- 9 Ağustos 2017
- 73
- 45
- 3
- 30
- Konu Sahibi Hadi-bakalim
-
Böbrek reflüsü olsa daha önce anlaşılırdı diye düşünüyorum. Kızımda da vardı, doğduğunda anlaşıldı, 1 yaşında geçti. Enfeksiyon yüzünden ağrıyor olabilir. İyi bir ultrason uzmanı teşhisi koyar.İki bucuk yaşında bi oğlum var iki hafta önce wc e alıştı ama idrarıni çok tutuyordu son anına kadar ama kesintisiz yapıyordu ama bi haftadır kesik kesik yapıyor idrar yolu enfeksiyonu cikti ve böbrek lerim agriyo diyo aklıma böbrek reflusu geliyor çok korkuyorum.
Çok teşekkürler cevabın için içim içimi yiyor resmen ama böyle kesik kesik yapıyor idrarıni böbrek reflusunde böyle olurmuş diye okudumBöbrek reflüsü olsa daha önce anlaşılırdı diye düşünüyorum. Kızımda da vardı, doğduğunda anlaşıldı, 1 yaşında geçti. Enfeksiyon yüzünden ağrıyor olabilir. İyi bir ultrason uzmanı teşhisi koyar.
İki bucuk yaşında bi oğlum var iki hafta önce wc e alıştı ama idrarıni çok tutuyordu son anına kadar ama kesintisiz yapıyordu ama bi haftadır kesik kesik yapıyor idrar yolu enfeksiyonu cikti ve böbrek lerim agriyo diyo aklıma böbrek reflusu geliyor çok korkuyorum.
İnternete çok bakmayın. Doktorunuza bir danışın. Hiç sanmıyorum böbrek reflüsü olduğunu ama emin olmak için dediğim gibi iyi bir radyoloğa gidin.Çok teşekkürler cevabın için içim içimi yiyor resmen ama böyle kesik kesik yapıyor idrarıni böbrek reflusunde böyle olurmuş diye okudum
Evet doktor tahlil sonucuna göre söylemiş eşim gitti almaya sonucunu. İdrarini yaparken de hiç ağrı olmuyor soruyorum sürekli ama idrarıni yaptıktan sonra kendini sıkıyor kısa bi süreIrak yolu enfeksiyonu diyorsunuz doktora goturdunuz idrar testi yapildi ve Dr mu size enfeksiyon var dedi. Kesik kesik yapıyorsa ağrıda olabilir oyüzden yapmak istemiyor da olabilir. Eğer bobreklerinde bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız mutlaka çocuk Nefroloji bölümüne götürün. Ben çocuk nefrolojisinde çalıştım daha önce . Idrar testi yaptirdiysaniz sonucu söylebilirmisiniz çünkü bazı doktorlar 6 lokosit görse bile direk enfeksiyon deyip ilaç tedavisi uyguluyor bu çok yanlış
Ya ben çok panik bi anneyim zate on gün sonra doktor antibiyotik bittikten sonra tekrar tahlil yapıcam demiş ozaman herşeyi soru amİnternete çok bakmayın. Doktorunuza bir danışın. Hiç sanmıyorum böbrek reflüsü olduğunu ama emin olmak için dediğim gibi iyi bir radyoloğa gidin.
Benim kızım idrar yolu iltihabı oldu doğduğu gibi. Kalça ultrasonu için gittiğimizde tesadüfen doktor farketti. 8 ay koruyucu doz antibiyotik kullandı. Sonra iyileşti.
Idrarinj tutmamali sağlık acisindan hiç iyi değil geçmiş olsun canm.. Allah bagislasinİki bucuk yaşında bi oğlum var iki hafta önce wc e alıştı ama idrarıni çok tutuyordu son anına kadar ama kesintisiz yapıyordu ama bi haftadır kesik kesik yapıyor idrar yolu enfeksiyonu cikti ve böbrek lerim agriyo diyo aklıma böbrek reflusu geliyor çok korkuyorum.
İki bucuk yaşında bi oğlum var iki hafta önce wc e alıştı ama idrarıni çok tutuyordu son anına kadar ama kesintisiz yapıyordu ama bi haftadır kesik kesik yapıyor idrar yolu enfeksiyonu cikti ve böbrek lerim agriyo diyo aklıma böbrek reflusu geliyor çok korkuyorum.
Sizin nasıl bi sıkıntınız vardı meşale idrarıni ne kadar yapıyor az mı çok muayni sorun bizde de var oglum 2.5 yasinda ben sag bobregini sonradan kaybettigini tesadufen 10 gun once ogrendim reflu sol bobregede sicramis ii bakilmazsa sol bobregi de kaybetme ihtimali var surekli hastanede tetkikler yapiliyor ama daha tam adini koyamadilarnapilir nasil bir yol izlenir hic bir fikrim yok takipte olcam bu konuyu
Çok geçmiş olsun kıyamam kuzuma. Bizimki çiş yapınca ağrıyo demiyor ara sıra çiş yaptiktan sonra pipisini sıkıyor ama bizim atesimiz felan çıkmadı tesadüfen orendik enfeksiyon olduğunutuvalet egitimine baslamistik cis yapmak istemiodu her seferinde acio die agliodu bi hafta sona ateslendi acilw goturdum 3 gun hastanede yattik atesini dusurmeye calistilar en son ultrasonda sag bobregin olmadigini solediler ben de soguk duş etkisi yaratti tabi bilmiomuydunuz 2.5 yasinda cocuk nasil haberiniz olmaz dediler o gunden beridir de ugrasioruz hayirlisi ins hakkimizda
Ama sizin zaten doğuştan tek bobrekle doğmuş o yüzden böyle sorunlar normalmustuvalet egitimine baslamistik cis yapmak istemiodu her seferinde acio die agliodu bi hafta sona ateslendi acilw goturdum 3 gun hastanede yattik atesini dusurmeye calistilar en son ultrasonda sag bobregin olmadigini solediler ben de soguk duş etkisi yaratti tabi bilmiomuydunuz 2.5 yasinda cocuk nasil haberiniz olmaz dediler o gunden beridir de ugrasioruz hayirlisi ins hakkimizda
Ama sizin zaten doğuştan tek bobrekle doğmuş o yüzden böyle sorunlar normalmus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?