• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Bak ne güzel destek olan biirleri var. Kızlar biiyorsunuz kafanızı şişirmek istemem ama şeytan dolduruyor işte. Aslında yardım etmek zorunda değil kimse ama bana ailemde sormuyor. Maddi sıkıntın var mı diye? Gerçi yok Allah'a şükür. İçim acıyor bazen insanlar aslında bana okadar güveniyor ki nazah yapar o halleder diye. Geçen oğlum geldi saçımı okşadı. Bana sarıldı. Resmen ağladım. Eşim de öyle o da farketmiyor. Yıllarca istedim ki benim kazandığıma dokunmasın. Kendi şu evi geçindirsin. bunu görmeye o kadar çok istedim ki. Çocuklarım tamam ama Bir de eşimin üstümde küfe gibi ağırlık yapması. Almışım elime 3 küfe yürümüşüm bir 15 yıl.

Yorgunum dostalrım yorgunum artık.
Amansız yıllara dargınım artık.
Haklisin canim..
Ailemde o, sa destek olmasa olmazlar..Allah razi olsun onlardan,,
Cankm sikma canjni..
Bu djnya bir imtihan dunyasi..
Hepimiz birseylerden imtihan oluyorz..
Kimimizin imtihani rahat , kimimimizim senin gibi agir oluyor...
Kimse dort dlrtluk degil cnim..
Ne mutlu sanaki Rabbim bjnca seye ragmen sana sabir bermis.. kkmseye muhtac etmiylr.. etmesinde..
En guzeli kimseye muhtac olmamak.. Ne guzel basariyorsun sende bunu..
Bunlari yapamahnalrda var.. Ya sabir dileyevgiz Rabbimizden..
Dkmdik ayaktasin.. Rabbim sana saglik sihhat vrrsjn..
Belki boylesidir sizin icin hayirli olan..
Ustundeki yukun biri kalkmis.. Bjndan sknra daha iyi olur hersey ins. Sizin icjn..

Ben devremulk isine sicak bakmiyorum acikcasi
Senede belki bi sure benim.olan evin tiri viri parasini odemem ben
Yazlik almayip her sene farklu yerde tatil sevmeyenler de olabilir
Ama ben yazligim olsun her yil ayni yere ayni evime gidim istiyorum
Sıkılmam
Parasınıda gectim esim yakin yerden istiyo ben annemin memeleketinden istiyorum
Esimde cok sevdi bayildi oraya ama hafta sonu da gideriz yakin yere kaa dinleriz diyo hakli belki ama sevmedigim yakin yer olcana sevdigim uzak yer olsun

Farkli kulturden memleketden insanlarin oldugu ne idugu belirsiz bir ildeki yazligi istmem ben izah ediyorum hep mustakil olursa ayrı dava tabiki
Mustakil zor pahalıya gelir.

10bin tl kadar var istedigim memleketteki evler de zaten 40-50bin civari
Biraz daha yaslansin esim kandiririm onu ben :)

Bu yaz gitmiyomuyuz diye kendisi gazlıyo bizi okadar sevdi diyim.

Bak ne güzel destek olan biirleri var. Kızlar biiyorsunuz kafanızı şişirmek istemem ama şeytan dolduruyor işte. Aslında yardım etmek zorunda değil kimse ama bana ailemde sormuyor. Maddi sıkıntın var mı diye? Gerçi yok Allah'a şükür. İçim acıyor bazen insanlar aslında bana okadar güveniyor ki nazah yapar o halleder diye. Geçen oğlum geldi saçımı okşadı. Bana sarıldı. Resmen ağladım. Eşim de öyle o da farketmiyor. Yıllarca istedim ki benim kazandığıma dokunmasın. Kendi şu evi geçindirsin. bunu görmeye o kadar çok istedim ki. Çocuklarım tamam ama Bir de eşimin üstümde küfe gibi ağırlık yapması. Almışım elime 3 küfe yürümüşüm bir 15 yıl.

Yorgunum dostalrım yorgunum artık.
Amansız yıllara dargınım artık.
Kuzum zten o yorgunluk yetiyo insana
İnan biz boyleyken
Yani esimi. İsi maasi iyi oldugu halde birse uzerine kira aldigimiz halde annem hic elini cekmiyo uzerimizden
Ki ben kolay kolay bisi istemem
Yani insanlarin fıtratlarıyla alakalı bence bu
Senin ailenin durumu iyiyse en azindan cocuklara yardim etmeliler ben oyle dusunuyorum
Tamam sen calisiyosun ama koca bir ev donuyo o parayla 2cocuk buyutuluyo ve sorumsuz bir es var ortada
Var yoklardan.
Dusunmeleri gerekir

Esine dencek lugatimda soz yok artik
İnsan nasil evin yukunu esine yikar
Nasil bir rahatlik.
Ahh kader..
Alın yazısı..

Rabbim sana güc versin
Böyle dik durusun hep devam eder umarim canim

Kuzum zten o yorgunluk yetiyo insana
İnan biz boyleyken
Yani esimi. İsi maasi iyi oldugu halde birse uzerine kira aldigimiz halde annem hic elini cekmiyo uzerimizden
Ki ben kolay kolay bisi istemem
Yani insanlarin fıtratlarıyla alakalı bence bu
Senin ailenin durumu iyiyse en azindan cocuklara yardim etmeliler ben oyle dusunuyorum
Tamam sen calisiyosun ama koca bir ev donuyo o parayla 2cocuk buyutuluyo ve sorumsuz bir es var ortada
Var yoklardan.
Dusunmeleri gerekir

Esine dencek lugatimda soz yok artik
İnsan nasil evin yukunu esine yikar
Nasil bir rahatlik.
Ahh kader..
Alın yazısı..

Rabbim sana güc versin
Böyle dik durusun hep devam eder umarim canim

Amin Rabimden istediğim güç,sabır ve bizi esirgemesi.

Pazara gitmekten vazgectim
Oglusla ödev yaptık
50tl cebime kaldı(gerci eksik cok markete harcamazsam iyidir)
Annem kıyma az da kusbasi getirdi
Pilavım var biraz sulu kofte yapim

Hava kapalı icim karardı

UOTE="tr_lelli, post: 39699480, member: 193706"]Pazara gitmekten vazgectim
Oglusla ödev yaptık
50tl cebime kaldı(gerci eksik cok markete harcamazsam iyidir)
Annem kıyma az da kusbasi getirdi
Pilavım var biraz sulu kofte yapim

Bende evi supriyorum..
Mola verdim..
Kahve icicez kocislee..
Sonrasinda da pazara gidip gelecegim ins..
Aksama yemege kaynnam vagirdi..
Hiic gitmek istemiyorum aslknda..
Ama eskmle kotu olmamak adina degmez deyip gidicegim..:(
Fazla ka, maykz heralde..1, 2 saat oturupgeliriz..
Sonrasinda da aksama utum var bir suru..
Onlark yaparkm yatar uyurum.. sabah malum is var..:(

Hava kapalı icim karardı[/QUOTE]

Herkese merhaba, eşim yok bugün. Bu sıralar üstüste geldi gün aşırı gibi oldu.

Ben de evde külkedisi gibi oturuyorum dışarı çıkasım yok. Dün zaten bugün ve yarın için lazım olacak şeyleri aldırdım eşime.

Eşimle evi süpürdük sildik toparladık dün, bugün 1-2 makine çamaşır yıkarım, toplar asarım falan başka da iş yapmam.

Yine dinlenmeye devam. Bu hafta çok yoğun olacağım enerjimi depolayayım :KK48: Biz şubat sonu mart başı yoğun oluyoruz öğrencilerin dersleri hep üst üste oluyor.

Bazen cok mutsuz olabilirim..
Aglayabilirim..
İsyan edebilirim..
Kızabilirim..
Kendime uykuya verebilirim..
Suclayabilirim bedenimi..
Nefret edebilirim insanlardan..
Yalnız kalabilirim..
Evimi sevmeyebilirim..

Ama portakal kokusunun buyusu herseyi bozabilir..
Potakal kabuklari rengini verir kokusunu verir dolar heryere
Portakal kokusuyla olan askımı anlatabildim sanırım
Portakallı kurabiye yapmasam olmazdı ama
Mevsimi gece dursun buzluguma stokladım bile

Kurabislerim sizi öper ablaları

IMG_20150301_163007.jpg

Bazen cok mutsuz olabilirim..
Aglayabilirim..
İsyan edebilirim..
Kızabilirim..
Kendime uykuya verebilirim..
Suclayabilirim bedenimi..
Nefret edebilirim insanlardan..
Yalnız kalabilirim..
Evimi sevmeyebilirim..

Ama portakal kokusunun buyusu herseyi bozabilir..
Potakal kabuklari rengini verir kokusunu verir dolar heryere
Portakal kokusuyla olan askımı anlatabildim sanırım
Portakallı kurabiye yapmasam olmazdı ama
Mevsimi gece dursun buzluguma stokladım bile

Kurabislerim sizi öper ablaları

Eki Görüntüle 1436829
Kız ne güzel yazmışsın canım çekti, tarifini yaziverde eksik malzeme yoksa bende yapivereyim...
Benim ki annesine diye çıktı, yolda aramislar boşuna yorulmayin gelmeyin demişler. .o da başka islerini halledip gelecek inşallah, evdeyiz yani :anneadayı:

Kız ne güzel yazmışsın canım çekti, tarifini yaziverde eksik malzeme yoksa bende yapivereyim...
Benim ki annesine diye çıktı, yolda aramislar boşuna yorulmayin gelmeyin demişler. .o da başka islerini halledip gelecek inşallah, evdeyiz yani :anneadayı:
Verim canım
1/4 margarin(oda sıcaklıgında)
1cay bardagi siviyag
1 tatli kasigi dolusu yogurt
4corba kasigi dolu dolu tozseker(3de olabilir azaltip artabilir)
1kabartma tozu
1vanilya
1portakal ( suyu ve kabugunun rendesi)
1yumurta(aki uzerine)
Aldıgı kadar un

Seker,yaglar,yogurt ve portakal suyu,kabugunu once iyice harmanliyoruz seker ericek
Sonra unu koyup unun uzerine kabartma tozu ve vanilya ekliyoruz iyice yoguruyoruz.
Sonra yumurta akina batirilcak.

Bu olcu mini firin tepsileriyle 1tepsi dolu dolu cikiyo

Verim canım
1/4 margarin(oda sıcaklıgında)
1cay bardagi siviyag
1 tatli kasigi dolusu yogurt
4corba kasigi dolu dolu tozseker(3de olabilir azaltip artabilir)
1kabartma tozu
1vanilya
1portakal ( suyu ve kabugunun rendesi)
1yumurta(aki uzerine)
Aldıgı kadar un

Seker,yaglar,yogurt ve portakal suyu,kabugunu once iyice harmanliyoruz seker ericek
Sonra unu koyup unun uzerine kabartma tozu ve vanilya ekliyoruz iyice yoguruyoruz.
Sonra yumurta akina batirilcak.

Bu olcu mini firin tepsileriyle 1tepsi dolu dolu cikiyo
teşekkür ederim canım ;)
Yoğurt yerine acik süt koysam olur di mi? Olursa en kisa zamanda fotoğrafla donucem geri :KK53:

merhaba kızlar..
Bugün annemi uğurladık.
Sonra bi parka gittik büyük bi park..
Oturduk suyun kenarında...
Parkın yanında..
Azcık mangal yapanları izledik
Azcık çekirdek çitledik geldik.
Hava az ısınsın bu parkın tadına doyum olmuyor.
Gelirken çevre yolundan geldik, ilk defa hız yaptım rakamdan tır filan geliyordu acayip korku ve heyecan dolu bişeydi..

Kızlar merhabalar,hayırlı akşamlar.Biliyosunuz tez canlılığımdan artı başka endişelerimden dolayı biran önce bir ev bulmak istiyorum .2 gün boyunca tabanlarımız patlayana kadar gezdik.O çok beğendiğim uzak dediğim evle ilgili bisürü problem varmış orası çıktı ihtimalden.Semtimizde ve yakın civarlarda,hatta uzak semtlerde bile yeni ve güzel evler 300 civarı.Moralim yerle bir eşim de öyle..Ben 200 lirayla ne evler alınır diyodum.Bu emlakçılar varya yalancı hepsi.Bildiğin üçkağıtçi.Anlıyacağiniz semtimden eski yapısız 150-160 civarı alıp yaptırıp otururuz diye düşünüyoruz an itibariyle ..çok üzgünum cookk..hiç böyle hayal etmemiştim.sakin acele etme demeyin.Biz bu yola kendi paramızla çıkmıyoruz.Biz kredi çekcez peşinatı onlar vercek.vazgeçerlerse diye aklima geliyo ne biliyim endişeleniyorum işte..Geçmişi okuyamadım çok da yorgunum. Merak etmişsinizdir diye yazasyım dedim

Kızlar merhabalar,hayırlı akşamlar.Biliyosunuz tez canlılığımdan artı başka endişelerimden dolayı biran önce bir ev bulmak istiyorum .2 gün boyunca tabanlarımız patlayana kadar gezdik.O çok beğendiğim uzak dediğim evle ilgili bisürü problem varmış orası çıktı ihtimalden.Semtimizde ve yakın civarlarda,hatta uzak semtlerde bile yeni ve güzel evler 300 civarı.Moralim yerle bir eşim de öyle..Ben 200 lirayla ne evler alınır diyodum.Bu emlakçılar varya yalancı hepsi.Bildiğin üçkağıtçi.Anlıyacağiniz semtimden eski yapısız 150-160 civarı alıp yaptırıp otururuz diye düşünüyoruz an itibariyle ..çok üzgünum cookk..hiç böyle hayal etmemiştim.sakin acele etme demeyin.Biz bu yola kendi paramızla çıkmıyoruz.Biz kredi çekcez peşinatı onlar vercek.vazgeçerlerse diye aklima geliyo ne biliyim endişeleniyorum işte..Geçmişi okuyamadım çok da yorgunum. Merak etmişsinizdir diye yazasyım dedim
Merak ettim yahu msjda atmistim
Evler cok ucuk canim valla
Parasi olmayan yasamasin mi naapsin kimse dusunmuyo
Hayırlisi neyse o olsun

Gerçekten çok pahalı evler artık..
geztapocum ev alma konusunda ne kadar acele de etsen süreç ister.
pat diye bulmak çok zor.
biz kooperatif hakkında nerdeyse bir kaç yıldır bilgi sahibiydik almayı düşündükten sonrada aylarca takip yaptık.
etrafa haber salmak lazım iyi bir araştırma yapmak lazım.

Ahh canim ah..
Evler uctu uctuu..
Bizimkaderimiz herlade..
Allahkm honlune gore ev nasip etsk ..
Vardir bjndada bir hayir.
Peki bisi sorcam
?
Oturdugun evi satip ustune ekleyip istedigin gibi ev alma sansin uokmu
? Tam hilmiuorum gerci ben ..
Ev k.pederininmi sizknmi
?

Back