- 4 Eylül 2014
- 1.406
- 5.534
- 358
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benimki 4 sınıf ben haftalık 400 lira veriyorumEv keki ben de koyuyorum. Meyve de. Ne kadar harçlık veriyorsunuz ? Günlük haftalık ?
Arkadaşlarina özenen moda giriyor çocuklar. Yalvariyorlar mi bilemem ama kendilerinde olmadığında hevesleniyorlar. Biz de harçlık veriyoruz. Harçlık verdiğimizde beslenmeye abur cubur koymuyorum. Çocuğuma tembihliyorum sağlığa zararlı gıdalar almak yok. Tercih ettigimiz belli markalar var onlardan al diyorum. Bir de poğaça simit vb. Fırın mamulü. Tost konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum.Birinci sınıfa giden oğlum var harçlık vermiyorum günlük haftalık hiç vermiyorum. Zaten okulda tost falan sağlıksız buluyorum abur cubur da haftada bir ya da iki gün minik çikolata falan koyuyorum beslenmesinin yanına. Ama hep isyan halinde. Arkadaşları hep para getiriyormuş bisey aliyormus. Hatta bazen çantasında benim vermedigim çikolataların kagitlarini buluyorum bunu nasıl aldın diyorum arkadaşım verdi diyor.
Acaba oğluma para vermeyerek arkadaşlarına yalvaran moduna mı sokuyorum. Siz bu para işini ne yapıyorsunuz ?
Gözü kalabılır. Belkıde başkalarından ıstıyodurBirinci sınıfa giden oğlum var harçlık vermiyorum günlük haftalık hiç vermiyorum. Zaten okulda tost falan sağlıksız buluyorum abur cubur da haftada bir ya da iki gün minik çikolata falan koyuyorum beslenmesinin yanına. Ama hep isyan halinde. Arkadaşları hep para getiriyormuş bisey aliyormus. Hatta bazen çantasında benim vermedigim çikolataların kagitlarini buluyorum bunu nasıl aldın diyorum arkadaşım verdi diyor.
Acaba oğluma para vermeyerek arkadaşlarına yalvaran moduna mı sokuyorum. Siz bu para işini ne yapıyorsunuz ?
Yanlis anlamayin merakimdan soruyorum sadece size degil diger annelerede sormus oluyorumBenimki 4 sınıf ben haftalık 400 lira veriyorum
bizim ögretmenimiz haftada bir gün harclik ve kantin gunu yapmisti gecen sene birinci sinifta alisveris yapmayi vs ogrenmeleri icin.Birinci sınıfa giden oğlum var harçlık vermiyorum günlük haftalık hiç vermiyorum. Zaten okulda tost falan sağlıksız buluyorum abur cubur da haftada bir ya da iki gün minik çikolata falan koyuyorum beslenmesinin yanına. Ama hep isyan halinde. Arkadaşları hep para getiriyormuş bisey aliyormus. Hatta bazen çantasında benim vermedigim çikolataların kagitlarini buluyorum bunu nasıl aldın diyorum arkadaşım verdi diyor.
Arkadaşlar her gün çikolata veya benzeri paketli herhangi işlenmiş gıda çocuk için değil herhangi bir yetişkin için bile kabul edilir değil. Bunları yedirmemek bunu evde veya dışarıda çocuğu kısıtlamak, ona kötü örnek olma durumu gibi bir şey değildir.
Yemesine "tamam yenilsin" yazabildiğiniz o paketli gıdaların içerikleri iğrenç. İçersinde ne olduğu belirsiz yağlar, renklendiriciler, koruyucular var. Bunlar hele küçük yaşta yenilir mi. Arkadaşlarınla takılma gezme gibi bir şey değil bu işlenmiş gıda yemesine engel olmak. Elbette engel olup, kısıtlanacak.
Üstelik konuyu açan kişi yasak koymamış, haftalık çikolata yemesine izin vermiş, gayette alan tanımış.
Kendinizi savunacaksınız, birisini eleştireceksiniz diye böyle yanlış şeyleri çocukların işlenmiş gıda tüketmesini normalde hiç tüketmemesi gerekirken haftanın neredeyse her günü olacak şekilde normalleştirmeyin.
Haftanın bir gününü harçlık günü yapın, ne kimsede gözü kalsın ne de isyan etsin.Birinci sınıfa giden oğlum var harçlık vermiyorum günlük haftalık hiç vermiyorum. Zaten okulda tost falan sağlıksız buluyorum abur cubur da haftada bir ya da iki gün minik çikolata falan koyuyorum beslenmesinin yanına. Ama hep isyan halinde. Arkadaşları hep para getiriyormuş bisey aliyormus. Hatta bazen çantasında benim vermedigim çikolataların kagitlarini buluyorum bunu nasıl aldın diyorum arkadaşım verdi diyor.
Yanlis anlamayin merakimdan soruyorum sadece size degil diger annelerede sormus oluyorum
Cok kucuk yasta neden para veriliyor Türkiyede ?
Benim kizim 9. Sinifa gidiyor. Banka hesabi actirdim haftada 5 euro gidiyo hesabimdan. Okulda beslenmeyi ya evden goturuyo yada annem yakin oturdugu icin oraya gidiyo. Bu yila mahsus bi durum gecen yillar anneme yakin degildi.
Yani cok kucuk yasta paraya alistirmak gibi bi sistem olusturulmus sanirsam
Geçen gün okulda veli toplantımız vardı. Sınıftaki velilerde çocuklarına paketli hiçbir gıda yedirmiyormuş onu öğrendik. Kendi adımıza biz ara sıra yemesine izin veriyoruz. Haftada 1 gün harçlık günü oluyor okulda, genelde kek ve süt alıyormuş benim oğlan. Sizde haftada 1 gün istisna yapabilirsiniz belkiYok da hep margarin ve ne oldugu belirsiz kalitesiz sucuk kullanılan okul tostu iste yemese de olur
Sadece kantinden mi besleniyor ?Benimki 4 sınıf ben haftalık 400 lira veriyorum
Kitaplarini genelde internetten siparis veriyoruz.Çok az değil mi? Atıyorum deodorant, ped gibi ihtiyaçlar için yetiyor mu? Ya da dışarıda arkadaşlarla buluşmak için falan. Kitapçıdan kitap almak, sevdiği kazağı almak için vs?
Kızınız gayet büyük çünkü bu alışverişleri kendi yapabilir.