Bitmeyen boşanma davası yapmışlar

Nasıl yani 1 sene dolmadan 2 şahit gösterirsem karşı taraf duruşmada boşanıyorum derse boşanabilir miyim hemen ? Ben annemi ve bir arkadaşımı gösterdim şahit olur mu
Olur canım. O adama da söyle bir tanık bulsun ve boşanirsiniz. Vaktine yazık ilerleyen zamanlarda o adam keyif catarken sen onun soy adıyla boşanma sürecini beklemek çok zor.

Bu pislik şiddet uyguladı ben şikayetçi olup darp raporu almadım. Benden tazminat istiyor utanmadan. O yüzden o kadar pişmanım ki... Ben öyle şeyler yapmadım diyor. Kaybeden olmaktan korkuyorum.
Ah ah bende beni odaya kitleyip tehdit ettiğinde şilayetçi olmadığım için pişm
Olur canım. O adama da söyle bir tanık bulsun ve boşanirsiniz. Vaktine yazık ilerleyen zamanlarda o adam keyif catarken sen onun soy adıyla boşanma sürecini beklemek çok zor.
o tanık getirmeyebilir ya bilmiyorum ki getirmezse sıkıntı olur mu acaba bana

Maaesef bir de bunun dava bittikten sonra , 2 yıl kadar istinaf süresi var kesinleşmesi için. Büyük ihtimalle temyiz ederler dosyayı.

Sizden tazminat istemesinin Gerekçesi ne ?

İstanbul veya diğer şehirler arasında dünya kadar fark var
İstanbul’da 11 ay sonraya gün verilirken başka bir şehirde bir ay sonraya veriliyor
İstanbul’da 4 dava yaklaşık 3-4 yıl sürerken , Başka küçük bir şehirde dört duruşma = 4 ay demek.
Sürecin uzunluğu ile avukatın hiçbir alakasının olduğunu düşünmüyorum

Sizinki sonradan nasıl anlaşmalıya döndü
Eski eşiniz tüm isteklerinizi kabul etti mi

Canım her dava aynı bizim de 2018 agustosunda açtığımız davalar duruyor, ülkede yargı çok yavas işliyor maalesef

Kızın ailesi aldığın halde evin yarısını erkek mi almış

İstanbulda bir tanıdığımın boşanma davası 4 yıl sürmüştü. Hem de çocuk yok mal mülk yok aldatma vs yok. Ben de bu durumu bildigimden anlaşmalı boşandım. Maddi kayıplarım oldu ama manevi olarak rahatım. Anlaşmalı boşanmam da kesinleşmesı falan yaklaşık 3 ay sürdü

Tuttuğumuzu kopartamıyoruz

Geçen sene Şubat ta dava açtım basit yargılama dilekçe aşaması çabuk bitti

Haziran da hakim yoktu mazeret aldı duruşmayı 16 Aralık a yani düne erteledi

Dün de hakim yıllık izin almış duruşma 7 Temmuz a ertelendi

Aralık tan Temmuz a ertelenen duruşma olan sistemde kimse bir şeyi kopartamıyor

Bence avukatlar daha mağdur. Bir de dosyayı okumayan hakimler var.

Siz hangi şehirdesiniz

Yani ilk duruşla 17 ay sonra olacak

Evlenme yüzünden maddi menfaatleri tehlikeye giren ya da yok olan kusursuz kişilerin maddi tazminat talep hakkı vardır. Manevi tazminat ise evlilikte yaşadığın üzüntüler yüzünden talep ettiğin miktar. Bu tazminatları hak edebilmek için kusursuz olmak gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…