Böbrek taşı :'( :'(

muskulus

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2014
253
34
Arkadaslar lutfen yardim edin benim sag bobregimde 1.5 cm ( 15mm) tas var hemde bir yildir eskina balik tasi,sifali sular falan hepsini ictim ama gecmedi cok agrim oluyor :'( tas kirdirmadan coook korkuyorum cok acidigini soyluyorlar ve 1.5 cm tasi kiramayadabilirlermis o zaman cerrahi olcak napicam ben ya asiri korkuyorum :'( bobregim git gide zarar goruyor nolur tecrubeli birileri yardim etsin :'(

Sağlıginiz icin hangisi uygunsa onu yapacaklardir..
Acil şifalar

Böbrek yetmezliği hastalarının yaşadıklarını okuyun. Operasyon korkusu mu daha ağır basacak böbrek hastası olmanın korkusu mu bir bakın bakalım. Ona göre karar verirsiniz.

bende kum vardı ben bilirim o ağrıyı offf böyle bir ağrı yok bence lazerli olarak kırdır agrısız doktorunu iyi araştır ve kurtul ..

Cok kotu bi agri ya lazerle agri olmuyor mu hic :'(

sen doktorunu iyi araştır çünkü lazer biraz özenli yapılması gerekiyor lazerle kırılıyorlar ve acımıyor. Lazerle kırılmayanlar cerrahi müdahale gerektiriyor ondan da korkma bu acıyı çektiğine değmez . Onun acısı ne pistir bilmez miyim . Bide çok afedersin idrarda koku vs yapıyor taş olunca o da çok kötü bir durum .

sen doktorunu iyi araştır çünkü lazer biraz özenli yapılması gerekiyor lazerle kırılıyorlar ve acımıyor. Lazerle kırılmayanlar cerrahi müdahale gerektiriyor ondan da korkma bu acıyı çektiğine değmez . Onun acısı ne pistir bilmez miyim . Bide çok afedersin idrarda koku vs yapıyor taş olunca o da çok kötü bir durum .
Bende kanama oluyor bobregi ciziyormus tas :'( en iyisi lazer galiba doktorla konusayim bi sagol :'(

Bu konu tam benlik :)
Az cekmedim bu taslardan

Her iki böbreğimde de irili ufakli bol miktarda tas var
İki yil önce gece şiddetli agriyla uyandim acilde sabahladim
Tas kanala gelmiş ama dusuremedim, kanali tikadigi için böbrek sisti, ameliyatla kanaldan alindi tikayan tas

Sonrasında doktor bana bir hap verdi omur boyu kullanacaksin dedi ama ben yan etkilerini okudum korktum cope attim ilaci

Ağustosun sonunda yine tas dusurdum, bu kez sol böbrekten
Yine kanalda kaldi tas, ama bu kez tam tikamadigi için bobregim çok sismedi, doktor bekledi
15 gün sonra kontrole gittiğimde düşmüştü

Ama her an tedirginim korkuyorum yine ayni sancilari cekicem diye

Cantamda 4 farklı agri kesiciyle geziyorum artik

Babamda olduydu.
Nerden duymuştuk bilmiyorum ama babam o zaman şeffaf acı bi su içiyordu. kekik suyu. onun sayesinde düşürdüğünü hatırlıyorum.

Arkadaslar lutfen yardim edin benim sag bobregimde 1.5 cm ( 15mm) tas var hemde bir yildir eskina balik tasi,sifali sular falan hepsini ictim ama gecmedi cok agrim oluyor :'( tas kirdirmadan coook korkuyorum cok acidigini soyluyorlar ve 1.5 cm tasi kiramayadabilirlermis o zaman cerrahi olcak napicam ben ya asiri korkuyorum :'( bobregim git gide zarar goruyor nolur tecrubeli birileri yardim etsin :'(
ben o ağrıları hamileyken çektim ve hamile olduğum için hiçbir tedavi uygulanamamıştı kac gece ağladım o sancılar yüzünden en son kendi düstü gerçekten çok çok kötü bir ağrı allahım kimseye yaşatmasın

Bu konu tam benlik :)
Az cekmedim bu taslardan

Her iki böbreğimde de irili ufakli bol miktarda tas var
İki yil önce gece şiddetli agriyla uyandim acilde sabahladim
Tas kanala gelmiş ama dusuremedim, kanali tikadigi için böbrek sisti, ameliyatla kanaldan alindi tikayan tas

Sonrasında doktor bana bir hap verdi omur boyu kullanacaksin dedi ama ben yan etkilerini okudum korktum cope attim ilaci

Ağustosun sonunda yine tas dusurdum, bu kez sol böbrekten
Yine kanalda kaldi tas, ama bu kez tam tikamadigi için bobregim çok sismedi, doktor bekledi
15 gün sonra kontrole gittiğimde düşmüştü

Ama her an tedirginim korkuyorum yine ayni sancilari cekicem diye

Cantamda 4 farklı agri kesiciyle geziyorum artik
Ay canim cok gecmis olsun kim bilir ne acilar cekmissindir :KK43: cok zor ya agri kesiviler etki bile etmiyor artik :'(

ben o ağrıları hamileyken çektim ve hamile olduğum için hiçbir tedavi uygulanamamıştı kac gece ağladım o sancılar yüzünden en son kendi düstü gerçekten çok çok kötü bir ağrı allahım kimseye yaşatmasın
Amin canim ya keske duscek boyutta olsa ama imkansiz :'( cok gecmis olsun sanada

Valla bana da bir köyde ünlü bir su vardı o iyi gitmişti.Hiç de desteklemem böyle şeyleri ama o gün delirdim ağrından artık,balkondan atla geçecek deseler atlardım.Biz suyu bedava doldurduk ama erkenden gitmiştik yoksa su kalmıyormuş.Dağtekke köyüydü sanırım.

Peki tasin boyutu ne kadardi canim hic hatifliyor musun birde nasil kullandiniz ?

Canım kaç santimdi hatırlamıyorum. Ama sıkıntılıydı baya.
Bi şişeye doldurdugu kekik suyundan her gün bi bardak içiyordu, arayıp sorabilirim istersen tam ölçüsünü bir bardak mı iki bardak mı vs. 10 gü falan kullanmıştı sanırım.

babamda bu sorun var ve her yıl olmasada 2 -3 yıl arayla tekrarlıyor.
ama ağrı geldi mi sakinleştiricilerle,iğnelerle ayakta kalıyor taaki taş kendisi düşene kadar.şu zamana kadar lazere falan gitmedi.
doktoru hep söyler ve bu böbrek taşı ağrısını kadınlarda ki hamilelik,doğum sancısına benzetir.ne kadar doğru bilemiyorum.
çok geçmiş olsun.dayanılmayacak ağrıysa doktora git mutlaka.

bol su içip ip atlıyacaksınız bende düşürüyorum devamlı üretiyor vücudum bol su içip spor yapıyorum rabbim şifa versin:KK49:

Canım kaç santimdi hatırlamıyorum. Ama sıkıntılıydı baya.
Bi şişeye doldurdugu kekik suyundan her gün bi bardak içiyordu, arayıp sorabilirim istersen tam ölçüsünü bir bardak mı iki bardak mı vs. 10 gü falan kullanmıştı sanırım.
Aktara gidiyimde aliyi canim deniyim bi cok sagol

X