• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

blog yazarlığı hakkında

blog istedigin gibi basla kimse bu islere dörtdörtlük atilmadi ilk baslarda zaten..
ama tutulmak ve büyük bir kitleye ulasmak zorlasti sanirim
cunku bu isleri yapan cok kisi var artik..
hatta sirf parasi icinde yapanlar var :KK14:

bir sene öncesine kadar bir buçuk senedir bir internet haber sitesinde muhabir olarak çalışıyordum. ve orta okul yıllarından beri yazı yazmayı çok severim. bu artık hobi olmak yerine hayatımda bir iş olmaya başladığı günlerde iş yerim kapandığı için işsiz kaldım. bu da beni psikolojik olarak bir bunalıma soktu. gönüllü olarak köşe yazdığım bir internet sitesi vardı her hafta yazı yazıyordum lise 3. sınıftan beri ve her sene en çok yazan gönüllü yazar olarak site yönetici hediye gönderirdi. bu sene işsizlik bunalımı ve evlilik hazırlıkları nedeniyle neredeyse bir elin parmakları kadar yazmışım. yılbaşında bu sene hediye yerine yöneticiden "yazılarınızı özledik, artık yazmıyorsunuz" maili geldi. eşimde maili görmüş ve bana bende çok özledim bi senedir sadece sınava çalışıp internette takılıyosun tekrar yazmaya başlamalısın dedi... sitede yazarlığa devam edicem ama edebiyattan koptuğum yerden devam etmek için bir blog açtım kendime.

edebi yazılar, okuduğum kitap denemeleri ve işte okumaya yönelik ne varsa onlar olacak. youtube da kitap alışverişlerini ve okudukları kitapları video şeklinde anlatan bloggerları izledim bi saat önce. ama video çekmeye pek cesaretim yok açıkçası.

sorun şu ki, blog nasıl yazılır? nereden başlamalıyım, radyo / tv mezunuyum, youtube kanalı açsam çocuk oyuncağı olur benim için montaj falan ama utanıyorum. önce kendimi tanıtan bi yazımı yazmalıyım. blogumu okuyuculara nasıl ulaştırıcam.

aramızda bu işleri bilen blog yazarları varsa bana yol gösterirseniz sevinirim.
Blogokulu var tek tek herşeyi anlatıyo.

ben kendi adıma konuşayım ne yaptığımı daha çok yeniyim blog konusunda. blogerdan bir hesap açtım ancak daha profesyonel görünmesi açısından domain aldım 15 tl gibi bir ücreti var senelik, adres www.......com şeklinde görünüyor. Daha sonra onun tasarımıyla uğraştım kendimce ve yazılar yazmaya başladım. Bir de instagram hesabı açtım gün içerisinde yazdığım yazılara dair fotoğraflar atıyorum, şimdilik ağırlık Türkçe olsa da Türkçe İngilizce yazmaya çalışıyorum daha geniş kitlelere ulaşabilmek adına. Sosyal hesaplar oldukça önemli, aktif kullanmak gerek. ben işlerimin yoğunluğu nedeniyle biraz yavaş ilerliyorum bu konuda ancak zamanla oturuyor gördüğüm kadarıyla. Siteye üye toplama işi oldukça zor anladığım kadarıyla ancak instagramdan vs daha geniş kitlelere ulaşıp siteye girip birşeyler okuyan insanların sayısını arttırabildiğimi farkettim :)

bir sene öncesine kadar bir buçuk senedir bir internet haber sitesinde muhabir olarak çalışıyordum. ve orta okul yıllarından beri yazı yazmayı çok severim. bu artık hobi olmak yerine hayatımda bir iş olmaya başladığı günlerde iş yerim kapandığı için işsiz kaldım. bu da beni psikolojik olarak bir bunalıma soktu. gönüllü olarak köşe yazdığım bir internet sitesi vardı her hafta yazı yazıyordum lise 3. sınıftan beri ve her sene en çok yazan gönüllü yazar olarak site yönetici hediye gönderirdi. bu sene işsizlik bunalımı ve evlilik hazırlıkları nedeniyle neredeyse bir elin parmakları kadar yazmışım. yılbaşında bu sene hediye yerine yöneticiden "yazılarınızı özledik, artık yazmıyorsunuz" maili geldi. eşimde maili görmüş ve bana bende çok özledim bi senedir sadece sınava çalışıp internette takılıyosun tekrar yazmaya başlamalısın dedi... sitede yazarlığa devam edicem ama edebiyattan koptuğum yerden devam etmek için bir blog açtım kendime.

edebi yazılar, okuduğum kitap denemeleri ve işte okumaya yönelik ne varsa onlar olacak. youtube da kitap alışverişlerini ve okudukları kitapları video şeklinde anlatan bloggerları izledim bi saat önce. ama video çekmeye pek cesaretim yok açıkçası.

sorun şu ki, blog nasıl yazılır? nereden başlamalıyım, radyo / tv mezunuyum, youtube kanalı açsam çocuk oyuncağı olur benim için montaj falan ama utanıyorum. önce kendimi tanıtan bi yazımı yazmalıyım. blogumu okuyuculara nasıl ulaştırıcam.

aramızda bu işleri bilen blog yazarları varsa bana yol gösterirseniz sevinirim.

Ben de işsiz kalıp blog açanlardanım.
Çok yeniyim blogu açalı daha 1 ay bile olmadı.
Tecrübem az ama blog açmak konusunda çok kaynak okudum.☺

Zaten yazınız kuvvetli anladığım kadarıyla. Bence öncelikle yazı şeklindeki blog girişleri ile başlayıp sonradan videoya geçebilirsiniz.
Bence blogda öncelikle hedefinizin ne olduğunu belirleyip tüm siteyi ona göre kurgulamak iyi bir fikir. Yani hedef kitleniz kim, blogu okuyan insanların ne kazanmasını istiyorsunuz gibi. Bunu açıklayan cümleleri sayfalara serpiştirmek faydalı olur diye düşünüyorum.
Kendiniz hakkında ayrı bir sayfa olmasını da öneririm.

Ben de aslında bu konular hakkında yazılar yazıyorum: hayat amacı, bloga başlamak gibi. Sitenin adresi www.zenginvemutlu.com
Yurtdışında blog yazarak çok başarılı ve zengin olan insanlar var, bizim için neden mümkün olmasın? blogumun özeti denebilir.
Umarım faydalı olmuştur.

benimde blogum var edebiyat üzerine fakat günde 30 ziyaretçiyi geçmiyor nedense... sanırım rss den reklam almak gerekıyor. normal şartlarda blog takipçini arttırmak çok zor :( benimde umudum kırılmak üzere

benimde blogum var edebiyat üzerine fakat günde 30 ziyaretçiyi geçmiyor nedense... sanırım rss den reklam almak gerekıyor. normal şartlarda blog takipçini arttırmak çok zor :KK43: benimde umudum kırılmak üzere

Selam. Facebook grubu kurmayı düşündünüz mü? Önce arkadaşlarınıza tanıtıp sonra oradan geliştirebilirsiniz.
Bir de google aramalarında üst sıralarda çıkmak için SEO ayarlarını yapabilirsiniz.☺

Selam. Facebook grubu kurmayı düşündünüz mü? Önce arkadaşlarınıza tanıtıp sonra oradan geliştirebilirsiniz.
Bir de google aramalarında üst sıralarda çıkmak için SEO ayarlarını yapabilirsiniz.☺
merhaba evet sayfada oluşturdum bütün arkadasşlarımı davet ettim onlarda arkadalarını ama 250 kişiyi geçmedi :) reklam almak kredi kartıyla uğraşmakta istemiyorum

Back