İlla arkadaşlarına yalvarıyorda onlar veriyor diye düşünmeyin çünkü benim oğlumda da bazen bu şekilde oluyor arkadalarıyla degistiriyorlarmış sizinkide böyle olabilir. 1. Sınıfta hiç harçlık vermedik sınıfça ortak karardı kimse çocuğuna harçlık vermedi böylece gördü etti canı istedi konuları hiç olmuyordu ama şuan isteyen veriyor bizde arada veriyoruz. Bazen kendi istiyor bazen veriyoruz almıyor. 2. Sınıfa gidiyor şuan.Birinci sınıfa giden oğlum var harçlık vermiyorum günlük haftalık hiç vermiyorum. Zaten okulda tost falan sağlıksız buluyorum abur cubur da haftada bir ya da iki gün minik çikolata falan koyuyorum beslenmesinin yanına. Ama hep isyan halinde. Arkadaşları hep para getiriyormuş bisey aliyormus. Hatta bazen çantasında benim vermedigim çikolataların kagitlarini buluyorum bunu nasıl aldın diyorum arkadaşım verdi diyor.
Acaba oğluma para vermeyerek arkadaşlarına yalvaran moduna mı sokuyorum. Siz bu para işini ne yapıyorsunuz ?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Birinci sınıf ve ikinci sınıf harçlık & kıyas
- Konu Sahibi Burundi
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 17 Haziran 2024
- 562
- 2.067
- 28
Çocuk sağda solda görüp heves ediyor belki istiyor arkadaşından. Sen fakir misin parasız geliyosun derler çocuğu zorbalayan bile çıkar. Ne yerse yesin (siz abur cuburun yanlış olduğunu öğretmelisiniz tabii), parayı öğrensin biraz verin her gün. Bu yaş haftalık verip idare etmesini beklemek için uygun olmaz sanırımHer gün 1 çikolata yiyebilir mi yani buna da gönlüm el vermiyor sağlıksız geliyor
Günlük 5 TL mi? 5 TL'ye ne alabilir ki çocuk kantinden khomyuk? Bide senin oğlan özelde diye biliyorum orda kantin olsa hiç olmaz herhalde 5 TL'ye bişey. Canı cekip alacakta çok almayıp biriktirecekte. Miktarı ozellikle bu kadar az belirlemenin sebebi nedir merak ettim. Genel olarak düşüncelerini çok beğendiğim için soruyorum ben bu zamana kadar bir kez 60 TL verdim diğerleri 25-30-35 gibi ama hergun değil. Bazen kendi istiyor bazen ben veriyorum öyle.Oğlumun okulunda kantin yok. Para da götürmüyorlar haliyle. Ama ben 6 yaştan sonra parayla ilişki kurması gerektiğini hissettim. Ondan şu an haftalık 30 tl veriyoruz. Bir kere lunaparka gitti bir kere de saçma bir oyuncak aldı. Onun dışında biriktirmeye çalışıyor.
Kendi param bilinci oluşsun. Biriktirmenin keyfini alsın amacındayım.
Okulda kantin olsaydı sanırım günlük 5 lira verirdim. Canı çekerse alsın ama çok da almasın biraz da biriktirmeye çalışsın diye
- 17 Haziran 2024
- 562
- 2.067
- 28
Kalemin ucu biter, silgisi kaybolabilir, kırtasiyeden bir şey lazım olabilir, kantinden dondurma vs yemek isteyebilir, para biriktirip bir şeyler alması teşvik edilebilir, okulda çorabı ıslanır lazım olur yakındaki marketten alır ve daha bir sürü şey. Neden verilmesin?Yanlis anlamayin merakimdan soruyorum sadece size degil diger annelerede sormus oluyorum
Cok kucuk yasta neden para veriliyor Türkiyede ?
Benim kizim 9. Sinifa gidiyor. Banka hesabi actirdim haftada 5 euro gidiyo hesabimdan. Okulda beslenmeyi ya evden goturuyo yada annem yakin oturdugu icin oraya gidiyo. Bu yila mahsus bi durum gecen yillar anneme yakin degildi.
Yani cok kucuk yasta paraya alistirmak gibi bi sistem olusturulmus sanirsam
Sizin her hafta otomatik gönderdiğiniz para ile çocuğunuz bir şey biriktirmiş olmuyor ki
- 22 Aralık 2021
- 1.989
- 2.665
- 83
Oğlum ilkokuldayken bir arkadaşının annesi çocuğa beslenme hazırlayıp gönderiyordu (bazı çocuklar + benim çocuğum da yemekhaneden yiyordu, yemek çıkan bir okuldu/devlet okulu) Ama mesela bu çocuk yemekhaneye uğrayıp yemeklerden kalan artiklari yiyormuş. Ailenin durumu olmadığından değil kadincagiz sağlıklı beslenme hazırlayıp gönderiyor ama işte çocuk bunlar farklı geliyor, gözü kalıyor demek ki. Bence makul denebilecek bir harçlık verin, hergün olmasa bile haftanın 2-3 günü de verebilirsiniz. Parayla ufaktan ilişki de kurmaya başlar hem..Ben oğluma harçlık veririm ama çok harcamayı/savurmayı sevmez, parasını tutar/biriktirir, sonra sevdiği/istediği birşeye harcar..Birinci sınıfa giden oğlum var harçlık vermiyorum günlük haftalık hiç vermiyorum. Zaten okulda tost falan sağlıksız buluyorum abur cubur da haftada bir ya da iki gün minik çikolata falan koyuyorum beslenmesinin yanına. Ama hep isyan halinde. Arkadaşları hep para getiriyormuş bisey aliyormus. Hatta bazen çantasında benim vermedigim çikolataların kagitlarini buluyorum bunu nasıl aldın diyorum arkadaşım verdi diyor.
Acaba oğluma para vermeyerek arkadaşlarına yalvaran moduna mı sokuyorum. Siz bu para işini ne yapıyorsunuz ?
Yurtdisiyla burayı kıyaslamanız hiç doğru bir matematik değil ama yine de siz bilirsiniz.14 yasindaki kizima haftalik 5 euro veren ben
- 9 Ekim 2023
- 1.304
- 1.872
- 53
- 27
Ben 5. Siniftayken okul degistirmistim. İlk okul gunumde annem her zamanki gibi bana 1 lira harclik vermisti (some enflasyon problem…) o gun de cuma gunuydu hamburger gunuymus. Yani tum sinif para toplayip hamburger yaptiriyorlarmis toplu halde. 1.75’ti hamburgerin ucreti de. Benim o kadar paramin olmadigini soylemistim ogretmene. Herkes 10 krs 5 krs arasinda toplamisti Annem o paranin yeterli olacagini dusunup vermisti. O zamana kadar da yetiyordu cunku. Ama o gun olani anlattiktan sonra 2 lira vermeye baslamisti. 2 liranin hepsini harcama durumum olmuyordu ama ya olursa diyeydi o para. O yuzden az da olsa harclik her zaman koyun cebine. Cocuktur cani ister alamazsa 25 sene sonra bile hatirlayacagi mahcup anilari olmasin
- 21 Nisan 2018
- 8.130
- 30.222
- 548
- 36
Çocuklar tabi ki belli bir yaştan sonra para kavramını öğrensin, alışveriş yapabilsin ama bile bile de sağlksız şeylere yönlendirmeyelim. Benim oğlum ikinci sınıfa gidiyor ve her gün beslenmesini ben hazırlıyorum. Sınıfın genelinde de durum bu. Tabi kantınden alan çocuklar da vardır. Tabi ki benim oğlum da paketli gıda tüketiyor ama en azından daha masum olanları ben seçmeye çalışıyorum çünkü bu yaşta onun içerik okuması mümkün değil. Ben kendim de öğretmenim ve çalıştığım okulda para getiren çocuklarin bütün gün yediklerini hayretle izliyorum. Çocuk sabah kahvaltı niyetine bir paket cipsle geliyor. Meyve suyu diye içtikleri şeyin fotoğrafını da daha geçen hafta çektim. Türkiye'de kantinlerin durumu bu:
- 23 Ağustos 2020
- 4.293
- 7.788
- 108
- 34
Çocukları sağlıksız yiyeceklerden uzak tutmak için toplum olarak bilinçlenilmesi gerek yoksa korumanız imkansız.
Yazık yani gözü ac olmasın böyle de
Parayı verin ama yiyeceklerin sagliksiz olduğu konusunda da uyarın tercihi ona bırakın bana kalirsa. Bilemedim ben böyle düşünüyorum
Yazık yani gözü ac olmasın böyle de
Parayı verin ama yiyeceklerin sagliksiz olduğu konusunda da uyarın tercihi ona bırakın bana kalirsa. Bilemedim ben böyle düşünüyorum
- 18 Ağustos 2016
- 4.871
- 20.102
- 308
Çocuğum 3. Sınıf ve okula başladığı günden beri her gün harçlık veren bir veli olarak en çok şikayet ettiğim durum hiç para vermeyen veliler.
Zira o parayı bu yaş grubu asla tek harcamıyor. Bu sene geldi bireysel harcamalar. Siz de söylüyorsunuz çikolata kağıtları buluyorum vs diye.
Harcamaya gelince sınıfın yarısı düzenli harçlık getiriyor, diğer yarısı hep beklentide oluyor.
Hoş değil. Paylaşsınlar sonuna kadar kabulüm. Ama başkasının çocuğuna durduk yere her Allahın günü çikolata kraker falan ısmarlıyorum durduk yere ne alaka yani?
Hatta benimki öyle yırtık zıpırlardan değildi, alıp kendi yiyemiyordu bir dönem
(linç yemeden söyleyeyim sınıfta bazı arkadaşları ile sınırsız paylaşabilir, hatta kendisinin teklif etmesini sık sık tembih ederim konu burada para değil)
Zaten öğretmenler daha koruyup kolluyor 1 2 sınıfı. Her gün göndermiyorlar kantine falan.
Verin çocuğun harçlığını.
Zira o parayı bu yaş grubu asla tek harcamıyor. Bu sene geldi bireysel harcamalar. Siz de söylüyorsunuz çikolata kağıtları buluyorum vs diye.
Harcamaya gelince sınıfın yarısı düzenli harçlık getiriyor, diğer yarısı hep beklentide oluyor.
Hoş değil. Paylaşsınlar sonuna kadar kabulüm. Ama başkasının çocuğuna durduk yere her Allahın günü çikolata kraker falan ısmarlıyorum durduk yere ne alaka yani?
Hatta benimki öyle yırtık zıpırlardan değildi, alıp kendi yiyemiyordu bir dönem
(linç yemeden söyleyeyim sınıfta bazı arkadaşları ile sınırsız paylaşabilir, hatta kendisinin teklif etmesini sık sık tembih ederim konu burada para değil)
Zaten öğretmenler daha koruyup kolluyor 1 2 sınıfı. Her gün göndermiyorlar kantine falan.
Verin çocuğun harçlığını.
Çocuğum 2.sınıfta okuyor..1.sınıftan beri öğretmeni kantinden birşeyler almayı yasakladı..çocuklar verdiğiniz parayla kantinden saçma sapan şeyler alıyorlar diyor,sadece haftanın 1 günü kantinden tost günü var ..sınıf olarak tost alınıyor..bunun dışında yasak ..ben bunu çok abartılı buluyorum..annesi beslenmeye birşey koyamadı kantinden almasını istiyor belki..
- 31 Temmuz 2011
- 2.971
- 9.091
- 358
Kızlarımın okulunda haftada 1 gün kantin günü. İlk zamanlar çikolata yada kek alırlardı, kantin parası olmayan arkadaşlarına da ısmarlarlardı. Bir süreden sonra kantin alışverişi cazip gelmemeye başladı ve harçlıklarını biriktirmeye başladılar bizde üzerini tamamlayıp istedikleri bir kitabı, oyuncağı vs. alıyoruz.
Çocuğunuzun sağlıklı beslenmesini önemsemenizi anlıyorum ama çocuğunuz daha küçük ve arkadaşlarına özeniyor hafta da 1 gün de olsa kantin parası verin arkadaşları gibi alışveriş yapmanın keyfini yaşasın
Çocuğunuzun sağlıklı beslenmesini önemsemenizi anlıyorum ama çocuğunuz daha küçük ve arkadaşlarına özeniyor hafta da 1 gün de olsa kantin parası verin arkadaşları gibi alışveriş yapmanın keyfini yaşasın
- 15 Nisan 2017
- 13.373
- 15.817
- 298
Benim oğlum da 1.sinif ve benim çalıştığım okulda okuyor.Bizim kantin karşı binada.Buyukler ezer korkusuyla oraya gidemiyor diye vermiyordum ama bir gün eve 10 TL ile geldi.Arkadasiyla kantine gitmişler, arkadaşı aldığı şeyin para üstünü benimkine vermiş.Parayi çocuğa iade ettim ve oğluma arada harçlık vermeye başladım, cüzdanı bile var ama para hiç eksilmiyor çünkü kantine gidemiyor.Birinci sınıfa giden oğlum var harçlık vermiyorum günlük haftalık hiç vermiyorum. Zaten okulda tost falan sağlıksız buluyorum abur cubur da haftada bir ya da iki gün minik çikolata falan koyuyorum beslenmesinin yanına. Ama hep isyan halinde. Arkadaşları hep para getiriyormuş bisey aliyormus. Hatta bazen çantasında benim vermedigim çikolataların kagitlarini buluyorum bunu nasıl aldın diyorum arkadaşım verdi diyor.
Kendi öğrencilerime haftanın bir gününü harçlık günü koydum velilerin talebi üzerine ama şimdi oğlum da olunca empatim arttı acaba parası olanın gözü kalıyor mu diye düşünüyorum.
Of çok can sıkıcı bir mevzu
Sınıfta harclık alanlar var dedi oğlumda...Çok özenmiş ..Arada kantinden tost yiyenler oluyormuş...Bende hafta da 1 kere tost parası ve kantinden ne özeniyorsa alma parası veriyorum..Birinci sınıfa giden oğlum var harçlık vermiyorum günlük haftalık hiç vermiyorum. Zaten okulda tost falan sağlıksız buluyorum abur cubur da haftada bir ya da iki gün minik çikolata falan koyuyorum beslenmesinin yanına. Ama hep isyan halinde. Arkadaşları hep para getiriyormuş bisey aliyormus. Hatta bazen çantasında benim vermedigim çikolataların kagitlarini buluyorum bunu nasıl aldın diyorum arkadaşım verdi diyor.
Yakın bir kız arkadaşı var sıra olarakta yakınlar..Babam bana hiç para vermiyor..Annenlere söylesene iki tane 50 lira versin ikimizde o ucunda tavşan olan kalemden alalım demiş..Oğlumda o kadar veremezler demiş..Diğeri de o zaman şimdi bana alalım sonra sana alalım demiş..
Bence bir çocuk bu sekılde mağdur edılmemeli yaaa..Gercekten...Herkes vermeseydı bende vermezdım ama ben çocugumun baskalarından istemesine dayanamam ...Yanına koyanlar varmıs evet çikolata..Bende arada koyuyorum ama mesela o ülkerin raflı içinde olan çikolatasından 3 adet koyuyorum ve her seferinde yakınındaki cıkolata koyulmayan cocuklarada goturuyor..
Ya çok haklısınız biz çok takıyoruz, yurt dışında 2 yaşındaki çocuk kola içiyor, zaten hayatımızda stress eksik olmuyor bir de sağlıklı besleneceğiz diye strese giriyoruz. Pestistten korkuma salata yapmayı bıraktım, çocuğuma meyve yedirirken acaba kötülük mü yapıyorum, bir de bunları stress yapıyoruz.Ya ne diycem ben yurtdısında yaşıyirum. Burada insanlar aşırı sağlıksız besleniyor. Ama hepsi sağlıklı ve fit.stres yok ve spor yapıyorlar. Anne babalarınız hazır yiyecek bilmez mesela ama o yaş hep hasta. Şahsen sağlıklı yemek önemli ben de dikkat ederim ama o kadar takacak bir mevzu da değil. Haftada iki ev yemeği olsun diyorlar burada en azından. E biz yedi gün ev yemeği pişiriyoruz halk olarak zaten. Yani zaten iyiyiz bence sağlıklı yemek konusunda
O yaşta para biriktirme de bencillik getiriyormuş. Günlük harçlık vermek lazımmış. Mesela haftasonu biryere gidiyorsanız o güne özel verebilirsiniz
Bacım alakası yok bence Avrupa’da kola bile sağlıklı olabilir adamların yasakları var ürün üretimi konusunda bizim en doğal ürünümüz incir bile onların kapisindan donuyorYa çok haklısınız biz çok takıyoruz, yurt dışında 2 yaşındaki çocuk kola içiyor, zaten hayatımızda stress eksik olmuyor bir de sağlıklı besleneceğiz diye strese giriyoruz. Pestistten korkuma salata yapmayı bıraktım, çocuğuma meyve yedirirken acaba kötülük mü yapıyorum, bir de bunları stress yapıyoruz.
- 3 Ekim 2007
- 14.403
- 35.373
- 1.123
- 39
Yanlış yapıyorsunuz. Siz böyle yaptıkça hem arkadaşlarının yanında mahçup olur, hem canı ister hem de belki sürekli isteyerek onları rahatsız eder.
Bir gün okulda kantin katında nöbetçiyken kendi sınıfımdan bir öğrencimi çok sıkıntılı bir halde gördüm. Parası yetmedi sandım, yanına gittim. Parası varmış, annesi kantinden sadece simit almasına izin veriyormuş, o gün de simit bitmiş. Aç kalmış( tombik, iştahlı da bir çocuk) ne yapacağını düşünüyormuş. Gel ben tost alayım birlikte yiyelim dedim, annem kızar dedi. Şunu yapalım, bunu yapalım. Hepsine hayır dedi, annesine de ulaşamadım canım çok sıkıldı. Daha okulun bitmesine 3 saat vardı. Zorla bir bisküvi alıp verdim, akşam da arayıp annesiyle görüştüm. Bu derece abartmaya gerçekten gerek yok, çocuklar sıkıntıya düşüyor sonra.
Bir gün okulda kantin katında nöbetçiyken kendi sınıfımdan bir öğrencimi çok sıkıntılı bir halde gördüm. Parası yetmedi sandım, yanına gittim. Parası varmış, annesi kantinden sadece simit almasına izin veriyormuş, o gün de simit bitmiş. Aç kalmış( tombik, iştahlı da bir çocuk) ne yapacağını düşünüyormuş. Gel ben tost alayım birlikte yiyelim dedim, annem kızar dedi. Şunu yapalım, bunu yapalım. Hepsine hayır dedi, annesine de ulaşamadım canım çok sıkıldı. Daha okulun bitmesine 3 saat vardı. Zorla bir bisküvi alıp verdim, akşam da arayıp annesiyle görüştüm. Bu derece abartmaya gerçekten gerek yok, çocuklar sıkıntıya düşüyor sonra.
Yorumları hayretler içinde okudum, hiç çocuğunuzun okul kantinine gittiniz mi? Satılan şeylerin markalarına baktınız mı içeriğine falan. Bisküvi çikolata markaları nelerdir bildiğiniz ülker, eti, saray, bifa, torku, elit, şölen bu markalar yok, hiç adını sanını bilmediğiniz markalar, boyalı şekerler, yukarıda paylaşılmış içinde meyve olmayan meyve suyu, ünlü markalar bile bizim sağlığımızı düşünmüyor en dandik markayı satan kantinci mi düşünecek onun yaptığı tosttan ne olur? Kim bilir içine koyduğu sucuk ne eti, kullandığı peynir ne peyniri. Ben bim şok gibi marketlerin tost peyniri ve onların sucuğu ile yapılan tosta okeyim. Maalesef küçücük çocuklar o boyalı, katlı maddeli kantin ürünlerini yiyip içiyor.
- 23 Kasım 2008
- 1.822
- 6.186
- 683
5. sınıfa giden kızımı haftalık 500, 10. sınıf kızıma haftalık 1000 tl harçlık veriyorum. Okuldan sonra katıldıkları kurslar vs de oluyor. Bir kız çocuğunun her zaman cüzdanında parası olmalı bence. İlkokuldayken de fazla fazla veriyordum. Bu yüzdendir ki harçlıklarının hepsini harcamazlar ama ertesi gün yine aynı miktarı veririm. Ne yapacakları onlara kalmış. Zaten bir su olmuş 10 tl. Yaz günü çocuk beden eğitimi dersinde içer 3-4 şişe su. Hiç mi ekstra parası olmasın çocukların?