• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birisi daha cevap yazmazsa intihar edecegim :-(

çok geçmiş olsun canım, bela bi hastalığa benziyo, nette biraz göz gezdirdim dişini çektirende çok
evet çok tuzluya gelcek tedavi belki ama bence sen doğru düzgün bi doktor bulup başka şehre git gel
önemli bi durum o dişleri ömür boyu ağzında taşıcaksın çünkü, ilk seferde düzgün olmalı, yoksa tekrar doktor parası yol parası gidecek

neden oluyomuşki bu kistler ona baktım ama bulamadım nedenini nette

Son düzenleme:
slm canım..çektirmişsin dişlerini geçmiş olsun..absenin sertliğinin geçmesi biraz zaman alabilir merak etme..biraz ağrın olmasıda normal..sonuçta çektirdiğin dişlerin iltihaplıydı..ama ağrın çoksa bir doz daha antibiyotik kullanman gerekebilir..kesilecek dişlerine gelince doktorun doğru söylemiş..ön iki diş çekilince iki diş değil dört diş kesilir..yani köpek dişleride dahil edilir..kural bu şekildedir..çünkü çektirdiğin dişlerin hemen yanındaki dişlerin kökleri çok sağlam değildir tek başlarına köprüyü taşıyamazlar..köpek dişleride dahil edilerek onlardan destek alınır..estetik olarak da daha güzel olur...ama yandaki dişlerinin kesilmesini istemiyorsan tek seçeneğin implant yaptırmak..o da biraz maliyetli bulunduğun yerde yaptırma seçeneğin olduğunuda sanmıyorum..başka ile gitme şansın varsa implant yaptırmayıda bir düşün derim..

Canim öndeki iki disini mi cekti?

Dis sorunu cok kötüdür ya,ihmale gelmiyor iste,dün benimde yanak kismindaki arka distn birinde dolgunun etrafinda olan disimin bir kismi kirildi :(

ve suan yerken dilim deyiyor disin kalan kisminin sivri olan yerine ve aciyor...:(

Doktorlar pazen manyaklar ya deliler,bence sen biraz arastir ve hemen pazartesi iyi bir doktora git.

ve derdini acikca belirt,ne yapip ne edip düzeltmelerini rica et.

aynen arkadaşım ya ne olacak bilmiyorum istanbuldayım şimdi randevu 30 ekime dua edin bana ön iki diş kesilince yandan 2 - 2 dört diş kesilir diyorlar ama müsaade etmek istemiyorum ben o kadar dişin kesişlmesine doktorum çok iyiyimiş burada akrabalarım yıllardır yaptırıp memnun kaldıkları ir doktormuş onada derdimi anlatacağım bakalım o ne diyor

slm canım..çektirmişsin dişlerini geçmiş olsun..absenin sertliğinin geçmesi biraz zaman alabilir merak etme..biraz ağrın olmasıda normal..sonuçta çektirdiğin dişlerin iltihaplıydı..ama ağrın çoksa bir doz daha antibiyotik kullanman gerekebilir..kesilecek dişlerine gelince doktorun doğru söylemiş..ön iki diş çekilince iki diş değil dört diş kesilir..yani köpek dişleride dahil edilir..kural bu şekildedir..çünkü çektirdiğin dişlerin hemen yanındaki dişlerin kökleri çok sağlam değildir tek başlarına köprüyü taşıyamazlar..köpek dişleride dahil edilerek onlardan destek alınır..estetik olarak da daha güzel olur...ama yandaki dişlerinin kesilmesini istemiyorsan tek seçeneğin implant yaptırmak..o da biraz maliyetli bulunduğun yerde yaptırma seçeneğin olduğunuda sanmıyorum..başka ile gitme şansın varsa implant yaptırmayıda bir düşün derim..

artık estetikliğinide geçtim daha fazla diş kesilmesini istemiyorum :( yanlardan birere tane kesilsin ne olacak ki yumuşak yerim sert yemem kestirmesem ne olur ki çat diye düşer mi kullanırken yandaki 4 diş kesilince niye daha sağlam oluyor onu anlayamaıyorum daha çok diş kesiliyor. so nu kötü olmadığı sğrece kestirmeyeceğim öyle kalsın ne yapayım çok korkuyorum artık dişi kesilmesinden üstte 23 yaşımda diş kalmadı ağzımda 4 tane daha kesilirse dayanamam bu duruma yaaaa :((( o kadar mı riskli yandan birer diş kesimi

çok geçmiş olsun canım
ama bunu bir başka diş heimine sorsan yani çünkü sağlıklı bir cevap alamazsın ama belki aynı şeyi yaşayan varsa bilemicem tabi
ALLAH sağlık versin

Diş konusunda ben de çok sıkıntı çektiğim için seni hiç yadırgamadım. Benim ön altı dişim kaplama ama hepsi kesilerek tek tek takıldı. Onun sebebi de çene yapımın bozuk olması. Şimdi azı dişimden itibaren 3 diş takılacak bu yüzden 2 dişim daha kesilecek. Bence kesinlikle büyükşehirde yaptır.

yaa bu kesme işi felaket ama altta çürüyor falan sen nasıl dayandın o psikolojiye niye onde iki diş gidince altılı yapıyorlkar offf ya taşıması için diyorlar ama benim moral daha da gidiyor moral daha da bozuluyor dayanamama gibi geliyor çünkü onlar çürürse sonmuz ne olacak u yaşlarda birde o var iyi kullansamda yanlardan birer tane kesilse olmaz mı ki. implantı kesinlikle üniversitede düşünüyorum. bir çenenei çen vcerrahının kemiğine delip takması var prıf olarak birde diş hekiminin kursal takması var bana o da mantıklı gelmedi. bu kmprü benim 10 yıl idare etsin yanlardan birer ytane kesilipo allah kerim kim öle kim kala o arada boşlujlara çareisne bakılır

öncelikle geçmiş olsun. konuyla ilgili hiç bilgim yok, ama forumda ağız diş sağlığı ve bakımı kısmında dttubakoc isimli arkadaşımıza danışabilirsiniz. kendisi diş hekimi.

Back