Bebeğim 16 aylık , 6. aydan itibaren blw ile başladım. Yerde yemek toplamaktan iflahım kesildi. Çatal kaşığı yanılmıyorsam 10,5 ayda kullanmaya başladı.Çatalı hep kolay kullandı Şimdi kaşıkla yoğurdu filan ağzına götürüyor, bardakla su ayran kendi içiyor .Arada eliyle yemek istiyor müdahale etmiyorum. Bazen günde 6-7 kez kıyafet değiştiriyordum ama Üstünü başını ve etrafı eskisi kadar 2 haftadır kirletmiyor.Merhaba anneler bebeğim 9 buçuk aylık, ek gıdaya başladığımızdan beri bebeğim yemeklerini püre, çorba ya da çatalla ezilmiş şekilde yiyor. Alışması için yumuşak gıdaları dilimleyerek vermeye başladım. Muz, avokado, haşlanmış patates, peynir ve yumurta sarısı. Şimdiye kadar hiç blw denememiştim keşke en başından o şekilde başlasaydım (kimileri 6. Aydan böyle başladığını söylüyor bilmiyorum ama bana çok ütopik geliyor ya da biraz cesaretli başlamak gerekiyordu :/
Birkaç gündür Blw yapıyoruz, henüz oynama ve keşfetme aşamasında, pankeki eline alıp ısırabiliyor mesela fakat bu yöntemle o kadar az yiyor ki doymadığını düşünüyorum. Ve erkenden sıkılıp ağlamaya başlıyor pütürlü yedirdikçe. Blw yapanlar tecrübeli annelere sormak istiyorum
Sizce geç mi başladık?
Şu andan sonra keşfettikten sonra pütürlüye alışmaya ve yemeye başlar mı sizce?
Benim gibi bu aylarda Blw başlayanlar tecrübelerinize ihtiyacım var
Ek gıda sürecinin başında bebeğim cımbızlama dedikleri tutup alma kıskaçlama hareketini yapamıyordu folayısıyla eline vermemiştim ben, sizin bebeğiniz yapabiliyorsa deneyebilirsiniz falat ben bu boğulma tehlikesinden çok korkuyorum işte biraz da bu yüzden geciktik sanırımBiz ek gıdaya yeni başladık prematüre düzeltilmiş 4,5 aylık doktorumuz tadım şeklinde başlattı sadece mama aldığından dolayı. Blw yapamıyorum açıkçası küçük geliyor kızım kaşıkla püre çorba kıvamı arasında sebzeleri denetiyorum. Yolun başındayken bu konuyu da görünce yanlış mı yapıyorum acaba diye düşündüm. Mesela kabak verirken eline de bir parça verip mi devam etmeliyim öyle pek yiyeceğini sanmıyorum nasıl yapsam
Açılçası karamsar düşünmemdeki bri diğer sebep ise instagramdaki meşhur koca koca köfteleri hapır hupur yiyen bebekler, sanırım bunları gördükçe geç kaldım veya yapamadım telaşına giriyor insanBen blwye tam anlamıyla 8. Aydan sonra başladım, geç değil kesinlikle. Mama ya da anne sütü alıyordur bebeğiniz, 1 yaşa kadar doysun diye hiç uğraşmadım ben şu an 14 aylık olmak üzere daha yeni yemeye başladı, ilk defa tam anlamıyla doyup kalkıyor masadan. Hiç zorlamadım, yeri geldi bütün tabak yerdeydi hepsiyle oynadı mıncırdı yere attı, pes etmedim asla ve zorlamadım. Şu an çatalla yemek istiyor, ben çatala batırıp veriyorum yiyecekleri, kaşığı daldırıp yoğurt almaya çalışıyor. Çorbayı kendim içiriyorum sadece kalanını da çatala batırıp veriyorum. Meyveleri eliyle yiyor, karışık gidiyoruz yani. Zamanla alışacak merak etmeyin.
Şu an tutuyor ağzına götürüyor ama hani öyle instagramdaki iştahlı bebekler gibi değilEk gıda sürecinin başında bebeğim cımbızlama dedikleri tutup alma kıskaçlama hareketini yapamıyordu folayısıyla eline vermemiştim ben, sizin bebeğiniz yapabiliyorsa deneyebilirsiniz falat ben bu boğulma tehlikesinden çok korkuyorum işte biraz da bu yüzden geciktik sanırım