O neydi gı 25 . Bacım 32 ben atanmamış öğretmen memnun oldumGörsel iletişim tasarımı mezunuyum, medya sektörünün arkasında çalışmayı önceden çok istiyordum ama mezun olduktan sonra gördüm ki bu işler torpilsiz ya da daha nazik deyişle referanssız olmuyor. Biraz internet üzerinden işler yaptım ancak mezun olduktan sonra geçen 1,5 senede yavaş yavaş çok soğudum. Gno’m 3,50 civarıydı, hocalarım da beni seviyordu sırf bu sebepten yüksek lisansa başladım. Ders dönemi de online olduğu için (geçen sene) 3,90 civarı geldi yine gno’m. Bu sene tez dönemindeyim ama dedim ya aşırı soğudum sektörden ve yl’yi bitirsem bile doktora yapabilecek miyim bilmiyorum. Bu arada tezim dijital medya alanında olduğu için katkısı olur diye bu sene aöften bilgisayar programcılığına başladım. Ve fark ettim ki yazılım, programlama konuları bana ilgi çekici geliyor. Keşke en başından iletişim alanında değil de bilgisayar veya endüstri mühendisliği okusaymışım diyorum. Açıkcası buralardan da çok umudum yok bahsettiğim bölümleri okusam yurtdışına gidip çalışma ihtimalim de çok daha yüksek olurdu. Bu aöften okuduğum bölümden dgs ile mühendislik bölümlerine geçiş yapılıyor bu arada ama yaş 25 çok geç kaldım. Birkaç gün önce annem evlenmemi istiyor diye konu açmıştım burada belki görmüşsünüzdür. Kadın bakıyor yaşıtlarıma atanıyorlar, iş güçlerini yerine oturtuyorlar, üzerne evleniyorlar ben hala okul ders şu bu uğraşıyorum ve bu yüzden sürekli eleştirip duruyor. Ben zaten aşırı pişmanım o da böyle üstüme gelince kendime çok kızıyorum, ne yapacağımı o kadar bilmiyorum ki bazen bunalımda gibi hissediyorum
Yaş 25 ne güzel bir yaştasınız, hem ne istediğinizi biliyorsunuz hem hala çok gençsiniz.Ne güzel seveceğiniz bir bölüm bulmuşsunuz, ömür boyu sevmediğiniz bir işe mahkum kalmaktansa 30 unda sevdiğiniz bir meslek sahibi olup çalışmanız çok daha iyi olacak emin olun.Iş,eğitim ve aşk bunları birbirine karıştırmayın derim, hedefinize odaklanın o sırada hayatınıza biri gelirse onada ayıracak zaman mutlaka bulunur, herşey lazım hayatta.Bence şu okula devam edip, sonra mühendisliğe geçme işini yapın. 25 yaş nasıl geç olur herşey için bu sözünüz o kadar yanlışki, ilerde nasıl böyle düşündüm daha yolun başındaymışım diyeceksiniz.Görsel iletişim tasarımı mezunuyum, medya sektörünün arkasında çalışmayı önceden çok istiyordum ama mezun olduktan sonra gördüm ki bu işler torpilsiz ya da daha nazik deyişle referanssız olmuyor. Biraz internet üzerinden işler yaptım ancak mezun olduktan sonra geçen 1,5 senede yavaş yavaş çok soğudum. Gno’m 3,50 civarıydı, hocalarım da beni seviyordu sırf bu sebepten yüksek lisansa başladım. Ders dönemi de online olduğu için (geçen sene) 3,90 civarı geldi yine gno’m. Bu sene tez dönemindeyim ama dedim ya aşırı soğudum sektörden ve yl’yi bitirsem bile doktora yapabilecek miyim bilmiyorum. Bu arada tezim dijital medya alanında olduğu için katkısı olur diye bu sene aöften bilgisayar programcılığına başladım. Ve fark ettim ki yazılım, programlama konuları bana ilgi çekici geliyor. Keşke en başından iletişim alanında değil de bilgisayar veya endüstri mühendisliği okusaymışım diyorum. Açıkcası buralardan da çok umudum yok bahsettiğim bölümleri okusam yurtdışına gidip çalışma ihtimalim de çok daha yüksek olurdu. Bu aöften okuduğum bölümden dgs ile mühendislik bölümlerine geçiş yapılıyor bu arada ama yaş 25 çok geç kaldım. Birkaç gün önce annem evlenmemi istiyor diye konu açmıştım burada belki görmüşsünüzdür. Kadın bakıyor yaşıtlarıma atanıyorlar, iş güçlerini yerine oturtuyorlar, üzerne evleniyorlar ben hala okul ders şu bu uğraşıyorum ve bu yüzden sürekli eleştirip duruyor. Ben zaten aşırı pişmanım o da böyle üstüme gelince kendime çok kızıyorum, ne yapacağımı o kadar bilmiyorum ki bazen bunalımda gibi hissediyorum
herkes yazilim ogreniyor, sen de ogren, illa mezun oldugun bolumde is yapmak zorudna degilsinGörsel iletişim tasarımı mezunuyum, medya sektörünün arkasında çalışmayı önceden çok istiyordum ama mezun olduktan sonra gördüm ki bu işler torpilsiz ya da daha nazik deyişle referanssız olmuyor. Biraz internet üzerinden işler yaptım ancak mezun olduktan sonra geçen 1,5 senede yavaş yavaş çok soğudum. Gno’m 3,50 civarıydı, hocalarım da beni seviyordu sırf bu sebepten yüksek lisansa başladım. Ders dönemi de online olduğu için (geçen sene) 3,90 civarı geldi yine gno’m. Bu sene tez dönemindeyim ama dedim ya aşırı soğudum sektörden ve yl’yi bitirsem bile doktora yapabilecek miyim bilmiyorum. Bu arada tezim dijital medya alanında olduğu için katkısı olur diye bu sene aöften bilgisayar programcılığına başladım. Ve fark ettim ki yazılım, programlama konuları bana ilgi çekici geliyor. Keşke en başından iletişim alanında değil de bilgisayar veya endüstri mühendisliği okusaymışım diyorum. Açıkcası buralardan da çok umudum yok bahsettiğim bölümleri okusam yurtdışına gidip çalışma ihtimalim de çok daha yüksek olurdu. Bu aöften okuduğum bölümden dgs ile mühendislik bölümlerine geçiş yapılıyor bu arada ama yaş 25 çok geç kaldım. Birkaç gün önce annem evlenmemi istiyor diye konu açmıştım burada belki görmüşsünüzdür. Kadın bakıyor yaşıtlarıma atanıyorlar, iş güçlerini yerine oturtuyorlar, üzerne evleniyorlar ben hala okul ders şu bu uğraşıyorum ve bu yüzden sürekli eleştirip duruyor. Ben zaten aşırı pişmanım o da böyle üstüme gelince kendime çok kızıyorum, ne yapacağımı o kadar bilmiyorum ki bazen bunalımda gibi hissediyorum
Bilgisayar alanına ilgi duymaya başladığımı fark edince tam da tezimin konusunu dijital pazarlamada ux’un önemi olarak belirlemiştim. Ama kalem oynatamadım daha bu umutsuzluklarım yüzünden. Çok sevindim şu an bu öneride bulunmanıza.Okuduğun bölüm gayet iyi diyorum, görsel iletişim çok değerli bir alan. Madem programcılık da öğreniyorsun okul bitene kadar daha teknik bir alanda çalışmaya ne dersin: UX design. UX design hem teknik bir iş, hem de okuduğun bölümü de harmanlıyor.
Yapmak istersen Googleun verdigi bir sertifika programi buldum: Google UX Design
İş ilanlarına da bir göz at derim: https://www.linkedin.com/jobs/search/?geoId=102424322&keywords=ux designer&location=Istanbul, Turkey&originalSubdomain=tr
Ben developerım bu arada, ürün odaklı her şirkette UX design bulunur, gayet de eğlenceli, yaratıcı ve getirisi çok olan bir iş. Bir düşün derim, bence güzel bir iş alanı. Zaten okul okumuşsun, bir de setifika kaptın mı bu iş olur derim. Biraz daha google yaparsan eminim bolca ücretsiz sertiifka programı çıkar, çok popüler bir alan. Önce paraya ve iyi bir işe kon, sonra ister okursun ister başka bölüme geçersin amma olduğun yere saplanmış/vakit kaybediyor hissetmezsin. Bol şans dilerim
Yaşıtlarım kendi maaşlarını kazanmaya bir yuva kurmaya başlayınca ben kendimi hayata çok geç kalmış gibi hissediyorum. En başından bu tercihi yapsaydım şu an böyle olmayacaktı, canımı sıkan kısmı bu.Yaş 25 ne güzel bir yaştasınız, hem ne istediğinizi biliyorsunuz hem hala çok gençsiniz.Ne güzel seveceğiniz bir bölüm bulmuşsunuz, ömür boyu sevmediğiniz bir işe mahkum kalmaktansa 30 unda sevdiğiniz bir meslek sahibi olup çalışmanız çok daha iyi olacak emin olun.Iş,eğitim ve aşk bunları birbirine karıştırmayın derim, hedefinize odaklanın o sırada hayatınıza biri gelirse onada ayıracak zaman mutlaka bulunur, herşey lazım hayatta.Bence şu okula devam edip, sonra mühendisliğe geçme işini yapın. 25 yaş nasıl geç olur herşey için bu sözünüz o kadar yanlışki, ilerde nasıl böyle düşündüm daha yolun başındaymışım diyeceksiniz.
Sizin aldığınız riskli kararlar ve çabalarınız takdire şayanmış bence sonucunda hayallerinize kavuşmuşsunuz. Bir hocamız bize şöyle bir cümle kurmuştu; “Sizin için üzülüyorum ne tam bir grafik tasarımcısı olacaksınız ne de halka ilişkiler mezunu… Bu okulu bitirince ne olduğunuz belli olmayacak”. demişti çok üzülmüştüm. O günden beri de böyle hissediyorum, okulda bize gerçekten hiçbir şey öğretmediler, görsel tasarımda sınıftakilere göre iyiydim ama kendimi de geliştirmedim bu da benim hatamdı. Bilemiyorum, dediğim gibi çok da soğudum artık hiçbir şey yapasım gelmiyorPara kazanmak meslekle, okumakla, bölümle olacak is degil bana göre. Her şey aklınızı ne kadar kullanmakta bitiyo. Benim cok samimi erkek arkadasım açıktan isletme bitirdi. Ama görsel iletisimle çok icli dıslıydı kendi kendini gelistirdi. Egitimsiz, okumadan üstelik. Torpilide yok. Cok büyük şirketlerden, reklam ajanslarından teklifler geldi kendisine. Hatta bir sirket özellikle kendisiyle görüsmek icin yanına gitti. :)
Kendimden örnek vereyim liseden mezun oldum kıpır kıpırım ic mimarlıga basladım ve okulun son senesi mezun olmadan okulu bıraktım. Bıraktıgım sene resim ana bilim dalına girdim ve mezun oldum. Resim okurken modaya kayıt yaptım öğrencem diye. Baktım yetişemedim sildim kaydı. Mezun olduğum sene de yüksek girdim ama devam etmedim işime yoğunlaştım. Sergisi o su bu su yoğun geçti son 2 sene. Ve bu son 2 senede sattığım eserlerimin fiyatları bir memur maaşının nerdeyse toplam yıllık fiyatı sadece bi eserime bakıyo. Umarım anlatabilmisimdir. Şu an görsel iletisim tasarımını kafaya taktım kendimi geliştirme acısından 3 üniye baslıcam bu sene ekstra yükseğe de devam edecem. Bölümün kafanızı kullandığınız sürece güzel bir bölüm.
Sanat isimin yanında psikolojiye cok ilgiliyim mesela. Sağlığa, veterinerliğe. Bu sağlık alanındada cok sey okuyorum, bilgileniyorum. Saglıkla ilgili bir bölüm okumak ister miydim? İsterdim neden olmasın ama eyleme gelince maalesef bunu gerçekleştiremiyorum anca okuyarak bilgilenerek haz alıyorum bundan.
Meslekte para var mı nasıl yapıyosun diyenlere asla cevap vermiyorum. :) yok diyip geçiyorum.
Kendimi gördüm sankiGörsel iletişim tasarımı mezunuyum, medya sektörünün arkasında çalışmayı önceden çok istiyordum ama mezun olduktan sonra gördüm ki bu işler torpilsiz ya da daha nazik deyişle referanssız olmuyor. Biraz internet üzerinden işler yaptım ancak mezun olduktan sonra geçen 1,5 senede yavaş yavaş çok soğudum. Gno’m 3,50 civarıydı, hocalarım da beni seviyordu sırf bu sebepten yüksek lisansa başladım. Ders dönemi de online olduğu için (geçen sene) 3,90 civarı geldi yine gno’m. Bu sene tez dönemindeyim ama dedim ya aşırı soğudum sektörden ve yl’yi bitirsem bile doktora yapabilecek miyim bilmiyorum. Bu arada tezim dijital medya alanında olduğu için katkısı olur diye bu sene aöften bilgisayar programcılığına başladım. Ve fark ettim ki yazılım, programlama konuları bana ilgi çekici geliyor. Keşke en başından iletişim alanında değil de bilgisayar veya endüstri mühendisliği okusaymışım diyorum. Açıkcası buralardan da çok umudum yok bahsettiğim bölümleri okusam yurtdışına gidip çalışma ihtimalim de çok daha yüksek olurdu. Bu aöften okuduğum bölümden dgs ile mühendislik bölümlerine geçiş yapılıyor bu arada ama yaş 25 çok geç kaldım. Birkaç gün önce annem evlenmemi istiyor diye konu açmıştım burada belki görmüşsünüzdür. Kadın bakıyor yaşıtlarıma atanıyorlar, iş güçlerini yerine oturtuyorlar, üzerne evleniyorlar ben hala okul ders şu bu uğraşıyorum ve bu yüzden sürekli eleştirip duruyor. Ben zaten aşırı pişmanım o da böyle üstüme gelince kendime çok kızıyorum, ne yapacağımı o kadar bilmiyorum ki bazen bunalımda gibi hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?