- 3 Temmuz 2018
- 4.044
- 17.719
-
- Konu Sahibi berlin8982
Hemen cevaplayim canim hafta sonu kv ye gittik tabi 3 kaynim 2 gorumcemin 3 4 5 cocugu varArkadaşlar herkese selam , umarım herkesin keyfi yerindedir ☘
Direkt konuya geçiyorum ;
2. Sınıfa giden yeğenimde bit çıktı . Muhtemelen okuldan kaptı
Haftasonu görüştük .Eğer bu bitler , haftasonuda vardı ve bize bulaştıysa , bugüne kadar bizde de çıkar mıydı? Yoksa kuluçka gerçekten internette yazdığı gibi 9 güne kadar uzuyor mu?
Akşam duydum ve duyduğumdan beri kaşınıyorum . Bitlendim mi ,yoksa psikolojik olarak mı kaşınıyorum bilmiyorumgörünürde bişey yok ama içim rahat değil. Bit olmasa bile bit şampuanı ile yıkanmak bir koruma sağlar mı ?Saçlarım çok ve kıvırcık . Korkuyorum ayrıca 16 aylık kızımda da çıkmasından endişe ediyorum.
İnternetten okudum fakat baZen yazan ile yaşanan başka olduğu için sormak istedim .
Hepinize şimdiden teşekkür ederim ❤
Benim cocuklarin okulunda da cikmis ogretmen gecen hafta bildirdi her ay kontrol ediyorlar sizde kontrol edin diyeArkadaşlar herkese selam , umarım herkesin keyfi yerindedir ☘
Haftasonu görüştük .Eğer bu bitler , haftasonuda vardı ve bize bulaştıysa , bugüne kadar bizde de çıkar mıydı? Yoksa kuluçka gerçekten internette yazdığı gibi 9 güne kadar uzuyor mu?
Akşam duydum ve duyduğumdan beri kaşınıyorum . Bitlendim mi ,yoksa psikolojik olarak mı kaşınıyorum bilmiyorumgörünürde bişey yok ama içim rahat değil. Bit olmasa bile bit şampuanı ile yıkanmak bir koruma sağlar mı ?Saçlarım çok ve kıvırcık . Korkuyorum ayrıca 16 aylık kızımda da çıkmasından endişe ediyorum.
İnternetten okudum fakat baZen yazan ile yaşanan başka olduğu için sormak istedim .
Esinizle birbirinizi kontrol edebilirsiniz benm bildigim saca yapisiyoda sacdan cekinde oda cıtlıyo galibaki yumurtalarimi oluyo ne tamda bilmiyorum ama cunku bende ehliyet kursuna giderken acikdim ozamnlar ve her turden insan vardi eve geldim birgun sacim acik oldugu icin yengem sacima bakarken gelsene bi dedi noldu dedim bakdi sacima yapismis olan bazi seyler var cekdi cikardi sıkdı çıt dedi bitlenmissin sen dedi ama kaşınmıyorum dedim daha yumurtalari bu demisdi ozamnlar ilac almisdim bir kutuyu kac defa yikadim bitridim ustune yine aldim yikadim bise kalmamisdi ama ozamndan berli hep sacim kapanana kadar cok gittgim toplu yerleden her gelmemde evde bit sampuani bulundurdum yikadim bir kere olsun o korku yetti banaArkadaşlar herkese selam , umarım herkesin keyfi yerindedir ☘
yarın hemen alacağımSaçınızı kontrol ettirin önce bit yumurtası oluşuyor intetnette yazın neye benzediği çıkar..
Eğer varsa ilacı var hemen alıp kullanın hiç birşey kalmaz..
Çok dipdibe olmadık ama yine de oyun oynarlarken geldi gitti yanımıza :/ zıplıyormuş ya bilemedimYaklaştıniz mi.birbirinize
Ben bir bit uzmanı olarak diyorum ki 9 gün kendini belli etmeyen bit yoktur. İnan bana, çocukluğum herkesin birini kapmakla gecti
Bit için kesin çözüm önce güzelce bit şampuanı yola birkaç kere taradiktan sonra saçı eski usul ütülemek, ya da boyatmak. O kimyasala sirke mirke kalmiyor
Açıklama: sirke , yumurtala, yavşak...bin tane adı var. Daha bebeği iste
Bana da yeğenimden bulaşmıştı. Bit şampuanı kullanın önce o varsa canlı biti öldürür. Yumurta haldeyse ilaç öldürmez. Bunun da çözümünü saçımı boyamak ve sirkeli su ile durulanmakla bulmuştum. 1 2 günde kurtuldum diyebilirim. Tarayın da tabii zaten ilacın içinden çıkar tarak.
Saçınızı boyuyorsanız hemen boyayın. O kimyasalla zaten var olan ne varsa ölüyor. Kızınız ve kocanız için koruma amaçlı bir iki kere bit şampuanı kullanın ve tarayın.
Bit sampuaninin disinda carsaflari cocuk oyuncaklarini kaynar suyla yikayin yoksa oraya duser yumurtasi kalir yine kecer saciniza