Bebek Beslenmesi BLW pişmanlığı... 😒

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Normal evet ama kendi kararıyla kuş kadar yiyince insan sinir oluyor
Sakinleşin.... Kuş kadar yesin hiç sorun değil. Sık sık yesin, sık sık teklif edin. Hiç bir canlı kendini aç bırakmaz.
Annemin "kendi kriterlerine göre" yemediğim için her soframız bir sinir harbiyle bitermiş. Sonuç ne oldu dersiniz?
30 lu yaşlara kadar 2-3 besin türüyle yaşamaya çalışan ve yemek yemeyi yük olarak gören bir ben büyüdü.
Dert etmeyin, havalarda sıcak, canı çekmiyordur. Onlar için anne memesi daha öncelikli onu istiyordur. Yaş atağı vardır... Bir sürü sebep olabilir, ama kesinlikle aç kalmak ya da sizi sinir etmek olamaz sebep.

15 dakkada bir meme diyor karnı aç demek ki ama kahvaltı yapmıyor.
Ben kızımı 2.5 yasinda memeden kesebildim. Lahmacuna limon sıkar sogan koyar durer yer sonra gelir mrme diye tuttururdu. Meme emme istegi aclik degil. Hele bellirli bir aydan sonra hic degil..

Bir de eger cok israrci iseniz ters tepiyordur. Bu yaslar hayir yaslari. Siz israr ettikce agzina kasik tepmeye ccalistikca tersleyecektir. Akisina birakmaya calisin. Doktoru boyu kilosu iyi diyorsa hic kasmayin.

Ben karışık takıldım.
Ben yedirdigimde ortaya daha temiz bir iş çıkıyor olsa da kendi ağzına eliyle koyup bitince tekrar koyması, büyük koyduğunun bir kısmını geri çıkarıp kendini yönetmesi çok hoşuma gidiyor. :)

Az önce göbeğine kadar kek ufantilari buldum ama
Varsın ortalık batsın İki lokma yesin derdinde degil miyiz?

Benimki de zayıf ama kilonun ne önemi var diyorlar. 29 mayıs doğumlu hemen hemen sizinkine yakın ve 7800 kilosu
Prematüre dogdugu için 11 aylık sayılır ama yine de az sanirim.
Hoş başka sağlık sorunları varken kilo önemsiz ayrinti inanın

Yiyerek hayatta kalacakları için yiyecekler bir gün illaki..

Çok zor sakin kalmak umursamamak ama mecbur sakin kalmayı deniycem. Yemedin mi kalk yersen ye moduna geçmem lazım.
Lahmacuna limon sıkar sogan koyar durer yer sonra gelir mrme diye tuttururdu. Meme emme istegi aclik degil. Hele bellirli bir aydan sonra hic degil..
ama bu sabah 05.00’ten beri yarım saatte bir meme meme diyor böyle olunca da aç demek ki diyorum. Çok sık istiyor yenidoğan döneminde böyle sık emseydi şimdi tosuncuk olmuştu o zamanlar hiç istemezdi.
Benimki de zayıf ama kilonun ne önemi var diyorlar. 29 mayıs doğumlu hemen hemen sizinkine yakın ve 7800 kilosu
Doktor bana yaşına göre zayıf dedi kan verin dedi. Önemsiz bir konu demedi bilemiyorum. Gerçi kan sonuçlarını göstermedik ama eğitim araştırma hastanesi kanda bişey çıkmayınca bi de çiş verin bi de kaka verin der mi bakıcaz.

Çok zor sakin kalmak umursamamak ama mecbur sakin kalmayı deniycem. Yemedin mi kalk yersen ye moduna geçmem lazım.
Ya hep ya hiç değil ki davranışlar. Yemezsen yeme moduna geçin demedim asla demem de.
Yemediyse o an canı istememiştir. Anlayış gösterin. Sizin canınız istemediğinde yemediğiniz, buna rağmen ısrar edildiğinde sinirlendiğiniz gibi...
İyice acıkmasını bekleyip ona göre yemek teklif edebilirsiniz. Evrensel saatler vardır. Sabah kalktı, emzirmeyin, ortalama 1 -1.5 saat sonra acıkacaktr o zaman verin. Yemiyorsa da dediğim gibi yaş atağı, havaların sıcağı gibi etkenler var. Her insan her zaman bir sürü şey yiyemez sonuçta.

Sabah kalkınca emzirmezsem ortalığı yıkar, acıksın biraz bekliyim diyorum gene meme ile iştah kırılıyor :) teşekkür ederim yorumunuz için

ben o yönetimi hicc uygulamadım.
kaşıkla besledim.
sonuc: benimki de yemiyor birsey. kendinizi suçlamayın..

benimki de 5 aylik katı gıda alıştırmasina başlamıştık hatta bende blw yontemini uygulamak istiyodum ama dediginiz gibiyse çok zor çok bizimki kasığa alıştı gibi ama şöyle yapiyorum biraz kasikla yediriyorum en son kaşığı eline veriyorum parmakliyo elini ağzına falan goturuyo.. bilmiyorum şimdi çok kararsiz kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…