Boğaz ağrım, eşim, kayınvalidem...

tugsem_10

Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
9.200
4.789
hamişlerin çoğu başında ortasında yada 9 ay boyunca grip olabiliyor.doğal tedavilerle geçebiliyorsa amenna.
şua zamana kadar tüp bebişimle kan sulandırıcı ve vitamin ile standart gribe iyi dayandık.ta ki geçen haftaya kadar.
bir akşamda kocam ve ben bir akşam boğaz kulak hafif ağrıdı sabaha kocamın geçti benim geçmedi.gün gün arttı. bu arada kan sulandırıcı b12 ve gnoferona devam.limonlu zencefilli tarçınlı çay ve ıhlamur mu yapmadım.
kırmızı biber kremimi sürmedim.at kestanesi jeli mi sürmedim.terden gecede 3 er kıyafet mi değiştirmedim.banamısın demedi.
oturmaya gittim.kulağım boğazım ağrıdı ağrıdı.kocam tepkisi kaldı.ev sahibi arkadaşım limon bal karabiber ile sıcak su yaptı içtim yine tık yok.2 kulağıma taze sıkılmış soğan suyu sıktı Allahım kulağım kopuyor sandım yanarken yüzde yüz olmasada yüzde elli iyi geldi.
bal almaya param çıkışmadı annemden borç aldım. o günde aile hekimine gittim hamileyim diye antibiyotik vermedi.balgam sökücü parol burun spreyi verdi.elimdeki para muayene vs ye gitti yine kar etmedi parol sarhoş gibi etti iş yerinde.ama yine çare yok gece uyuyamıyorum sürekli kalkıyorum genzimden burnumdan kanlı balgam yapısı.ya kulağı ya boğazı ağrır ikisi nasıl ağrıyor ya.iş çıkışı acile gittim bu zamana kadar terliyorum yine aynı.neyse acilde 1000mg antibiyotik verdi.başka türlü geçmez dedi kaç aylık hamilesindedi bende 7 dedim.
akşam içtim 7-8 gibi antibiyotiği ben hamilelik ve baya uzun zamandır(hamilelikten önce de bir seneye yakın antibiyotik içmedim.supradyn ile atlattım kışı)içmedim diye artık baygın baygın yatarım evde dedim.yine az bişey geçirdi.üstüne daha zor yutkunmaya başladım.bademcikleri kuş başı doğruyorlar yutkunurken dün gece de uyuyamadım.birde ara ara öksürük çıktı kaç gün sonra.dedim gribe mi döndü acaba bazende kulağımı yan yatırınca sanki iltihap akacak gibi his oluyor ama piyasada bişey yok. artık yediklerimize kaçar gram antibiyotik koyuyorlarsa öyle hafif bi soğukalgınlığı hapı içmiş kadar oldum.
bu arada maaşım yattı.bal aldım zulaladım bi yere.kocam artık.eşşek sudan gelince bal parası bıraktı.onuda hasta ve ahmile halimle ben gittim tek açık uzaktaki marketten aldım.bir haftadır bal diye diye.bi hal oldum yavrumu ve beni Allah bunun eline düşürmesin kazancıma Allah bereket versin.hayatında böyle şey görmemiş ben ve çocuğum sorumluluk için zorlamış olacağız. kaynımda o evde yetişti ve insan yerine konmayan bundan rahatsız olmayan kayınvalidemin kaynımda eksiklerinin gözüne sokulmasını cümle aleme rezil olmasını diliyorum.ben ve uyarılarım işlerine gelmiyorsa edepsiz insanların aşağılamaları ile cümle aleme rezil olsunlar.evlilikte admın sigara ve alkolü hiç içmemesi değil evinde karısının evladının arkasında durup sorunluluk sahibi olabilmesi ve bunu öğrenmesi çok önemli.
Not:aşağılamak isteyen beyni yanık insanlar yorum yazmasın lütfen.

Siz epey eşinize bilenmişsiniz. 7 haftalık hamileyim yazmışsınız ama takvimde 29 haftalık görünüyor.

Bu adam düne kadar eve bakıyodu da bi anda mı bakmayı bıraktı? Yarın doğum iznine çıkıcaksınız lohusalığınız olcak.. O dönemde napıcaksınız peki? Cimri bi adam olsa esiniz tüp bebek yaptırmazdı diye düşünüyorum. Adam bu ay belki sıkışıktı o yüzden bal alamadı belki size..

Hastalık için de yatıp dinlenmeniz lazım 3 4 günlük bi rapor alın istirahat edin bol c vitamini almaya bakın.. Gelmiş geçmiş olsun inşallah..

Geçmiş olsun. Çok dolmuşsunuz..
Eşiniz bala ihtiyacınız olduğunu bilip de borç harç bulup da almadıysa bence de artık hiç bir şey beklemeyin.
Kendi göbeğinizi kendiniz kesmeniz gerek demek ki her konuda..

Bu arada hamileyken bilmeden bitki çayı içmeyin. Allah korusun erken doğum veya düşüğe neden olabilir..

Bu nedir Allah askina.Hamileyim duygusalim vs yaz hakaret nedir.

En cok kendin kendini asagiliyorsun farkinda degilsin.Esin heralde bebekten sonra boyle olmadi.

Surekli bir yerlerine birseyler sıkıp surme icme gebelikte zararli.

kafam çorba oldu esas sıkıntı nedir? hastalık mı_ para mı? bal mı? eşiniz mi? kv mi? ağzınızı hergün sirkeli su ile gargara yapın ıkı kez...
geçmeyen hastalığım(böylesi ile ilk defa karşılaşıyorum)+bu kadar hasta iken kocamın tutumu.sayesinde bir işte çalıştığıma bin şükür ettim. onun eline bakmış olsam elinde olsa da bana ulaşana kadar daha kötü olacakmışım.

Geçmiş olsun. Çok dolmuşsunuz..
Eşiniz bala ihtiyacınız olduğunu bilip de borç harç bulup da almadıysa bence de artık hiç bir şey beklemeyin.
Kendi göbeğinizi kendiniz kesmeniz gerek demek ki her konuda...Bu arada hamileyken bilmeden bitki çayı içmeyin. Allah korusun erken doğum veya düşüğe neden olabilir..
mecbur kaldığım için antibiyotik içmemek için direndim
ama yok illa hastalık daha inatçı çıktı.borç değil canım yani ufacık bir kavanoz balı bana ulaştıramadı.
zaten işten gelince sadece karnımı doyurmaya dinlenmeye odaklanıyorum.işte yoğun olmasam da bitkin oluyorum
kaç günlerdir izinli.
balı geçtim bana arıtma suyu yaramaz ishal yapar ben hazır su alırım kendime.o arıtma çeşmelerinden doldurur 2-3 tane 5 ltlik. geçen şu suları da doldur kendin için kendine bile hayrın yok dedim.
çevremizde evli arkadaşları var.bir hastalıkları ihtiyaçları olsa eşleri ve çocukları için ellerinden geldiğince vaktinde karşılamaya çalışırlar.
bizimki vakit olduğu halde karşılamaz.umursamaz.hatırlatınca kızar. fakat bazı şeylerin vaktinde karşılanması ulaşılması gerekir.sorumsuzsun desem kabul etmez.
ne acaip aile ortamında büyümüş.dediklerim kocamın işine gelmeyeceği için ailesinin de işine gelmez.kocama tek öğretilen sorumluluk aç karnına çalışıp para kazanıp parayı biriktirmek.kendi evinin hayati ihtiyaçlarına kısmak.
Allah rızkıma işime bereket versin. versin ki kızım çekmesin.:işsiz::ruh:

Bu adam birebirden mi böyle oldu??? Ki bence öyle değil bu adam hep böyleydi neden illa ki çocuk yaptınız hemde tüp bebek ile çok çok masraflı. Belki de eşiniz maddi açıdan zorda sordunuz mu neden almıyorsun paran mı yok diye. Belki borç alacak kimsesi yok. Ya da borç alırsa kapatamazsınız. Bence konuşun hormonların ve hastalığın seni sinir küpü yapmış. Ayıca tavsiyem kesinlikle hamile iken bitki çayı, zencefil vb. Şeyler içmeyin. Ve iltihap bebek için çok çok zararlı bir daha doktora gidin derdinizi tam anlatın. İltihap antibiyotikten daha çok zarar verir bebeğe.

Siz epey eşinize bilenmişsiniz. 7 haftalık hamileyim yazmışsınız ama takvimde 29 haftalık görünüyor.Bu adam düne kadar eve bakıyodu da bi anda mı bakmayı bıraktı? Yarın doğum iznine çıkıcaksınız lohusalığınız olcak.. O dönemde napıcaksınız peki? Cimri bi adam olsa esiniz tüp bebek yaptırmazdı diye düşünüyorum. Adam bu ay belki sıkışıktı o yüzden bal alamadı belki size..

Hastalık için de yatıp dinlenmeniz lazım 3 4 günlük bi rapor alın istirahat edin bol c vitamini almaya bakın.. Gelmiş geçmiş olsun inşallah..
yedi aylık yazmaya çalıştım da bu kırılmışlık ve üzüntü ile biraz tuhaf bir dert anlatma yazısı olmuş.
tek başıma iken kendimde çalıştığım için çok farkedemedim.doğum iznimde temizlikçi çağırmayı düşünüyorum.artık eskisi gibi halim yok birde isteksizlik ve bacak ağrısı çıktı.düne kadar kendi annesinde yemeğe beni de annemde yemek yemeğe sepetliyordu.cimri ama arkadaşlarına dağıtır evine kısar bende bunu anlamıyorum.ilk tüp bebeğin parasını ortak verdik.ilki negatif oldu.2. denemede transfer parasını ben verdim.ne başka doktora gitmek istedi nede 2. transfer için bir grişimi oldu.kendisinin sıkışma gibi bir sorunu yok.en azından ufak bir kavanoz bal alamayacak kadar değil.hem ailesinde "aile sorumluluğu" görmemiş. hemde bunu öğrenmeye niyeti yok.sözlerimin kzarak yada tatlılıkla faydası yok.

hamişlerin çoğu başında ortasında yada 9 ay boyunca grip olabiliyor.doğal tedavilerle geçebiliyorsa amenna.
şua zamana kadar tüp bebişimle kan sulandırıcı ve vitamin ile standart gribe iyi dayandık.ta ki geçen haftaya kadar.
bir akşamda kocam ve ben bir akşam boğaz kulak hafif ağrıdı sabaha kocamın geçti benim geçmedi.gün gün arttı. bu arada kan sulandırıcı b12 ve gnoferona devam.limonlu zencefilli tarçınlı çay ve ıhlamur mu yapmadım.
kırmızı biber kremimi sürmedim.at kestanesi jeli mi sürmedim.terden gecede 3 er kıyafet mi değiştirmedim.banamısın demedi.
oturmaya gittim.kulağım boğazım ağrıdı ağrıdı.kocam tepkisi kaldı.ev sahibi arkadaşım limon bal karabiber ile sıcak su yaptı içtim yine tık yok.2 kulağıma taze sıkılmış soğan suyu sıktı Allahım kulağım kopuyor sandım yanarken yüzde yüz olmasada yüzde elli iyi geldi.
bal almaya param çıkışmadı annemden borç aldım. o günde aile hekimine gittim hamileyim diye antibiyotik vermedi.balgam sökücü parol burun spreyi verdi.elimdeki para muayene vs ye gitti yine kar etmedi parol sarhoş gibi etti iş yerinde.ama yine çare yok gece uyuyamıyorum sürekli kalkıyorum genzimden burnumdan kanlı balgam yapısı.ya kulağı ya boğazı ağrır ikisi nasıl ağrıyor ya.iş çıkışı acile gittim bu zamana kadar terliyorum yine aynı.neyse acilde 1000mg antibiyotik verdi.başka türlü geçmez dedi kaç aylık hamilesindedi bende 7 dedim.
akşam içtim 7-8 gibi antibiyotiği ben hamilelik ve baya uzun zamandır(hamilelikten önce de bir seneye yakın antibiyotik içmedim.supradyn ile atlattım kışı)içmedim diye artık baygın baygın yatarım evde dedim.yine az bişey geçirdi.üstüne daha zor yutkunmaya başladım.bademcikleri kuş başı doğruyorlar yutkunurken dün gece de uyuyamadım.birde ara ara öksürük çıktı kaç gün sonra.dedim gribe mi döndü acaba bazende kulağımı yan yatırınca sanki iltihap akacak gibi his oluyor ama piyasada bişey yok. artık yediklerimize kaçar gram antibiyotik koyuyorlarsa öyle hafif bi soğukalgınlığı hapı içmiş kadar oldum.
bu arada maaşım yattı.bal aldım zulaladım bi yere.kocam artık.eşşek sudan gelince bal parası bıraktı.onuda hasta ve ahmile halimle ben gittim tek açık uzaktaki marketten aldım.bir haftadır bal diye diye.bi hal oldum yavrumu ve beni Allah bunun eline düşürmesin kazancıma Allah bereket versin.hayatında böyle şey görmemiş ben ve çocuğum sorumluluk için zorlamış olacağız. kaynımda o evde yetişti ve insan yerine konmayan bundan rahatsız olmayan kayınvalidemin kaynımda eksiklerinin gözüne sokulmasını cümle aleme rezil olmasını diliyorum.ben ve uyarılarım işlerine gelmiyorsa edepsiz insanların aşağılamaları ile cümle aleme rezil olsunlar.evlilikte admın sigara ve alkolü hiç içmemesi değil evinde karısının evladının arkasında durup sorunluluk sahibi olabilmesi ve bunu öğrenmesi çok önemli.
Canım bitki ile ilgili olan şeyleri doktora sormadan çok fazla tüketme ,faydadan çok zararı olabilir .onun haricinde ben de senin gibi ağır bir boğaz enfeksiyonu atlattım ;ıhlamur ,zencefil limon karışımı içtim ve siyah turpun içini oyup bal koydum ,bir gece o bal süzüldü ve ondan yedim iki kaşık ve tabi ki en az üç gün istirahat .Ama dedim gibi bunların hepsini doktor kontrolünde yaptım .
En kısa zamanda atlatırsın inşallah .

Bu adam birebirden mi böyle oldu??? Ki bence öyle değil bu adam hep böyleydi neden illa ki çocuk yaptınız hemde tüp bebek ile çok çok masraflı. Belki de eşiniz maddi açıdan zorda sordunuz mu neden almıyorsun paran mı yok diye. Belki borç alacak kimsesi yok. Ya da borç alırsa kapatamazsınız. Bence konuşun hormonların ve hastalığın seni sinir küpü yapmış. Ayıca tavsiyem kesinlikle hamile iken bitki çayı, zencefil vb. Şeyler içmeyin. Ve iltihap bebek için çok çok zararlı bir daha doktora gidin derdinizi tam anlatın. İltihap antibiyotikten daha çok zarar verir bebeğe.
bu kadarını beklemiyordum açıkçası.maddi açıdan cidden sorunu yok.zaten sadece yemek vb masrafları sadece onun üstüne yıkmam bende alırım fakat.o zaman diliminde maaşım yatmamıştı. ulaşamadım mecbur ondan istedim ki altı üstü 20 tllik bal başka bişey de istemedim.bazen benimde çalışmam onun sorumsuzluğuna katkısı olduğunu düşünüyorum. fakat ailesini göz önüne alınca acımdan ölürmüşüm heralde onun eline kalsam.

Canım bitki ile ilgili olan şeyleri doktora sormadan çok fazla tüketme ,faydadan çok zararı olabilir .onun haricinde ben de senin gibi ağır bir boğaz enfeksiyonu atlattım ;ıhlamur ,zencefil limon karışımı içtim ve siyah turpun içini oyup bal koydum ,bir gece o bal süzüldü ve ondan yedim iki kaşık ve tabi ki en az üç gün istirahat .Ama dedim gibi bunların hepsini doktor kontrolünde yaptım .
En kısa zamanda atlatırsın inşallah .
sağol canım bugün bende turp alayım.yapayım.cidden bu kadar kötü olmamıştım.

bu kadarını beklemiyordum açıkçası.maddi açıdan cidden sorunu yok.zaten sadece yemek vb masrafları sadece onun üstüne yıkmam bende alırım fakat.o zaman diliminde maaşım yatmamıştı. ulaşamadım mecbur ondan istedim ki altı üstü 20 tllik bal başka bişey de istemedim.bazen benimde çalışmam onun sorumsuzluğuna katkısı olduğunu düşünüyorum. fakat ailesini göz önüne alınca acımdan ölürmüşüm heralde onun eline kalsam.
Adınıza üzüldüm keşke böyle bir adamdan çocuk yapmasaydınız. Herşey para da değil bu çocuğa sevgi de vermez.

Bende sinüzit oldum 1 ay kadar önce ama hayatımda hiç bu kadar ağır hasta olduğumu hatırlamıyorum. Burnum tıkandı,boğazım ağrıyor,çenem ağrıyor,beynim zonkluyor,gece öksürük uyutmuyor vs derken 2.gün doktora zor attım kendimi ki asla geçecek gibi değildi.
1000 mg antibiyotikle 1 haftada zor toparlandım. Hamilelikte daha ağır atlatılıyor bu bir gerçek. Şu an ödüm kopuyor tekrar hastalanırsam diye. Aşırı dikkat ediyorum.
Bir daha yaşamak,ilaç kullanmak istemediğim için.
Sizde ilaclarınızı için,dinlenmeye gayret edin.
Bitki çaylarını fazla tüketmeyin.
Burnunuzu açık tutun.
Beslenmenize dikkat edin.
Atlatırsınız.
Eşiniz konusuna ne desem bilemedim.
Unuttu mu acaba bal istediğinizi?
Bilemiyorum ben eşime defalarca hatırlatmak zorunda kalıyorum,hatta ilaçlarını icmesi icin bile sürekli mesaj atıyorum. Unutuyor,kafası meşgul oluyor.
Belki eşinizde unutmuştur.
Ha başka konularda da bu tavrı sergiliyordur ona birşey diyemem ama sadece 1 kerelik birşeyse bilemedim.
Geçmiş olsun

Bende sinüzit oldum 1 ay kadar önce ama hayatımda hiç bu kadar ağır hasta olduğumu hatırlamıyorum. Burnum tıkandı,boğazım ağrıyor,çenem ağrıyor,beynim zonkluyor,gece öksürük uyutmuyor vs derken 2.gün doktora zor attım kendimi ki asla geçecek gibi değildi.
1000 mg antibiyotikle 1 haftada zor toparlandım. Hamilelikte daha ağır atlatılıyor bu bir gerçek. Şu an ödüm kopuyor tekrar hastalanırsam diye. Aşırı dikkat ediyorum.
Bir daha yaşamak,ilaç kullanmak istemediğim için.
Sizde ilaclarınızı için,dinlenmeye gayret edin.
Bitki çaylarını fazla tüketmeyin.
Burnunuzu açık tutun.
Beslenmenize dikkat edin.
Atlatırsınız.
Eşiniz konusuna ne desem bilemedim.
Unuttu mu acaba bal istediğinizi?
Bilemiyorum ben eşime defalarca hatırlatmak zorunda kalıyorum,hatta ilaçlarını icmesi icin bile sürekli mesaj atıyorum. Unutuyor,kafası meşgul oluyor.
Belki eşinizde unutmuştur.
Ha başka konularda da bu tavrı sergiliyordur ona birşey diyemem ama sadece 1 kerelik birşeyse bilemedim.
Geçmiş olsun
teşekkür ederim.Allah korusun bir daha olmaz inşallah.kocam maalesef aile hayatından gördüğü ile öyle bir keresinde floresanımız bozuldu zamanı varken elektrikçi çağırmadı.yok olmasa sıkışık olsa amenna diyeceğim fakat onunkisi farklı bir şey .zaten o yüzden doktora gitmez.hastane ve doktordan nefret eder.

teşekkür ederim.Allah korusun bir daha olmaz inşallah.kocam maalesef aile hayatından gördüğü ile öyle bir keresinde floresanımız bozuldu zamanı varken elektrikçi çağırmadı.yok olmasa sıkışık olsa amenna diyeceğim fakat onunkisi farklı bir şey .zaten o yüzden doktora gitmez.hastane ve doktordan nefret eder.
Anladım.
O halde tırnağın varsa kaşınırsın hesabı kendin halledeceksin kendi işlerini. Beklentini minimumda tutacaksın.
Öyle alışmışsa zor.
Belki bebekle biraz değişir bu durum.

Yahu enfeksiyon varmis zaten bal bal deyip durmuşsunuz. Doktorun verdiği tedaviyi uygulamaniz lazım. Gripse zaten 1 haftadan önce geçmiyor tedavisi yok yalnizca semptomatik tedavi yapılır ama enfeksiyon varsa antibiyotiksiz geçmez. Sonunda da başkalarına sayıp sövmüşsünüz. Ne dediğiniz, derdinizin ne olduğu anlaşılmıyor bile... Eşinizle kendinizi değersiz hissettiginizi hastayken kendisiyle ilgilenmedigini anlatın bakalım gerekçesi nedir?

6 haftalıkken bademciklerim davul gibiydi benimde.Antibiyotik de veremediler.
İlk defa bu kadar zorlandım hastalıktan.
7 aylıkken hiç değilse onu içebiliyorsunuz.
Birde ben vitamin almaya başladıktan sonra daha rahatım sanki
Size de verdiler mi

X