Böbrek Taşı..

Minikanneyimmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2018
1.726
1.108
Dün sikayetlerim 5 dkda bir tuvalete cikma istegiyle basladi. Her seferinde 4-5 damla idrar ve yanma vardi. Enfeksiyon diye dusundum ve pazar oldugu icin pazartesi doktora giderim diye dusundum. Daha sonra her idrardan sonra gelen kanamayla sorunun enfeksiyonun yaninda bobreklerle ilgili oldugunu anladim. Daha once kum dokmustum. Hemen bi arkadasimla acile gittik. Serum taktilar ve idrar tahlili yaptilar. Sonuclarimda yogun enfeksiyon cikti. Doktorda yarin mutlaka uroloğa git dedi bana. Taktiklari serum bos serum oldugu icin ve bobrekleri (kani) sulandirdigi icin biraz rahatladim. En azindan idrar sonrasi kan bi daha olmadi.

Ertesi gunun sabahi yani bu sabah annemle beraber urolojiye gittik ve bobreklerimde tas varmis ve bobregim sismis. Boyutunu sormak aklima gelmedi. Doktorda soylemedi. Doguma ne kadar var dedi 10 hafta dedim. Cok varmis umarim doguma kadar sikinti cikarmaz. Hamile oldugun icin mudahale edemiyoruz ve her ilaci yazamiyoruz. Yazdigim ilaclari kullan ve bayramdan sonra mutlaka kontrole gel. Ben izinde olsam bile urolojiye mutlaka gozuk sakin ihmal etme dedi.

Gozum korktu acikcasi. Daha once kum dokmustum kum sadece yanma ve idrarla kan gelmesiyle bi kac gunde geciyodu ama tas ne zaman duser bilmiyorum. Babamdada kardesimdede var ve cok zorluklar cektiklerini biliyorum. Internetten arastirdim hamilelikte bobrek tasi diye. Iste ordada mudahale edilemedigi surekli kontrol edildigi vs yaziyodu. Bide agrilar siddetli olursa kasılmalari tetikleyip dogumun baslamasina sebep olabilecegi ihtimali oldugu yaziyodu. Yani erken dogum riski. Kizlar korkuyorum. Dua edin sorunsuz bi sekilde doguma kadar dussun bu tas ve doguma kadar tekrarlamasin..

Bu gune kadar sorunsuz bi hamilelik gecirdim cok sukur. 4te 3u bitti hamileligin son ceyregindeyim ve bu durumla karsilasmak cok can sıkıcı ve tedirgin edici.
Lutfen dua edin olur mu?
Basina boyle bisey gelen varsa tecrübelerini paylasirsa cok sevinirim

Son düzenleme:
Kum dökmüş biri olarak seni çok iyi anlıyorum inşallah sorunsuz bir hamilelik geçirirsin canim bol su içmen gerek çok ağrın var mı? Baya ağrı yapar çünkü çok geçmiş olsun

canım benım çok geçmiş olsun

benım kesin çözümüm var ama işte hamılesin onun için birşey diyemıyorum
Hamilelikten once spor yapiyodum ve boyle bi sikintim varsada hissetmeden kurtuluyodum. Ama malesef aktivite olarak sadece yuzme yuruyus ve ev isi yapabiliyorum hamilelikte.
Doktorda hamile oldugum icin bisey yapamicagini soyledi

Kum dökmüş biri olarak seni çok iyi anlıyorum inşallah sorunsuz bir hamilelik geçirirsin canim bol su içmen gerek çok ağrın var mı? Baya ağrı yapar çünkü çok geçmiş olsun
Kum bende doktum bi kac gunde rahatliyodum ama tas gozumu korkuttu. Agrim suanlik cok yok ama dun 1 bugun iki. Ve yarim saat once hafiften agri basladi. Bol su icmeye calisicam :/ cok tesekkur ederim

😂 çok amaçlı bilgisayar . Şu kesin çözüm neydi acaba ya😂
çarşıdan misvak alacaksın 4-5 tane sopa şeklinde zaten , akşam yap bu işi , yıka ortadan dikine ayır 2 litresuya yakın bir çaydanlık altına
su koy içine misvak ları koy kaynamaya başladıktan sonra 45 dk kaynamaya devam edecek , altını kapat çaydanlıgın ağzınıda kapat dışarı balkona koy kendı kendıne sogusun ,

asıl mesele burdan sonra başlıyor , sabaha karşı saat kuracan kalkıp bir bardak süzüp içip yatacaksın , kalanı buzdolabına koy,

sabah kalkıp gene iç üzerine en az 2 saat gene birşey yiyip içmeyeceksin , bütün mesela aç karnına olman lazım , ve içine birşey koymayacaksın ,

bu hazırladıgın zaten 2 gunde biter , 3, gunu dr git tekrar film ultrason çektir dr sana ne yaptın taşın nerede diyecek ,
yüzde 100 sonuç alacagın bir tarif , amelıyat masasından kaldırdıgımız taşını erittiğimiz insanlar tanıdıkalrımız var ,

lütfen ama lütfen aç karnına için ve üstüne birşey yiyip içmeyeceksiniz ,

aklına takılan birşey olursa gene sorarbilirsin ,

çarşıdan misvak alacaksın 4-5 tane sopa şeklinde zaten , akşam yap bu işi , yıka ortadan dikine ayır 2 litresuya yakın bir çaydanlık altına
su koy içine misvak ları koy kaynamaya başladıktan sonra 45 dk kaynamaya devam edecek , altını kapat çaydanlıgın ağzınıda kapat dışarı balkona koy kendı kendıne sogusun ,

asıl mesele burdan sonra başlıyor , sabaha karşı saat kuracan kalkıp bir bardak süzüp içip yatacaksın , kalanı buzdolabına koy,

sabah kalkıp gene iç üzerine en az 2 saat gene birşey yiyip içmeyeceksin , bütün mesela aç karnına olman lazım , ve içine birşey koymayacaksın ,

bu hazırladıgın zaten 2 gunde biter , 3, gunu dr git tekrar film ultrason çektir dr sana ne yaptın taşın nerede diyecek ,
yüzde 100 sonuç alacagın bir tarif , amelıyat masasından kaldırdıgımız taşını erittiğimiz insanlar tanıdıkalrımız var ,

lütfen ama lütfen aç karnına için ve üstüne birşey yiyip içmeyeceksiniz ,

aklına takılan birşey olursa gene sorarbilirsin ,
Ya ay denicrm inşallah bana da yararı olur ya . Denemediğim şey kalmadı düşmedi 😂

Ya ay denicrm inşallah bana da yararı olur ya . Denemediğim şey kalmadı düşmedi 😂

yaa inan okadar çok kişiye tarif verdik ve fayda oldugu ki saymakla bitmez
ama bütün mesele tamamen AÇ karnına olman gerekiyro ve üzerine birşey yiyip içmeyeceksin ,

allahın izniyle taşın oldugu yerde eriyecek ,

burada çok kişiye tarif verdim ama lütfen faydası olup olmadıgını dönüş yaparsan sevinirim , tarifi alan unutuyor beni :KK48::KK48:

ama bütün mesele tamamen AÇ karnına olman gerekiyro ve üzerine birşey yiyip içmeyeceksin ,

burada çok kişiye tarif verdim ama lütfen faydası olup olmadıgını dönüş yaparsan sevinirim , tarifi alan unutuyor beni :KK48::KK48:
Gilaburu dur bir şey önerdiler şimdi onu kullanıyorum bi işe yaramazsa bu dediğini kullanıcam 🙈 ile yararsa tabi ki yazarım hemde bol bol dua ederim ömrümce de unutmam seni heralde 😂

Canım unutmadım seni 😂
Gilaburu diye bir şey içiyordum ya işe yaramıştı ama garanti olsun diye senin tarifini de denemek istedim 2 gün içtim . Yani etkili oldumu bilemiyorum açıkçası 😂 doktora gitmedim şikayetlerim bitti gibi.
Teşekkür ederim tekrardan 😘

X