- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
-
- Konu Sahibi karanfilce
- #1.121
kızlar fırını çok açık tutmayın ya ben bu hafta yaptığımda sadece ve sadece açtım 2 dk çalıştı fırın kapattım. yani fırını hiç yakmasanız bile olur. maksat üstüne battaniye örtmüş gibi ısısını vermesin yeter.
yani sadece ılık olsun diye..
1 saat yakmak filan çooooook fazla ekşir hepsi suya çıkar.
bir de zeytincim.
bence bugün değil yarın filan açın yoğurdu. bekleyince daha da sertleşir.
bunlar benim yoğurtlar pek fotojenik çıkmadılar ama(malum antika bi telefon ve kör bi mutfak ışığı)
ben bu sefer 2 küçük tencereye yaptım. çünkü dedim ya ne kadar geç açarsan o kadar iyi oluyor.
Eki Görüntüle 1017998
Eki Görüntüle 1018000
o zaman yoğurdun ekşi olmaz mı :26:
ben yine eski usül mayalıyorum
süt almıştım dün, 3 kavanoza koydum sütü, mayayı da koydum
üstünü kapatıp 4 saat beklettim ve dolaba koydum hemen
kızlar bişey danışmak istiyorum size
eşim telefon aldı ama kullanmak istemedi bana verdi
aslında ben telefonuma çok alışmıştım, dokunmatik değildi
çok kullanışlıydı bana göre
ben bi de yaklaşık 12 yıldır hep nokianın çeşitlerini kullandım
buna da alışırım sanırım
samsung s3 mini
sormak istediğim şu
şimdi bu akıllı telefonlar internet olunca daha kullanışlı
hattım avea, önerebilceğiniz bi tarife var mı
polis tarifesi var bi, her yöne 1000 dk, 1000 sms, 4gb internet 27 lira
varsa bildiğiniz güzel bi tarife, ona geçeyim, yoksa arkadaşın eşinden rica etcem, o polis
sanırım istedikleri 5 kişiye bu şekilde referans olabiliyorlarmış
selam kızlar benimkinde çok hafif ekşilik vardı akşam açtığımda
bilseydim kapağını kapamazdım ama yenmicek gibi değil yenir
bugün ıspanak kavurucam bol yoğurtla iyi gider yarında çorba yaparım biter bir daha ki sefere daha ii olur inş.
ben çok yakmadım fırını elektriğe yazık
az beklettim fırınım soğuk yerde diye ısısı düşünce alıp peteğe koydum çok uzun bir işlem oldu
ee nasıl üstünü kapatmıcaz ki illa kapancak sararken
ellerine sağlık karanfilciğim
sevimsiz güle güle kullan telini cnm ama hiç anlamıyrm bu tarifelerden
akıllı değil telim arada sırada yüklüyorum o kadar
Kızlar biliyomusunuz bilmem ama kemik suyu hazirlarken maydonozda attim icine.gercekten agir kokusunu aldi
canım dışarda durursa battaniyeyle örteceksen tabi ağzı kapanır ama fırında gerek kalmıyor.
canım sen azimle devam et mayalamaya.
annelerimiz neden güzel yapıyor?
yaptıkça öğreniyorlar da ondan.
biz de öğreniriz zamanla inşallah.
şimdiden afiyet olsun.
benim erkek kardeşim tatlı yoğurdu hiç sevmez ekşiye bayılır :)
Çocuğum sık hastalanır benim.o yüzden kışın olnazsa olmazım benim kemik.ben kanı çıkana kadar (4-5 kez suyunu değiştiriyorum)sıcak suda bekletiyorum.sonra soğan patates defne yaprağı ve havuçla kaynatıyorum.kereviz sapı yada maydonoz kokuyu alır dediler.maydonoz kattım bu kez.sonrada plastik bardaklara süzerek kullanıyorum.bulyon yada herhangi hazır gıdaya eşim özellikle çok karşı.mümkün olduğunca evde hazırlıyorum biçok şeyiEki Görüntüle 1019306
daha neler öğrencem..
ben daha bir kaç gün önce kaynattım canım ama 4-5 defa kullanıldığını bilmiyordum bak :)
kaynattım attım hemen. benim kurbandan kalan kemiklerdi bi türlü kaynatmaya fırsat olmamıştı. içerisine maydonoz vs atmak çok mantıklı geldi canım sağolasın.
ben de sen gibi buzluğa atarım birazını da cam kavanoza koya 1 hafta içinde kavanozdakini tüketirim.
Çok pratik oluyo bu şekilde.birer birer hiç çözdürmeden buzuyla kullanıyorum.zaten bardağın ağzına küçük bir çizik atınca komple çıkıyo.ben geçen yaz domatesi bile rendeleyip bu şekilde dondurmuştum gecen aya kadarda kullandım.
önceden çalışıyor muydun canım?
o yüzden mi eşine bağlı olamıyorsun ki?
inan ki bilsem hemen cevaplarım ama hiç anlamıyorum.
annem mesela babama bağlı onun hiç böyle bi sorunu olmadı annem hiç çalışmadı o yüzden herhalde.
sen en iyisi sgk ya git iyice bi öğren canım. hatta sgk da çalışan bi tanıdğın varsa o daha da güzel anlatır.
İnşallah masrafsız düzelcek bişeydir.
mahkeme yolu varsa onu da dene.
cnm dükkan fln mı işletiyordunuz
nasıl borç çıktı anlamadım
ya da işten çıktın bildirim mi yapmadın sigortaya ne alaka
saçma sapan şeylere borç çıkarmaya ne kadar meraklılar
cnm ben buzd. poşetlerine koyup hiç hava almayacak şekilde saklıyrm daha uzun ömürlü oluyor
çok yeşillik almam biri biter birini alırım
maydanoz vardı mesela az kaldı nane aldım maydanoz biter nane azalır kıvırcık alırım
bozulup çöpe gideceğine ne yapim böyle düzen kurdum
tupperleri bende sevmiyorum saçmalık o da plastik madde diğeri de
sırf marka için dünyanın parasını neden dökeyim
iş yerine gelen bir bayan var satıyor
her seferinde geri çeviriyorum neymiş ona göre tupper adı yetermiş saçmalık
kızlar birkaç gündür baya hastaydım
annem geldi baktı biraz sağolsun
dün pazara gittim
domates 1.5
nane 1 tl
pırasa 1 tl
havuç 1 tl aldım
ordan da süt siparişi vermiştim sütümü aldım 3 kg 6 tl
geldim kaynattım fırın da sütümü yaptım karanfilciğim iyi bir yöntem öğrendim sayende güzel tuttu gibi ama akşam peteğe koydum sabahta buzdolabına koydum akşam bakarız artık tadına
doğalgaz bu ay az gelir diyordum ama mart ayı fena geldi çok soğuk baya yaktık 3 gündür yine azalmaz ne yapalım Rabbim sağlık versin
net parası 3 aylık gelmiş 200 tl
sinir oldum otomatik ödemeden düşmüş eşim aramış hemen ben bunun faizini ödemek zorundamıyım takip edin haber verin bana die fln ama iş işten geçmiş artık bizde farketmedik kart 3 aydır ondan düşük geliyormuş
benim sigorta girişim yoktu
Eşimden yararlanıyodum hep
Eşim esnafken bir kaç yıl ödeyemedi sigortamız durmuştu
GSS kapsamında tayyibin zorunlu sigortası kapsamındaydık.
Yani eşim gidip GSS basvurmuştu fakat eve gelip gelir testi vs yapılmamıştı
sonra eşimin yeni işinde sigortamız tekrar basladı
Eşim yararlanıyo kendi sigortasından, oğlumda babadan yararlanıyo ben yararlanamıyorum
Eşim bağlı olduğumuz ssk sormuş borcunuz var 500 tl denmiş
İyi tamamda bize gelir testine gelinmedi, ödemeyle ilgili bilgi gelmedi, o dönemde hiç hastaneye gitmedik neyin burcu demiş biz bilmiyoruz borcunuz görünüyo faiz gelir ödeyin demişler
Yani eşimin sigortasından yararlanmam için o parayı ödemeyi sart koşuyolar
Devlet nasıl zengin oldu sanıyosunuz
Ayakkabı kutuları böyle böyle doldu
İnternetten araştırdım okafar çok mağdur var ki
Ben bu muayine bile olmadığım saçma sapan dolandırıcılık gibi parayı ödemediğim taktirde beni eşimin sigortasından da men ediyolar
Ciidden hasta olmayalım ölelim
Kızlar imkanım olsa Türkiyede yaşamak istemiyorum ben artık
Çok sıkıldım.
Hastayım doktora gidemiyorum
Ben neden durup dururken para ödim
Eşşeğe semer vurması kolaylarına geliyo
Enayilerden ne koparırsak kardır diyolar besbelli
üzüldüm canım.
Gerçekten bu saçma sapan şeyler insanın canını çok sıkıyor. mahkemeye ver canım. hiç kazanan yok mu?
ya da ne bileyim tüketici haklarına filan şikayet ediliyor mu? sonuçta o gelir testi dediğin şey yapılmamış onu ispat edebilirsin.
yakında avrupa gibi duman olcaz.
adamların vergi ödemekten canı çıkıyor avrupada. sadece vergi değil herşey parayla.
kp bugün avrupadan geldi şok olmuş. faceden anladığım kadarıyla akşam yemekte onlardayız ayrıntıları anlatır artık saatlerce.
giderek oraya doğru gidiyoruz.
Allah hepimize yardım etsin.
tr_lelli,
bırak Türkiyeyi ben bu dünyanın insanlarının nefretinden, pisliğinden adaletsizliğinden, çıkarcılığından.......... bıktımmm
en az 3-5 çeşit gazete açıyorum sabahları önüme.
a tarafı bi çocuğun ölümünü kullanıyor, b tarafı onların kullanmalarını kullanıyor, c tarafı elindeki güçleri istediği gibi çıkarına kullanıyor, d tarafı dünya devletleriyle birleşmiş türkiyeyi arkadan yıkıyor, ,işin açığı hepsinin bi alakası var israille amerikayla ingiltereyle..
sonuç; yaşanılası dünyadan çıkmış bi dünya, iyiyi doğruyu güzeli bulacağımız neresi var? her yer taraflı her yer kendi çıkarında kimin eli kimin cebinde belli değil..
Allahım bizi bunca pisliğin içinde pisliğe bulaşmadan dosdoğru yolunda ilerlet, sadece senin Resulünün A.s izinden gidenlerden eyle.. Amin
cnm gerçekten üzüldüm ya
bu kadar imkansızlık başka ülkelerde olmuyordur
senin 500 tl çıkmış valla yine şükür
benim vergi borcundan başıma gelmeyen kalmadı
dünyanın borcuna girdim boşu boşuna taksit yapın diyoruz yapmıyorlar
yaptıkları taksitler ucuk meblağlar
ayda o kadar kazanmıyoruz onu ödeyeceğiz diye
zaten aldığımız paralar belli
sistem bozukluğundan başkalarının hatalarından hep biz kaybediyoruz
al işte işsizlik maaşı sıkıntısı yine 4 milyar içerdeyim
az paramı. yazık günah bize de.
sağlık bu önemli birşey sonuçta Allah korusun yarın öbür gün faize girmeden daha büyük sorunlar olmadan ödeyin cnm bizim yaptığımız hataya düşmeyin
af gelir bilmem ne olur diye bekledik gırtlağımıza dayandı
bugün iş kura gittim
2 gün eksik yattı diye 6 ay kadar eksik maaş alıcam
2 iş bilmez memurun hatası yüzünden dünya para gitti
haram ediyorum hakkımı sorumlusu her kimse
iş desen iş yok
sonumuz ne olcak bilmiyorum
üstelik öğleden sonra kaldı işim
iş yerine geri döndüm anlattım böle böle öğleden sonra tekrar gidicez diye tmm diyip çıktı gitti adam
ya dalgamı geçiyorsunuz bizimle 1 gün bile kaybetme diyorlar adam almış başını gitmiş ne diyim şimdi
Elma receli yapabilirsin,yada Hava musaitse komposto yapmak icinkurutabilirsin.buzluga atiliyor mu bilmiyorum.ya marmelat yada kurabiye iclerine kullanmal icin,rendeleyip,kavurup buzluga atabilirsin.elmsli kurabiye yapinca ise yariyor.simdilik aklima gelenler bunlar.
27 yaşındayım bu kadar yıllık hayatımda, herşeyi açık açık konuşmaktan daha güzel bi yöntem bulamadım hayatta.