- Konu Sahibi _donukpudra_
-
Birkaç seneye kim öle kim kala dediğiniz gibi. Bu konuşma aramızda geçti. Biz kesin evleniyoruz demedik. Kesin olmayan bir şey için kesinlik belirtemezdim. Evlenebilirim diyebilirdim. Bu şekilde yanlış ifade olmuş. Düzenleyemedim.
Elbette önce okulum. Ben paramı kazanmadan yuva kurmak istemiyorum. Sanırım kesin karar alınırsa da okul bitene kadar ertelenir.
Öyle düşünme. Okumak isteğin varsa her şekilde okursun. 2 yıllık evliyim, hala okuyorum. Yuksek Lisans yapicam şimdi de. Yapmak isteyince yapılır. Ama kolay mı, asla. Evliyken gerçekten zor.
Daha sevgiliniz tam tarih bile vermemiş ki birkaç sene sonra olabilir demiş beslenme işe ilgili okuyacaksanız tekrar iktisat neden okuyacaksınız ki. 1 seneniz kalsa o arada nişan hazırlılkar falan bitirir öyle evlenirsiniz ne var ki.
Canım önce bir sakin ol öyle konuşmakla bahsetmekle evlilik olur mu hiç önce bir bekle bakalım bazı şeyler olsun sonra kararını verirsin belki dgs de 4 de tamamlayamazsın kontenjan çok az zaten umarım kazanırsın belki sevgilinin senin birikim yapman uzun sürer o yıllar çabuk gelir sakin ol biraz :)Selam kızlar. Daha önce konu açmıştım evlilikle ilgili. Sevgilimin düşünmediğinden bahsetmiştim. Son birkaç gündür evlilikten bahsetmeye başladı. Allah nasip ederse birkaç yıl sonrasına göre konuştu.
Sorunum şu;
24 yaşındayım ve bu yıl önlisans bölümünden mezun oluyorum. Eylül ayında açıköğretimden İktisat'a kayıt yaptırıp 4 yıllığa tamamlayacam. Ayrıca DGS'yi artık düşünmüyorum. Ailemin yanında da olabilir farklı bir şehirde de bilmiyorum ama özelde nasip olursa Beslenme ve Diyetetik okuyacağım. Biz 2 yıl sonra evlenecek olursak ben bu okulu nasıl bitireceğim? Bu bölümü okumayı çok istiyorum. Sevgilim asker. Atama alıp gidecek. Mantıklı olan ne? Evlenmeyi istiyorum ama eğitimim de ağır basıyor.
Not: Muafiyetlerim ve yaz okulu ile belki 1 yıl kısalır okulum. Mezuniyetim 28 yaşımda olabilir. Kısalmazsa 29 umda mezun olacağım. Yardımcı okur musunuz?
Tabii ki önce okulunuzu bitirin. Bu süre zarfında kim öle kim kala. Belki anlaşamayıp ayrılacaksınız? Siz kendi hayatınızı garantiye alın, okuyun, çalışın sonra evlilik zaten olur.
Ehehe yani kusura bakma güzelim de erkek arkadaşın dün yok demiş bugün olur diyor yarın yine yok diyebilir. Erkek arkadaşına kalırsan kara güne kalırsın gibi. Birkaç seneye ne olacağınızı Allah bilir sen şimdiden eğitimimi ne yapsam diyorsun. İnsanlar nişanlanıp ayrılıyorlar birkaç seneye ne olacağınızın garantisi yok.
Bugün dereyi görmeden paçayı sıvayanların günü galiba. Adam evlilik lafı yaptı diye mi bütün bunlar. Bikaç sene sonra bakalım neler olur.. sen önce eğitime odaklan,evlilik zaten olur.
Canım önce bir sakin ol öyle konuşmakla bahsetmekle evlilik olur mu hiç önce bir bekle bakalım bazı şeyler olsun sonra kararını verirsin belki dgs de 4 de tamamlayamazsın kontenjan çok az zaten umarım kazanırsın belki sevgilinin senin birikim yapman uzun sürer o yıllar çabuk gelir sakin ol biraz :)
Çok bölük börçük bir eğitim hayatı tanımlıyorsunuz.
Böyle olmaz.
DGS ler ALES ler havada uçuşuyor.
Önce ne yapacağınıza karar verin.
Bir yer işletmek için iktidar diploması şart değil.
Diyetisyen olmak istiyorsanız sadece ona odaklanın. Bu şekilde başarılı olmanız çok zor.
DGS'ye girmeyeceğim dedim iyi okursanız eğer... İktisat, klinik için şart da demedim. Sadece bilgi sahibi olursam kendi işletmemi kendim çevirebilirim dedim ve son olarak farklı alanlarda bilgi sahibi olmak güzel dedim. Evet Ales'te İktisattan da tercih yapabilirim Diyetisyenlikten de. Yaşadığım ülke için YÖK ayrı kontenjan veriyor bize. Ben de değerlendirmek istiyorum. Ki bunlar varsayım. Her şeyden önce amacım beslenme zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?