• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitki Çayı

DaiSY666

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2010
471
1
46
Isparta
Bu aralar bitki çaylarina takmiş durumdayim yeşil çay,isirgan otu,senameki derken içiyorum işte ama bitki çayi yelpazemi genişletmek istiyorum .. :)
İçtiginiz ve faydasini gördügünüz bitki çaylarini paylaşabilir msiniz ?
Bu arada yeri gelmişken bende bir paylaşim yapayim :93:
Isirgan otu çayini bir kaç haftadir içiyorum ondan midir bilmem ama şu kollarda isilik denilen sivilcemsi izler onlar baya bir azaldi hatta sağ kolumda kalmadi denilebilir ..
Ben isirgan otu çayina bağliyorum bu benim düşüncem kesin demiyorum ama zaten bir zarari olmuyor bu çaylarin eğer olmazsa bile belki baska türlü yarar isirgan faydali sonuçta saça olsn cilde olsun diye biliyorum ben.

nezle-gripken zencefilli çaylar çok iyi oluyor. balla da tatlandırınca nefis oluyor. öksürüğe de iyi geliyor. bir de ben ıhlamur, elma çaylarını da çok seviyorum. her bitkinin ayrı bir faydası var...keşke eczacılık okusaydım, fitoterapi diye bir ders görüyorlar. bilimsel olarak bütün bu bitkilerin faydalarını öğreniyorlar. gerçi kitapçılarda da satılıyor, şifalı bitkilerle ilgili kitaplar. ben alıp okuyorum, bazı tarifleri uyguluyorum:68: ısırganı kaynatıp suyunu saçlara sürmek saç dökülmesine çok iyi geliyor bu arada. yemeği de çok faydalıymış kitapta okudum.

yalnız bu konu acaba "bitki sözlüğü" bölümünde olsa daha mı iyi olur acaba? ya da belki burdan daha çok kişi okur...

Son düzenleme:
nezle-gripken zencefilli çaylar çok iyi oluyor. balla da tatlandırınca nefis oluyor. öksürüğe de iyi geliyor. bir de ben ıhlamur, elma çaylarını da çok seviyorum. her bitkinin ayrı bir faydası var...keşke eczacılık okusaydım, fitoterapi diye bir ders görüyorlar. bilimsel olarak bütün bu bitkilerin faydalarını öğreniyorlar. gerçi kitapçılarda da satılıyor, şifalı bitkilerle ilgili kitaplar. ben alıp okuyorum, bazı tarifleri uyguluyorum:68: ısırganı kaynatıp suyunu saçlara sürmek saç dökülmesine çok iyi geliyor bu arada. yemeği de çok faydalıymış kitapta okudum.

yalnız bu konu acaba "bitki sözlüğü" bölümünde olsa daha mı iyi olur acaba? ya da belki burdan daha çok kişi okur...

Evet aynen her bitkinin ayri faydasi var önceden böyle merakli değildim ben yeni yeni merağim basladi :) çaylari güzelde oluyor yelpaze genişletmek için iyi olur diye düşündm ben daha çok cilde saça yarayan bitkileri daha çok seviyorum yalniz :77: :) Evet ya okunsa güzel olur fitoterapi ama bendende geçti :) Evet saça sürmek fln çok faydalida içince içten daha faydali veya yemeklerde öyle biliyorum ben hem sürmek fln zahmetli iş :D

Eğer orda daha çok okunacaksa yararli olucaksa bencede taşinmasi iyi olur ben baktim bölümlere uygun bir yer bulamayinca buraya açayim dedim taşima adminler yapabiliyor dmi ben değil ? :)

Elma çayını çok seviyorum enerji veriyor ama aynı zamanda stresi engelliyor tam bir işyeri çayı.

Bir defasında stres giderici rahatlatıcı etkisi var diye melisa çayı içtim saat 10 sıralarında.
Yarım saat sonra Allah'ım o nasıl bir uyku, bırak stresi çalışacak hal kalmadı bir yatak bulsam yatsam dedim sürekli :62::62::62: Akşama kadarda kendime gelemedim. Siz siz olun gece yatmadan önce için şu mereti...

Back