• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

blackseea nın 40 yaşında, 80 den 60kg ye diyet günlüğü

selam blackseea:3:
Ben eda 32 yaşındayım boyum 1.67 benimde kilolarımla başım dertte. 76.5 ile bir hafta önce diyete başladım.Bir haftada 75.200 oldum ama bugün tartıldım 75.600 geldim:18: Regl dönemim yaklaştı ondanmı bilmiyorum:26: Bu diyet zamanında inanki motivasyon çok önemli bir türlü beraber diyet yapacak bir arkadaş bulamadım kendime haliyle motivasyonum düşüyor:2: Seni takip etmek, diyet arkadaşın olup zayıflama yolculuğunda sana eşlik etmek istiyorum tabi kabul edersen:16:

selam blackseea:3:
Ben eda 32 yaşındayım boyum 1.67 benimde kilolarımla başım dertte. 76.5 ile bir hafta önce diyete başladım.Bir haftada 75.200 oldum ama bugün tartıldım 75.600 geldim:18: Regl dönemim yaklaştı ondanmı bilmiyorum:26: Bu diyet zamanında inanki motivasyon çok önemli bir türlü beraber diyet yapacak bir arkadaş bulamadım kendime haliyle motivasyonum düşüyor:2: Seni takip etmek, diyet arkadaşın olup zayıflama yolculuğunda sana eşlik etmek istiyorum tabi kabul edersen:16:

:13::3: a.selam eda.hoşgeldiniz.diyet deneyimleriniz oldu mu daha önce bilmiyorum.ama ben çokk zorlandım alışanakadar.çünkü ilkdefa denedim.ne yapacağımı nasıl olacağını bilmiyordum.yada basit sanıyordum :)) ama öğrendim.burda çokk iyi güzel insanlar(meleklerr)var.ben onlar sayesinde motive oldum.halada burdayım.yoksa çoktan bırakabilirdim.
sizde bence kararınıza devamla yola başlayalımm inş.evt regl de vücut su tutuyordur.yada diyete başlama düşüncesiyle metabolizmanız size direnmeye çalışıp gözünüzü korkutmak istiyordur.yani bu aralardaki baskül sayılarına kafanızı takmayın.biranda pesediyor vede inanın (bende oldu)günde 200-500 gr. eksik çıkmaya başlıyorsunuz arka arkaya.
peki öneri amaçlı yazıyorum.troidleriniz,lab.kan tahlili gibi bilgilerinizi yenilediniz mi?hani vücudumuzu tanımak adına.
hıım bunlar tamam. o halde benimde size çokk ihtiyacım var.iyiki geldiniz.destek olalım birbirimize.bunu birlikte başaralım.buda çok güzel kilo veren ,önerilerde bulunan arkadaşlarımız var.
birde bmi niz sanki hatalı girilmiş.yani 26 larda falan olmalı(azcık kilolu. ben şuan 1.derece obezim).ama 18 yani normal kiloda görünüyor.isterseniz 1,2 veya 3 sayfa arkada anlatımını yapmıştım bakabilirsiniz.
ben 10 günde 1 kilo çizelgemi yeniliyorum.ayda 3 kere yani.şuan 76 da takıldım.her ayın 2,12,22 sinde kilo yazıyorum.2 sinde ayrıca vücut ölçüsü alıyorum. :))
önerilerin olursa sevinirim.
hade hepimize başarılarr:32::32::32::nazar::nazar::nazar::32::72::72:

hımm evt bu günlük almanız gereken miktara göre yorumlanmalı.ama 1000 kalorinin altında sağlıklı değil deniyor.çünkü metabolizma hızı zayıflayıp kilo verme hızını azaltıyor.yani az yiyecek yeniyor diye vücut kendini yavaşlatırmış.vence günlük miktarı alıp onu hareketle yakmak daha doğru.ama ben bunu bu aralar yapamıyorum.çünkü canım yemek istemiyor.yediklerimide zorla yapıyorum.ama kilo vermem durdu resmen.9 lu çayı içiyorum bende ama aktardan ot halinde almıştım.onunda 4-5 tanesi kaldı.yani 5i bir arada bitkileri kaldı.onları içiyorum .
bu çay bazılarında böyle sorunlar yapıyormuş.ben o dönemlerimde içmezdim.ama içenlerde vardı.ilk başlarda süreyi uzatmıştı.yani 5-6 gün 7-8 güne çıkmıştı.çikolatayı enn acılarından deneyin azcıkk.birde ben yapardım sıcak süte bol kakao azcık şeker yudum yudum içerdim.

blackseea bütün yorumların için gerçekten çok teşekkür ederim ve minettarım regl döneminde bile kendimi tutabiliyorsam senin sayende
azimli insanlara hayranım :)
kakao süt çok güzel geliyo kulağa ama bugün de kakaolu bişeyler yememeye çalışacağım. Çünkü bi araştırmaya göre çikolatanın beyinde yedikçe yeme isteği uyandırdığı kanıtlanmış. ne kadar çok çikolata yersen o kadar daha çok yemek istiyorsun. ben sabah kalkar kalkmaz bi tablet çikolata rahatlıkla yerdim :) ve gün boyu devam ederdi demek bundanmış :):)

ben 9 lu çayı ot halinde karıştırılmış almıştım. bu ara bırakayım bari çayı.

bu arada birşey sormak istiyorum benim ayrıca diyet günlüğü sayfası açmam gerekiyor mu? yoksa buradan mı yazayım? yani senin sayfanda yazmamın bi sakıncası var mı? forumu uzun zamandır okuyorum ama yeni yeni yazmaya başladım bu nedenle bilmiyorum. bilgilendirirsen beni çok sevinirim

:13::3: a.selam eda.hoşgeldiniz.diyet deneyimleriniz oldu mu daha önce bilmiyorum.ama ben çokk zorlandım alışanakadar.çünkü ilkdefa denedim.ne yapacağımı nasıl olacağını bilmiyordum.yada basit sanıyordum :)) ama öğrendim.burda çokk iyi güzel insanlar(meleklerr)var.ben onlar sayesinde motive oldum.halada burdayım.yoksa çoktan bırakabilirdim.
sizde bence kararınıza devamla yola başlayalımm inş.evt regl de vücut su tutuyordur.yada diyete başlama düşüncesiyle metabolizmanız size direnmeye çalışıp gözünüzü korkutmak istiyordur.yani bu aralardaki baskül sayılarına kafanızı takmayın.biranda pesediyor vede inanın (bende oldu)günde 200-500 gr. eksik çıkmaya başlıyorsunuz arka arkaya.
peki öneri amaçlı yazıyorum.troidleriniz,lab.kan tahlili gibi bilgilerinizi yenilediniz mi?hani vücudumuzu tanımak adına.
hıım bunlar tamam. o halde benimde size çokk ihtiyacım var.iyiki geldiniz.destek olalım birbirimize.bunu birlikte başaralım.buda çok güzel kilo veren ,önerilerde bulunan arkadaşlarımız var.
birde bmi niz sanki hatalı girilmiş.yani 26 larda falan olmalı(azcık kilolu. ben şuan 1.derece obezim).ama 18 yani normal kiloda görünüyor.isterseniz 1,2 veya 3 sayfa arkada anlatımını yapmıştım bakabilirsiniz.
ben 10 günde 1 kilo çizelgemi yeniliyorum.ayda 3 kere yani.şuan 76 da takıldım.her ayın 2,12,22 sinde kilo yazıyorum.2 sinde ayrıca vücut ölçüsü alıyorum. :))
önerilerin olursa sevinirim.
hade hepimize başarılarr:32::32::32::nazar::nazar::nazar::32::72::72:
Evet canım daha önce iki kez diyet deneyimim oldu ikisindede çok güzel kilo verdim bu üçüncü ve son olacak inşallah.Tartılma takıntısı bendede var her sabah tartılıyorum ve bu huyumdanda nefret ediyorum.Bundan sonra hep pazartesi günleri tartılmaya karar verdim.bmi de bilmiyorum valla hata varmı yokmu inceleyim bi yazdıklarını çok sevindim seni tanıdığıma canım inşalla başarıcaz ondan sonra başarı öykümüzü anlatan bi konu açıcaz inanıyorum:kkk:

[TABLE="class: table_hesap"]
[TR]
[TD="class: td_hesap_1"][1][/TD]
[TD="class: td_hesap_2"]Salçalı Makarna[/TD]
[TD="class: td_hesap_3"]2 PORSİYON[/TD]
[TD="class: td_hesap_4"]674[/TD]
[TD="class: td_hesap_5"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD="class: td_hesap_1"][2][/TD]
[TD="class: td_hesap_2"]Kırmızı Mercimek Çorbası[/TD]
[TD="class: td_hesap_3"]2 PORSİYON[/TD]
[TD="class: td_hesap_4"]366[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD="class: td_hesap_1"][3][/TD]
[TD="class: td_hesap_2"]Kırmızı turp[/TD]
[TD="class: td_hesap_3"]50 GRAM[/TD]
[TD="class: td_hesap_4"]11[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD="class: td_hesap_1"][4][/TD]
[TD="class: td_hesap_2"]Mevsim Salata[/TD]
[TD="class: td_hesap_3"]1 POR.(150GR.)[/TD]
[TD="class: td_hesap_4"]45[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD="class: td_hesap_1"][5][/TD]
[TD="class: td_hesap_2"]Yumurta (haşlanmış)[/TD]
[TD="class: td_hesap_3"]50 GRAM[/TD]
[TD="class: td_hesap_4"]79[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD="class: td_hesap_1"][6][/TD]
[TD="class: td_hesap_2"]Simit (susamlı)[/TD]
[TD="class: td_hesap_3"]1 ADET[/TD]
[TD="class: td_hesap_4"]260[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD="class: td_hesap_1"][7][/TD]
[TD="class: td_hesap_2"]Sütaş Ayran[/TD]
[TD="class: td_hesap_3"]1 200 ml[/TD]
[TD="class: td_hesap_4"]76[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD="class: td_hesap_1"][8][/TD]
[TD="class: td_hesap_2"]Elma[/TD]
[TD="class: td_hesap_3"]1 ADET[/TD]
[TD="class: td_hesap_4"]60[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD="class: td_hesap_1"][9][/TD]
[TD="class: td_hesap_2"]Yürümek (Asfalt)[/TD]
[TD="class: td_hesap_3"]50 dak[/TD]
[TD="class: td_hesap_4"]306[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD="class: td_hesap_1"][/TD]
[TD="class: td_hesap_2"][/TD]
[TD="class: td_hesap_3, align: right"]Toplam : [/TD]
[TD="class: td_hesap_4"]1265 kal.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

evt bugün aştım sınırları zorla bakalım ne olacak

Evet canım daha önce iki kez diyet deneyimim oldu ikisindede çok güzel kilo verdim bu üçüncü ve son olacak inşallah.Tartılma takıntısı bendede var her sabah tartılıyorum ve bu huyumdanda nefret ediyorum.Bundan sonra hep pazartesi günleri tartılmaya karar verdim.bmi de bilmiyorum valla hata varmı yokmu inceleyim bi yazdıklarını çok sevindim seni tanıdığıma canım inşalla başarıcaz ondan sonra başarı öykümüzü anlatan bi konu açıcaz inanıyorum:kkk:

inş.bu seferde en güzelinden olacakk.ayy ne güzel olur dimii
anlattığın gibi yaptım alttaki gibi oldu yine kaçıncı derece obezim acaba:18:

:1::1:sizin obez olmanız zaten imkansız.kilo boy oranına göre.sadece ben başka yerden hesapladım 26.9 çıkıyor sizin.buda normal kilo seviyesinin azcık üstü yani şuan sadece birkaç kilo fazla görünüyorsunuz.o da verilecek zatennn.:52::52::52:

Evt hava soguktu. Ama isim vardi cikmistim.ama bugün evdede canım hicbirşey yapmak istemedi.günü miskin miskin kapatıyorum.yarın ola hayrola.

evt düşünüyorum yinee.gece yemelerim yoktu.en geç 19:30 akşam yemeği bitmiştir hep.çay yanında hiçbir zaman yemem.hatta çay günlerinde bile önce tabak biter sonra çay içerim.eskiden sigarada bile asla çay kahve eşlik etmezdi.arkadaşlarım beni bu konuda ilginç bulurlardı.yani gece yemelerimin olmadığını atıştırma falan olmadığını biliyorum.ee kolada içmiyorum.hem zaten kalorisi öyle abartılı değilmiş.hatta kola değil yanında yenilen ler kilo aldırırmış.(ne derece doğru bilmem.ama duymuştum.)sevmiyorum ben kolayı.suyumu bol bol içiyorum.hareketliyimde.o halde sorun neeee.neden böyle yavaş gidiyorr.çayda şeker bile yok artık.tek şeker arada yediğim meyva vede pekmez bal gibi.:44::44::44::44:

evt düşünüyorum yinee.gece yemelerim yoktu.en geç 19:30 akşam yemeği bitmiştir hep.çay yanında hiçbir zaman yemem.hatta çay günlerinde bile önce tabak biter sonra çay içerim.eskiden sigarada bile asla çay kahve eşlik etmezdi.arkadaşlarım beni bu konuda ilginç bulurlardı.yani gece yemelerimin olmadığını atıştırma falan olmadığını biliyorum.ee kolada içmiyorum.hem zaten kalorisi öyle abartılı değilmiş.hatta kola değil yanında yenilen ler kilo aldırırmış.(ne derece doğru bilmem.ama duymuştum.)sevmiyorum ben kolayı.suyumu bol bol içiyorum.hareketliyimde.o halde sorun neeee.neden böyle yavaş gidiyorr.çayda şeker bile yok artık.tek şeker arada yediğim meyva vede pekmez bal gibi.:44::44::44::44:

Bende senin aksine acayip derecede çay tiryakisiyim canım 1 demlik çayı oturur tek başıma içerim.Tek şekerli içiyordum hep çayımı son iki gündür şekersiz içmeye başladım.Allah'tan bende kolayı,gazozu falan sevmiyorum hiç içmesem aklıma gelmez.Benim kilo alma nedenim koca gün aç aç çay içerdim akşam tıka basa yerdim:5: Diyete başla mutlaka kilo vereceksen canım durmak yok son gaz devam :4: Neyse bugün yediklerim yazayım bari

Kahvaltım:
aç karnına bir kupa yeşil çay
2 dilim uno denge light
domates,salatalık
2 adet zeytin
kibrit kutusu kadar peynir
ve maydanoz
Öğlen:
4 kaşık patlıcan yemeği
ve 1 kase yağsız yoğurt
Akşamda:
1 adet ızgara alabalık
1 dilim ekmek ve salata olacak
aralarda bol su,form çayı ve yeşil çay içeceğim.
Birde bugün migrostan eti form light müsli ve eti lifalif yulaf ezmesi aldım.Ara öğünlerde ve bazende sabah kahvaltıda sütle beraber 3-4 kaşık yemeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:

canım bence kiloyu güzel veriyorsun neredeyse 10 kilo vermişsin. bu arADA SEN HATA YAPMIYORSUN BELKİ TEK HATAN KAÇAMAKLARIN :) BEN 2 HAFTADIR PEK KAÇAMAK YAPMIYORUM ( YAPSAMDA GENEDE AZ YEMEYE ÇALIŞIYORUM) VE İSTEDİĞİM KİLOYU VERMEYE BAŞLADIM HA BİRDE HERGÜN 1 SAAT YÜRÜYÜŞ HIZLI TEMPO İLE. SENDE HAREKET ETMEYE DEVAM ET, VE DİYETİNİ BIRAKMA, BU DİYET ARTIK BİZİM GİBİ ŞİŞMANLAMAYA MEYİLLİ KİŞİLERİN YAŞAM TARZI OLMALI, ÖRNEĞİN BEN ARTIK EKMEK VE ŞEKERLİ ( SÜTLÜ TATLILAR, AŞURE VE KABAK TATLISI HARİÇ) ŞEYLERİ YEMEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. UMARIM YAPABİLİRİM.

[TR]
[TD="class: td_hesap_2"]2013-02-19 tarihli kaloricetveliniz[/TD]
[TD="class: td_hesap_3"]Miktar[/TD]
[TD="class: td_hesap_4"]Kalori[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD="class: td_hesap_1"][1][/TD]
[TD="class: td_hesap_2"]Tavuklu Şehriye Çorbası[/TD]
[TD="class: td_hesap_3"]1 PORSİYON[/TD]
[TD="class: td_hesap_4"]160[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD="class: td_hesap_1"][2][/TD]
[TD="class: td_hesap_2"]Yoğurt (yağsız)[/TD]
[TD="class: td_hesap_3"]250 GRAM[/TD]
[TD="class: td_hesap_4"]125[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD="class: td_hesap_1"][3][/TD]
[TD="class: td_hesap_2"]Mevsim Salata[/TD]
[TD="class: td_hesap_3"]1 POR.(150GR.)[/TD]
[TD="class: td_hesap_4"]45[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD="class: td_hesap_1"][4][/TD]
[TD="class: td_hesap_2"]Yürümek (Hafif Eğim - yokuş)[/TD]
[TD="class: td_hesap_3"]60 dak[/TD]
[TD="class: td_hesap_4"]378.84[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD="class: td_hesap_1"][5][/TD]
[TD="class: td_hesap_2"]kepekli ekmek ISS[/TD]
[TD="class: td_hesap_3"]1 50 gram[/TD]
[TD="class: td_hesap_4"]97.5[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD="class: td_hesap_1"][6][/TD]
[TD="class: td_hesap_2"]Tahin Pekmez[/TD]
[TD="class: td_hesap_3"]2 KAŞIK[/TD]
[TD="class: td_hesap_4"]176[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD="class: td_hesap_1"][7][/TD]
[TD="class: td_hesap_2"]Bal[/TD]
[TD="class: td_hesap_3"]1 YEMEK KAŞIĞI[/TD]
[TD="class: td_hesap_4"]70[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD="class: td_hesap_1"][8][/TD]
[TD="class: td_hesap_2"]siyah zeytin[/TD]
[TD="class: td_hesap_3"]5 adet (3gr)[/TD]
[TD="class: td_hesap_4"]40[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD="class: td_hesap_1"][9][/TD]
[TD="class: td_hesap_2"]Yumurta (haşlanmış)[/TD]
[TD="class: td_hesap_3"]45 GRAM[/TD]
[TD="class: td_hesap_4"]71.1[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD="class: td_hesap_2"][/TD]
[TD="class: td_hesap_3, align: right"]Toplam : [/TD]
[TD="class: td_hesap_4"]405.76 kal.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Bende senin aksine acayip derecede çay tiryakisiyim canım 1 demlik çayı oturur tek başıma içerim.Tek şekerli içiyordum hep çayımı son iki gündür şekersiz içmeye başladım.Allah'tan bende kolayı,gazozu falan sevmiyorum hiç içmesem aklıma gelmez.Benim kilo alma nedenim koca gün aç aç çay içerdim akşam tıka basa yerdim:5: Diyete başla mutlaka kilo vereceksen canım durmak yok son gaz devam :4: Neyse bugün yediklerim yazayım bari

Kahvaltım:
aç karnına bir kupa yeşil çay
2 dilim uno denge light
domates,salatalık
2 adet zeytin
kibrit kutusu kadar peynir
ve maydanoz
Öğlen:
4 kaşık patlıcan yemeği
ve 1 kase yağsız yoğurt
Akşamda:
1 adet ızgara alabalık
1 dilim ekmek ve salata olacak
aralarda bol su,form çayı ve yeşil çay içeceğim.
Birde bugün migrostan eti form light müsli ve eti lifalif yulaf ezmesi aldım.Ara öğünlerde ve bazende sabah kahvaltıda sütle beraber 3-4 kaşık yemeyi düşünüyorum.

:44::44: ahhh ahhh o demlik demlik çayları ne içerdim.sabah öğlen akşam (eşim pek aramaz1-2 bardak günde) sonrada demir bağlamını engellermiş benim hemoglobilnler hep düşük çıkardı. bende koca 1 fincanı çaykaşığı ucunda şekerle içerdim.şeker tatsa içemezdim zaten. 2 aydır çayda şekerde yok.yani çay günde 2-3 fincan max.o da tarcın yada karabiberli.
ben hazır gıdaları pek sevemedim.o yüzden tüketmiyorum.yulaf ezmesinide çok duydum ama hiç tüketmedim.
ama bu yola devam edeceğimm.takii amann yeter artık diyene kadar. çünkü hoşuma gitti dikkatli beslenmek.her bulduğunu yememek.alıştım şimdilik.

canım bence kiloyu güzel veriyorsun neredeyse 10 kilo vermişsin. bu arADA SEN HATA YAPMIYORSUN BELKİ TEK HATAN KAÇAMAKLARIN :) BEN 2 HAFTADIR PEK KAÇAMAK YAPMIYORUM ( YAPSAMDA GENEDE AZ YEMEYE ÇALIŞIYORUM) VE İSTEDİĞİM KİLOYU VERMEYE BAŞLADIM HA BİRDE HERGÜN 1 SAAT YÜRÜYÜŞ HIZLI TEMPO İLE. SENDE HAREKET ETMEYE DEVAM ET, VE DİYETİNİ BIRAKMA, BU DİYET ARTIK BİZİM GİBİ ŞİŞMANLAMAYA MEYİLLİ KİŞİLERİN YAŞAM TARZI OLMALI, ÖRNEĞİN BEN ARTIK EKMEK VE ŞEKERLİ ( SÜTLÜ TATLILAR, AŞURE VE KABAK TATLISI HARİÇ) ŞEYLERİ YEMEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. UMARIM YAPABİLİRİM.

:nazar::nazar::nazar: ayy evt senin maşallah güzel gidiyor.ama benimde öyle kaçamak abartılarım yok.sabahları bal vede sadece tahin alıyorum az az.(tahinin sadece değeri yok o yüzden pekmezli olanını işaretliyorum) haa bu arada tahini araştırıyorum bu aralar.çok ilginç şeyler var.emin olunca yazacağım. zayıflama kürü falan diye yazılıyor.süt artırırmış.vücut için şifa niyetineymiş gibi yazılar var ama bilemedim.

[h=1]Tahinin faydaları neler ?[/h]
tahin-resimleri1-150x150.jpg

Tahin pekmez karışımı tutkunlarını yakından ilgilendirecek konulardan bitisi
icon_razz.gif
Tahinin yapımı ve bir çok faydasını öğreneceksinizin bu yazımızda Değerli Kullanıcılarımız.
TAHİN YAPIMI : Tahin tüketiciler olarak daha çok simitten tanıdığımız susamdan yapılır. Susam taneleri, yaklaşık altı saat kadar suda bekletilir, sonra özel bir teknikle kabuklarından ayrılıp kavrulur, ardından da kurutulur. Değirmende öğütülen kavrulmuş susam tahin halini alır. Tahin, içerdiği yüzde 55 yağ sayesinde vücudumuza enerji verirken, gereksinim duyduğumuz yağ asitlerinin oluşmasını da sağlar. Ayrıca besinlerin midemizde uzun süre kalmasına yardımcı olarak acıkmayı uzatır.
TAHİNİN YARARLARI
*Tahin hücreleri yeniler
* Tahinin hammeddesi olan susam, besin maddelerinin kralıdır. Susamda yüzde 45 protein, yüzde 55 yağ vardır.
* Gençlik kaynağıdır. Özelliği ise hücreleri yenilemesi ve yaraları kapamasıdır.
* Tahinde bol miktarda lesitin (E vitamini) bulunur. C ve B vitaminleri de boldur.
* Seks hormonlarının oluşmasına yardımcıdır.
* Hafif laksatif ve idrar söktürücüdür.
* İki çorba kaşığı tahinde yaklaşık yarım kilo biftekteki kadar protein vardır.

zayıflama kürleri başlığında açmışlar zencefilli tahin kürüyle ödem atıyorlarmış.

tarifi:

1t.kaşığı tahin
1 t.kaş. toz zencefil
1 t.kaşığı kavrulmamış susam

öğünlerden 15 dk.önce alınırmış.barsakları çalıştırıyormuşta.
protein oranı çok yüksek yarım kg bifteğe eşdeğerdeymiş.ilginçç.
aslında ben sabahları sadece tahinden alınca aşırı tok tutuyordu.öğlen yemeğini bile istemeyerek yiyordum.birde yağı faydalı yağlardanmış.bol e vitaminide içeriyormuş.
bilgisi olanlar varsa fikirlerine açığımm. ama midede uzun kalıyor diyor biyerdede.anlamadım ki hem midede kalacak hemde barsakları çalıştıracak.belkide zencefille böyle etki yapabilir.ben sade alınca sanki wc eskisine göre değişti.tam olmasada kabızlık değilde ama ona yakın geldi bana.

evt düşünüyorum yinee.gece yemelerim yoktu.en geç 19:30 akşam yemeği bitmiştir hep.çay yanında hiçbir zaman yemem.hatta çay günlerinde bile önce tabak biter sonra çay içerim.eskiden sigarada bile asla çay kahve eşlik etmezdi.arkadaşlarım beni bu konuda ilginç bulurlardı.yani gece yemelerimin olmadığını atıştırma falan olmadığını biliyorum.ee kolada içmiyorum.hem zaten kalorisi öyle abartılı değilmiş.hatta kola değil yanında yenilen ler kilo aldırırmış.(ne derece doğru bilmem.ama duymuştum.)sevmiyorum ben kolayı.suyumu bol bol içiyorum.hareketliyimde.o halde sorun neeee.neden böyle yavaş gidiyorr.çayda şeker bile yok artık.tek şeker arada yediğim meyva vede pekmez bal gibi.:44::44::44::44:[/COLOR

GÜNAYDIN BLACKSEEA
gayet iyi gidiyorsun 10 kiloya yakın kilo vermişsin ki bu gerçekten çok güzzelll duraksaman çok normal bi süre daha sabırlı oll, sakın vazgeçme. zaten yine gitmeye başlayacak.
hiç birimiz vazgeçmeyeceğizz..

blacksea canım vücüt ölçülerinizi bir ölçün isterseniz
vücut toparlanmaya çalışıyor olabilir
ölçüleriniz azalmış gelecek bence
bu evrede kilo vermemeniz normal
bende 65te öyle kalmıştım hatırlarsınız belki
ama vücut ölçülerim incelmişti o zaman da

:nazar::nazar::nazar: ayy evt senin maşallah güzel gidiyor.ama benimde öyle kaçamak abartılarım yok.sabahları bal vede sadece tahin alıyorum az az.(tahinin sadece değeri yok o yüzden pekmezli olanını işaretliyorum) haa bu arada tahini araştırıyorum bu aralar.çok ilginç şeyler var.emin olunca yazacağım. zayıflama kürü falan diye yazılıyor.süt artırırmış.vücut için şifa niyetineymiş gibi yazılar var ama bilemedim.

canım bir de tahin ve balı da tüketmemeyi denesen
tahin sadece yağ çünkü

bir hafta da bu şekilde hiç almadan dene istersen

bende bazı bazı alışkanlıklarımı değiştiriyorum
ertesi gün bir bakıyorum yarım kilo bir kilo farketmiş

mesela bugün kahvaltıda 2 tane çavdarlıdan yağsız tost yedim çay olarak ta
tarçın çayı yapıp içine limon sıktım

öğlen akşam ekmek yemeyeceğim mesela

böyle böyle gün içinde yediklerinizin yerini de değiştirebilirsiniz

en azından bende işe yarıyor

ama bunun da ölçüsü var tabi

eminim ki çay rutini veya kahvaltı rutini oluşmuştur sizde