• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıyıklı erkek mi? Bıyıksız erkek mi?

Halikarnas

DÖNDÜM
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2008
14.247
37
208
İstanbul
Bıyık, üst dudağın üstündeki kıl kümesi. Bazı hayvanların, örneğin kedi, aslan, kaplan, tavşan, fare gibi etçil ve kemirici memelilerin burun ya da üst dudak çevresindeki sert kıllar ile bazı balıkların (barbunya, tekir, bıyıklı balık) üst ve alt çenesinden sarkan etsi uzantılara da bıyık denir; bıyık, hayvanlarda genellikle dokunma ve tat organıdır.

Erkekler, çok eskiden beri iklim koşulları, gelenek, dinsel inanış ve kişisel istek gibi etkenlere bağlı olarak sakal ve bıyık uzatmışlardır. Başlangıçta sakal ve bıyık birlikte bırakılırken, sakal olmaksızın ilk bıyığa MÖ y. 2650'de Eski Mısır kaynaklarında rastlanmıştır.

Tarih boyunca sakal ve bıyık uzatma sert tartışmalara neden olageldi. Tıraş olma alışkanlığı yerleştikten sonra, bırakılması toplumsal kabullere aykırı bulunan sakal ve bıyık sık sık yasa gücüyle kestirildi.Galyalıların sakal ve bıyık bırakmasını Romalılar barbarlığın bir göstergesi sayarlardı.1447'de bir İngiliz yasası erkeklerin üst dudak kıllarını kesmelerini zorunlu kılmıştı. Ama yaklaşık 400 yıl sonra, bu kez İngiliz askerlerine bıyıklarını kesmeleri yasaklanmıştı. Fransız askerleri, Prusya muhafızları ve süvariler arasında bıyık bir gösteriş konusuydu.1838'de ise Bavyera kralı ordusunda bıyık uzatmayı yasakladı.

Türklerde bıyık bırakmak yaygın bir alışkanlıktır.20. yüzyıl başlarına değin Türk erkekleri bıyıklarını kesmezler, toplumsal durumlarına ve yüz biçimlerine göre bıyık bırakırlardı. Bıyık kesme adeti Türklerde I. Dünya Savaşı'ndan sonra başladı.

Sünnet olarak kabul edildiği için, Müslüman erkekler genellikle uçları dudak kenarını geçmeyecek biçimde ve üst dudağı kapatmayacak uzunlukta bıyık bırakırlardı.

Yaygın olan bıyık biçimleri:

Kaytan bıyık; alttan çok az kırpılan, üstten derin olarak alınan ve ağız kenarlarından aşağı doğru biraz sarkık olur.

Pala bıyık; alt dudak kenarından kırpılıp, ama üstten hiç alınmayıp alabildiğine uzatılan ve iyice burularak oluşturulan biçim.

Burma bıyık; pala bıyıktan daha ince, kendi halinde bırakılan ve parmak uçları ile burulan bıyık

Pos bıyık; kendi başına bırakılır, alttan parmak uçları ve alt dudağı örtmeyecek biçimde toplanıp ve burulmadan bırakılır.

Bektaşi bıyığı; pos bıyığa benzemekle birlikte alttan toplanmayan, üst dudak üzerine dökülen, hatta ağıza kadar uzatılan bıyık.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar sevgilinizin ve ya eşinizin bıyıklı mı bıyıksız mı olmasını istersiniz?

ve diyelim ki eşiniz sevgiliniz bıyıklı ve ya bıyıksız olarak hayatınıza girdikten sonra tercihini değiştirmek istedi, buna tepkiniz ne olur?

ve neden bıyığı şu şu şu nedenlerden ötürü istememem....ve ya bıyığı şu şu şu nedenlerden ötürü isterim...

Bıyıklı erkek isteyenlerin cildi hassas değil sanırım :1closedeyes:
Bıyık sadece bir yerde hoşuma gider o da temel fıkrasında,hani önemli şeylerin altını çizmek için bıyık bırakırmış ya Temel,en önemli organı burnu ya :roflol:
Yani bıyık bence out :1rolleyes:

ben bıyıksız olarak seviyorum eşimi, geçen gün bıyık bırakcak diye tutturdu ama izin vermedim ben bıyıklı birini öpemem sanki :utangac:

Pardon Sardunyacım,eksik yazmışım.
Eğer eşim evlenirken bıyıklı olsaydı,evlendikten sonra allem edip kallem eder,kestirmeye çalışırdım.Eğer bıyıksız evlendiysek ve bıyık bırakıcam deseydi,ben de seni bırakıcam derdim :mymeka:

degişiklik yapmak iyidir güzeldir tabi.. hem kendini iyi hissedecekse neden olmasın:1closedeyes: bıyık tek basına olmaz ama top sakal ve komple traşlı neden olmasın :asigim:.. yada kirli sakal...:asigim:

Bülent İnala hayranımdır mesala ve bıyıklı hihoyyyt
Yani erkeğe yakışıyor diye düşünüyorum-tatlicadiarzu-
Ki benim evleneceğim erkekde Bülent İnala benzesin ve münkünse bıyıklı olsunkaydirigubbakcemile3

benin eşim bıyıksız gözüm öle alıştı bıyık bıraksa tuhaf olur sanki
ama yakışına da yakışır bu ayrı ama benim tercihim bıyıksız daha iyi...

Eşim bıyıklı ve çok yakışıyor. Onu böyle beğeniyor, seviyorum... Bıyıksız düşünemiyorum:):)

Kimi erkeklere bıyık yakışmıyor.

Kimi erkekler bıyıksız çok hoşlar

erkege nasıl yakısıyorsa öyle olmalı bence,
bazısına kırlı sakal yakısır bazısına temız yuz nasıl guzelse ben nası begenıyorsam oyle olmalı
sonucta benle bulusmaya gelıcekse bana guzel olmalı.

ben de bıyıklı istemiyorum eşimi...

fakat yeşilimin dediği gibi bazı erkekler bıyıksız çok kötü görünüyor...

mesela kadir inanır...bıyık sanki bu adam için yaratılmış kadar yakışıyor ve bıyıksız çok kötü görünüyor...

bir de bıyık dudak ve burun mesafesi çok olan erkeklere de yakışıyor....

cemil ipekçinin bıyık bırakma sebebinin bu olduğunu öğrendikten sonra dikkatimi çekmiştir...

kirli sakal olsun ama bıyık asla olmasın.. benim aşkıma kirli sakal yakışıyo bıyıklı düşünemiyorum bileee :):) bıyık sadece babama yakışıyor :)

top sakalla birlikte olcaksa evet ben ama sırf bıyık asla bilmiyorum ama yakıstıramıyorum ama aksine babamıda bıyıksız düsünemiyorum bıyıklarını kesince tanıyamıyorum sanki:)))

Back
X