Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kendim gibi birini bulmak ne güzel peki siz nasıl yapıyorsunuz o da fikir olsunKendi yağlarını kendisi yapanlardanım
ben gül yağını hiç yapmadım ama internette bunu buldum umarım faydalı olur..Gülyagi için bir tarifiniz var mı?
Mevsime ve kullandığım bitkinin yaş veya kuru olmasına bağlı olarak işleme alıyorum. Kavanoz içerisinde hazırlayıp 1 yıl dinlendiriyorum. 4 ay güneş altında, 8 ay kalorifer peteği üzerinde Haftada bir kavanozu çalkalıyorum. Bekleme süresi bittiğinde benmari usulü ısıtıyorum kavanozu daha sonra tamamen berraklaşana kadar süzüyorum ve işlem bitiyor.kendim gibi birini bulmak ne güzel peki siz nasıl yapıyorsunuz o da fikir olsun
çok teşekkürler :) peki damıtma nasıl oluyorMevsime ve kullandığım bitkinin yaş veya kuru olmasına bağlı olarak işleme alıyorum. Kavanoz içerisinde hazırlayıp 1 yıl dinlendiriyorum. 4 ay güneş altında, 8 ay kalorifer peteği üzerinde Haftada bir kavanozu çalkalıyorum. Bekleme süresi bittiğinde benmari usulü ısıtıyorum kavanozu daha sonra tamamen berraklaşana kadar süzüyorum ve işlem bitiyor.
Bazı bitkilerin ise zeytinyağı ile hazırlanması mümkün değil, bunun için damıtma yapıyorum.
Kullanacağım yere bağlı olarak bazılarını alkolle tentür haline getirdiğimde olur.
ooo sen erken başlamışsın karanfil ceviz gibi şeyler 2 hafta da olmaz ama sanırım sertler ya sen onları 1 ay bekletbugün havuç, sarımsak, soğan, çörekotu, ceviz, kakao, karanfil yağlarını hazırladım 2 hafta durdurucam bakalım olucak mı
ne demek rica ederimbak neler öğrentim çok teşekürler kızlar