Bitti bidaha kafayı yemiycem acaba bu ay hamilemiyim diye akışına bırakıcam..

esrahm

Guru
Kayıtlı Üye
21 Mart 2012
248
6
296
pko hastasıyım doktorum normalden daha zor olucagını söylemişdi hamıle kalmamın ama bu kadarını tahmın etmedım özellıkle son 2 aydır kafayı yedım yumurtlama zamanımıda hesaplıyorum neden bu kadar zor anlamadım cokda arastırdım bilincliyim ama yok olmuyo işte bide tüm hamilelik belırtılerını yaşıyorum bugun adet günümden 2 gün gectı sabah ıdrar testı yaptım negatıfdı dayanamadım 1 saat önce kan tahlılı yaptırdım ama az önce öğrendim negatif dedi o an kafamdan kaynar sular dökülür gibi oldu cevap weremeden kapattım morelım sıfır ağlamakdan alamadım kendımı ama bıdaha bakmıycam umursamıycam bundan sonrakı aylarda yumurtlama zamanlarımı öğrenıcem bıdaha hıcbı belırtıyıde umursamıycam ancak bı 10-15 gün gecsın gıdıp test yapıcam yeter artık allah çocuk sahibi olmak isteyen herkese nasıp etsın banada birbirimize dua edelim kızlar..

ben de pko hastasıyım. ben eğer tedavi görmezsem 2-3 ayda bir regl oluyorum. sen gene adet günlerini hesaplayabiliyorsun sanırım. Ben de bi senedir tedavi görüyorum bu haftasonu da ikinci aşılamamı olacağım hayırlısıyla. sen ne gibi tedaviler denedin ya da kendin mi deniyorsun doğal bir şekilde.

Allah'tan ümit kesilmez,sen her ay hamile miyim diye düşünme,kendini hazırlama ki üzülme.Stres olmazsa gebelik kolaylaşır.Altı yıldır çocuğu olmayan birinin bulantı nedeniyle hastaneye gidip hamile olduğunu öğrendiğini biliyorum ben.Biz sadece her ay kafamızda gebeliğe hazırlanmaktan vazgeçmeliyiz.

arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım ve ne yalan söyleyeyim sadece kendimi yalnız hissetmemek adına üye oldum. çevremde herkes bir bir bebek sahibi olurken benim bir senedir umutlarım hep boş çıkıyor. bazılarının hemen çocuğu olurken bizim gibiler çok uzun süreler uğraşıyor. ben de pko hastasıyım ve doktor klomen-duhapston tedavisine başladı. 2.ayımdayım adetime 5 gün var ve kasık ağrılarım başladı yani kısaca bu ay da bebek yok sanırım. bir de kilo problemim var 66 kiloyum. kilo da vermem lazım artık daha çok kilo verme yönünde çalışmalar yapıcam. doktor glokofen de verdi fakat o çok miğde bulantısı yaptı kullanamadım. bu tip bir tedaviye başlayan ve sonuç gören var mı merak ediyorum. bir kaç aydır hergün buradaki pko hastası olup hamile kalanların hikayelerini okuyup umut buluyorum. benim için de umut var mı...

pko ne demek söylermsiniz

bana doktorum adetin 28 günden az 30 günden fazla olursa dengesizlik var demekdir dedi ben bazen 30 bazen 33 bazen 29 günde 1 oluyorum dengesiz yani ben 2 tane doktor değiştirdim ilki tedavı olucaksın kistlerinden kurtarıcaz dedi ama 3-6 ay cocuk düşünme dedi bır ton ılac verdi şeker ilacı bıle wermıs netten arastırdım asırı derece mıde bulantısı yaptı istahın kesılcek dedı ama ben hıc bısy yıyemedımkı su bıle ıcsem kusasım gelıyordu bnde bırakdım diğer verdıgı ılacları kullanmaya dewam ettım kontrole gıttıgımde bana söylemedık söz bırakmadı kızdım bırakdım baska doktora gıttım dığer doktorun bna verdıgı ılaclarıda alıp bana bunların hıcbırını ıcmene gerek yok dedı ne alaka bunca ılaca gerek yokkı dedı bırak dedı bana 1 yıl boyunca ılıskıye gır bakdın cocuk olmuyo o zaman tedavıye baslıycaz dedı folikasit werdı bunu süreklı ıcıceksın hamıle kalırsan ılk 3 ay dewam edıceksın dedı bende ılacları bırakdım ama pko hastaları dıger hamılelere göre 100%30 daha fazla düşük yapma durumu oldugunu söyledı yanı tedavı olmadan hamıle kalırsam düşük durumumda var ewe geldım kafam karıstı dıgerı bı ton ılac verırken buda herseyı kesti 2 aydır doktora gıtmıyorum ama 3.bı doktora daha gıtmeye karar verdım hayırlısı bakalım..

merhaba kızlar,
banada pko teshısı konmustu 2 senelık evlıyım evlendıgımden berı hıc korunmadım olmadı da gebelık..daha sonra bir doktora gittim farlutalla basladım adet oldum adetın 5. günü klomen kullandım asılama yapıldı olmadı, 3 kez asılama denedık olmayınca akısına bıraktık.sonra baska doktora gıttım ınsulın dırencıne baktı ılk basta her pkolu da oldugu gıbı bende de yuksek cıktı hemen glukofene basladım mıde bulantısında ıcemeyınce diğer ılacların bı faydasını göremedim ve yıne olmadı doktorumun söylediğine göre ınsulın kalıtesız yumurta olusmasına sebep oluyormus ve eylulde mıdem bulana bulana glukofen ıcmeye gayret gosterdım ve ekımde hamıle oldugumu öğrendm ıkızlerıme ve o ay klomen glukofen kullanıp hamıle kaldım...doktorunuzun söylediklerine kulak verın kızlar ve coğu doktor ınsulın dırencıne bakmıyor bılgınız olsun en azından benım gıttığım doktorlar öyleydi.. rabbım herkesın gönlune göre versın..

canım selammmm bende pko hastasıyım tam 2 bucuk senedır de ugrasıyoruz tedavıler vs ıgneler derken olmadı olmadı aksıne kılom cok yok kıllanma vs yok bende cok okur arastırırım hep yumurtlama gunlerını takıp ederım ama yok rabbım vermeyınce vermıyor zamanı var elbette beklıycez sabırla
en son asılama denedık bakalım durum ne olucak beklıyorum suan

canım o dedıgın seker ılacını cogu doktor vermez ama bılınclı doktorlar verır... metformın ıcerıklı seker ılacı ınsılun dırencı ıle alakalı yanı pkoda zaten ınsılun dırenclı oldugu ıcın verılıyor yumurtalara baskı yapıyor ve adet olmamızı kendılgıınden saglıyor bende ıctım ve haladaha ıcıyorummm ıshalde yapar bulantıda yapar. 10 gun sora alısır bunyen
kesınlıkleeee metformın ıcerıklı seker ılacını bırakma okadar cok hamıle kalan varkı hatta benım takıldıgım topıkte bır cok arkadasım onunla kaldı dıyebılırım...
ben glıfor folıkasıt corasprın ıcıyorum suan dusun

bende ıcıyorummmm glıfor zaten pko ınsılun dırencıyle alakalı asılama denedık bu ay ıns rabbım dahada aratmadan nasıp eder 2 bucuk senedır beklıyoruz

Allah ım isteyen herkese nasip etsin inşallah... ben pko hastası değilim hatta çok düzenlidir ama bizim sorun da başka...Öyle ya da böyle aynı üzüntüleri paylaşıyoruz. adete bi kaç gün kala sanki zaman duruyo, her yaşanılanı acabalara bağlamaktan ben de çok sıkıldım...Rabbim biz hazırız nolur bize hayırlı bebişler ver (amin)

amin arkadasım amin senın sorun ney peki???
rabbım evlatsız bırakmasın bizi

amin arkadasım amin senın sorun ney peki???
rabbım evlatsız bırakmasın bizi

eşimde sperm sayısı düşük çıktı canım...artık ben de oluruna bıraktım. böyle bi sorunumuz olduğunu kimseye söyleyemedik... sürekli ailenin sıkıştırması sürüyo... memlekete gidesim gelmiyo artık((((

Allah yardımcınız olsun. İnşallah Allah isteyen herkese bebek nasip etsin. Zamanı gelince bana da nasip etsin inşallah :)))

Peki ne yapalım neyle oyalayalım kendimizi kafamıza takmamak için bir fikri olan varsa yardımcı olsun düşünmekten hasta olacagim eşim de çok kızıyo artık

çok kararlıyım bu ay adet gördükten sonra glukofene başlıcam miğde bulantısından ölsem de burada söz veriyorum kendime:)

Peki ne yapalım neyle oyalayalım kendimizi kafamıza takmamak için bir fikri olan varsa yardımcı olsun düşünmekten hasta olacagim eşim de çok kızıyo artık

canım ben de çok kafaya takıyodum son 2 aydır takmamaya başladım.. bu bi kıskaçlık değil Rabbim biliyo ya ama hamile insanların yanında çok durmamaya çalışıyorum.nette deli gibi araştırmalarımı azalttım..ve meryem suresi okumaya başladım... bunlar beni çok rahatlattı.. umarım senin de işine yarar canım:))))

Allah razı olsun hayatim bende kulübe taktim oyalıyo biraz okumaya da çalışıyorum fırsat buldukça rabbim ona açılan elleri b
http://www.kadinlarkulubu.com/newreply.php?do=newreply&p=28859727

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…