• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birinci sınıf ve ikinci sınıf harçlık & kıyas

Burundi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
3.778
5.082
158
Birinci sınıfa giden oğlum var harçlık vermiyorum günlük haftalık hiç vermiyorum. Zaten okulda tost falan sağlıksız buluyorum abur cubur da haftada bir ya da iki gün minik çikolata falan koyuyorum beslenmesinin yanına. Ama hep isyan halinde. Arkadaşları hep para getiriyormuş bisey aliyormus. Hatta bazen çantasında benim vermedigim çikolataların kagitlarini buluyorum bunu nasıl aldın diyorum arkadaşım verdi diyor.
Acaba oğluma para vermeyerek arkadaşlarına yalvaran moduna mı sokuyorum. Siz bu para işini ne yapıyorsunuz ?

Birinci sınıfa giden oğlum var harçlık vermiyorum günlük haftalık hiç vermiyorum. Zaten okulda tost falan sağlıksız buluyorum abur cubur da haftada bir ya da iki gün minik çikolata falan koyuyorum beslenmesinin yanına. Ama hep isyan halinde. Arkadaşları hep para getiriyormuş bisey aliyormus. Hatta bazen çantasında benim vermedigim çikolataların kagitlarini buluyorum bunu nasıl aldın diyorum arkadaşım verdi diyor.
Acaba oğluma para vermeyerek arkadaşlarına yalvaran moduna mı sokuyorum. Siz bu para işini ne yapıyorsunuz ?
Tost abur cubur mu?

Oğlumun okulunda kantin yok. Para da götürmüyorlar haliyle. Ama ben 6 yaştan sonra parayla ilişki kurması gerektiğini hissettim. Ondan şu an haftalık 30 tl veriyoruz. Bir kere lunaparka gitti bir kere de saçma bir oyuncak aldı. Onun dışında biriktirmeye çalışıyor.
Kendi param bilinci oluşsun. Biriktirmenin keyfini alsın amacındayım.
Okulda kantin olsaydı sanırım günlük 5 lira verirdim. Canı çekerse alsın ama çok da almasın biraz da biriktirmeye çalışsın diye

Ay kıyamam arkadaşlarından istemesini doğru bulmazdım ben olsam. Benim oğlum açlıktan bayılsa bir yudum su istemez. O nedenle tam olarak oğlumla kıyaslayamam. Ama ben 1 ve 2. Sınıfta yanına şimdinin 50 lirası gibi veriyordum. Beslenme de koyuyordum. Suyu biterse su alıyordu. Kesinlikle bir çöp almıyordu onun haricinde.

Şimdi ortaokul 100 lira veriyorum benden korkusuna birşeyler yiyor. Yoksa aç gezer. Beslenme koymuyorum zaten.
Yani ben olsam kısıtlı bir miktar para verirdim günlük. Kimseden de tek çöp isteme ben alırım sana derdim.

Ama çok masum 💝🥹 arkadaşlarından çikolata istiyor veya ona veriyorlar canı çekiyor diye.

Kantinlerde satılan çoğu şey iğrenç, o tostları kim bilir hangi peynir görümlü şeyle pişirip üzerine tereyağ diye geçen hangi yağı sürüyorlar.

Arkadaşlarıyla belirli gün/günleri belirleyip çikolata günü yapsınlar, mesela siz o gün çikolata parasından biraz fazla para verin ona. Ama patates kızartması, tost gibi şeyler satın almasın.

Evet çocuğunuzu diğer çocukların yanında kötü bir duruma düşürüyorsunuz. Sen kendine kantinden yiyeceğin çikolatayı bile secemezsin diyorsunuz . Tanrı sendromu herhalde her şeye hakim ben olayım
Marketten kendisi seçiyor çantasına koyuyoruz ama her gün değil

Yok da hep margarin ve ne oldugu belirsiz kalitesiz sucuk kullanılan okul tostu iste yemese de olur
Böyle de çocuk aç gözlü olur. Dikkat edin çocukken varlıkta yokluk içinde büyütülen çok kısıtlanan çocuklar ya aşırı cimri, harcamaktan korkan insanlar oluyor yada sürekli talep eden, arsız insanlar oluyor.
Benim annem mesela bana sosis sucuk yedirmed, elma şekeri pamuk şeker yasaktı. Bilin bakalım kim 40 yaşında bile abur cubura daha düşkün?
Çocuklara biraz alan açmak, biraz tercih hakkı vermek lazım.
Çok sıkarsanız aksine o tarafa itersiniz.
Yasaklar hep daha cazip gelir.

Ama çok masum 💝🥹 arkadaşlarından çikolata istiyor veya ona veriyorlar canı çekiyor diye.

Kantinlerde satılan çoğu şey iğrenç, o tostları kim bilir hangi peynir görümlü şeyle pişirip üzerine tereyağ diye geçen hangi yağı sürüyorlar.

Arkadaşlarıyla belirli gün/günleri belirleyip çikolata günü yapsınlar, mesela siz o gün çikolata parasından biraz fazla para verin ona. Ama patates kızartması, tost gibi şeyler satın almasın.
O kadar koordineli olmaz bizim sınıftakiler herkes kendi aleminde

Marketten kendisi seçiyor çantasına koyuyoruz ama her gün değil
Marketten seçtiğini kantinden de seçebilir . Haftalık belirli bir bütçe verirsiniz fazlası olmayacak şu şu ürünleri almanı istemiyorum dersiniz. Arkadaşları içinde mahcup olmasına ne gerek var çocuğun hiç parası yokmuş gibi. Yani tek bir yönden bakmayın lütfen

Her gün 1 çikolata yiyebilir mi yani buna da gönlüm el vermiyor sağlıksız geliyor

Belliki arkadaslarindan isteyip yiyor zaten. Sagdan soldan cikolata mi istesin Ustelik imkaniniz varken. Ilerleyen zamanlarda baska sorunlarla karsilasirsiniz. Bu sefer arkadaslarindan para istemeye baslar ya da kendini mahcup hissedip icine kapanabilir

Bence vermelisiniz ya, hem para ile iliski kurma hemde ufak bagimsizlasmasi acisindan
Ayrica arkadaslarinin arasinda benim param yok duygusu cok kotu. Nasil iciniz rahat ediyor
Herkesin var değil aslında benim gibi olan 1/4 diyelim

Her gün 1 çikolata yiyebilir mi yani buna da gönlüm el vermiyor sağlıksız geliyor
Bence abartıyorsunuz.
Çocuğunuz 2-3 yaşında değil.
Oğlum 7 yaşında okulda her gün bir ev keki yiyor beslenmesine ben koyuyorum. Haftasonları da rahat oluyor. Yani sebzesini etinç meyvesini yedikten sonra bir kekten bir sucuklu tosttan bir çikolatan ne olacak? Önemli olan dengeyi sağlamak.
Bugün arkadaşı bir çikolata verdi yedi, anneannesinde puding yedi, bir tane de yılbaşı kurabiyesi yedi. Bir gün önce de gece sıcak çikolata içti.
Ama mesela sürekli yemek istemez. Evde çikolata dolu bir dolap var açıp yemez. Çünkü kısıtlamadığım için cazip görünmüyor.

Back
X