Kola da sağlıklı değildir ya, ice tea kesinlikle onlarda çok daha doğal biri paylaşmıştı fusetea türkiye ve avrupa içeriğini, onlara gerçek çay var içinde ki maliyetli bir şey de değil bizde çay ekstraktı var. Onu bile bize layık görmemişler.Bacım alakası yok bence Avrupa’da kola bile sağlıklı olabilir adamların yasakları var ürün üretimi konusunda bizim en doğal ürünümüz incir bile onların kapisindan donuyor
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Birinci sınıf ve ikinci sınıf harçlık & kıyas
- Konu Sahibi Burundi
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 8 Mart 2015
- 25.104
- 1
- 81.227
- 598
Çocuğunuzun para ile ilişkisinin iyi olması için harçlık alması şart. Haftalık 50 100 gibi rakamı siz belirleyin ve yetirmesi gerektiğini öğrenmeli.
Ayrıca bu paranın hepsini harcamayıp çok almak istediği bir şey olursa ortaklaşa alabileceğinizi veyahut size borçlanarak o ürüne sahip olabileceğini anlatabilirsiniz.
Parayı tutma büyütme ve harcama konusunu bu yaşlarda öğretmeye başlamalısınız.
Ayrıca bu paranın hepsini harcamayıp çok almak istediği bir şey olursa ortaklaşa alabileceğinizi veyahut size borçlanarak o ürüne sahip olabileceğini anlatabilirsiniz.
Parayı tutma büyütme ve harcama konusunu bu yaşlarda öğretmeye başlamalısınız.
İlkokulda harçlık olayına şaşırdım, bizde yasak çünkü. Beslenme koyuyoruz. Paketli gıda vs yasak olmasına rağmen bazı anneler koyuyor, oğlum da bazen itiraz edecek oluyor ama liste dışına çıkmam diyorum.
Konuyu okuyunca 1. sınıfta ne harçlığı oldum. Oğlum 3. Sınıf. O yaş grubuna her gün harçlık verilse, her gün de kantinden alışveriş yapıyor malesef. Ama sınıfında böyle bir durum olsaydı ben de bazen verirdim sanırım. Toplu karar vermek, öğretmenine danışmak en iyisi. Keşke kantinler yasaklanabilse...
Konuyu okuyunca 1. sınıfta ne harçlığı oldum. Oğlum 3. Sınıf. O yaş grubuna her gün harçlık verilse, her gün de kantinden alışveriş yapıyor malesef. Ama sınıfında böyle bir durum olsaydı ben de bazen verirdim sanırım. Toplu karar vermek, öğretmenine danışmak en iyisi. Keşke kantinler yasaklanabilse...
- 18 Şubat 2023
- 2.772
- 2.654
- 53
- 34
Hergun evden beslenme koyuyorum, canın bişey ister suyun biter yada arkadaşının biseyi eksik olur alırsın diyorumSadece kantinden mi besleniyor ?
Biz henuz oralara gelemedik anasinifindayiz ama benim fikrim az da olsa bi harcligi olmali. Arkadaslarina ozeniyordur. Bir de parasini dogru harcamayi ogrenicek tabi bu sirada. O yanina koydugunuz cikolatayi koymasaniz ve secimi ona biraksaniz daha iyi gibi. Zaten belli bir miktar harclikla kac tane zararlı urun alabilir ki.Birinci sınıfa giden oğlum var harçlık vermiyorum günlük haftalık hiç vermiyorum. Zaten okulda tost falan sağlıksız buluyorum abur cubur da haftada bir ya da iki gün minik çikolata falan koyuyorum beslenmesinin yanına. Ama hep isyan halinde. Arkadaşları hep para getiriyormuş bisey aliyormus. Hatta bazen çantasında benim vermedigim çikolataların kagitlarini buluyorum bunu nasıl aldın diyorum arkadaşım verdi diyor.
Acaba oğluma para vermeyerek arkadaşlarına yalvaran moduna mı sokuyorum. Siz bu para işini ne yapıyorsunuz ?
- 6 Mayıs 2024
- 3.350
- 3.489
- 48
- 29
Güzel yapıyorsunuz bence. Bende harçlıkla büyüyen bir çocuk olarak babam bana aylık bir bütçe verirdi bununla ayı geçir derdi. Paran biterse benden bir kuruş isteme ister hemen harca ister günlere yay derdi. Böyle böyle elimde ki parayla geçinmeyi öğrendim iyi ki böyle yapmışOğlumun okulunda kantin yok. Para da götürmüyorlar haliyle. Ama ben 6 yaştan sonra parayla ilişki kurması gerektiğini hissettim. Ondan şu an haftalık 30 tl veriyoruz. Bir kere lunaparka gitti bir kere de saçma bir oyuncak aldı. Onun dışında biriktirmeye çalışıyor.
Kendi param bilinci oluşsun. Biriktirmenin keyfini alsın amacındayım.
Okulda kantin olsaydı sanırım günlük 5 lira verirdim. Canı çekerse alsın ama çok da almasın biraz da biriktirmeye çalışsın diye
- 1 Kasım 2012
- 11.300
- 25.881
- 798
- 35
Diyelimki kalemin ucu bitti o gun eve gelip bunu soylese ertesi gune alinabilir. Ben okullarin biraz zorbalik kullanircasina malzemen bitince hemen elinin altinda olmasi gerek diye diretiyolarmis gibi algiladim.Kalemin ucu biter, silgisi kaybolabilir, kırtasiyeden bir şey lazım olabilir, kantinden dondurma vs yemek isteyebilir, para biriktirip bir şeyler alması teşvik edilebilir, okulda çorabı ıslanır lazım olur yakındaki marketten alır ve daha bir sürü şey. Neden verilmesin?
Sizin her hafta otomatik gönderdiğiniz para ile çocuğunuz bir şey biriktirmiş olmuyor ki
Ben biriktirsin diye gondermiyorum zaten onu harclik olarak veriyorum.
Bayram harcliklari, dogum gunleri ozel gunlerde aldiklarini biriktirebilir bir cocuk yada biriktirmese ne olur o yasta ev araba almayacakki.
- 1 Kasım 2012
- 11.300
- 25.881
- 798
- 35
Evet sanirim oyle bi durum. Yorumlardan anladim :)Yurtdisiyla burayı kıyaslamanız hiç doğru bir matematik değil ama yine de siz bilirsiniz.
- 17 Haziran 2024
- 562
- 2.067
- 28
Amaç ev araba alması değil, anlamamak için biraz diretiyorsunuz gibi geldi. Biriktirerek istediği pahalı bir oyuncak vs için kendisi katkı sağlayacak, paranın havadan kolayca gelmediğini ve beklemesi gerektiğini öğrenecek.Diyelimki kalemin ucu bitti o gun eve gelip bunu soylese ertesi gune alinabilir. Ben okullarin biraz zorbalik kullanircasina malzemen bitince hemen elinin altinda olmasi gerek diye diretiyolarmis gibi algiladim.
Ben biriktirsin diye gondermiyorum zaten onu harclik olarak veriyorum.
Bayram harcliklari, dogum gunleri ozel gunlerde aldiklarini biriktirebilir bir cocuk yada biriktirmese ne olur o yasta ev araba almayacakki.
Ucu bitti silgisi kayboldu neden başkasından alsın buna alışsın? Zorbalık ne alaka? Kırtasiyeye yeni bir kalem gelir almak ister en basitinden. Servisi kaçırır otobüse binmesi gerekir yanında kartı yoktur ama parası vardır gibi bir sürü şey sıralayabilirim.
- 1 Kasım 2012
- 11.300
- 25.881
- 798
- 35
Diretmiyorum.Amaç ev araba alması değil, anlamamak için biraz diretiyorsunuz gibi geldi. Biriktirerek istediği pahalı bir oyuncak vs için kendisi katkı sağlayacak, paranın havadan kolayca gelmediğini ve beklemesi gerektiğini öğrenecek.
Ucu bitti silgisi kayboldu neden başkasından alsın buna alışsın? Zorbalık ne alaka? Kırtasiyeye yeni bir kalem gelir almak ister en basitinden. Servisi kaçırır otobüse binmesi gerekir yanında kartı yoktur ama parası vardır gibi bir sürü şey sıralayabilirim.
Ben yasadigim yerle kiyas yaparak dusundum ama ayni sartlarda degiller.
çok kaygılısınız ya o çoçukta kaygılı büyüyecek yapmayın bu kadar biraz relaxHer gün 1 çikolata yiyebilir mi yani buna da gönlüm el vermiyor sağlıksız geliyor
- 17 Kasım 2024
- 96
- 16
- 3
Kesinlikle cocuklara harclik vermek sart. Hele erkek çocuğuna para vermek şart yoksa ozguvensiz olurlar. Canı bir simit de çekse alabilecek kadar parası olmalı. Bazen de tost yiyebilmeli. Onlar da insan. Nasıl ki biz canımız çektiyse bir tost alabiliyorsak cebimizde paramız varsa, onların da olmalıBirinci sınıfa giden oğlum var harçlık vermiyorum günlük haftalık hiç vermiyorum. Zaten okulda tost falan sağlıksız buluyorum abur cubur da haftada bir ya da iki gün minik çikolata falan koyuyorum beslenmesinin yanına. Ama hep isyan halinde. Arkadaşları hep para getiriyormuş bisey aliyormus. Hatta bazen çantasında benim vermedigim çikolataların kagitlarini buluyorum bunu nasıl aldın diyorum arkadaşım verdi diyor.
Acaba oğluma para vermeyerek arkadaşlarına yalvaran moduna mı sokuyorum. Siz bu para işini ne yapıyorsunuz ?