Bu kadar maddi düşünmeyin ve karşılık beklemeyin. Çiçek değer demek değildir. Önemli olan senin düşüncelerine, davranışlarına, isteklerine karşı nasıllar, sana karşı saygılılar mı, seni seviyorlar mı... Sen daha şimdiden bir buket için üstelik henüz gelip gelmeyeceği belli olmayan bir buket için karşı tarafa bin laf söyledin. İlerisini düşünemiyorum bile.
Sen sevgilinle evlenip bir hayat kuruyorsun. O ne takmış ne almış bunu düşünmemelisin. İstekler sınırsızdır. buket çiçek getirir yok çok küçük yok vazo kötü denir. Bilezik takmazlar laf olur takarlar yok inceydi ayarı küçüktü bin laf edilir. Aileler bunu yapmak zorunda değil ki. onlar sadece bu mutlu günde eşlik ederler. Gerisi size kalmış. Konu-komşunun söylediklerine kulak asacağına onlara ağızlarının payını vermelisin.
Yakında ben de evleneceğim ama asla ve asla böyle isteklerim olmadı olamaz da. Bir adet papatya da benim için aynıdır bir kamyon gül de aynıdır. yada bir bilezik de aynıdır onlarca bilezik de aynıdır benim için. İsterlerse hiç takmasınlar inan bunun lafını bile etmem. Allaha şükür beni kendi oğullarından daha çok seviyorlar diyebilirim. Böyle şeylerin bahsi bile olmaz. Söz günümde bir çiçek gelmedi diye o insanlar hakkında laf söyleyen ailem bile olsa karşılarında beni bulur. Tabi aynı şeyler sevgilim için de geçerli o da benim gibi düşünür.
Yazdıklarıma kızacaksın biliyorum. Ama benden sana bir abla tavsiyesi. Bu gibi konulara takılıp da kafanı yorma. Yaşının, yaşamının, aldığın nefesin, ailenin, ve en önemlisi sevmenin sevilmenin tadını çıkar. Hoş görülü ol. Anlayışlı ol. İnsanları eksikleriyle kabul et. bak emin ol o zaman hayat senin için daha güzel olacak. Bırak el alem ne derse dedin. Kim dört dörtlük olabilmişki. Laf eder dediğin insanlar sevdiğinden dahamı değerli. Dünyada her gün 25 bin çocuk açlık ve buna bağlı sebeplerden ölürken böyle basit bir konuya takılman günahdır. Yani üzülecek ve düşünecek daha önemli şeylerin olsun. allah sağlık ve huzur versin hepimize...