• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitirdiğim bölümden pişmanım

_rose_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2019
671
770
103
Görsel iletişim tasarımı mezunuyum, medya sektörünün arkasında çalışmayı önceden çok istiyordum ama mezun olduktan sonra gördüm ki bu işler torpilsiz ya da daha nazik deyişle referanssız olmuyor. Biraz internet üzerinden işler yaptım ancak mezun olduktan sonra geçen 1,5 senede yavaş yavaş çok soğudum. Gno’m 3,50 civarıydı, hocalarım da beni seviyordu sırf bu sebepten yüksek lisansa başladım. Ders dönemi de online olduğu için (geçen sene) 3,90 civarı geldi yine gno’m. Bu sene tez dönemindeyim ama dedim ya aşırı soğudum sektörden ve yl’yi bitirsem bile doktora yapabilecek miyim bilmiyorum. Bu arada tezim dijital medya alanında olduğu için katkısı olur diye bu sene aöften bilgisayar programcılığına başladım. Ve fark ettim ki yazılım, programlama konuları bana ilgi çekici geliyor. Keşke en başından iletişim alanında değil de bilgisayar veya endüstri mühendisliği okusaymışım diyorum. Açıkcası buralardan da çok umudum yok bahsettiğim bölümleri okusam yurtdışına gidip çalışma ihtimalim de çok daha yüksek olurdu. Bu aöften okuduğum bölümden dgs ile mühendislik bölümlerine geçiş yapılıyor bu arada ama yaş 25 çok geç kaldım. Birkaç gün önce annem evlenmemi istiyor diye konu açmıştım burada belki görmüşsünüzdür. Kadın bakıyor yaşıtlarıma atanıyorlar, iş güçlerini yerine oturtuyorlar, üzerne evleniyorlar ben hala okul ders şu bu uğraşıyorum ve bu yüzden sürekli eleştirip duruyor. Ben zaten aşırı pişmanım o da böyle üstüme gelince kendime çok kızıyorum, ne yapacağımı o kadar bilmiyorum ki bazen bunalımda gibi hissediyorum :(

Okuduğun bölümle alakalı hıc fikrim yok fakat şunu söylemeliyimki üçe beşe bakmadan çalısıp tecrübe kazanıp iş tecrubesi oluşturduktan sonra zaten gerisi gelir torpil konusundada haklısın 👏

Görsel iletişim tasarımı mezunuyum, medya sektörünün arkasında çalışmayı önceden çok istiyordum ama mezun olduktan sonra gördüm ki bu işler torpilsiz ya da daha nazik deyişle referanssız olmuyor. Biraz internet üzerinden işler yaptım ancak mezun olduktan sonra geçen 1,5 senede yavaş yavaş çok soğudum. Gno’m 3,50 civarıydı, hocalarım da beni seviyordu sırf bu sebepten yüksek lisansa başladım. Ders dönemi de online olduğu için (geçen sene) 3,90 civarı geldi yine gno’m. Bu sene tez dönemindeyim ama dedim ya aşırı soğudum sektörden ve yl’yi bitirsem bile doktora yapabilecek miyim bilmiyorum. Bu arada tezim dijital medya alanında olduğu için katkısı olur diye bu sene aöften bilgisayar programcılığına başladım. Ve fark ettim ki yazılım, programlama konuları bana ilgi çekici geliyor. Keşke en başından iletişim alanında değil de bilgisayar veya endüstri mühendisliği okusaymışım diyorum. Açıkcası buralardan da çok umudum yok bahsettiğim bölümleri okusam yurtdışına gidip çalışma ihtimalim de çok daha yüksek olurdu. Bu aöften okuduğum bölümden dgs ile mühendislik bölümlerine geçiş yapılıyor bu arada ama yaş 25 çok geç kaldım. Birkaç gün önce annem evlenmemi istiyor diye konu açmıştım burada belki görmüşsünüzdür. Kadın bakıyor yaşıtlarıma atanıyorlar, iş güçlerini yerine oturtuyorlar, üzerne evleniyorlar ben hala okul ders şu bu uğraşıyorum ve bu yüzden sürekli eleştirip duruyor. Ben zaten aşırı pişmanım o da böyle üstüme gelince kendime çok kızıyorum, ne yapacağımı o kadar bilmiyorum ki bazen bunalımda gibi hissediyorum :KK43:
O neydi gı 25 . Bacım 32 ben atanmamış öğretmen memnun oldum :KK70:

Okuduğun bölüm gayet iyi diyorum, görsel iletişim çok değerli bir alan. Madem programcılık da öğreniyorsun okul bitene kadar daha teknik bir alanda çalışmaya ne dersin: UX design. UX design hem teknik bir iş, hem de okuduğun bölümü de harmanlıyor.

Yapmak istersen Googleun verdigi bir sertifika programi buldum: Google UX Design

İş ilanlarına da bir göz at derim: https://www.linkedin.com/jobs/search/?geoId=102424322&keywords=ux designer&location=Istanbul, Turkey&originalSubdomain=tr

Ben developerım bu arada, ürün odaklı her şirkette UX design bulunur, gayet de eğlenceli, yaratıcı ve getirisi çok olan bir iş. Bir düşün derim, bence güzel bir iş alanı. Zaten okul okumuşsun, bir de setifika kaptın mı bu iş olur derim. Biraz daha google yaparsan eminim bolca ücretsiz sertiifka programı çıkar, çok popüler bir alan. Önce paraya ve iyi bir işe kon, sonra ister okursun ister başka bölüme geçersin amma olduğun yere saplanmış/vakit kaybediyor hissetmezsin. Bol şans dilerim :rapci:

Evlenmek için acele etmeyin.
27 yaşındayım, evlendim, hala okul, ders uğraşıp duruyorum .
Oysa yaşıtlarım çocuk yapmaya başladı.
Ama ben gayet memnunum halimden:)
Bence onlar çok erken davrandı:)
Yani hiçbişey için geç kalmış sayılmazsınız.
Evlilik de kaçmıyor, çocuk da:)

Görsel iletişim tasarımı mezunuyum, medya sektörünün arkasında çalışmayı önceden çok istiyordum ama mezun olduktan sonra gördüm ki bu işler torpilsiz ya da daha nazik deyişle referanssız olmuyor. Biraz internet üzerinden işler yaptım ancak mezun olduktan sonra geçen 1,5 senede yavaş yavaş çok soğudum. Gno’m 3,50 civarıydı, hocalarım da beni seviyordu sırf bu sebepten yüksek lisansa başladım. Ders dönemi de online olduğu için (geçen sene) 3,90 civarı geldi yine gno’m. Bu sene tez dönemindeyim ama dedim ya aşırı soğudum sektörden ve yl’yi bitirsem bile doktora yapabilecek miyim bilmiyorum. Bu arada tezim dijital medya alanında olduğu için katkısı olur diye bu sene aöften bilgisayar programcılığına başladım. Ve fark ettim ki yazılım, programlama konuları bana ilgi çekici geliyor. Keşke en başından iletişim alanında değil de bilgisayar veya endüstri mühendisliği okusaymışım diyorum. Açıkcası buralardan da çok umudum yok bahsettiğim bölümleri okusam yurtdışına gidip çalışma ihtimalim de çok daha yüksek olurdu. Bu aöften okuduğum bölümden dgs ile mühendislik bölümlerine geçiş yapılıyor bu arada ama yaş 25 çok geç kaldım. Birkaç gün önce annem evlenmemi istiyor diye konu açmıştım burada belki görmüşsünüzdür. Kadın bakıyor yaşıtlarıma atanıyorlar, iş güçlerini yerine oturtuyorlar, üzerne evleniyorlar ben hala okul ders şu bu uğraşıyorum ve bu yüzden sürekli eleştirip duruyor. Ben zaten aşırı pişmanım o da böyle üstüme gelince kendime çok kızıyorum, ne yapacağımı o kadar bilmiyorum ki bazen bunalımda gibi hissediyorum :KK43:
Yaş 25 ne güzel bir yaştasınız, hem ne istediğinizi biliyorsunuz hem hala çok gençsiniz.Ne güzel seveceğiniz bir bölüm bulmuşsunuz, ömür boyu sevmediğiniz bir işe mahkum kalmaktansa 30 unda sevdiğiniz bir meslek sahibi olup çalışmanız çok daha iyi olacak emin olun.Iş,eğitim ve aşk bunları birbirine karıştırmayın derim, hedefinize odaklanın o sırada hayatınıza biri gelirse onada ayıracak zaman mutlaka bulunur, herşey lazım hayatta.Bence şu okula devam edip, sonra mühendisliğe geçme işini yapın. 25 yaş nasıl geç olur herşey için bu sözünüz o kadar yanlışki, ilerde nasıl böyle düşündüm daha yolun başındaymışım diyeceksiniz.

Bu arada konu sahibesi ve diğer ilgilenenler, Kadınlar Günü sebebiyle 11 Mart Cuma günü tüm kadınlara açık ofis saatleri düzenliyorum. Teknik alanda çalışan/calışmak isteyen, teknik alanlara ilgi duyan kız evladı olan, kariyer tavsiyesi isteyen, CV tavsiyesi isteyen kim varsa beklerim. Saatleri ve takvimi pazartesi ilan edicem burdan da katılmak isteyenler olursa özelden mesaj atabilirler, pazartesi ayrıntıları atarım:rapci:

herkes yazilim ogreniyor, sen de ogren, illa mezun oldugun bolumde is yapmak zorudna degilsin

Ne tuhaf ben de öğretmenlik okudum ama keşke görsel iletişim okusaydim diyorum. Gerçi okumadan da gayet başarılı olduğumu düşünüyorum. Video editörlüğü yapıyorum görsel tasarlıyorum insanlara freelancer şekilde. Ve iş bulabiliyorum. Zaten bir müşteriyi memnun edince o başkalarını getiriyor bu şekilde hep dolu oluyorum

Ben de okuduğum bölümden çok memnun değildim hep istediğim başka bir bölüm vardı ve şu an onu okumaya çalışıyorum. Hatta ilk bölümümden YL a başlamıştım ama ders döneminde bıraktım. 25 yaşındayım, hiçbir şey için geç kalındığını düşünmüyorum ama dış etkenlerin de önemli olduğu bir gerçek maalesef. Benim annemde sürekli evlenmemi ya da atanmamı istiyor ama duymazdan gelerek yoluma devam ediyorum, yapacak bir şey yok 🥲 KPSS çalışıyorum siz de hem ilk bölümünüz için kpss çalışıp hem de bir taraftan tekrar sınavlara hazırlanabilirsiniz.

Bence bölümün zaten güzel Amazon Merch i araştırdin mi hic? Illa trde is yapmak zorunda degilsin freelance işler de alabilirsin yurtdisindan.

Bölüm okumak dünyada artık demode bisey arkadaslar. Bi işi yapabiliosaniz kimse sizin nerden mezun olduğunuzu dikkate almaz. Oxford LSE Harvard MIT falan degilse okuduğunuz yer. O yuzden tr zihniyetinden çıkıp global düşünürseniz biraz caliskanlikla cok buyuk isler yaparsınız.

Para kazanmak meslekle, okumakla, bölümle olacak is degil bana göre. Her şey aklınızı ne kadar kullanmakta bitiyo. Benim cok samimi erkek arkadasım açıktan isletme bitirdi. Ama görsel iletisimle çok icli dıslıydı kendi kendini gelistirdi. Egitimsiz, okumadan üstelik. Torpilide yok. Cok büyük şirketlerden, reklam ajanslarından teklifler geldi kendisine. Hatta bir sirket özellikle kendisiyle görüsmek icin yanına gitti. :)

Kendimden örnek vereyim liseden mezun oldum kıpır kıpırım ic mimarlıga basladım ve okulun son senesi mezun olmadan okulu bıraktım. Bıraktıgım sene resim ana bilim dalına girdim ve mezun oldum. Resim okurken modaya kayıt yaptım öğrencem diye. Baktım yetişemedim sildim kaydı. Mezun olduğum sene de yüksek girdim ama devam etmedim işime yoğunlaştım. Sergisi o su bu su yoğun geçti son 2 sene. Ve bu son 2 senede sattığım eserlerimin fiyatları bir memur maaşının nerdeyse toplam yıllık fiyatı sadece bi eserime bakıyo. Umarım anlatabilmisimdir. Şu an görsel iletisim tasarımını kafaya taktım kendimi geliştirme acısından 3 üniye baslıcam bu sene ekstra yükseğe de devam edecem. Bölümün kafanızı kullandığınız sürece güzel bir bölüm.

Sanat isimin yanında psikolojiye cok ilgiliyim mesela. Sağlığa, veterinerliğe. Bu sağlık alanındada cok sey okuyorum, bilgileniyorum. Saglıkla ilgili bir bölüm okumak ister miydim? İsterdim neden olmasın ama eyleme gelince maalesef bunu gerçekleştiremiyorum anca okuyarak bilgilenerek haz alıyorum bundan.

Meslekte para var mı nasıl yapıyosun diyenlere asla cevap vermiyorum. :) yok diyip geçiyorum.

Okuduğun bölüm gayet iyi diyorum, görsel iletişim çok değerli bir alan. Madem programcılık da öğreniyorsun okul bitene kadar daha teknik bir alanda çalışmaya ne dersin: UX design. UX design hem teknik bir iş, hem de okuduğun bölümü de harmanlıyor.

Yapmak istersen Googleun verdigi bir sertifika programi buldum: Google UX Design

İş ilanlarına da bir göz at derim: https://www.linkedin.com/jobs/search/?geoId=102424322&keywords=ux designer&location=Istanbul, Turkey&originalSubdomain=tr

Ben developerım bu arada, ürün odaklı her şirkette UX design bulunur, gayet de eğlenceli, yaratıcı ve getirisi çok olan bir iş. Bir düşün derim, bence güzel bir iş alanı. Zaten okul okumuşsun, bir de setifika kaptın mı bu iş olur derim. Biraz daha google yaparsan eminim bolca ücretsiz sertiifka programı çıkar, çok popüler bir alan. Önce paraya ve iyi bir işe kon, sonra ister okursun ister başka bölüme geçersin amma olduğun yere saplanmış/vakit kaybediyor hissetmezsin. Bol şans dilerim :rapci:
Bilgisayar alanına ilgi duymaya başladığımı fark edince tam da tezimin konusunu dijital pazarlamada ux’un önemi olarak belirlemiştim. Ama kalem oynatamadım daha bu umutsuzluklarım yüzünden. Çok sevindim şu an bu öneride bulunmanıza. 🌺 Çok teşekkürlerr

Yaş 25 ne güzel bir yaştasınız, hem ne istediğinizi biliyorsunuz hem hala çok gençsiniz.Ne güzel seveceğiniz bir bölüm bulmuşsunuz, ömür boyu sevmediğiniz bir işe mahkum kalmaktansa 30 unda sevdiğiniz bir meslek sahibi olup çalışmanız çok daha iyi olacak emin olun.Iş,eğitim ve aşk bunları birbirine karıştırmayın derim, hedefinize odaklanın o sırada hayatınıza biri gelirse onada ayıracak zaman mutlaka bulunur, herşey lazım hayatta.Bence şu okula devam edip, sonra mühendisliğe geçme işini yapın. 25 yaş nasıl geç olur herşey için bu sözünüz o kadar yanlışki, ilerde nasıl böyle düşündüm daha yolun başındaymışım diyeceksiniz.
Yaşıtlarım kendi maaşlarını kazanmaya bir yuva kurmaya başlayınca ben kendimi hayata çok geç kalmış gibi hissediyorum. En başından bu tercihi yapsaydım şu an böyle olmayacaktı, canımı sıkan kısmı bu.

Para kazanmak meslekle, okumakla, bölümle olacak is degil bana göre. Her şey aklınızı ne kadar kullanmakta bitiyo. Benim cok samimi erkek arkadasım açıktan isletme bitirdi. Ama görsel iletisimle çok icli dıslıydı kendi kendini gelistirdi. Egitimsiz, okumadan üstelik. Torpilide yok. Cok büyük şirketlerden, reklam ajanslarından teklifler geldi kendisine. Hatta bir sirket özellikle kendisiyle görüsmek icin yanına gitti. :)

Kendimden örnek vereyim liseden mezun oldum kıpır kıpırım ic mimarlıga basladım ve okulun son senesi mezun olmadan okulu bıraktım. Bıraktıgım sene resim ana bilim dalına girdim ve mezun oldum. Resim okurken modaya kayıt yaptım öğrencem diye. Baktım yetişemedim sildim kaydı. Mezun olduğum sene de yüksek girdim ama devam etmedim işime yoğunlaştım. Sergisi o su bu su yoğun geçti son 2 sene. Ve bu son 2 senede sattığım eserlerimin fiyatları bir memur maaşının nerdeyse toplam yıllık fiyatı sadece bi eserime bakıyo. Umarım anlatabilmisimdir. Şu an görsel iletisim tasarımını kafaya taktım kendimi geliştirme acısından 3 üniye baslıcam bu sene ekstra yükseğe de devam edecem. Bölümün kafanızı kullandığınız sürece güzel bir bölüm.

Sanat isimin yanında psikolojiye cok ilgiliyim mesela. Sağlığa, veterinerliğe. Bu sağlık alanındada cok sey okuyorum, bilgileniyorum. Saglıkla ilgili bir bölüm okumak ister miydim? İsterdim neden olmasın ama eyleme gelince maalesef bunu gerçekleştiremiyorum anca okuyarak bilgilenerek haz alıyorum bundan.

Meslekte para var mı nasıl yapıyosun diyenlere asla cevap vermiyorum. :) yok diyip geçiyorum.
Sizin aldığınız riskli kararlar ve çabalarınız takdire şayanmış bence sonucunda hayallerinize kavuşmuşsunuz. Bir hocamız bize şöyle bir cümle kurmuştu; “Sizin için üzülüyorum ne tam bir grafik tasarımcısı olacaksınız ne de halka ilişkiler mezunu… Bu okulu bitirince ne olduğunuz belli olmayacak”. demişti çok üzülmüştüm. O günden beri de böyle hissediyorum, okulda bize gerçekten hiçbir şey öğretmediler, görsel tasarımda sınıftakilere göre iyiydim ama kendimi de geliştirmedim bu da benim hatamdı. Bilemiyorum, dediğim gibi çok da soğudum artık hiçbir şey yapasım gelmiyor :(

Kendimi gördüm sanki :D Bende 24-5 yaşındayım. Emin ol şu sorunu yaşamayan pişman olmayan yok denecek kadar azdır :) Ama şu konuda da emin olabilirsin torpilsiz hiçbir meslek bölüm yok. Yani mülakatlısı da kpss sınavı da torpile bakıyor. İş senin yapmak istediğin meslek hayalini kurduğun bunu gerekirse ileride kendi işimi kurarakta yaparım diyeceğin işte bitiyor. Biz bunu düşünmek yerine önü açık mı işte atanır mıyım ya da kaç kişi bu bölümü istiyor gibisinden mantık kurmaya çalışıyoruz burada başlıyor yanlışlar zaten. Allah var ben ne istediğimi üniversiteye kadar bilmiyordum :D çocukken bile sorarlardı kalırdım öyle hemşire diye geçiştirirdim ama hastanelerden nefret ederim. En son liseden ünv geçerken bölüm araştırması yaptığımda havacılık sektörünü buldum çok ilgimi çekti lakin dil bilmek gerek haklı olarak :) onu da hemen öğrenemedim havacılık yönetimi bölümü okusamda şu dili bir türlü beceremiyorum. Ama kendimi başla meslektede hayal edemiyorum bunu zor bulmuşum zaten asdfgh. Senin bölümün gayet güzel ne kadar çok istiyor olmana bağlı tabi ama hiçbir şey için geç değil böyle düşünme hatta helal olsun yüksek lisanstasın ben alesten 60 mı ne almıştım rezillikti :DDD Son olarak evlilik konusuna gelince aman diyim baskı korkusuyla evlenme baksın dursun annen :) benimki çok şükür evlenmeyeceğimden emin olduğu için konusunu bile açmaz hatta seni alana Allah sabır versin der :D kimse benimle evlilik konusunu konuşamaz çünkü hepsine haddini bildirdiğim için o korku dolu anları bir daha yaşamak istemezler dayısı amcası halası umurumda değil kimseye hayatıma karışma hakkını vermem ben zaten okul gelecek kaygısı var birde onların stresini mi çekicez Allah aşkına boşver evliliği :))

bende o bölümde okudum öncelikle bölümümüz gerçekten güzel bir bölüm bir kere dünya artık dijital bir hale geliyor
ve bu bizim için çok önemli iş konusuna gelirsek torpil doktor olsan bile gerekiyor her sektör de sıkıntılar var açıkcası ben hiç iş sorunu çekmedim ilk başlarda çok ucuza stajyerlik yaptım sonra gerisi geldi yani biraz sürünürsek onlar seni arıyor sonra.
Sana asıl tavsiyem kendi yerini bulman mesela ben çok çalışmayı sevmezdim ve sosyal medya alanında ilerledim şimdi bir şirkette haftada 4 gün asgari üstü ücret alıyorum sen de sevdigin kendine uygun alanı bul oradan devam et

bölümün gayet güzel ingilizcen varsa freelance sitelere bakabilirsin.
dijital pazarlama ve sosyal medya uzmanıyım. aynı yaştayız ama ben üniversite zamanı çalışma hayatına girdim şu anda medya şirketinde çalışıyorum kariyerim baya dolu ama memnun değilim bende yurt dışına gitme peşindeyim vize bekliyorum.

yani emin ol işe girmiş olanlar da çok mutlu değil, az maaş, yoğun çalışma, mobbing... kalabildiğin kadar öğrenci kal bence :D kafana bir şey takılırsa sorabilirsin

Back