amın cnm bak yne aglattın bnı yaelaam gecen hafta nasil rahat yaziyordum burada. insan birebir imtihanla yuzyuze olunca cok ama cok sabir gerekiyormus . bugun gebelik testi aldim 5 gun sonra deneyecegim , birde adet gunu yapacağım. gecen ay doktor yumurta takibi demisti gidemedim. yumurtalarim fazla buyumemis, inofolik bitti, bugun folik trio aldim ona basladim. isin garibi adetten sonra iliski oldu o zamandan beri kasık rahim bölgesi, bel ağrısı, göğüs sızısi bitmedi. Acaba geçen aydan catlamayan yumurtam adetten sonra çatlamış olabilir mi? İnşallah öyledir suan bebeğim benimledir. Iyice bu düşünceye kendimi kemerlerin aksini birturlu düşünemiyorum. Allah ım bizim dualarımizi hayırlısıyla kabul eyle, kaldıra bileceğimiz imtihanlar ver , tez zamanda hayırlı evlatlar ver, bizleri meyvesiz bırakma. Amin.
Allahın izniyle olur inş. 3 ay çok normal hemen pıt diyee olmazki canımm:)))merhaba kızlar bende 28 yaşındayım 2 buçuk yıllık evliyim ve bu 3. denememiz... biliyorum 3 ay çok kısa gibi görünüyo ama ben bekarlığımdan beri anne olmayı çook isterdim ilk başlarda eşim hazır değildi şimdide 3 ay bana çok uzun geliyo.. Allah yıllarca bekleyenlere sabırlar versin çok yıpratıcı bir süreçmiş anladım. benim bat a bugünü saymazsam 4 günüm kaldı umutluyum herzamanki gibi inşallah sonu hüsran olmaz..
daha yenı bslamssın cnm hayrlısı olsun rabbım bekletmesın fazla vala ıster 3 ay ıster 3 sene farketmyo stres aynı stresmerhaba kızlar bende 28 yaşındayım 2 buçuk yıllık evliyim ve bu 3. denememiz... biliyorum 3 ay çok kısa gibi görünüyo ama ben bekarlığımdan beri anne olmayı çook isterdim ilk başlarda eşim hazır değildi şimdide 3 ay bana çok uzun geliyo.. Allah yıllarca bekleyenlere sabırlar versin çok yıpratıcı bir süreçmiş anladım. benim bat a bugünü saymazsam 4 günüm kaldı umutluyum herzamanki gibi inşallah sonu hüsran olmaz..
Pek çok çift denemeye başladıktan ne kadar süre sonra gebe kalacağını merak eder. Gebelik kısa sürede gerçekleşmeyince de, herkesin (kendileri hariç) bir iki ayda gebe kalabildiği hissine kapılabilirler. Peki gerçekte gebe kalmak ne kadar zaman alır?
Almanyada yapılan bir çalışmada gebe kalmaya karar veren ve gebe kalmak için vücut ısıartışı servikal mukus kalınlaşması gibi doğal yollarla yaklaşık ovulasyon günü belirlenmiş 346 kadın gözlemlenmiş ve aradan 5 yıl geçtikten sonra toplanan data irdelenerek aşağıdaki ilginç sonuçlara ulaşılmıştır.
Gebe kalamayanlar gurubun dışına çıkarıldığında ilk ayda %42 3. Ayda %75 6. Ayda %88ve 1 yılda %92 lik oranlar söz konusudur.
- 346 kadından 310 u gebe kalabilmiştir.
- Kalan 36 kadın (%10.4) gebe kalamamıştır.
- Bir aylık denemeden sonra %38 i gebe kalmıştır
- 3 ay denemeden sonra %68 i gebe kalmıştır
- 6 Ay denemeden sonra %81 i gebe kalmıştır
- 12 aydan sonra gebe kalma oranı %92 olmuştur.
Ayrı bir çalışmada gebe kalamayan %10 luk guruptan yarısının 36 ay içinde gebe kaldığı görülmüştür.
%5 lik gebe kalamayan gurubun 4 yıldan sonra hala gebe kalamadığı ve tıbbi yardım almadan gebe kalmalarının imkansız olduğu belirlenmiştir.
Sonuç olarak arkadaşlarınızın çoğunun birkaç ay içerisinde gebe kalabildiğini hissetmek bu çalışmaya göre istatistiki olarak da doğrudur. 6 aydır deniyor ve sonuç alamıyor iseniz vazgeçmeyin ve denemeye devam edin. Eğer 35 yaşın üzerinde iseniz ve altı aydır gebe kalamamış iseniz bir doktora gitmenizin zamanıdır.
35 yaşın altında ve 6 aydır gebe kalamamış durumda iseniz bir süre daha bekleyebileceğiniz gibi ovulasyon zmanında ilşkide geçirilmiş 6 ay sonrasındada doktorunuzu araştırma yapmaya ikna edebilirsiniz. Ama eğer 1 yıldır denemeye rağmen gebe kalamıyor iseniz mutlaka hekime başvurmanız gerekir. Hele 2-3 yıldır bu durm söz konusu ise ne beklediğiniz merak konusu olabilir! Bazı çiftler bekleyerek umutlarını devam ettirmeyi tercih edebilirler ve bu duruma saygı duyulması gerekir ama unutulmaması gereken yaşla kısırlığın tedavisinin direkt etkilendiğidir.
Çok sevindim hayırlı olsun inş.Saglıcakla kucagına alman dileğiyle...Nekadar süre oldu denemeler:)Arkadaşlar hamd olsun belirtiler beni yaniltmadi ve çok şükür hamileyimRabbim isteyen herkese tezvakitte nasip etsin inşallah
Teşekkür ederim darısı tüm isteyenlerin başınaÇok sevindim hayırlı olsun inş.Saglıcakla kucagına alman dileğiyle...Nekadar süre oldu denemeler:)
canım bende de war polikistik ama bu gebeliğe engel değil korkma hiçMerhaba kizlarrrrr. 4 aylik evliyim. 22 yasindayim. Bebek istiyoruz esimle gecen ay ilk defa deneme yaptik. Sonra ayni hamilelik belirtileri gibi belirtilerim oldu. Heveslendim doktora gittim. Bundan onceki kontrollerimde ki bi onceki 1 hafta once yumurtaliklarimin muazzam duzenli oldugu ve cok
Canli olduguydu. Dun gittigim doktorsa bana polikistik over oldugunu ve reglimin 4. Gunu gidip kontrol olmami soyledi. Resmen yilildim. Ben anaokulu ogretmeniyim ve cocuk asigiyim. Rabbim
Kimseyi evlat ile imtihan etmesin.
Kimseyi evlatsiz birakmasin insallah..
Slm canim insansalar ısteyen herkese bebk nasip eder. Senın için çok sevındım misali hayırlı bırsekılde devam eder ve bebebın olur gerçekten çok zor zamanlar atlatmıssnSELAMIN ALEYKÜM KIZLAR
ILK ONCELIKLE KNDIMDEN BRAZ BAHSEDEYIM 23 YASINDAYIM ANKARADAYIM 2.5 SENELIK EVLIYIM VE 2.5 SENEDIR HENÜZ MELEGIME KAVUSAMADIM COK YORUCU COK UZUN SÜRECLERDEN GECTIM HASTAHANE EV ARASI MEKIK DOKUDUM DIYEBILIRIM LAKIN HC BIR SONUC ELDE EDEMEDIK ... ILK ONCELIKLE EVLILIGIMN ILK 1. YILI ANKARADA OLAN ETLIK ZUBEYDE HANIM HASTANESINE GDEREK HAYATIMIN EN BYUK HATASINI YAPMS OLDUM NEDEN MI ISTE SU SEBEPTEN HASTANEYE GTTIM TAHLILLER ISTENDI YAPTRDIM KAN DEGRLERI HRMN DEGRLERIM FALAN COK GUZEL CIKTI VE EN ZOR OLAN HSG(RAHIM FLMI) ISTENDI ONU DA CEKTRDIM ALLAHIMA SUKURLER OLSUNKI AGRSZ SANCISIZ OLDU SONUCUM TEMZ TUPLERM ACIK CIKTI VE BIZE ASILAMA YAPALIM DDILER BU ARADA AYRINTIYI KACRMAYIM ESIME HIC BAKMADAN DREK BNA ASILAMA YAPALIM DDILER TAMAM DDIK NE BILELIM 1. ASILAMAMI YAPTRDIM TUTMADI 2.ASILAMAMI YAPTRDIM TUTMADI VE TAM TAMINA 2 SENEM BU HASTANENIN SORUMSUZLUGU YUZUNDEN HICE GITTI ...TAMAM ARTK DEDIK NDEN OLMUYO BI SORUNUMUZ YOK BILIYODUK CUNKU SNRA OZEL BI HASTAHANEYE GTMEYE KARAR VERDIK ESIM MUAYENE OLDU VE 2 TARAFLI 1DERECE VARIKOSEL OLDUGU ORTAYA CIKTI VE BASIMIZDAN ASAGI KAYNAR SU DOKULDU RESMEN SOKA GRDIK DOKTORUMUZ OKADAR ILGILNDIKI SZ BU SPERMLERLE NASIL ASILAMA OLDUNUZ ILK ONCE ERKEKTE SORUN VARMI DYE BAKILIR SNRA YOKSA BAYANA BAKILIR DDI VE ESIM AMELIYAT OLDU AMELIYT OLALI 4.AYIMIZDAYIZ CUMA GUNU DOKTR KNTROLU VARDI ESIMIN VE DOKTOR ARTK BEBEGINIZN OLMAMASI ICIN ONUNUZDE BR ENGEL KALMADI DDI ESIMN SNUCLARI GZEL CIKTI OKADAR MUTLUYUM KI SUAN BILE AGLIYORUM TUTAMIYORUM KNDIMİ ARTIK BNMDE MIS KOKULUM GELSIN ANNESINE BABASINA BZDE BI AILE OLALIM DYE DUASIZ KURANSIZ GECEN GUNUM YOK .....HADİİİİ KIZLARR GELIN BURDA TOPLANALIM DERTLESELIM ELLERIMIZ KALPLERIMIZ GONULLERMZ BU TOPIKTE BIR OLSUN BU SURECLERDE HEP YANYANA OLALIM NE DERSNZ BEKLIYORUM SZI BILIYORUM İNSALLAH HERKES BU TOPIKTE HAMILEKALACAK ALLAHIMN IZNIYLE ...HEPINIZI SEVYORUM KIZLAR
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?