Blackcat'in Diyet Günlüğü

bir dönem bende yaptım ve her yediğimi yazdım artık yazmama gerek kalmıyor ve iki senedir hemen hemen aynı kilodayım. kesinlikle yararlı bir şey.

kızlar burayı okuyan varmı bilmiyorum ama olursa diye ayrıntılı yazacağım...
neden kilo veremiyoruz. neden şişmanız. belki de öyle istediğimiz için bunu hiç düşündünüzmü.
aslında zayıf oolmayı istesekte içerde bir yerde hepşişmanlığı benimsediğimiz için böyle kalmış olabilir miyiz.
tek şişman beynimiz diye bir kitap okuyorum ve tavsiye ederim ben o kitaptan ve başka kitaplardan öğrendiklerimle kendime bir yol çizeceğim. Ve bu safer başaracağım. evet o kadar eminim kendimden beni takip etmek isteyenler olursa işte kurallarım...
KURALLAR: 1 - Tartıyı hayatından çıkar. Artık tartılmak yok. zayıfladığını anlaman için tartıya ihtiyacın yok. bak vücudun inceliyor. şekilleniyor. kıyafetlerin bol geliyor tartı ne ne gerek.
o rakamlar sadece rakam . sen 55 rakamını görmeyi mi 38 beden giymeyi mi istersin düşünki dünyanın yer çekimi alanı bozuldu artık kuvvet azaldı eeeee hali ile daha hafif geliyoruz. yani ay da ki gibi mesela 90 kilo olanlar artık yarısı 45 geliyo. e ne olacak şimdi sen hala 55 olmak istiyormusun. çünkü 55 için bayağı kilo alman gerekte ondan dedim
Bu işin şakası tabii ama gerçekten devamlı tartılmanın hiç faydasını görmedim 1 ay da hiç tartılmayayım bakim ne olacakTarih 09.06.2012 tahminen 72-73 kiloyum. bir ay sonra görüşürük tartııııııııııııııı

2- Daha sağlıklı daha güzel bir bedene sahip olmak istiyoruz ve bu yolda herşeyi deniyoruz. ama sonuç hüsran neden? Zihnimiz inanılmaz bir makinedir. aslında biz ne istersen onu yapar ama biz doğru şeyi istiyormuyuz acaba? zayıf olmak beni mutlu edecek. iyi o zaman bir ay da5-10 liko vereyim. eee sonra birden verdiğim kilolar ile vücut bozulacak. aç sefil mutsuz bir ay geçirecem. sonra yemeklere saldıracam sonuç hooooooop geri almak olacak. o zaman önce mutluluğu tanımla ve onu zihninde yaşa :) Sağlıklı bir şekilde yavaş ama tam bir kilo kaybı istiyorum ayrıca sarkmayan sıkı bir ten ve yüzümde kocaman bir gülümseme istiyorum
3- beden zihin ve ruh bir bütündür. birini beslerken diğerini aç bırakırsan sonuç yine hüsran olur. Öncelikle dolu bir bardak doldurulamaz. zihnindeki kilo verme ile ilgili tüm macerandan kurtul. hepsini unut . herşeyi sıfırdan öğrenecek ve uygulayacağız. Yıllarca doğru diye öğretilen o kadar çok yanlış zayıflama ... ları denedin ki? hepsini sil gitsin. yeni bir hayata yeni bir bakışla başla :)
eveeeeeeeeet gelelim gardoraba. öncelikle kilolu iken giydiğin şuan büyük gelen tüm ciciler çöpe yada ihtiyacı olanlara. evde 42 -44 beden kalmasıııııııın ha 38 bedene inince de 40 lardan kurtul. sen zayıflamak istiyorsun değil mi? ama kalıcı zayıflama. o zaman yeniden kilo alacağım takıntısından kurtul tekrar kilo almayacaksın. artık 38 beden olacak ve hep böyle devam edeceksin. çünkü senin vücut oranın bu. 38 bedeni kabullen. ve asla onun üstüne çıkmayacağını da. o zaman işine yaramayacak kıyafetlerin dolapta işine. onlar dolapta kaldıkça zihninin bir yerinde "ya ben nasılsa yine kilo alacam lazım bunlar " düğmesi açık kalacak. bu düğmeyi kapat artık 38 olacaksın ve onlara asla asla ama asla ihtiyaç duymayacaksın.
unutma kilo vermek istiyorsan önce buna inanman lazım ...
Gelelim yenilere:artık 38 beden olacağına göre o beden de en beğendiğin hep giymek istediğin bir kıyafet mutlaka vardır. yenide olabilir eskiden sahip olduğun birşey de:) ya yeni bir cici al. as onu dolabın o eski 42-44 lerden boşalan yerine hep gözünün önünde olsun :) ben yenibir şey almadım çünkü eskiden vardı sizler yenide alabilirsiniz. kalem kesim bir eteğim var. içine giremediğim ama çoooook beğendiğim onu aldım dolaba astım. bunula da yetinmedim zayıfken olan bir foto mu eteğin üstüne taktım. her sabah her akşam onları görüyorum ve ona kavuşacağım günü iple çekiyorum.
eskiler olarak ta 44 bedenleri temizledim. 42 leri hala giyiyorum ama yavaş yavaş bol gelmeye başladılar... giyilemeyecek hale geldikleri gün onlarda evden ayrılacak

5- gelelim evdeki zayıflama ıvır zıvırlarına .. şimdi zayıf bir hatun neden korse giysin. yada sauna bilmem neleri yada zayıflama tozları macunlar yok jelleri. bunlar onun evinde var mı yok. eee o zaman sende ne geziyorlar . kullanıyor musun hayır ama inatla saklıyorsun hepsinden kurtul unutma biz yeni bir yol çiziyoruz kendimize

BlackCat;25188937]
kızlar burayı okuyan varmı bilmiyorum ama olursa diye ayrıntılı yazacağım...
neden kilo veremiyoruz. neden şişmanız. belki de öyle istediğimiz için bunu hiç düşündünüzmü.
aslında zayıf oolmayı istesekte içerde bir yerde hepşişmanlığı benimsediğimiz için böyle kalmış olabilir miyiz.
tek şişman beynimiz diye bir kitap okuyorum ve tavsiye ederim ben o kitaptan ve başka kitaplardan öğrendiklerimle kendime bir yol çizeceğim. Ve bu safer başaracağım. evet o kadar eminim kendimden beni takip etmek isteyenler olursa işte kurallarım...
KURALLAR: 1 - Tartıyı hayatından çıkar.
Artık tartılmak yok. zayıfladığını anlaman için tartıya ihtiyacın yok. bak vücudun inceliyor. şekilleniyor. kıyafetlerin bol geliyor tartı ne ne gerek.
o rakamlar sadece rakam . sen 55 rakamını görmeyi mi 38 beden giymeyi mi istersin düşünki dünyanın yer çekimi alanı bozuldu artık kuvvet azaldı eeeee hali ile daha hafif geliyoruz. yani ay da ki gibi mesela 90 kilo olanlar artık yarısı 45 geliyo. e ne olacak şimdi sen hala 55 olmak istiyormusun. çünkü 55 için bayağı kilo alman gerekte ondan dedim
Bu işin şakası tabii ama gerçekten devamlı tartılmanın hiç faydasını görmedim 1 ay da hiç tartılmayayım bakim ne olacakTarih 09.06.2012 tahminen 72-73 kiloyum. bir ay sonra görüşürük tartııııııııııııııı

2- Daha sağlıklı daha güzel bir bedene sahip olmak istiyoruz ve bu yolda herşeyi deniyoruz. ama sonuç hüsran neden? Zihnimiz inanılmaz bir makinedir. aslında biz ne istersen onu yapar ama biz doğru şeyi istiyormuyuz acaba? zayıf olmak beni mutlu edecek. iyi o zaman bir ay da 5-10 kilo vereyim. eee sonra birden verdiğim kilolar ile vücut bozulacak. aç sefil mutsuz bir ay geçirecem. sonra yemeklere saldıracam sonuç hooooooop geri almak olacak. o zaman önce mutluluğu tanımla ve onu zihninde yaşa :) Sağlıklı bir şekilde yavaş ama tam bir kilo kaybı istiyorum ayrıca sarkmayan sıkı bir ten ve yüzümde kocaman bir gülümseme istiyorum
3- beden zihin ve ruh bir bütündür. birini beslerken diğerini aç bırakırsan sonuç yine hüsran olur. Öncelikle dolu bir bardak doldurulamaz. zihnindeki kilo verme ile ilgili tüm macerandan kurtul. hepsini unut . herşeyi sıfırdan öğrenecek ve uygulayacağız. Yıllarca doğru diye öğretilen o kadar çok yanlış zayıflama hurafeleri var ki. hepsini sil gitsin. yeni bir hayata yeni bir bakışla başla :)
4- eveeeeeeeeet gelelim gardoraba. öncelikle kilolu iken giydiğin şuan büyük gelen tüm ciciler çöpe yada ihtiyacı olanlara. evde 42 -44 beden kalmasıııııııın ha 38 bedene inince de 40 lardan kurtul. sen zayıflamak istiyorsun değil mi? ama kalıcı zayıflama. o zaman yeniden kilo alacağım takıntısından kurtul tekrar kilo almayacaksın. artık 38 beden olacak ve hep böyle devam edeceksin. çünkü senin vücut oranın bu. 38 bedeni kabullen. ve asla onun üstüne çıkmayacağını da. o zaman işine yaramayacak kıyafetlerin dolapta işi ne. onlar dolapta kaldıkça zihninin bir yerinde "ya ben nasılsa yine kilo alacam lazım bunlar " düğmesi açık kalacak. bu düğmeyi kapat artık 38 olacaksın ve onlara asla asla ama asla ihtiyaç duymayacaksın.
Gelelim yenilere:artık 38 beden olacağına göre o beden de en beğendiğin hep giymek istediğin bir kıyafet mutlaka vardır. yenide olabilir eskiden sahip olduğun birşey de:) ya yeni bir cici al. as onu dolabın o eski 42-44 lerden boşalan yerine hep gözünün önünde olsun :) ben yenibir şey almadım çünkü eskiden vardı sizler yenide alabilirsiniz. kalem kesim bir eteğim var. içine giremediğim ama çoooook beğendiğim onu aldım dolaba astım. bunula da yetinmedim zayıfken olan bir foto mu eteğin üstüne taktım. her sabah her akşam onları görüyorum ve ona kavuşacağım günü iple çekiyorum.
eskiler olarak da 44 bedenleri temizledim. 42 leri hala giyiyorum ama yavaş yavaş bol gelmeye başladılar... giyilemeyecek hale geldikleri gün onlarda evden ayrılacak

5- gelelim evdeki zayıflama ıvır zıvırlarına .. şimdi zayıf bir hatun neden korse giysin. yada sauna bilmem neleri yada zayıflama tozları macunlar yok jelleri kullansın. bunlar onun evinde var mı? yok. eee o zaman sende ne geziyorlar . kullanıyor musun hayır ama inatla saklıyorsun hepsinden kurtul unutma biz yeni bir yol çiziyoruz kendimize
6- yemek yerken neden doymayız? belkide aç olduğumdan değil de gözümüz doymadığından. artık tabakları küçültme vakti. bunu çok farklı kaynaklarda defalarca okudum. büyük tabak içindeki 2 kaşık pilav mı minicik tabak içindeki 2 kaşık pilav mı doyurur gözünü? bence küçük tabaklara geçmenin vakti geldi. bundan sonra yemeklerini küçük tabaklarda yiyorsun doymazsan kalk bir tabak daha al. ama göreceksiniz kızlar normalde kocaman tabakla yediğiniz aynı yemeği küçük tabakla 3 seferde yerseniz bir süre sonra daha azı ile doymaya başlayacaksınız. birde küçük tabak la küçük çatal kaşık kullanın. hem daha yavaş yemeyi sağlar hemde çiğneme süresi kendiliğinden uzar.

Kızlar burayı okuyan varmı bilmiyorum ama olursa diye ayrıntılı yazacağım...
Aslında zayıf oolmayı istesekte içerde bir yerde hepşişmanlığı benimsediğimiz için böyle kalmış olabilir miyiz. Tek şişman beynimiz diye bir kitap okuyorum ve tavsiye ederim ben o kitaptan ve başka kitaplardan öğrendiklerimle kendime bir yol çizeceğim. Ve bu safer başaracağım. evet o kadar eminim kendimden beni takip etmek isteyenler olursa işte kurallarım...
KURALLAR: 1 - Tartıyı hayatından çıkar.
Artık tartılmak yok. zayıfladığını anlaman için tartıya ihtiyacın yok. bak vücudun inceliyor. şekilleniyor. kıyafetlerin bol geliyor tartı ne ne gerek. o rakamlar sadece rakam . sen 55 rakamını görmeyi mi 38 beden giymeyi mi istersin düşünki dünyanın yer çekimi alanı bozuldu artık kuvvet azaldı eeeee hali ile daha hafif geliyoruz. yani ay da ki gibi mesela 90 kilo olanlar artık yarısı 45 geliyo. e ne olacak şimdi sen hala 55 olmak istiyormusun. çünkü 55 için bayağı kilo alman gerekte ondan dedim

2- Daha sağlıklı daha güzel bir bedene sahip olmak istiyoruz ve bu yolda herşeyi deniyoruz. ama sonuç hüsran neden? Zihnimiz inanılmaz bir makinedir. aslında biz ne istersen onu yapar ama biz doğru şeyi istiyormuyuz acaba? zayıf olmak beni mutlu edecek. iyi o zaman bir ay da 5-10 kilo vereyim. eee sonra birden verdiğim kilolar ile vücut bozulacak. aç sefil mutsuz bir ay geçirecem. sonra yemeklere saldıracam sonuç hooooooop geri almak olacak. o zaman önce mutluluğu tanımla ve onu zihninde yaşa :) Sağlıklı bir şekilde yavaş ama tam bir kilo kaybı istiyorum ayrıca sarkmayan sıkı bir ten ve yüzümde kocaman bir gülümseme istiyorum
3- beden zihin ve ruh bir bütündür. birini beslerken diğerini aç bırakırsan sonuç yine hüsran olur. Öncelikle dolu bir bardak doldurulamaz. zihnindeki kilo verme ile ilgili tüm macerandan kurtul. hepsini unut . herşeyi sıfırdan öğrenecek ve uygulayacağız. Yıllarca doğru diye öğretilen o kadar çok yanlış zayıflama hurafeleri var ki. hepsini sil gitsin. yeni bir hayata yeni bir bakışla başla :)
4- eveeeeeeeeet gelelim gardoraba. öncelikle kilolu iken giydiğin şuan büyük gelen tüm ciciler çöpe yada ihtiyacı olanlara. evde 42 -44 beden kalmasıııııııın ha 38 bedene inince de 40 lardan kurtul. sen zayıflamak istiyorsun değil mi? ama kalıcı zayıflama. o zaman yeniden kilo alacağım takıntısından kurtul tekrar kilo almayacaksın. artık 38 beden olacak ve hep böyle devam edeceksin. çünkü senin vücut oranın bu. 38 bedeni kabullen. ve asla onun üstüne çıkmayacağını da. o zaman işine yaramayacak kıyafetlerin dolapta işi ne. onlar dolapta kaldıkça zihninin bir yerinde "ya ben nasılsa yine kilo alacam lazım bunlar " düğmesi açık kalacak. bu düğmeyi kapat artık 38 olacaksın ve onlara asla asla ama asla ihtiyaç duymayacaksın.
Gelelim yenilere:artık 38 beden olacağına göre o beden de en beğendiğin hep giymek istediğin bir kıyafet mutlaka vardır. yenide olabilir eskiden sahip olduğun birşey de:) ya yeni bir cici al. as onu dolabın o eski 42-44 lerden boşalan yerine hep gözünün önünde olsun :) ben yenibir şey almadım çünkü eskiden vardı sizler yenide alabilirsiniz. kalem kesim bir eteğim var. içine giremediğim ama çoooook beğendiğim onu aldım dolaba astım. bunula da yetinmedim zayıfken olan bir foto mu eteğin üstüne taktım. her sabah her akşam onları görüyorum ve ona kavuşacağım günü iple çekiyorum.eskiler olarak da 44 bedenleri temizledim. 42 leri hala giyiyorum ama yavaş yavaş bol gelmeye başladılar... giyilemeyecek hale geldikleri gün onlarda evden ayrılacak...
5- gelelim evdeki zayıflama ıvır zıvırlarına .. şimdi zayıf bir hatun neden korse giysin. yada sauna bilmem neleri yada zayıflama tozları macunlar yok jelleri kullansın. bunlar onun evinde var mı? yok. eee o zaman sende ne geziyorlar . kullanıyor musun hayır ama inatla saklıyorsun hepsinden kurtul unutma biz yeni bir yol çiziyoruz kendimize
6- yemek yerken neden doymayız? belkide aç olduğumdan değil de gözümüz doymadığından. artık tabakları küçültme vakti. bunu çok farklı kaynaklarda defalarca okudum. büyük tabak içindeki 2 kaşık pilav mı minicik tabak içindeki 2 kaşık pilav mı doyurur gözünü? bence küçük tabaklara geçmenin vakti geldi. bundan sonra yemeklerini küçük tabaklarda yiyorsun doymazsan kalk bir tabak daha al. ama göreceksiniz kızlar normalde kocaman tabakla yediğiniz aynı yemeği küçük tabakla 3 seferde yerseniz bir süre sonra daha azı ile doymaya başlayacaksınız. birde küçük tabak la küçük çatal kaşık kullanın. hem daha yavaş yemeyi sağlar hemde çiğneme süresi kendiliğinden uzar.
7- Gelelim giyime:) Biraz kendine güven artık. Hep şişmanlığını gizleyen kıyafetler almayı bırak. Sende güzel bir bayansın. Hoş seksi şeyler giymek hakkın. Git kendine hoş iç çamaşırları al. Seni mutlu edecek kıyafetler dene. Evdeki o salaş rahat ama içinde kendini şişko ve mutsuz hissettiğin şeylerden kurtul artık. Poponu örtecek yok baseni saklayacak şeyler giymek zorunda değilsin.
Kural 1 devamlı siyah giymeyi kes. Renkli cıvıl cıvıl şeyler edin.
Kural 2 Bir başkasında görüp beğendiğin ama bu bana yakışmaz dediğin bir kıyafeti al ve giiiiiiy lütfen. Ta ki sana yakışık yakışmadığı düşüncesinden kurtulana kadar.
Kural 3 zayıflayınca saçını mı değiştirecektin. Şimdi değiştir o zaman. Git boyat istediğin renge yada kestir yada kıvırt düzelt canın ne istiyorsa yap. HAYATI ERTELEMEYİ BIRAK.
Kural 4 Mağazaya girince 42 lerle uğraşmayı kes. 40 dene hatta bol kesimli 38 dene. Sayı takıntından kurtul artık.( Bunu yaptım kızlar ve 38 ve 40 beden etekler denedim. 40 lar oldu 38 dar oldu ama içine girebildim ve bu az da olsa moral oldu bana)
Kural 5 Yemek yerken yada mağaza da bir şeyler denerken yada sokakta boş boş gezerken. Insanların seninle ve kilonla ilgili düşündüğü saptalntısından kurtul. Bir kitapta okumuştum. Ve ne yazık ki gerçek. Biz insanlar o kadar bencilizdir ki başkasının ölümü aslında bizi kendi baş ağrımız kadar düşündürmez. Demek istediğim tüm insanlar aslında ilk kendi ile ilgilenir yani senin kilonu senden başka takıntı yapan yok. Ve sen bu takıntını bağıra bağıra söylemediğin sürece aslında kimse de seni ve kilolarını umursayıp tek laf söylemeyecek :)

Kural 6 KENDİNİ ZAYIFLAYACAĞINA İNANDIR. Buna önce sen inanmazsan beyninde inanmaz ve uygulamaya geçemez.
8- Kendimi seviyorum yalanından kurtul. Şişman halini beğeniyor musun? Bu kilolar ile kıyafet almayı . Poponun bacaklarının pantalonların içinde sıkışmasını... Cevap evet ise ve ben bu halimden memnununm diyorsan kabul o zaman pes et kilolarla yaşamaya alış ve artık bu konularla ilgilenmeyi kes. Ama hala internet arama çubuğunda zayıflama , kilo verme kelimeleri üst sıralarda ise bence bunun bir sebebi var. Kabul et sen zayıflamak istiyorsun ama bunu yapamayacak kadar İRADESİZSİİİİİİİİİİİİİİİİN. En azından artık iradesiz olduğunu kabul ettin. Bu da bir başlangıç :)
9- Beynimiz ile iletişim nasıl kurulur? ZAYIFLAYACAĞIM ZAYIFLAYACAĞIM bu kelimeler ona yeter mi. Bence de yetmez bir şeyi tekrar tekrar söylemek sadece bir nakarat yaratır ama hiç bir şeyi çözmez...beden ve ruh bu ikisi arasındaki iletişimi kurmanın zamanı gelmedi mi?

7 Beslenme hatası...ve bunları nasıl yenebilirsiniz?

Beslenme hatalarından kurtulabilecek misiniz?

Sağlıklı bir beslenme rejimine başlarken, yalnızca bir hafta sonra açlık krizlerine yenilerek diyet hevesinden vazgeçen dört kişiden biri olma olasılığınız yüksektir. Bunun nedeni, favori yiyeceklerimizden ayrı kalmamızın, onları her zamankinden çok özlememize neden olmasıdır! Diyetinizi bırakmanıza neden olabilecek yaygın yedi alışkanlığa ve sizi tekrar yola sokacak çözümlere değindik. Yiyecekler açısından zayıflığınız peynir, çikolata, cips veya kek olsun fark etmeksizin, iyiliğiniz için zararlı yiyeceklerle yaptığınız hatalarınızdan nasıl kurtulacağınızı öğrenmek için aşağıdaki bölümü okuyun.

* Hata No.1 – En sevdiğiniz yiyeceklere karşı duyduğunuz aşırı istek
Araştırmalar*, her gün yiyeceklerle ilgili ortalama 44 dakika hayal kurduğumuzu göstermektedir, bu nedenle en çok istediğimiz zararlı yiyeceklere karşı dayanmanın bazen güç olması şaşırtıcı değildir.
* Doğrusu – Açık ayartmadan kaçınma ve avunma yeteneği
Zayıflık duyduğunuz yiyeceklerden kendinizi tamamen uzak tutmanız, yalnızca krizlerinizi kötüleştirecektir. Sevdiğiniz yiyecekten küçük bir miktarda, örneğin bir kare çikolata yiyin ve gerçekten yavaş şekilde, kokusuna ve tadına vararak tüketin ve kalanını başka bir güne saklayacak güçte olduğunuz hissinin tadınız çıkartın. Bu durum, büyük paketler almamanıza yardımcı olacaktır!
* Hata No.2 – Sağlıklı yiyecek hazırlayacak vakit yok
Günümüzün telaşlı, hızlı yaşam tarzı sıklıkla sağlıklı yemekler almak ve hazırlamak için zaman veya enerji bulamadığımız ve bunun yerine yağ, şeker ve tuz açısından zengin hazır yiyeceklere güvenmemiz gerektiği anlamına gelir.
* Doğrusu – Tembelliğe karşı zamanı iyi ayarlama ve vazgeçmeme azmi
Gıda alışverişinizi düşünmek için zaman ayırın, böylece besin değeri yüksek ancak hızlı yiyecekler hazırlayabilirsiniz. İnternet üzerinden haftada bir gıda alışverişi yapmanız iyi bir fikirdir. Böylece ‘kötü’ yiyecekler dikkatinizi daha az dağıtır ve siz de, sağlıklı yiyecek seçeneklerine ait bir liste oluşturabilir ve tek bir düğmeye basarak siparişlerinizi tekrarlayabilirsiniz. Hazır bir öğün yiyecekseniz, doymuş yağ, şeker ve tuzdan kaçınmak için ambalajdaki besin değerlerine dikkat etmeye özen gösterin. Hazır yemek istediğinizde, ekstra sebze porsiyonu almaya çalışın. Böylece sağlıksız yiyeceklerden daha az yersiniz ve günlük lif ve vitamin ihtiyacınızı karşılarsınız.
* Hata No.3 – Öfkeye yenilmek
Yanılgıya düştüğünüzde, iyiliğiniz için vazgeçtiğinizi düşünmek çok kolaydır; bu da sizi kırılması güç bir suçluluk, hayal kırıklığı ve öfke döngüsüne sokar.
* Doğrusu – Ölçülü oranda huzurlu bir kararlılık ve dayanıklılık duygusu yaratmak
Anlık bir zayıflık için asla kendinize yüklenmeyin, biz yalnızca insanız. Bunun yerine olumlu davranın ve anlık gevşemenizi, sağlıklı bir öğün tüketerek veya kendinizi yola sokacak ve motive edecek kadar egzersiz yaparak dengeleyin! Yolunuzdan çıkmamak için bir beslenme ve egzersiz günlüğü tutun. Kaybedilen bir savaş, kaybedilen bir çarpışma değildir!
* Hata No.4 – Yardım istemeyecek kadar gururlu olmak
Konu kilo vermek olduğunda, birçoğumuz en fazla ihtiyaç duyduğumuz anda yardım istemeyecek kadar gururlu oluruz; kendi başımıza savaşmamız gerektiğini hissederiz. Bu, aşırı bir kararlılık gerektirir.
* Doğrusu – Korku ve belirsizlikle yüzleşme yeteneği ve ümitsizliğe kapılmamanın zor olduğu görevleri üstlenme cesareti
Araştırma, bir diyet arkadaşıyla birlikte yeni bir sağlıklı beslenme rejimine başlamanın, en az iki kat daha fazla başarı sağladığını göstermiştir; bu nedenle bir arkadaş veya partnerden sizi desteklemesi için yardım isteme konusunda gurur yapmayın ve arkadaşlarınıza ve iş arkadaşlarınıza, size sağlıksız yiyecekler sunmamalarını söyleyin. Ayrıca, bir diyetisyene gidin. Size kişisel beslenme planı verebilir ve koçunuz olabilir. Kötü hissettiğinizde, devam etmeniz ve o zamana kadar başarmış olduklarınızı görmeniz için sizi cesaretlendirecektir!
* Hata No.5 – Göbek büyütmek
Birçok kişi için diyet yapma korkusu açlık hissetme korkusundan kaynaklanır. Bununla birlikte, günde 1800-2000 kalori olmak üzere sağlıklı besleniyorsanız, ne sıklıkta aç hissedersiniz?
* Doğrusu – Kendi iyiliğiniz için zevklerinizden vazgeçme ve özveriyi kabullenme yeteneği
Burada anahtar, neden aç hissettiğinizi daha fazla düşünmenizdir. 1 hiç açlık hissetmemek, 5 orta düzeyde açlık ve 10 çok aç hissetmek olmak üzere hemen açlık düzeyinize 1 ila 10 arasında puan verin ve sonra, yalnızca 6 ve üzerinde puan verdiğinizde yemek yiyin.
* Hata No.6 – Yeşil gözlü canavar
Üç kadından biri, zayıf ünlülerin, kendilerini vücutları açısından güvensiz hissetmelerine neden olduklarını ve birçoğumuzun gerçekçi olmayan zayıflama hedefleri belirlemesine yol açtığını söyler.
* Doğrusu – Diğerlerine ilham verecek pozitif görüşlere ve neşeli davranışlara sahip olmak
Kendinizi, yaz tatilinde bikini giyme baskısı altına sokmak yerine, gerçekten yararı görebileceğiniz ulaşılabilir kısa süreli aylık hedefler belirleyerek kendinize iyi davranın – böylece motivasyonunuzu daha uzun süre korursunuz.
* Hata No.7 – Hayır diyemiyorum
Kendinizi, aşırı büyük porsiyonlar yediğiniz veya ikincileri isteme tahriklerine kapıldığınız bir döngüde bulmanız çok kolaydır – bu, aşılması güç bir alışkanlıktır.
* Doğrusu – Ilımlılık, kaçınma ve kendi kendini kontrol uygulaması
Daha küçük bir yemek tabağı tercih edin, böylece daha az yedikten sonra zihinsel olarak dolu hissedebilirsiniz. Bu yöntem, tabağınızdakileri otomatik olarak yeme dürtüsünden kurtulmanıza yardımcı olabilir. Yemek yerken, doyduğunuzu hissetmeniz 20 dakika sürebilir bu nedenle yiyecekleri yavaş çiğneyin ve daha uzun süre tok hissetmenizi sağlayacağından, yavaş emilen kompleks karbonhidratları tercih edin. Tabağınızı yarıladığınızda ara vermeyi deneyin. Tabağınızın ikinci yarısına başlamadan önce birkaç kez nefes alın ve nefes verin.

kızlar bugün karpuz detoksu yapıyorum.
sabah 2 dilim karpuz yedim.
öğlende üşenmedim tarttım tam yarım kilo karpuz yedim.
birde bitki çayı ve çay içtim. bir de sabah aklıma geldi türk kahvesi içtim yasak mıydı acaba...
neyse akşama da karpuuuuuuuz. kızlar ben kaçgündür feci şişim. bir de yüzümün her yeri kabardı bir şeye alerji oldu sanırım. neyse bugün yarım litre kadar su içmeme rağmen sabahtan beri 5-6 kez wc ye gittim sanırım suyu atıyorum

pes etmedim hala burdayım. bir senedir bir kalıcı kilo veremeim ama olsun vereceğim bir yolunu bulup bu işi başaracağım

1111,5 kalori :)
2 gün aleti kullanıyorum sadece biraz yorgunluk hissediyorum :)

kilo en çok 74,2 en az 73,5

Son düzenleme:
evde iki tartım vardı birini kaldırdım birininde pili bitti gerçektende insan tartılmayınca daha iyi oluyor hep bir merak ve hırs içerisinde oluyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…