- 14 Haziran 2019
- 671
- 770
- 103
Görsel iletişim tasarımı mezunuyum, medya sektörünün arkasında çalışmayı önceden çok istiyordum ama mezun olduktan sonra gördüm ki bu işler torpilsiz ya da daha nazik deyişle referanssız olmuyor. Biraz internet üzerinden işler yaptım ancak mezun olduktan sonra geçen 1,5 senede yavaş yavaş çok soğudum. Gno’m 3,50 civarıydı, hocalarım da beni seviyordu sırf bu sebepten yüksek lisansa başladım. Ders dönemi de online olduğu için (geçen sene) 3,90 civarı geldi yine gno’m. Bu sene tez dönemindeyim ama dedim ya aşırı soğudum sektörden ve yl’yi bitirsem bile doktora yapabilecek miyim bilmiyorum. Bu arada tezim dijital medya alanında olduğu için katkısı olur diye bu sene aöften bilgisayar programcılığına başladım. Ve fark ettim ki yazılım, programlama konuları bana ilgi çekici geliyor. Keşke en başından iletişim alanında değil de bilgisayar veya endüstri mühendisliği okusaymışım diyorum. Açıkcası buralardan da çok umudum yok bahsettiğim bölümleri okusam yurtdışına gidip çalışma ihtimalim de çok daha yüksek olurdu. Bu aöften okuduğum bölümden dgs ile mühendislik bölümlerine geçiş yapılıyor bu arada ama yaş 25 çok geç kaldım. Birkaç gün önce annem evlenmemi istiyor diye konu açmıştım burada belki görmüşsünüzdür. Kadın bakıyor yaşıtlarıma atanıyorlar, iş güçlerini yerine oturtuyorlar, üzerne evleniyorlar ben hala okul ders şu bu uğraşıyorum ve bu yüzden sürekli eleştirip duruyor. Ben zaten aşırı pişmanım o da böyle üstüme gelince kendime çok kızıyorum, ne yapacağımı o kadar bilmiyorum ki bazen bunalımda gibi hissediyorum