Böbreklerime bişeyler oluyor :((((

((eslem))

Canım kızım büyüyor
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2008
2.361
3
42
selam rakadaşlar
kaç günlerden beridir sağ ve sol göbreklerimde acayip ağrılar var
kendimi gözlemledim su tüketmiyorum pek
günde 1 bardak su zar zor içiyorum
ondan sebepmi böbreklerim ağırıyor acaba?
yoksa başka bişey mi var
bilen yardım etsin lütfen, doktora gitcem ancak belki doğal yollarla halledile bilir bişeydir

Canım bence doktora git, ne olduğunu bilmiyorsun sonuçta. Doğal yollardan halledeyim derken kendine fayda yerine zarar da verebilirsin. Birkaç gündür ağrın olduğunu söylüyorsun eslemcim, bence erteleme geçmiş olsun...

cnm. böbrek ağrısı önce dr.un teşhisiyle giderilebilcek bişidir.. kum filan varsa sadece bol su içmen tavsiye ediliyor.. ki sen su içmemekle hatalısın her normal insanın günde en az 2 litre su içmesi tavsiye ediliyor.. lütfen buna dikkat et su vücudun en doğal ilacıdır.. sağlıklı günlerr....

eslem canım 1 hafta kadar bayağı bi suya yüklen evde 2 litreni sabahtan hazırla ve akşama kadar gel git iç 1 hafta sonunda baktınki rahatlama var anlaki böbreklerinde sorun var tabi doktora antipatin yoksa zaten direk git ama gitmiycem şimdilik dersen bunu dene derim yapacağın hergün hazırla 2 litre suyunu ve yatana kadar bitir bbunu zorlada olsa kendini alıştıra alıştıra yapmalısın yoksa sonunda inanılmaz sancılar çekersin Allah kimseye böbrek sancısı vermesin çekenler bilirler geçmiş olsun canım

çok sağolun kızlar
benssenb canım teşekkür ederim, dediğin gibi denicem
dün akşam zar zor 3 bardak aralıklarla içtim, hafif bi rahatlama oldu sanki ancak hala devam ediyor sancım. birkaç gün deniyeyim dediğini olmadı gidip dr. ultrasondan baktırayım bari
geçen sene kum vardı çok az, bol su iç dedi ama hep unutuyorum su içmeyi
biri elime su vermezsse aklıma gelipte içmiyorum
çok kötü bi huyum var yaa :KK43:(( böyle devam edersem böbreklerden olurum herhalde

:çok üzgünüm:Bende de aynı sorun var.. Ben küçükken nefrit geçirmiştim. Doktor dikkat etmem gerektiğini söylemişti. Ama 3 gün su içmesem aklıma gelmez.. Bence en başta günde en az iki litre su için. Bacaklarınızı sıcak tutun.. Yalın ayak dolaşmayın.. Ve en önemlisi doktora görünmeyi ihmal etmeyin. Nasıl ağrıdığını ancak yaşayan bilir. İnanın sizi çok iyi anlıyorum.

şimdi nasılsın peki, su içiyormusun?
ben bu sancılardan sonra zar zor içiyorum işte

canım ayaklarıma dikkat ediyorum özellikle kışın terliksiz çorapsız dolaşmıyorum
tek sorunum yazı suyu az tüketmek
kışında yorganı üstümden çok atıyorum farkında olmadan
doğal olarak belim soğuk alıyor
bu kış eşim beni tuluma sokacak, başka çare bulamadı adamcaz :roflol:

canım geçmiş olsun..
Bu diken batmaısmıki doğal yollardan halşletmeye çalışıyorsun tatlım ya
İlk yapman gereken doktora gitmek..
Su içmemen çok hata...Böbreklere çok zararı var su içmemenin..Hemen doktora görün canım
Allah yardımcın olsun

evet canım çok yanlış yapıyorum valla
4 gün var regl günüme, hamilelik varmı yokmu öğreneyimde ona göre üroloji doktoruna görünürüm inşallah, gerçi gitsem çok çok tahlil yapıp ultrasondan bakıcaklar
gebelik varsa bile bana bi zararı olmaz herhalde

kendi kendime gelin güvey oluyorum, bu sussuz vücutla hamile neyim zor kalırım ben :KK43:

Eslem şimdi zar zor su içmeye çalışıyorum. Alıyorum yanıma 2 litrelik bir şişe dolduruyorum içini... Tüm gün gözümün görebileceği yere koyuyorum içmek zorundasın diyorum. Ve allaha şükür şu an hiçbir sorunum yok. Tavsye ederim kendine ait bir şişen olsun. Ne kadar içtiğini bilirsin böylece... Umarım iyileşirsin :teselli:

sağol canım, evet öyle yapmaya çalışıyorum
Rabbim şifa versin hepimize
büyüklerimiz boşa dememişler "sen kendi doktorun olacaksın" çok haklılar

canım aynı sorunu ben 10 yaşımdan beri yaşıyorum bende çok az su tüketiyorum belki bundan kaynaklanabilir ama muhakkak doktora gidip idrar tahlili ve ultrasonla baktırmanı öneririm. amacım seni korkutmak değil ama şunu unutma böbrek çok sinsi bir organdır. son moktasına gelene kadar yani tamamen çürüyene kadar hiçbirşey belli etmez. işlevini tamamen yitirdikten sonra ise aşırı derecede sorun çıkarabilir ve çıkarırda o nedenle kesinlikle ama kesinlikle doktora gitmeni öneriyorum. sakın ihmal etme çok geçmiş olsun canım.

inşallah canım gidicem doktora
en azından kontrol olmuş olurum, bir problem varmı
teşekkür ederim canım bilgilendirmen için yerimseniben

Kesinlikle ve kesinlikle su içmediğin için..
Aynı sorun bende vardı , böbreklerim ağrıdığı gibi yanma hissi de oluyordu..
Doktor günde ne kadar su içtiğimi sordu 2 bardak içiyordum utandım 3 bardak dedim , dedi ki sen ne yapıyorsun , vücudunun yaşaması için gereken en önemli şeyi vücudundan eksik ediyorsun , sadece böbreklerin ağrıyorsa bu yine güzel dedi ve kızdı.. Ama çay kahve içiyorum desem de suyun yerini tutmaz dedi, en az 1.5 litre 8 - 6 bardak su içmem lazımmış. Özellikle sabahları aç karnına mideyi ve vücudu güne hazırlamak için su şart.
Doktor hiç ilaç yazmadı bana su içmen herşeyi eski haline döndürecek dedi ve nitekim de öyle oldu.

arkadaşlar dün üroloji dr. gittim idrar tahlili ve böbrek tomografisi istedi
bu sabah sonuçlarımı öğrenmek için gittim doktora
tahlil ve tomografi temiz çıktı
böbrekte taş kum v.s yok çok şükür
ancak doktorunda gözüne çarpan sıvı oldu
rahimde, yumurtalıklarda, idrar torbasının kenarlarında bir yığın sıvı
ama ne olduğunu anlayamadı
radyolog doktorunu arayıp sordu
bu neyin nesidir acaba diye
oda anlam veremedi ve çok ilginç geldi
hsg filmine bağlicaklar ama 3 ay oldu ben filmi çekeli, anlam veremediler
en az ben kadar merak ettiler valla
ağrılarım bu sıvı kaynaklıda olabilirmiş
pazartesi günü tomografimi alıp kadın doğum doktoruna göstermemi istediler
kafam aşırı karışık kızlar, ne olaki bu sıvı???

midem aşırı bulanıyor
belim ağırıyor, yorgunluk, uyku hali hat safhada
k.doğum dr. pazartsi gösterince üroloji doktorum benide bilgilendir muhakkak dedi
merak ediyorum dedi
Allahım hayretsin inşallah
aklıma binbirtürlü şey geliyor
kötüye yormamak için düşünmemeye çalışıyorum
işte böyle bende durumlar

Kötüye yorma canım, belki basit bir iltihaptır. Belki o sıvının orada olması doğaldır, vücut içi salgılanan bir sıvıdır, belki biraz artış olmuştur. Fizyoloji bilgime pek güvenemiyorum burada yanıltmış olmak da istemem ama ben pek ihtimal vermiyorum jinekolojik enfeksiyon olması konusunda...
Geçmiş olsun, sonuçları paylaş bizimle olur mu?

Kötüye yorma canım, belki basit bir iltihaptır. Belki o sıvının orada olması doğaldır, vücut içi salgılanan bir sıvıdır, belki biraz artış olmuştur. Fizyoloji bilgime pek güvenemiyorum burada yanıltmış olmak da istemem ama ben pek ihtimal vermiyorum jinekolojik enfeksiyon olması konusunda...
Geçmiş olsun, sonuçları paylaş bizimle olur mu?

teşekkür ederim canım, ilgin için
yarın kadın doğum doktoruna gidicem Allahın izniyle
inşallah ne olduğunu o bilirde bende rahatlarım
üroloji ve radyolog bilemeyip çokda şaşırınca ister istemez benimde kafam karıştı ve binbirtürlü şey düşünmeye başladım
yarın hastane dönüşü sonucu paylaşırım inşallah :1hug:a.s.

X