Söz Kesimi Bize her geldiklerinde hediye getirmek zorundalarmi?

genckiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2010
1.255
201
123
Merhaba arkadaslar,
benim bir sorum olacakti. Persembe günü bizim yüzüklerimiz takilacak, yani kücük bir söz töreni yapacagiz evde bir kac davetli olacak. Bu söze gelirken erkek tarafi neler getirir tatli baklava türü gibi birseyler getirilirmis ama geline birde cicekmi getiriyorlarmis ne diye duydum dogrumu? Ben nasil dicem bana buket yaptirin getirin diye? Utanirim acikcasi sonra insanlari biktirmak istemem istemelerimle. Ama bu seferde onlara birakirsam belki elleri bos gelecekler sirf tatlilarla, millet demezmi neden sana buket falan getirmediler diye? Ozamanda bana sanki deger verilmiyormus gibi olur? Oglan tarafina birakirsam bazi seyleri cidden kuskuluyum özel günlerde vs. hediyeler getireceklerinden emin degilim. Baksaniza söze bile elleri bos geleceklerdi tahminen annem tatli istedi bizde adet böyledir diye elleri bos gelecek kisi neden buket getirsin kendiliginden? Sirf tatliyi alir gelirler simdi istesemmi buketi istemesemmi kafam karisti cevredekilerde bakacak sonucta neler getirilmis bana diye of kafam karisti ya

Tatlım söz yapacağız demişsin isteme olmadıysa bildiğim kadarıyla gelirken şık bir buket,çikolata,baklava getirmeleri gerekir.Ve tabi kayınvalide zarif bir küpe ya da bileklik tarzı bir şey getirebilir geline hediye etmek için.İstersen erkek arkadaşınla konuş yumuşak bir tavırlaBazıları bu tür şeyleri ya pek bilmiyor ya da unutuyor.Eminim erkek arkadaşına söylersen o bu işi halledebilir.Sıkma canını ya önemli olan sizin evlilik yolunda bir adım atmanız...

tatlım bence böyle şeyleri sözlünle konuş aşkım aman buketi unutmayın falan de nevarki bunda tabiiki kayınvalidenlerle falan konuşulmaz böyle şeyler ben nişanlıyım ve nişanlıma söylerim hayır unutulmaz gerçi böyle şeyler ama için rahat edecekse söyle sözlüne

millet ne der "bir buket bilene getirmemisler "derlerse ne derim demissin.. iyide sen millete mi bakacan yoksa kendi mutlulugunami.. acikcasi buketi getirse ne olur getirmese ne olur? su koca dünyada en son bunu dert ederdim inanki....
lütfen yanlis anlama kizarak veya sert bir sekilde konusmuyorum, tam tersi cok net söylüyorum... bence halina sükret canim..okadar cok sözlenmek nisanlanmak istiyen kizlar varki ama hala bekliyorlar hala olmuyor.. sense bir buketi dert ediyorsun güzelim yaa.. getiriler kesin onlar erkek tarafi bu ayrintilari atlamazlar sen kendine dert etme..

ya iyide sonucta durumlari bir buket almaya müsait, eger elleri bos gelirlerse tabiki millet der deger verilmiyormusun falan kimse bisey getirmemis diye bu insanin zoruna gider gelin olarak! Tabiki insanlik hali unuturlar bilmezler sonucta ilk kez bu isin icine girmisler benim icin buket rol oynamaz ben hicbirsey beklemem ama degersiz olarakda görülmek istemem cevrem tarafindan!

Bu arada katiliyorum en iyisi sözlüme demek bunlari o yapar herseyi sagolsun cok düsünceli ama en ufak ayrintisina kadar düsünemiyor sonucta ilk kez geldi bu basina

buketi heyecandan unutular diyelim, ozaman degersizmi oluyorsun? tabikide HAYIR ! bence unutacaklarini hic ama hic sanmiyorum.. heyecandan unutsalar bilene , bosver millet ne düsünürse ne derse desin.. baskalarinin görüsleri sözleriyle yasamayacaksin herhalde:) buket getirmediler diye degersiz olmassin canim merak etme... ki dedigim gibi unutmazlar cünkü herhalde onun annesi babasida biliyorlar bu öf ve adetleri...

Bu kadar maddi düşünmeyin ve karşılık beklemeyin. Çiçek değer demek değildir. Önemli olan senin düşüncelerine, davranışlarına, isteklerine karşı nasıllar, sana karşı saygılılar mı, seni seviyorlar mı... Sen daha şimdiden bir buket için üstelik henüz gelip gelmeyeceği belli olmayan bir buket için karşı tarafa bin laf söyledin. İlerisini düşünemiyorum bile.

Sen sevgilinle evlenip bir hayat kuruyorsun. O ne takmış ne almış bunu düşünmemelisin. İstekler sınırsızdır. buket çiçek getirir yok çok küçük yok vazo kötü denir. Bilezik takmazlar laf olur takarlar yok inceydi ayarı küçüktü bin laf edilir. Aileler bunu yapmak zorunda değil ki. onlar sadece bu mutlu günde eşlik ederler. Gerisi size kalmış. Konu-komşunun söylediklerine kulak asacağına onlara ağızlarının payını vermelisin.

Yakında ben de evleneceğim ama asla ve asla böyle isteklerim olmadı olamaz da. Bir adet papatya da benim için aynıdır bir kamyon gül de aynıdır. yada bir bilezik de aynıdır onlarca bilezik de aynıdır benim için. İsterlerse hiç takmasınlar inan bunun lafını bile etmem. Allaha şükür beni kendi oğullarından daha çok seviyorlar diyebilirim. Böyle şeylerin bahsi bile olmaz. Söz günümde bir çiçek gelmedi diye o insanlar hakkında laf söyleyen ailem bile olsa karşılarında beni bulur. Tabi aynı şeyler sevgilim için de geçerli o da benim gibi düşünür.

Yazdıklarıma kızacaksın biliyorum. Ama benden sana bir abla tavsiyesi. Bu gibi konulara takılıp da kafanı yorma. Yaşının, yaşamının, aldığın nefesin, ailenin, ve en önemlisi sevmenin sevilmenin tadını çıkar. Hoş görülü ol. Anlayışlı ol. İnsanları eksikleriyle kabul et. bak emin ol o zaman hayat senin için daha güzel olacak. Bırak el alem ne derse dedin. Kim dört dörtlük olabilmişki. Laf eder dediğin insanlar sevdiğinden dahamı değerli. Dünyada her gün 25 bin çocuk açlık ve buna bağlı sebeplerden ölürken böyle basit bir konuya takılman günahdır. Yani üzülecek ve düşünecek daha önemli şeylerin olsun. allah sağlık ve huzur versin hepimize...

sözlüne sorabilirsin gelirken nasıl geleceksiniz napacaksınız filan diye. hatta şey diyebilirsin ya hayatım çiçeği canlı değilde cansız güzel bişey alma şansınız varmı evlenince evimize götütürürüz hatıra olur filan gibi hani sen ben çiçek istiyorum diyerek değilde sözlün zaten getirecek düşüncesiyle öneriler sunuyormuşsun havasını katabilirsin. ama bence getirirlerde zaten. ben hiç eşimle bunların muhabbetini yapmamıştım onlar gelirken getirmişti zaten. hatta ben bu ne çelenk getirseydin bari demiştim biraz büyüktü de artık bu çiçek meselesi yöreye göre değişen bişey olduğunu sanmıyorum ama bilemiyorum tabi sizinkileri :)

Söz takmaya gelirken bana çiçek çikolata getirin diyenide ilk defa duydum..

O çiçek çikolata zaten sen söylemeden gelmeli.Canım benim yanlış anlama ama bunun aksi söz konusu dahi olamaz.

Bana tanışmaya geldiklerinde sözümde nişanımda hepsinde ayrı ayrı çiçeğim çikolatam geldi.Zaten olması gerekende budur..
Bunun adeti yöresi olduğunu düşünmüyorum..

Ayrıca kızlar çiçeğin çikolatanın aşırı isteklerde bulunmayla ne alakası var.Nedir yani bir buket gül ya da bir yapma çiçek.
İnsanlar bilmemezlikten gelip işin kolayına kaçıyor.
Yapmayın Allah aşkına hayatımızda kaç kez evleniyoruz.
Hiç mi duymadınız söz bohçası söz çiçeği söz çikolatası gibi şeyler...
Herkesin düşüncesine saygı duyuyorum elbette ama bana biraz tuhaf geliyor.

sözü bırakın normalde misafirliğe giderken bile bir eve eli boş gitmek ayıptır.. ki bu söz... bir çikolatanın bir çiçeğin maddiyatla alakası olamaz. bir kere sözleniyorsnz hayatınızda 10 liranın hesabı yapılmaz. bu gelinin damattan istediği özel birşey değildir. yat kat istenmiyor sonçta.. yazı sahibi arkadaşa sert çıkanlara gerçektn şaşırdm doğrusu..

ayrıca her ne kadar millet bir yere kadar olsa da etkilidir. madem öyle söze nişana ne gerek var? dost hayatı yaşayın bize ne anne baba komşudan diyin... ama olmuyor işte olabldiğince milletin ağzına laf vermemek gerekir. belki 100 tane gül alamazlar ama 1 gül alablrler mesela. bunun maddiytla ve kız tarafının beklentileriyle ilgisi yoktur.

ayrıca konu sahibi arkadaşım.. en iyi sevgiline söylemen.. abuk sabuk adetler varmış çiçek ve çikolata getirilirmiş vsvs milletn ağzına laf vermeylm diye açıkça söyleyebilmelisin bence.. söyleyemiyorsan aranz resmi sanırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…