• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nefroloji - Böbrek Hastalıkları Böbrek nakli

• Konu Sahibi Konu Sahibi kokoshatun
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
K

kokoshatun

Ziyaretçi
slm kızlar aranızda böbrek nakilli olan ya da yakınlaraında böbrek nakilli olanlar varsa burdan biligileri paylaşarak yardımcı olmaya var mısınız?

evt kızlar benim annem 6 yıllık böbrek nakilli yaklaşık 16 yıldır böbrek hastası ama biz bunun hiç farkına varmadık çünkü yakınlarımızda böyle bi hastalık yoktu nedir ne değildir bilmiyorduk kimsenin aklına gelmedi böbrek rahatsızlığı olduğu. annemin gizli hipertansiyonu varmış ve su içmemektan kaynaklanan böbrek rahatsızlığı başlamış böbrekler küçülmüş siz siz olun lütfen vücudunuza göre ideal sıvı alımını yapın! gözlerin beyaz sarıysa haliniz yoksa yüzünüz yeşilimsi saıysa bi dr görünmenizi tavsiye ederim annem grip oldu dr gitti o şekilde çıktı lütfen senede bir kez düzenli tahlillerinizi yaptırın sorusu olan varsa sorsun bildiğim kadarıyla cevaplarım

Selam canım anneciğine cok gecmiş olsun..dializ e girdimi hiç peki ? nakli yakınınızdanmı aldı?
merak ettim benim annemde böbrek hastası :(

hyr annem diyalize hiç girmedi cnm dayımdan aldı tek yumurta ikizleriymiş tam tuttu şu an için bi sorun yok. senin annen diyalize giriyo mu cnm

Evet giriyo..ama yakında inşallah son bulacak..sana özelden msj atamadım beklemek gerekiyor sanırım :(
Nerede oldu nakli?

hyr annem diyalize hiç girmedi cnm dayımdan aldı tek yumurta ikizleriymiş tam tuttu şu an için bi sorun yok. senin annen diyalize giriyo mu cnm

öncelikle geçmiş olsun.. bişeyi düzelteyim dayınızdan aldıysa tek yumurta ikizi olamaz yalnız tek yumurta ikizlerinin cinsiyeti aynı olur.. ama kardeş oldukları için dokuların uyma ihtimali yüksek olur.. tekrar çok geçmiş olsun yerimsenibenyerimseniben

öncelikle geçmiş olsun.. bişeyi düzelteyim dayınızdan aldıysa tek yumurta ikizi olamaz yalnız tek yumurta ikizlerinin cinsiyeti aynı olur.. ama kardeş oldukları için dokuların uyma ihtimali yüksek olur.. tekrar çok geçmiş olsun yerimsenibenyerimseniben

valla cnm bizde inanamadık ama bunu biz değil dr söyledi. teşekkür ederim cnm. kardeş olup dokularının uyması çok normal zaten ama dr bize tek yumurta ikizi olduklarını ve bu yüzden 6 da 6 tuttugunu söyledi böyle birşeyle çok karşılaşmayız sizde karşılaştık kardeşlerde arada sırada böyle çıkabiliyor demişti annemgildede o durum söz konusu oldu farklı cinsiyet olup tek yumurta ikizleri oldukları oratay çıktı ben bunu demeyi unutttum sen aydınlattığın için teşekkür ederim yerimseniben

Evet giriyo..ama yakında inşallah son bulacak..sana özelden msj atamadım beklemek gerekiyor sanırım :(
Nerede oldu nakli?

tamam cnm olsun sorun değil burdan yazışırız. benim annemin hemen bulundu ama ondan girmedi cnm kaç senedir giriyo annen diyalize? kimden alıcak böbreği? annem akdeniz üniversitesinde nakil oldu.

bende bobrek nakilliyim sorularinizi bildigim kadari ile cevaplayabilirim

benim eşimde böbrek nakli oldu.peki sizler yemeği tuzsuzmu yiyorsunuz?ben tuzsuz yapıyorum yemeği fakat ara ara kaçırıyor tuzu.bide böbrek biyopsisi olcak yakında biyopsiden sonra nelere dikkat etmeliyiz?

Bende 4 ay önce yanii çok çok yeniyim böbrek nakli oldum.evet tuzsuz diyet şart veya doktorunuz onun ölçüsünü ne kadar verdiyse diyim.. çünkü aldığımız kortizonlu ilaçlar tuz almış bir vücuda girdiğinde hastayı şişirmeye başlıyor.çok büyük geçmiş olsun sağlıkla kalın..

arkadaslar ben de 11.5 yıllık bobrek nakilliyim ayrıca 1 ay hemodiyaliz-16 ay periton diyalizi gecmişim var bilgi almak isteyen arkadaslara yardımcı olmaya çalısırım hepinize gecmiş olsun Allah şifa versin...
(gerçi cok olmuş konu açılalı ama olsun saglık bu sakaya gelmez elimden geldiğince bildiklerimi de paylaşırım)

benmde tam 1 yl oldu 22 subat da böbrek nakilliyim cok sukur ıyım sımdı 1.5 ay periton dıyalz yaptım sadece allah kımseye vermesın gercekten cok zor bir surecti benm için....

sımdı sağlıgıma kavustum hamd olsun rabbıme bekleyenl herkse den rabbım nasıp etsın

saglıcakla inş...

slm arkadaşlar
Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah..
benim eşim 8 yıl oldu nakil olalı,6 aydır 2.çocuk düşünüyoruz fakat tık yok daha:26:
aldığı ilaçlar kısırlık yaparmı acaba?
bide bu ilaçlar çocukta hasar yapabilir diye duydum bu hanımlar için olsa greek cellcept kullanıyo eşim hanımlara cellcepti kestiryo doktor bnildiğim kadarıyla erkek hastalarda durum ne bilen varmı acaba ?:31:

merhaba arkadaşlar konuyu en sağlıklı şekilde burdan bilgilenebilirim düşüncesiyle sizin yazdıklarınızdan faydalanarak sorular sormak istiyorum.pazartesi gününden itibaren eşimin kronik böbrek yetmezliği hastası olduğu ortaya çıktı çok belirtilerini verdi ama eşim ihmallerinden dolayı doktora gitmeyi hep erteledi ve bizi yıktı.şimdi kendiside bende kızımızda şoktayız.darmadağın olduk doktor sürekli diyalize girmesi gerektiğini söylüyor uygun organ bulunana kadar.bu duruma alışmak özellikle eşim için çok zor olucak biliyorum.haftada 3 gün hemodiyalize giricek.özelikle nakil işlemleriyle uğraşan arkadaşlara sormak istiyorum nakil için nerelere başvurmamız neler yapmamız gerekir.Diyalizle yaşayan insanlar normal hayatlarına devam edebilirlermi eşim ben mutlaka çalışıcam evde duramam diyip diyip kendini yiyor ne çalışcaksın diyebiliyorum nede çalışmayacaksın ağzım dilim bağlı ben bu hastalıkla ilgili hiçbir şey bilmiyorum sizden detaylı bilgi vermenizi istiyorum bana lütfen.neler yedirmeliyim en faydalı ve en zararlı yiyecekler neler tuzun yasak olduğunu biliyorum ama diğer yasaklar ve mutlaka yenilmesi gereken şeyler.ben eşimin rahatsızlığını kime söylesem insanlar bana çok acı bir surat ifadesiyle bakıyorlar ben umutsuz ümitsiz değilim rabbim büyük derdi verdiyse dermanını da vericek Allahım eşime ve tüm hastalara en acil şifaları göndersin inşallah nerde kim şifa bekliyorsa rabbim kapısından geri çevirmez dualarımızı kabul etsin.yazılarınızı bekliyorum arkadaşlar lütfen bilgilerinizi paylaşın çok üzülüyorum

merhaba arkadaşlar konuyu en sağlıklı şekilde burdan bilgilenebilirim düşüncesiyle sizin yazdıklarınızdan faydalanarak sorular sormak istiyorum.pazartesi gününden itibaren eşimin kronik böbrek yetmezliği hastası olduğu ortaya çıktı çok belirtilerini verdi ama eşim ihmallerinden dolayı doktora gitmeyi hep erteledi ve bizi yıktı.şimdi kendiside bende kızımızda şoktayız.darmadağın olduk doktor sürekli diyalize girmesi gerektiğini söylüyor uygun organ bulunana kadar.bu duruma alışmak özellikle eşim için çok zor olucak biliyorum.haftada 3 gün hemodiyalize giricek.özelikle nakil işlemleriyle uğraşan arkadaşlara sormak istiyorum nakil için nerelere başvurmamız neler yapmamız gerekir.Diyalizle yaşayan insanlar normal hayatlarına devam edebilirlermi eşim ben mutlaka çalışıcam evde duramam diyip diyip kendini yiyor ne çalışcaksın diyebiliyorum nede çalışmayacaksın ağzım dilim bağlı ben bu hastalıkla ilgili hiçbir şey bilmiyorum sizden detaylı bilgi vermenizi istiyorum bana lütfen.neler yedirmeliyim en faydalı ve en zararlı yiyecekler neler tuzun yasak olduğunu biliyorum ama diğer yasaklar ve mutlaka yenilmesi gereken şeyler.ben eşimin rahatsızlığını kime söylesem insanlar bana çok acı bir surat ifadesiyle bakıyorlar ben umutsuz ümitsiz değilim rabbim büyük derdi verdiyse dermanını da vericek Allahım eşime ve tüm hastalara en acil şifaları göndersin inşallah nerde kim şifa bekliyorsa rabbim kapısından geri çevirmez dualarımızı kabul etsin.yazılarınızı bekliyorum arkadaşlar lütfen bilgilerinizi paylaşın çok üzülüyorum

Merhaba:3:
soruyu soralı 3 ay olmuş ama ben yine de belki görür okursunuz diye yazayım
kby teşhisi konmuş evet önce yıkıcı gibi gelse de en azından diyaliz gibi hayatta kalmak için bir çözüm yolu var
evet çok zorlu bir süreç ve diyaliz de çok zor hele ki devamlı çalışan yetişkin bir erkek için...
ben henüz çalışmamakla birlikte ailemleyim
ama evli olsam ve erkek olsam zoruma giderdi elbette...
eşiniz çalışabilir tabii ki de... ama önce sağlığına önem versin sonra bazı kurumlar evden çalışılabilecek kadrolar açıyor onlara başvurabilir
diyaliz hastası olduğundan, tuz kesinlikle yasaklar arasında... onun haricinde potasyum içerikli gıdalar yani muz, kavun, çikolata... bunlar da yenmezse daha iyi olur denecek besinler
zaten doktorunuz sizi bir diyetisyene yönlendirecektir destek almanız için... o da size eşiniz nasıl beslenmeli, hem size hem eşinize danışmanlık yapacaktır
dr ne derse uyun, ilaçları düzenli kullanın, çok fazla stres, üzüntü olmasın hayatınızda... moral çok önemli...
elbette ki derdi veren dermanı da vermiştir hiç tasalanmayın
diyaliz için de eşiniz hemodiyaliz yerine periton diyalizi tercih ederse ki dr yönlendirir ya da sorun, o zaman hayatı daha kolay olur iş açısından yani...
mümkünse böbrek nakli için başvurun, siz ve yakınlarınız doku testi yaptırın
böbrek naklini düşünün derim
nakil için de dr.a sorun bu konuda hastane yeterli değilse sizi daha donanımlı hastaneye sevk ederler zaten, bu konuda artık sağlık imkanları daha kolay erişilebilir nitelikte çok şükür...
geçmiş olsun diyorum tekrar, uzun zaman olmuş siz yazalı ama elbet görürsünüz diye umut ediyorum
sağlıcakla kalın,
sevgiler...:16:

slm arkadaşlar
Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah..
benim eşim 8 yıl oldu nakil olalı,6 aydır 2.çocuk düşünüyoruz fakat tık yok daha:26:
aldığı ilaçlar kısırlık yaparmı acaba?
bide bu ilaçlar çocukta hasar yapabilir diye duydum bu hanımlar için olsa greek cellcept kullanıyo eşim hanımlara cellcepti kestiryo doktor bnildiğim kadarıyla erkek hastalarda durum ne bilen varmı acaba ?:31:
geçmiş olsun ama organ nakli dr larına sorduk ne kısırlık yaptıgı nede ilaçların çocukları etkiledigi bizde çocuk istiyoruz ben kilo verince tüp bebege gidicez pcos rahatsızlıgım var benim işallah rabbim tüm hastalara şifa versin öncelikle diyaliz hastalarına yarabbim ne zordur diyalize girmek dünyadaki cehennem bu kesinlikle eşim girdi diyalize ama bende çektim o acıları 7 ay boyunca dilimi yutmuşa döndüm ne yemek ne su canımın parçası yiyip içemezken benim nasıl bogazımdan geçsin ALLAH ım nerde varsa şifa versin tez zamanda buarada nakilli hastalarımızada nazar degmesin :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Merhaba hanımlar, annemın polikistik bobrek hastalıgı var. 4 yıldır perıyodık olarak muayenlerımıze gıdıyorduk. En son İdrar enfeksıyonu gecırdık ve olanlar oldu. suan diyalize gırmesıne ramak kalmıs. Acil Fistül acılması gerekıyor dendıgınde dünyam basıma yıkıldı. İnanmak istemedım ve bu yuzden çare aramak için günlerdir internetin başından kalkmıyorum. Bİ umut olsun dıye kapı kapı doktorlarla gorusuyorum.Ne yedircegımızı nasıl davaranacagımızı ne yapacagımızı ınanın bılemıyoruz. En son bugun prof. dr. Aydın Türkmen' e muayene olduk. nakil için gereklı kosulları konustuk ve orda da bir hüsran:( Annemın kadını 0 RhPOZİTİF . YANİ yalnızca kendı kan grubundan bobrek alabılıyormus :( Rabbimden ümit kesilmez diyip evimizin yolunu tuttuk.Bakalım hayırlısı dıyorum. SİZDEN ricam hanımlar, tecrubelerınızı paylasır mısınız. gunluk neler yıyor nelerden uzak tutuyosunuz. daha Önce Aydın Türkmenın hastası olan varmı. ve bu kan olayı fena canımı sıktı. Gercekten boyle bırsey dogrumu. bunları en ıyı benım gıbı yakını yada kendısı yasayan bılır. Sizlerden yardım istiyorum. Allah hepimizi sevdiklerimize bağışlasın. Eminim bu dünyada yapacagınız cok şey vardır. Allahtan ümit kesilmez ...

Back