Böbrek taşı deyip geçmemeli

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
293.974
605.065
43


Yapılan son açıklamalara göre böbrek taşının insan vücuduna bazı durumlarda çok büyük zararları olabilceği belirtiliyor. Kristal gibi biçimlenmiş taşlar böbrekte çökerek ve zaman geçtikçe büyüme gösterir. Taşların sadece idrar kanalıyla atılması mümkün olurken yer değiştirmesi gibi durumlarda zor anlar yaşatabiliyor. Yapılan son açıklamalara göre böbrek taşının insan vücuduna bazı durumlarda çok büyük zararları olabilceği belirtiliyor.


Kristal gibi biçimlenmiş taşlar böbrekte çökerek ve zaman geçtikçe büyüme gösterir. Taşların sadece idrar kanalıyla atılması mümkün olurken yer değiştirmesi gibi durumlarda zor anlar yaşatabiliyor. Bu maddeler kristaller halinde böbrekte çökelebilir ve zaman içerisinde büyüyerek böbrek taşını meydana getirir.

Taşlar yer değiştirerek veya idrar kanallarından aşağıya doğru hareket ederek vücuttan atılabilir. Ancak idrar kanalının herhangi bir düzeyinde takılarak idrar akışına engel oluşturan taşlar genellikle korkulan, şiddetli tipik böbrek ağrısına yol açar. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Sarp Korcan, “İdrar yolu enfeksiyonu, böbrekteki yapısal bozukluklar, böbrek hastalığı olanlar, beslenme alışkanlıkları, yetersiz sıvı alımı, bazı ilaçlar ve genetik faktörler taş oluşumuna neden oluyor” dedi. Ataklar görülebilir .

Taş hastalığında görülen ağrı en sık rastlanan belirtidir. Böbrek ağrısının şiddeti bazı kişilerde belli belirsiz bir sızlama şeklinde görülürken bazılarında son derece şiddetli, kıvrandırıcı ve hastaneye yatmayı gerektirecek yoğunluğa kadar ulaşabilir. İdrarda kanama, bulantı, kusma, idrar yaparken acı-yanma ve idrar sıkışıklığı hissi de hastalarda görülmektedir. Ağrı atakları taşın üreter içerisindeki hareketi ve buna bağlı spazmlara bağlıdır. Şiddetli ağrı atakları genellikle 20 -60 dakika arasında sürebilir.


Kaynak:Medya365
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…