Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

mesela yaz aylarında yapılan yoğurt kışa göre daha az ısıtılıyor ve üstü kapalı daha kısa tutuluyor. mevsimlere göre de farklıllık olabiliyor.

selam kızlar benimkinde çok hafif ekşilik vardı akşam açtığımda
bilseydim kapağını kapamazdım ama yenmicek gibi değil yenir
bugün ıspanak kavurucam bol yoğurtla iyi gider yarında çorba yaparım biter bir daha ki sefere daha ii olur inş.
ben çok yakmadım fırını elektriğe yazık
az beklettim fırınım soğuk yerde diye ısısı düşünce alıp peteğe koydum çok uzun bir işlem oldu
ee nasıl üstünü kapatmıcaz ki illa kapancak sararken
ellerine sağlık karanfilciğim

sevimsiz güle güle kullan telini cnm ama hiç anlamıyrm bu tarifelerden
akıllı değil telim arada sırada yüklüyorum o kadar

Son düzenleme:
Sarmıyoruz ki zeytin..daha dogrusu ben sarmadim.guzel oldu esim cok begendi.ama artik bende karanfilce gibi yapicam firini surekli calistirmiycam.zaten benim petege cok yakin firinim.mutfagimda sicak.petegim dar malesef ama uzerine koyacak olsam mecbur sarardim bende.firinin icine koyduktan sonra hic ellemedim.ordan alip yine ustube strec film sarip bikac yerinden deldim terlemesin diye ,oylece dolaba kaldirdim.

Son düzenleme:

canım dışarda durursa battaniyeyle örteceksen tabi ağzı kapanır ama fırında gerek kalmıyor.
canım sen azimle devam et mayalamaya.
annelerimiz neden güzel yapıyor?
yaptıkça öğreniyorlar da ondan.
biz de öğreniriz zamanla inşallah.
şimdiden afiyet olsun.
benim erkek kardeşim tatlı yoğurdu hiç sevmez ekşiye bayılır :)

Kızlar biliyomusunuz bilmem ama kemik suyu hazirlarken maydonozda attim icine.gercekten agir kokusunu aldi

yok yok devam edicem zaten
en iyisini tutturana kadar farklı şeyler öğrenilir zaten
ben fırında kapattım neden kapadım bilmiyorum
neyse bir daha ki sefere kapatmam
benimde yenmicek kadar ekşi değil sonra çıkardım ya ondan herhalde yenir yani
eşim farketmedi bile ya da farketti çaktırmadı

kemik suyunu o ağır kokusu yüzünden kaynatmıyrm
birde burda temiz olmuyor o kemikler nedense
almıyorum hiç

Çocuğum sık hastalanır benim.o yüzden kışın olnazsa olmazım benim kemik.ben kanı çıkana kadar (4-5 kez suyunu değiştiriyorum)sıcak suda bekletiyorum.sonra soğan patates defne yaprağı ve havuçla kaynatıyorum.kereviz sapı yada maydonoz kokuyu alır dediler.maydonoz kattım bu kez.sonrada plastik bardaklara süzerek kullanıyorum.bulyon yada herhangi hazır gıdaya eşim özellikle çok karşı.mümkün olduğunca evde hazırlıyorum biçok şeyi

daha neler öğrencem..
ben daha bir kaç gün önce kaynattım canım ama 4-5 defa kullanıldığını bilmiyordum bak :)
kaynattım attım hemen. benim kurbandan kalan kemiklerdi bi türlü kaynatmaya fırsat olmamıştı. içerisine maydonoz vs atmak çok mantıklı geldi canım sağolasın.
ben de sen gibi buzluğa atarım birazını da cam kavanoza koya 1 hafta içinde kavanozdakini tüketirim.

Çok pratik oluyo bu şekilde.birer birer hiç çözdürmeden buzuyla kullanıyorum.zaten bardağın ağzına küçük bir çizik atınca komple çıkıyo.ben geçen yaz domatesi bile rendeleyip bu şekilde dondurmuştum gecen aya kadarda kullandım.

domatesi ben 2 ye kesip atıyor çıkarıp doğruyorum canım ama plastikleri ben de kullanırım özellikle et suyu ve kalan sütler için :)

benim sigorta girişim yoktu
Eşimden yararlanıyodum hep
Eşim esnafken bir kaç yıl ödeyemedi sigortamız durmuştu
GSS kapsamında tayyibin zorunlu sigortası kapsamındaydık.
Yani eşim gidip GSS basvurmuştu fakat eve gelip gelir testi vs yapılmamıştı

sonra eşimin yeni işinde sigortamız tekrar basladı
Eşim yararlanıyo kendi sigortasından, oğlumda babadan yararlanıyo ben yararlanamıyorum
Eşim bağlı olduğumuz ssk sormuş borcunuz var 500 tl denmiş

İyi tamamda bize gelir testine gelinmedi, ödemeyle ilgili bilgi gelmedi, o dönemde hiç hastaneye gitmedik neyin burcu demiş biz bilmiyoruz borcunuz görünüyo faiz gelir ödeyin demişler

Yani eşimin sigortasından yararlanmam için o parayı ödemeyi sart koşuyolar
Devlet nasıl zengin oldu sanıyosunuz
Ayakkabı kutuları böyle böyle doldu

İnternetten araştırdım okafar çok mağdur var ki

Ben bu muayine bile olmadığım saçma sapan dolandırıcılık gibi parayı ödemediğim taktirde beni eşimin sigortasından da men ediyolar

Ciidden hasta olmayalım ölelim

Kızlar imkanım olsa Türkiyede yaşamak istemiyorum ben artık
Çok sıkıldım.

Hastayım doktora gidemiyorum
Ben neden durup dururken para ödim
Eşşeğe semer vurması kolaylarına geliyo
Enayilerden ne koparırsak kardır diyolar besbelli

Son düzenleme:

üzüldüm canım.
Gerçekten bu saçma sapan şeyler insanın canını çok sıkıyor. mahkemeye ver canım. hiç kazanan yok mu?
ya da ne bileyim tüketici haklarına filan şikayet ediliyor mu? sonuçta o gelir testi dediğin şey yapılmamış onu ispat edebilirsin.

yakında avrupa gibi duman olcaz.
adamların vergi ödemekten canı çıkıyor avrupada. sadece vergi değil herşey parayla.
kp bugün avrupadan geldi şok olmuş. faceden anladığım kadarıyla akşam yemekte onlardayız ayrıntıları anlatır artık saatlerce.

giderek oraya doğru gidiyoruz.
Allah hepimize yardım etsin.

tr_lelli,
bırak Türkiyeyi ben bu dünyanın insanlarının nefretinden, pisliğinden adaletsizliğinden, çıkarcılığından.......... bıktımmm
en az 3-5 çeşit gazete açıyorum sabahları önüme.
a tarafı bi çocuğun ölümünü kullanıyor, b tarafı onların kullanmalarını kullanıyor, c tarafı elindeki güçleri istediği gibi çıkarına kullanıyor, d tarafı dünya devletleriyle birleşmiş türkiyeyi arkadan yıkıyor, ,işin açığı hepsinin bi alakası var israille amerikayla ingiltereyle..

sonuç; yaşanılası dünyadan çıkmış bi dünya, iyiyi doğruyu güzeli bulacağımız neresi var? her yer taraflı her yer kendi çıkarında kimin eli kimin cebinde belli değil..
Allahım bizi bunca pisliğin içinde pisliğe bulaşmadan dosdoğru yolunda ilerlet, sadece senin Resulünün A.s izinden gidenlerden eyle.. Amin

Canım mağdur olanı çok araştırdım şuan seçimlerle birlikde af bekleniyo onu bekliyorum
30 mart sonrasında af gelmezse hakkımı arıcam tabiki
o 500 şimdi kaç olmuştur onuda bilmiyorum bide faiz koyuyolar.

Ben burda siyaset yapmakistemiyorum kesinlikle ama şuan hükümetin yaptığı şu

al sana 800 tl maaş zam zam zam vergi vergi vergi ver bakalım verdiğim maaşı geri
Al bakalım sana makarna kömür altın ver bakalım oyunu

Bizim hak ettiğimiz parayla bizi kandırıyo

Ben 30 a merdiven dayadım böyle bi sosyal imkan daha görmedim
Gitmediğim yararlanmadığım sağlık sigortasının borcunu ödemekle itham ettiriliyorum.

zengin daha çok zenginleşti fakir hala fakir.

özel hastaneye gidicem 50 tl muayine parası isticek,tahlil isterse 150tlde oraya ilacada bi 60 tl püfss. beklicem seçimlere kadar bakalım nolcak

Ben artık şöyle düşünüyorum benim tek suçum t.c vatandaşı olmak
Elin suriyelisi gelip ücretsiz muayine olup herşeyden yararlanıyo bizkendi ülkemizde mülteciyiz.
Resmen devlet bizden haraç kesiyo haram olsun.
Mafya babaları ya.

Son düzenleme:
Filler tepişiyo olan çimenlere oluyo.3 ay önce 60 bin liraya bir araba sormuştuk geçtiğimiz hafta gidip baktık 80 bin lira olmuş
Ben şu an mevcut olan hiç bir partiyi desteklemiyorum.el birliğiyle perişan ediyolar hepimizi.
Yanlız sağlık konusunda size katılmıyorum.sebebini tartışmaya sebebiyet vermemek için yazmıycam tabiki ama şu kadarını söyleyebilirim ben çok yararlandım bu sistemden.eskiyle kıyaslayamıyorum.
Herkesin düşüncesi tabiki farklıdır ama bir gerçeği değiştiremiycez galiba toplum olarak iyi dürüst güvenilir siyasetçiler yetiştiremiyoruz malesef.

cnm gerçekten üzüldüm ya
bu kadar imkansızlık başka ülkelerde olmuyordur
senin 500 tl çıkmış valla yine şükür
benim vergi borcundan başıma gelmeyen kalmadı
dünyanın borcuna girdim boşu boşuna taksit yapın diyoruz yapmıyorlar
yaptıkları taksitler ucuk meblağlar
ayda o kadar kazanmıyoruz onu ödeyeceğiz diye
zaten aldığımız paralar belli
sistem bozukluğundan başkalarının hatalarından hep biz kaybediyoruz
al işte işsizlik maaşı sıkıntısı yine 4 milyar içerdeyim
az paramı. yazık günah bize de.
sağlık bu önemli birşey sonuçta Allah korusun yarın öbür gün faize girmeden daha büyük sorunlar olmadan ödeyin cnm bizim yaptığımız hataya düşmeyin
af gelir bilmem ne olur diye bekledik gırtlağımıza dayandı

bugün iş kura gittim
2 gün eksik yattı diye 6 ay kadar eksik maaş alıcam
2 iş bilmez memurun hatası yüzünden dünya para gitti
haram ediyorum hakkımı sorumlusu her kimse
iş desen iş yok
sonumuz ne olcak bilmiyorum
üstelik öğleden sonra kaldı işim
iş yerine geri döndüm anlattım böle böle öğleden sonra tekrar gidicez diye tmm diyip çıktı gitti adam
ya dalgamı geçiyorsunuz bizimle 1 gün bile kaybetme diyorlar adam almış başını gitmiş ne diyim şimdi

Hayır kokuruyorum heryerede kamera koyduruyo devlet şurda niye yürüdün şurda niye baktın şurda niye geçtin diye yayalarada ceza gelcek
Nerden para koparcaklarını şaşırmış durumdalar.
Evde oturduğum yerde borçlandırdı beni gülim mi ağlim mi entarisi dım dım yar.

bende yazın bahçeden gelen fazla elmaları rendeleyip küçük poşetlere ayırıp buzluga attım. elmalı turtada kullanıyorum çok guzel oluyor.ufak ufak dograyıp kompostoluk içinde attım ama henuz kullanmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…