Bitmeyen Gaz Sancısı

hepedam

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2022
2
0
36
Merhaba hanımlar. Çok çaresiz kalan bir anne olarak buraya üye oldum. Bu konuyla alakalı çok yorum okudum ama daha güncel olması adına ve belki farklı bir çözüm bulurum diye tekrardan konuyu açıyorum. Bebeğimin 5 aylık olmasına birkaç gün kaldı. 10 günlükken başlayan gaz sancısı hala ve artarak devam ediyor. 3 ayda son bulacaktı güya. Bebeğim bu gaz sancısından ne emebiliyor ne de uyuyabiliyor. Sürekli kıvranıyor yavrum. Bu yüzden de hep huzursuz. Psikolojim alt üst olmuş durumda. Her türlü şeyi denedim, okudum, araştırdım. Olmadı, olmadı, olmadı… Doktorlar da bişey bulamadı. Lütfen yardım edin. Sizler neler yaptınız ya da bebeğinizin gaz sancısı ne zaman son buldu? Şimdiden teşekkür ediyorum cevaplarınız için

Anne sütünde memeden ilk gelen önsüt laktoz açısından zengin oluyormuş. Eğer tek meme bitmeden diğerine geçiyorsa aşırı laktoz gaz yapıyormuş bebeklere. Ben biraz sağıp öyle emzirmekle bulmuştum çaresini. Besin alerjisi olabilir, alerjenler anne sütüyle de geçiyor.

Benim ilk bebegim 1 yasinda bile fena halde gaz sancisi yasiyordu. Bizimki alerji kaynakliydi. Alerjik bir sey yersem mutlaka asiri gazi oluyordu. Ilk dort ay hayvan sutune alerjisi vardi, perhiz ettim gaz da diger belirtiler de tamamen kesildi. 4 ay asisindan sonra yumurta alerjisi baslamis, ben anlamadim, perhize ragmen eski belirtiler, asiri gaz geri donunce gastroenterologa goturdum. Yumurta alerjisi gelismis olabilir bir de onu kes dedi. Hakikaten kestim ve yine gecti butun belirtiler. Sonra 6 ay asisi oldu. O gunden sknra da hayatimiz mahvoldu cunku inanilmaz genis bir alerji basladi. Doktorlarin onerdigi perhizler ise yaramadi, kendim neler neler kestim, bir kac gidayla beslendim ama ne yaptiysam bir daha ne dokunan gidalari tespit edebildim ne de gazi sancisina cozum bulduk. 14 aylikken aşı detoksu diye bir sey duydum, arastirdim ve uyguladik bebegime. 1 hafta sonunda alerjisi buyuk oranda iyilesti ve gaz dahil butun yan etkiler ciddi olcude hafifledi.

Canim alerjisi olabilirmi? Hic gittinizmi alerji doktoruna

Biz de 3 aylığız bu sıralar arttı bitmedi hiç ..emerken bile çırpınıyor aşırı terliyor .uyurken aniden aşırı ağlayarak uyanıyor

Ahh ahh canım bak ben 6 Ay her gece gündüz aynı şeyi yaşamış bir anne olarak yazıyorum. Denemedigimiz hiçbir şey kalmamıştı. 40 ı cıksın 3 Ay olsun 6 Ay olsun diye diye günleri geçirdik malesef. Gönül rahatlığıyla söylüyorum ki tek çözümü zaman. İlaclar bile getirttim amerikanın yapmadığım masaj kalmadı .
Ben gıda diyetine girdim . Ama malesef hiçbir şey çözüm olmadı . Ama sunu bil. Çoğu bitti azı kaldı. İnan bana bi gün bakacaksın AA AA uyuyor . Karnı yumuşak. Kıvranıyorum. İşte o günden sonra her şey iyiye gidecek. Kolaylıklar ve bol sabır diliyorum.

Biz 3 haftaligiz ve yavrum gaz sancisi cekmeye basladi. Surekli kasiyor kendini ayaklarini kendine cekiyor. Simdilik masaj ile rahatlatmaya cakisiyorum ama bakalim. Kucagimdayken deliksiz rahat uyuyor o yuzden su an saat 6;30, 3 ten beridir kucagimda uyuyor ben uyumasam da olur modundayim su an cunku patliycak gibi kasiyor kendini. 3. Ayda gecer dedi doktor ama bu baslik tum hayallerimi yikti((( gecmeyebilir mi yani?

Aynı sorun bizde de var hem gaz sancısı hem kakasını yapamıyor kıvranıyor ağlıyor ilaçlar masajlar herseyi denedim yok düzelmiyor benim bebeğimde 5 buçuk aylık

Ben rezene ve anason çayı kullandım. Doktoruma sorduğumda bu tr şeyleri önermiyoruz biz dedi ama verdiği damlalar da çare etmemişti annem bizde bile kullanmış, sabah akşam 3 çay kaşığı verdim ikisinde de çok şükür bu aralar iyiyiz alttan üsten çıkıyor. Böyle şeylere karşı, mısınız bilmem ama belki denemek istersiniz

Merhaba benim bebegim 3.5 aylık oldu gazdan biraz rahatladı gibi ama hala sabaha karşı çok ıkınıyor sonra yorulup kendinden geçiyor uyuyakaliyor, peki bu ikinmalari ne zaman geciyor

Merhaba benim bebegim 3.5 aylık oldu gazdan biraz rahatladı gibi ama hala sabaha karşı çok ıkınıyor sonra yorulup kendinden geçiyor uyuyakaliyor, peki bu ikinmalari ne zaman geciyor
Sizin bebeğibiz de gaz daha kontrol edilebilir hale gelmiş evet. Hayata 6 7 Ay sonrası adapte oluyorlar bence bi iki ay daha olur. Ama kabızlık durumu olabilir mi

Sizin bebeğibiz de gaz daha kontrol edilebilir hale gelmiş evet. Hayata 6 7 Ay sonrası adapte oluyorlar bence bi iki ay daha olur. Ama kabızlık durumu olabilir mi
Çok şükür kabizligimiz yok kullanmadigim damla kalmadi masajlar bitkisel ürünler ama sanki bu süreç hic bitmeyecek gibi geliyor, beslenme oncesi masaj yapiyorum biraz sonra mamasını icerken çıkarıyor gazi ama hiç bitmiyor, 3 4 ayda gecer kaybolur diyolar gün sayiyorum resmen, en cok merak ettiğim gazdan rahatlamaya basladiktan sonra bu ikinmalar ne zaman gececek

Birkaç yerde okuduğum kadarıyla 4-6 ay kadar sürüyor ve sonda geçiyor olması lazım. İşinize yarar mı bilmem ama ben biogaia kullanıyorum bay da faydasını gördüm doktorunuza danışıp kullanın bir isterseniz. Gerçi gaz damlası bir zararı olacağını sanmıyorum ama siz bilirsiniz

Nasil faydasini goruyorsunuz ki ben sabah kullandim bu saat oldu halen ayni bebegim

Nasil faydasini goruyorsunuz ki ben sabah kullandim bu saat oldu halen ayni bebegim
Gaz bagirsak florasinda bakteri dengesizliginden kaynaklaniyorsa biogaia ise yarayabilir cunku probiyotik bakteri iceren bir damla aslinda. Gazin sebebi bagirsak florasi olmayan bebekte ise yaramaz biogaia. Ilk kez kullandiysaniz ayni saatlerde ve kesintisiz bir hafta kullanmalisiniz etkili olup olmadigini gormek icin.

Tesekkurler doktora da dedim bir bebek bir gaz damlasinin etkisi icin 15 gunde sindirip etki edermis.

Umarım artık rahat ermistir5benim oğlum 6 aylık olunca bitti

Umarım artık rahat ermistir5benim oğlum 6 aylık olunca bitti
Biz 7 aylık olduk, bitmedi ama eskiye nazaran daha iyi. Şimdi diş çıkarma ve idrar yolu enfeksiyonu ile uğraşıyorum. Demek ki biri bitince diğeri başlıyor, hiç bitmeyecek…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…