Bitmeyen Akıntımın Sebebi Ne Olabilir?

gossip_coloumnist

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
263
2
118
İstanbul
Merhabalar. SAT tarihim 11 Ağustos. 17. gün başlayan ve hergün bir kaç damla şeklinde devam eden bazen pembe daha çok ise kahverengi olan akıntım var. Bunun sebebi ne olabilir acaba? Bana yardımcı olabilir misiniz? şimdiden teşekkürler

Enfeksiyon olabilir? Kahverengi akıntının sebebinin iltihaptan kaynaklandığını duymuştum ama siz vakit kaybetmeden bir jinekologa görünün isterseniz.

hamiş olabilirsin..yerleşirken bu tarz lekelenme olabilir...hamilesinizdir inşallah..değilseniz muhakkak jinekoloğa gidin enfeksiyon da olabilir...
bir de bu konuyu jinekoloji ya da gebelik topiğine yazsa yardımcı olurlardı tatlım burda kimse farketmez bu konuyu...

canım valla bende de vardı aynı tarif ettiğin akıntı,doktora gittim kist çıktı.inşallah sende çıkmaz,inşallah hamilesindir:)

anlattığınız şekildeki kahverengi akıntılar endometriozis kistinden kaynaklanıyor genellikle...
küçük bir kistse ilaçlarla geçer,biran önce doktora gidin bence

Cevap verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim. BAT 8 Eylül. Hamile olduğumu düşünmüyorum hiç bir belirtim yok çünkü. Sizinde dediğiniz gibi çok geciktirmeden doktara gitmeliyim.

merhaba
bende de öyle bir durum olmuştu. akıntımın rengi turuncuya yakındı galiba ama yer yer kahvrengi ve pembe gibi de geliyordu. gün olarak da tam yumurtlama tarihi dedikleri güne denk geliyordu. ben bekarım ve doktor bana bunun yumurtlama kanaması denilen şey olduğunu söylemişti. sonradan düzene girdi benimki, bir kere oldu yani öyle bir şey, bir dahayaşamadım; ama doktora gitmekte fayda var tabi

Çikolata kisti olabilir.
Stresli ve üzüntülü bir dönemden geçiyorsan olabilir.
"Geçmiyor bitmiyor bu lanet şey diye" her gün kendini kasıyorsan ondan olabilir.
Enfeksiyon olabilir.
Hormonlarının dengesizliğinden olabilir.

ben bekarım benimde böyle akıntılarım olmuştu. çok fazla ağrımda vardı ama benim sizin sırf akıntı mı bilmiyorum tabi..
ben idrar yollarından enfeksiyon kapmışım tabi (lanet yurt ortamları! ve pisliği yüzünden )
ağrısını çok çektim..baya bi antibiyotikler bi ton tatsız ilaçlar kullandım öyle geçti yani...
geçmiş olsun..

Konuları lütfen ilgili başlıklara açalım.
Bu nedenle konu "Jinekoloji" başlığına taşındı.

Son düzenleme:

vajinal akıntı çok normal bir süreçtir. adet gördükten 12-14 gün sonra yumurtlama başladığı için vücut ısısı artmakta, doğal bir döngü olarak akıntılar başlamaktadır.
ancak vajinal akıntı şeffaf ve kokusuz olmalıdır. çamaşırda tel şeritler halinde iz bırakmalı ve de belirgin olmamalıdır.

kahverengiye çalan akıntı, özellike ağrıya ve kokuya da sebep oluyorsa mantar riskinden şüphelenilir.
geçmesini beklemeden jinekoloğunuza başvurunuz lütfen. zahmetsiz bir tedaviyle kurtulacaksınız.

cinsel partneriniz varsa onun da mantardan arındığından ve birlikte tedavi olduğunuzdan emin olun. yoksa size tekrar bulaştırma riski söz konusu olur...

Açıklamalarınız için teşekkür ederim.

açıklamaya ek yapayım. dediğim gibi akıntı normaldir.
normal olmayan sıvının kahverengiye dönmesidir. yanma ve kaşıntı, koku da var mı? son zamanlarda aşırı yorgun ve stresli oldunuz mu, antibiyotik kullandınız mı?
mantar riski söz konusu olabilir, küçük ve önemsiz bir şey. jinekoloğunuza başvurunuz...

Son düzenleme:
ayni sorun bendede var arkadasim miyom ve kistim var maalesef oyuzden bu akintilarim oluyor yani sendede olma ihtimali var tabii teksebeb bu olmayabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…