- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.837
- 898
- Konu Sahibi yasamayiseviyorum
-
Canim öndeki iki disini mi cekti?
Dis sorunu cok kötüdür ya,ihmale gelmiyor iste,dün benimde yanak kismindaki arka distn birinde dolgunun etrafinda olan disimin bir kismi kirildi
ve suan yerken dilim deyiyor disin kalan kisminin sivri olan yerine ve aciyor...
Doktorlar pazen manyaklar ya deliler,bence sen biraz arastir ve hemen pazartesi iyi bir doktora git.
ve derdini acikca belirt,ne yapip ne edip düzeltmelerini rica et.
slm canım..çektirmişsin dişlerini geçmiş olsun..absenin sertliğinin geçmesi biraz zaman alabilir merak etme..biraz ağrın olmasıda normal..sonuçta çektirdiğin dişlerin iltihaplıydı..ama ağrın çoksa bir doz daha antibiyotik kullanman gerekebilir..kesilecek dişlerine gelince doktorun doğru söylemiş..ön iki diş çekilince iki diş değil dört diş kesilir..yani köpek dişleride dahil edilir..kural bu şekildedir..çünkü çektirdiğin dişlerin hemen yanındaki dişlerin kökleri çok sağlam değildir tek başlarına köprüyü taşıyamazlar..köpek dişleride dahil edilerek onlardan destek alınır..estetik olarak da daha güzel olur...ama yandaki dişlerinin kesilmesini istemiyorsan tek seçeneğin implant yaptırmak..o da biraz maliyetli bulunduğun yerde yaptırma seçeneğin olduğunuda sanmıyorum..başka ile gitme şansın varsa implant yaptırmayıda bir düşün derim..
Diş konusunda ben de çok sıkıntı çektiğim için seni hiç yadırgamadım. Benim ön altı dişim kaplama ama hepsi kesilerek tek tek takıldı. Onun sebebi de çene yapımın bozuk olması. Şimdi azı dişimden itibaren 3 diş takılacak bu yüzden 2 dişim daha kesilecek. Bence kesinlikle büyükşehirde yaptır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?