Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Çiçeklientari ne güzel yazmışsın.
Ben de bi plan yapayım diyorum ama olmuyor.
Gerçi 7 günlük bi yurtdışı gezimiz var ama ben illla bi deniz görmeliyim. Deniz olmayınca tatil gibi gelmiyor bana. Kış hazırlıkları yapılacak.
Okulda yapılacak tonla işim var. Bu sene yıllık iznim de çok fazla aslında. Önceki yıllardan 3-5 devretmiş 55 gün iznim var. Ama izin kullanınca ders ücretim kesiliuor. Okuldan çok ayrı kalmak istemiyorum. Bakalım nasip. Ramazan da izin kullanmasam bile öğleden sonra gider 1-2 saat Görünür gelirim. Herkse öyle yapar zaten. Iznimi Ağustos'ta kullanır bir hafta anneme gider sonra evimde kış hazırlığı ile uğraşırım.
Rabbim nasip eder izin verirse tabi

Amin inşallah birde deniz tatili yaparsın.
ben yıllardır İstanbuldayım ama hala köprüden geçerken bile sinek gibi yapışırım arabanın camına
eşimde bildiği için en sağa geçer.
denizin dinlendiriciliği bi başka
Geçen hafta sahildeydim, yürüyüş yaptık ama kartal pendik sahilini sevmiyorum ben
İstanbulla alakası yok gibi
yarın için ailem ve eşimle baltalimanında kahvaltı ve emirgan gezisi planladık
lale zamanı istanbulda

Ben de fazla tüketmek istemiyorum aslında ama pizza yapınca lazım oluyor.
Bu ürünü normalde makrodan alıyordum amapahalı oluyordu. Burda biraz daha ucuz.
Biz de 6-7 ayda anca tüketiyoruz. Keyçapın içinde hiç koruyucu yok diye biliyorum Hollanda markası diye hatırlıyorum.

Hollanda da olabilir nedense benim aklımda alman markası diye kalmış.
ev yapımı ketçap nası olur acaba çok zor olmasa gerek ama o tadı yakalar mı
evde mayonez yapan arkadaşlarım vardı
ben hiç denemedim mayonez kullanmıyorum diye

Dün çekmecemde 100 lira buldum
Ne zamandan kalmış bilmiyorum eksikliğini de anlamamıştım.
bi ara çok harcamışım demiştim demekki harcadığımı düşünmüşüm
aman ne sevindim ne sevindim.
Nasılsa unutulmuş bi para diye düşündüm
1 gr 24 ayar altın alayım diyorum, altın da çok yükseldi.
eskiden çeyrek yarım falan alırdım ama bozdururken bütün karı kuyumcuya gidiyo
sadece o parayı harcanmaktan korumuş oluyodum o kadar
bilezikte yapmıyorum artık takmıyorum çünkü ama kuyumcu vitrinlerini seviyorum
dakikalarca bakabilirim.
Altın kolyeleri seviyorum birde 5 taş yüzükleri

Hollanda da olabilir nedense benim aklımda alman markası diye kalmış.
ev yapımı ketçap nası olur acaba çok zor olmasa gerek ama o tadı yakalar mı
evde mayonez yapan arkadaşlarım vardı
ben hiç denemedim mayonez kullanmıyorum diye
Ben mayonezi daha çok seviyorum :kk77:
Sağlıklı bişey olsa sürekli tüketirdim.

Biz de nişana gittiğimizde izmire de gittik dedim ya. Kısa bi arada hem vapur hem kordon boyu gezisi yaptık gençler tayfası. Hava da nasibimize nasıl güzeldi.
Ama iİzmir çok farklı bi yer ya o yemyeşil dağları esen rüzgarı olmasa sanayinin o pisliği mahvederdi.
Resmen koca bi köy.
Amcamların oturduğu mahallede arabayı zor parkettik.
Dapdar yollar. Pencereden bakıyorsun başkasının evini görcen resmen.
Ama o taş yığınlarının arasından fışkıran yeşillikler yok mu mest etti beni.
Biz alışkınız geniş yollara. Mesafeli apartmanlara.
Ama biz de zor ekeriz çimini ağacını
Sulasak bile kurur bazen.
İste iklim bambaşka bişey.
İzmirin doğal güzelliği bi harika. Ama yaşayabilecegim bi şehir değil gezeyim tozayım ben oralarda :)

Günaydın kızlar
ciceklientari ciceklientari aldığım saatler marka üstelik. 150-200 gösteriyor gerçek fiyatını. Anneler Gününe özlemiş.
Ahhhh İstanbul. Benim yaşadığım yerde deniz yok. 1.5 saat uzakta deniz. Oraya da tatil dışında pek gitmiyoruz. Günü birlik gidince sürünüyormuş orada burada.
Eskiden İstanbul'da kardeşim vardı. O zaman şok giderdim. O taşındığından beri gitmedim hiç. Kalacak yer falan da sıkıntı. Ana tekrar gezmek çok isterim.
Oooo 100 tl iyiymiş ya... Benim de çıksa bi yerlerden ama ben unutmam ki

Ben mayonezi daha çok seviyorum :kk77:
Sağlıklı bişey olsa sürekli tüketirdim.

Biz de nişana gittiğimizde izmire de gittik dedim ya. Kısa bi arada hem vapur hem kordon boyu gezisi yaptık gençler tayfası. Hava da nasibimize nasıl güzeldi.
Ama iİzmir çok farklı bi yer ya o yemyeşil dağları esen rüzgarı olmasa sanayinin o pisliği mahvederdi.
Resmen koca bi köy.
Amcamların oturduğu mahallede arabayı zor parkettik.
Dapdar yollar. Pencereden bakıyorsun başkasının evini görcen resmen.
Ama o taş yığınlarının arasından fışkıran yeşillikler yok mu mest etti beni.
Biz alışkınız geniş yollara. Mesafeli apartmanlara.
Ama biz de zor ekeriz çimini ağacını
Sulasak bile kurur bazen.
İste iklim bambaşka bişey.
İzmirin doğal güzelliği bi harika. Ama yaşayabilecegim bi şehir değil gezeyim tozayım ben oralarda :)

Biz İzmir e 1 kez gittik.
Havaalanından indik araçla hooopp otele
otelden çık araçla hooop havaalanına
kordonu falan gezemedik hiç.
otel tatilini sevmiyorum bir daha da gitmem.
kaydıraklı havuz var diye çocuk eğlensin diye gittik gerçi biz daha çok eğlendik o ayrı
bir ara eşim ve yaşıtı birkaç adam kaydıraktan ters kayıyodu:KK48:
evet bi doğal güzelliği var yeşilli denizi ama bir karadenizli için aman aman bi güzellik gibi gelmedi bana
büyük şehirler dediğin gibi malesef
anadoluda birçok yer sonradan şehirleştiği geliştiği için daha planlı daha düzenli
geniş yollara mesafeli apartmanlara alışık olanlar için çok boğucu gelmiştir eminim.

Amin inşallah birde deniz tatili yaparsın.
ben yıllardır İstanbuldayım ama hala köprüden geçerken bile sinek gibi yapışırım arabanın camına
eşimde bildiği için en sağa geçer.
denizin dinlendiriciliği bi başka
Geçen hafta sahildeydim, yürüyüş yaptık ama kartal pendik sahilini sevmiyorum ben
İstanbulla alakası yok gibi
yarın için ailem ve eşimle baltalimanında kahvaltı ve emirgan gezisi planladık
lale zamanı istanbulda
Canım ben de bayılıyorum o lale zamanlarına. Elimizi çabuk tutmamız lazım hemen bitiyor. Geçen sene gidemedim bir türlü bugun 1'de doktora gideceğim oradan çıkınca belki geçerim karşıya, sen deyince heves ettim ben de :KK55:

Çiçeklientaricim herkesin alıştığı şehir işte.
KPSS de atanırken her yeri yazacak puanım vardı şükür ama burayı yazdım.
Hakeza eşim de öyleydi geçen yıl atanırken yine burayı yazdık geçen yıllar hayat felsefemizde hiçbişeyi değiştirmedi.

Lisacım sağol canım.

Bugün bizim burası da çok güzel. Ama eşim nöbetten geldi bu gece çok yorulmuşlar. Çok vaka varmış.
Ben kendim taılırım sohbete giderim muhtemelen kaç haftadır gidemedim zaten.

Canım ben de bayılıyorum o lale zamanlarına. Elimizi çabuk tutmamız lazım hemen bitiyor. Geçen sene gidemedim bir türlü bugun 1'de doktora gideceğim oradan çıkınca belki geçerim karşıya, sen deyince heves ettim ben de :KK55:

Geçen senede gittik biz. Mayıs ayının ilk günleriydi
artık geleneksel bi hal alsın istiyorum.

Hava artık geç kararıyo, yağmur da yok git tabi.
git kız valla git (az daha gaz verereyim) niye gitmiycen ki

doktora neden gidiyosun , önemli bişey yok dimi

Lisacım ne doktoru hayırdır. Şnşallah önemli birşey değildir.
Izmire ben hiç gitmedim. Sadecd bi kere çevre yolundan geçtik. Aslında bu yıl İzmir'de bi. Konferans var ama Yurtdışına da gideceğimden parasal anlamda zorlar galiba.
Geçenlerde bi iş geldi bana Bakanlıktan. 60 bin istedim. Tamamen Uzmanlık alanıma ilgili. İki kişiye daha teklif götürmüşler. Bakalım ne olaxak sonucu.

Lisacım ne doktoru hayırdır. Şnşallah önemli birşey değildir.
Izmire ben hiç gitmedim. Sadecd bi kere çevre yolundan geçtik. Aslında bu yıl İzmir'de bi. Konferans var ama Yurtdışına da gideceğimden parasal anlamda zorlar galiba.
Geçenlerde bi iş geldi bana Bakanlıktan. 60 bin istedim. Tamamen Uzmanlık alanıma ilgili. İki kişiye daha teklif götürmüşler. Bakalım ne olaxak sonucu.
Yok canım kontrol, çok şükür iyiyim. 60 bin harika bir para papatyacım hayırlısı olsun alırsın inşallah projeyi.
Bütün borçlar sıfırlanır artar bile.
Çok şükür borçları sıfırlıyoruz biz, diğer türlü paraları sıfırlayanlardan değiliz.

Papatyacım süper buu
Benim de gecen hesabına 250 TL yatmış. Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.
Sayın mutemetimiz bilemedi ben de ilçe milli eğitimi aradım meğer bizim maaş eksik yatmış yıllardır.
Şeflikle ilgili ben 5 yıldır şefim ve benim bildiğim son iki yılınki ödenir yanlışlık olduğunda. Gitti bizim 3 yıl.
Bizim mutemet çok leyla ya ilçedekiler bile bıktı ondan.
Sürekli yanlışlık yapıyor.
İlçede aradığım adam nasıl gülüyor nasıl bilmez kucak kucak evrağı kim taşıdı buraya diye. Tam mahkemelik biri aslında.

Şnşallah kızlar Sağolun. Aslında bana böyle çok iş geliyor. Uzmanlık alanım çok revaçta olan bi alan.
Ama ben evimden çocuğumdan ayrı kalmak istemiyorum.60 bini söylerken de şartlar koydum. Ancak şu şu şu şartlarda çalışırım dedim. Üstelik çok para da istemiyorum. Çevremdekiler kızıyor. Para Gençken kazanılır diye ama ben bi orda bi burda olmak istemiyorum.
Şu anda ev ve araba ödüyoruz. Ev ocakta araba seneye haziranda bitecek. Sonra 2. Araba düşünüyoruz. Bu paralar bize 2. Arabayı aldırır. Sonra maaşım ücretim yeter bana.
Yine uygun bi iş olursa değerlendiririm yine.
Karanfilce anlamadım şimdi o para senin mi değil mi

Papatyacım süper buu
Benim de gecen hesabına 250 TL yatmış. Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.
Sayın mutemetimiz bilemedi ben de ilçe milli eğitimi aradım meğer bizim maaş eksik yatmış yıllardır.
Şeflikle ilgili ben 5 yıldır şefim ve benim bildiğim son iki yılınki ödenir yanlışlık olduğunda. Gitti bizim 3 yıl.
Bizim mutemet çok leyla ya ilçedekiler bile bıktı ondan.
Sürekli yanlışlık yapıyor.
İlçede aradığım adam nasıl gülüyor nasıl bilmez kucak kucak evrağı kim taşıdı buraya diye. Tam mahkemelik biri aslında.
Yok artık alt alta toplasan bir dünya para yapıyor. Yazık günah ya, aslında üşenmeyip dava açacaksın hem mahkeme masarflarını ödeyecekler hem de yatırmadıkları paraları. Bir daha yapmazlar belki böyle hatalar.

Çiçeklientaricim herkesin alıştığı şehir işte.
KPSS de atanırken her yeri yazacak puanım vardı şükür ama burayı yazdım.
Hakeza eşim de öyleydi geçen yıl atanırken yine burayı yazdık geçen yıllar hayat felsefemizde hiçbişeyi değiştirmedi.

Lisacım sağol canım.

Bugün bizim burası da çok güzel. Ama eşim nöbetten geldi bu gece çok yorulmuşlar. Çok vaka varmış.
Ben kendim taılırım sohbete giderim muhtemelen kaç haftadır gidemedim zaten.

Ne güzel
alıştığın yaşadığın şehir dururken başka yere atanmamanız çok güzel olmuş
maceraya gerek yok

eşin uyurken sende sessiz sessiz takıl karanfilce
çok severim ben evin sessiz halini
güneş vuran bi odada cam kenarına yakın bi yere yat uyu
camdan sızan güneş ısıtsın
gözünü kırpıştırarak uyan
bi çay demle aç camı hafif rüzgar yüzüne vursun ayıl bi güzel
oohhh

Ayy ne güzel yazmışsın çiçekli entari :)
Bugün uyuma günüm değil onu dün yaptım :)
Akşam ezanından sonra bir yattim ta ki bu sabah dokuz buçuğa kadar. Hiç böyle uyumamıştım. Sadece arada lavoba vs kalktım.
Az önce kuruyan çamaşırlarımı topladım.
Aslında yine çamaşır atmam lazım ama hava belki yarın daha sıcak olur balkona asmak istiyorum.
Biraz ütüm var. Arkasından bi duş alcam saçların çok kötü. Sonra da sohbet için çarşıya gitcem. Sonra eşim uyanır o da gelecek bir bitki uzmanıyla görüşcez. İnşallah şifa olur dua edin.

Papatyacım, bize uzun zamandır maaşımıza ek olarak yatması gereken bi para varmış. Bizim muhasebemizle ilgilenen kadın yapmamış ve bizlere 250 şer lira yatmış. Oysa ki hepimizin şeflik yılları ayrı. Ben buradan bu yanlışlığın uzun yıllardır olduğunu ama son iki yılınki geri ödenebildiği için anca bu kadarının ödendiğini düşündüm.
Misal ben beş yıldır şefim ama iki yıllık 250 lira yatmış önceki yıllarinki çöpe gitmiş.
Ben buna bişey demiyorum üçünde beşinde gözüm de yok ama bu kadın sürekli yanlış yapıyor yaka silktiriyor artık inan maaşımı takip etmekten bıktım artık. Bir de havalı ki görsen.

Kızlar misafirlerim geldi bugün
7 çeşit kuru şeyler yapmıştım
Benimle birlikte 13 kişiydik
Daha cok.bekliyordum
Ama bazıları gelmemişti
Eşimi bekliyorum
Oğlanla ilgilensin ki ben eve bi süpürge atayım
15 dk falan sürer
Öyle bi süpürcem işte
Normalde bu saatte yapmam
Ama alt ve karşı komşum yatmaz bu saatte
Ve de anlayışlılar