soylerseniz ona gore tedavi uygularlar zaten.

Antibityotik vermezler gargara verirlee buyuk ihtimal. Ama sakin adacayi icmeyin düşüge neden oluyor. Gebe oldugunuzu soylerseniz ona gore tedavi uygularlar zaten.
Gargara ile geçecek gibi değil boğazım kapandı resmen eşim işten gelince gitmeliyim.

İltihaplı hastalık da antibiyotik gibi tehlikeli bir şey. Doktora kaç haftalık hamile olduğunuzu söylerseniz ona göre bir tedavi yolu izler zaten. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim cevabınız için en iyisi doktora gitmek galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…