Bebek Beslenmesi BLW pişmanlığı... 😒

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

BettyRuble

iyi düşün iyi olsun!
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
9.249
25.558
548
Çok sinirliyim çok...
Ek gıdaya geçerken kendi eliyle yesin diye blw yöntemine uyduk uymaz olaydık.
Şimdi 13 aylık ve asla bişey yediremiyorum kaşıkla. Kendi kendine keyfine göre yiyor. Ha 1 yiyorsa 5 yemiyor. Mıncıklayıp mıncıklayıp atıyor. Çok çok çok pişmanım. Kaşık kaşık verip karnını doyurmayı çok isterdim, eninde sonunda kaşık tutmayı öğrenecekti zaten. Hangimiz öğrenmedik. 😣😣😣

Valla ben blw yaptim. Herseyi gayet yiyor. Neyi ne kadar yiyecegine kendi karar veriyor. Blw nin amaci bu zaten. Ama 13 ayda mıncıklayıp atmaya son vermeniz lazim. Oonun yiyecek oldugunu anlatin. Minciklayip attiginda uyarin. Tekrar yaparsa yemek saatinin bittigini soyleyip kaldirin.

Tekrar yaparsa yemek saatinin bittigini soyleyip kaldirin.
Şimdi öyle yaptım bitti diyip kaldırdım. Ama ev artık kurtlanacak her yere fırlatıyor çok bunaldım ya. İştahsız olduğundan meyve hariç ne olursa olsun zorla kemirip azıcık yiyor.

Haklısın. Ama genel olarak iştahsızlıkla başımız dertte. Şeftali kayısı muz bunlara kurt gibi saldırıyor. Kalanlar sıfır.
Yemeğini hazırlarken onu da dahil etseniz?
Kendi tabağına yemeği birlikte koysanız, bakalım nasıl kokuyormuş deyip birlikte koklayıp hmmm çok güzel deseniz? Onun yemeğinden sizde tabağınıza alıp birlikte yeseniz?

Ilk öncelikle sakin olun. Blw o kadar da kötü bi yöntem değil ki. Valla benim kızım da öyle alıştı bende hep az yiyor diyorum ama annem kendisi yerse daha iyi doyar der. Emmek zaten ister ac olsada olmasa da.

Çok sinirliyim çok...
Şimdi 13 aylık ve asla bişey yediremiyorum kaşıkla. Kendi kendine keyfine göre yiyor. Ha 1 yiyorsa 5 yemiyor. Mıncıklayıp mıncıklayıp atıyor. Çok çok çok pişmanım. Kaşık kaşık verip karnını doyurmayı çok isterdim, eninde sonunda kaşık tutmayı öğrenecekti zaten. Hangimiz öğrenmedik. 😣😣😣
Kardeşimin eside blw yaptı eline verdi 3 yaşında çocuk şuan Kendi yemiyor. Benim ikiz olduğu için zaten böyle bir şeye girişmedim. Kayınvalidemle annemler arasında dönüş yaptım kim evinde buna izin verirdiki. Kendi evimde sadece iki ay tek baktım onda da bir kişi iki bebeğin gönlünü bekleyemezdim kendim yedirdigim hâlde 1 saati buluyordu. Birde ben bu batıdan ne görürsek al uygula olayına bayağı gıcık oluyorum. Uyku eğitimi de çok popülerdi ağlata ağlata verileni diyorum eee ne oldu herkes aylıktı şimdi doktorlar da dahil aman ha ağlatmadan. Geçti yani. Annem blw uykulamamis ben kaşıkla yiyorum mesela 🤣🤣🤣 yapanlara saygı duyuyorum şartlarım elverse bebeğim tek olsaydı yine tamamen al mıncık et demezdim de bazı şeyleri ona bırakırdim

Ilk öncelikle sakin olun. Blw o kadar da kötü bi yöntem değil ki. Valla benim kızım da öyle alıştı bende hep az yiyor diyorum ama annem kendisi yerse daha iyi doyar der. Emmek zaten ister ac olsada olmasa da.
Şöyle bi kası çorba hazırlayıp kaşık kaşık yedirip o kaseyi bitirme keyfini hiç yaşayamayacağım sanırım. Ağzının içine bakıyorum bi lokma daha aldı diye seviniyorum. 13 aylık 9 kilo zayıf diyor doktor.

15 dakkada bir meme diyor karnı aç demek ki ama kahvaltı yapmıyor. 😣
Bebeğin ne kadarlik . Çarşamba günü yaş günleri iki gündür yemeleri bayağı azaldı. Kahvaltı dan sikildilar sanırım. Kontrol varda bakalım doktor inşallah geçici der . Yaşlarında gıda reddi oluyormuş tek tesellim şuan bu 🤣

Kardeşimin eside blw yaptı eline verdi 3 yaşında çocuk şuan Kendi yemiyor. Benim ikiz olduğu için zaten böyle bir şeye girişmedim. Kayınvalidemle annemler arasında dönüş yaptım kim evinde buna izin verirdiki. Kendi evimde sadece iki ay tek baktım onda da bir kişi iki bebeğin gönlünü bekleyemezdim kendim yedirdigim hâlde 1 saati buluyordu. Birde ben bu batıdan ne görürsek al uygula olayına bayağı gıcık oluyorum. Uyku eğitimi de çok popülerdi ağlata ağlata verileni diyorum eee ne oldu herkes aylıktı şimdi doktorlar da dahil aman ha ağlatmadan. Geçti yani. Annem blw uykulamamis ben kaşıkla yiyorum mesela 🤣🤣🤣 yapanlara saygı duyuyorum şartlarım elverse bebeğim tek olsaydı yine tamamen al mıncık et demezdim de bazı şeyleri ona bırakırdim
Yok benim bugünki aklım olsa eliyle sadece meyve yemesine izin verirdim. Kaşığı da bilsin yani ama yok yok yok

Çok sinirliyim çok...
Bende BLW uygulayanlardanım. 2. çocuğum olsa gene BLW yaparım.
Kan değerlerine baktırdınız mı? İştahsızlık nedeni kansızlık olabiliyor.
13. ayda mıncıklama evresini geçmesi gerekiyordu, bir yerlerde bir tıkanma olmuş gibi.
BLW nin tek amacı kaşık tutması değil ki, psikolojiden fizyolojiye biyolojiye bir çok katkısı var çocuğa.

Bende BLW uygulayanlardanım. 2. çocuğum olsa gene BLW yaparım.
Kan değerlerine baktırdınız mı? İştahsızlık nedeni kansızlık olabiliyor.
13. ayda mıncıklama evresini geçmesi gerekiyordu, bir yerlerde bir tıkanma olmuş gibi.
BLW nin tek amacı kaşık tutması değil ki, psikolojiden fizyolojiye biyolojiye bir çok katkısı var çocuğa.
Ağzına götürmüyor değil. Köfteyi filan gayet yiyor. Ama kaşıkla ne versem yok elime alcam diyor. Kan testi yaptırdık çarşamba günü göstercez

Ağzına götürmüyor değil. Köfteyi filan gayet yiyor. Ama kaşıkla ne versem yok elime alcam diyor. Kan testi yaptırdık çarşamba günü göstercez
Tamam işte, eline almak istemesi normal. Siz ona yaklaşık 7 ay boyunca kendin yapabilirsin güveni verip şimdi dur yapamazsın ben yedireceğim diyorsunuz. KAbul etmemesi normal.

Yok benim bugünki aklım olsa eliyle sadece meyve yemesine izin verirdim. Kaşığı da bilsin yani ama yok yok yok
Canım bu iştah durumu bence ayları ile alakalı sen blw yapmışsın ben yapmadım. Bugün kahvaltı da resmen delirdim erkek olan bebeğim yemeği çok sever iki gündür yok yani o yemiyorsa kimse yemez kıza hiç zorlanıyorum bile. Bakalım umarım seninki de bir süreçtir çabuk geçer.

Canım bu iştah durumu bence ayları ile alakalı sen blw yapmışsın ben yapmadım. Bugün kahvaltı da resmen delirdim erkek olan bebeğim yemeği çok sever iki gündür yok yani o yemiyorsa kimse yemez kıza hiç zorlanıyorum bile. Bakalım umarım seninki de bir süreçtir çabuk geçer.
Ya inşallah. Geçicidir ve bi an evvel geçsin.

Back