biyopsi iyi gelipte patoloji sonucu kötü gelen varmı?

biyopsi iyi gelipte patoloji sonucu kötü gelen varmı?

• evet

OY: 0 0,0%
  • hayır

OY: 2 100,0%

• Ankete Katılan
    2

kahve_kokusu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2014
368
600
103
34
Arkadaşlar annemin göğsünde kitle var ve 4 yıldır her 6 ayda bir kontrole gidiyor. Ankara'da ve Van'da 2 defa biyopsi yapıldı temiz geldi. Ama doktorlar ameliyat edelim (bu doktorlar prof.) sonuç patolojiye gitsin diyorlar. Annemde rahmetli babamı akciğer kanserinden kaybettiği için ameliyat olmak istemiyor bıçak değmesin gibi bir düşüncesi var. Size sormak istediğim biyopsi iyi gelipte patoloji sonucu kötü gelen var mı?

Biyopsi yapilan parca alma islemi. Onun iyi ya da kotu bir sonucu olamaz.

Patolojiye zaten gidiyor alinan parca.

Doktorlarin bahsettikleri islemler arasindaki tek fark birinde alinan parcayi patolojiye yollamak digerinde kitlenin tamamini yollamak. Tamami olmasinin sebebi ornegin kanserli hucrenin biyopsiden alinan parcada denk gelmemis olma ihtimali.

Evet okuduklarım da o şekilde birkaç yazı. Ben bu şekilde başına gelen varmı diye merak ediyorum ve açıkçası korkuyorum o ihtimali düşünmek istemiyorum

Biyopsi de zaten patolojiye gider ki
Ama daha büyük bi inceleme gerekiyorsa, biyopsi yetersiz kalır ve parçanın tamamını alalım derler
Alınsın bence, doktorlar annenizden daha iyi bilirler
İkna etmeye çalışın

Biyopside zaten parça alınıyor ve kanser hücresi var mı diye bakılıyor. Doktorlar genelde kitleler sonradan kanserleşebilir düşüncesiyle almak istiyorlar. Ve alınan her parça patolojiye gönderiliyor aynı biyopsideki gibi ve bakılıyor kanser hücresi var mı diye. Ysni arada bir fark yok. Biyopsi sonucu temizse ameliyatla alınan parça da çok büyük ihtimal temiz çıkar. Geçmiş olsun. Annenizin yerinde olsam bende aldırırdım. Bıçak deyimce kanser çoğalır gibi bir düşünce var ama bu gerçek değil tam tersi kanser bile ameliyatla temizlenip kemoterapi ışın tedavisi vs gibi yöntemlerle temizleniyor.

bakalım eşim görevden gelsin doktorla görüşecek tekrardan seneye Ankara'da yaptıralım diyor en azından Van'da yapılmasın diyor. Ama toplumda yaraya bıçak değmesin düşüncesi annemde de var

teşekkürler birkaç doktor arkadaşımıza sorduk ama hiç olmamış birşey değil binde bir de olsa oluyor dedi

belirsizlik insani yer bitirir kendimden biliyorum. En dogrusu annenizi ikna etmeniz. Allahin izniyle kötü birsey cikmayacaktir. Zaten ihtimalde kücükmüs ama o kafadaki acaba insani cökertir psikolojikmen.

işte annelere bu anlatılmıyor bide gözünün önünde eşini bu illetten kaybedince çok korkuyor.

Ama 1 sene uzun bir süre bence
Sağlık bu, ihmale gelmez
Ama Burasıda Van çok fazla güvenilmiyor. Birde doktorlar eşimin asker olduğunu öğrenirse ters tepki almaktan korkuyoruz. Çünkü 12 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda 1 polis şehit olmuştu hatırlarsanız o polis ayağından yaralıydı ve kan kaybından vefat etti sizce neden? işte bunlar oldukça insan daha çok korkuyor

Anlıyorum, Allah yar ve yardımcınız olsun
Annenizle siz Ankara'ya gidemez misiniz ? Eşiniz olmasa da

Ya da sizden başka bir kardeşiniz var mı ? O gitse annenizin yanında
Şartlarınızı bilmediğimden soruyorum, kusura bakmayın
Annem dediğim kayınvalidem 1 görümcem var ama evli iki çocuğu var işte Ankara'da olursak o yıllık izinde ben işten çıkarım tayinde çıkar anneme rahat rahat bakarım diyorum ama doktorla tekrar görüşeceğiz yok alalım derse bn işten çıkarım bebeğide komşuma falan bırakırım herhalde

Ne güzel anneniz kadar ısındınız demek ki
Siz daha iyi bilirsiniz, elinizdeki şartlarla ne yapabileceğinizi
Geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…