• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Ayy kuzu esinin razi olmasi lazim is onda bitiyo
Ayda 1giitseniz yeter
Calisip yoruldugunu
Hafta sonunu kendinize ayirmak istedigini evinle ilgilenmek istedigini haftaya gideris gibi seylerle belli et tavrini
Zamanla gecer dicemde yeni evlide dgilsiniz gecmemis yani
Bi konuyu ac tartisma mevzusuna gelirse kaparsin hemen
Esin bu konularda katiysa yapcak pek bise yok

ya benim ki ailesine aşırı düşkün il değiştirdikten sonra bunalıma girdi o yüzden onu da üzmek istemiyorum.
yani tamam ayda 1 az gelebilir ona ama 2 haftada 1 biz gidelim,2 haftada 1 onlar gelsinler nolur sanki?
ya da ne bileyim cumartesiyi evde geçirelim.pazar kahvaltıya gidip dönelim..
inanmazsınız bazen pazar gecesi bile dönmek istemiyor,pazartesi sabah dönelim diyor.

en son ordan dönerken yine böyle çok gergindi,dedim ki madem çok özlüyorsun söyle annene babana evlerini kapatıp bize gelsinler..tek hane olalım.sen de rahatla bende rahatliim dedim..düşün bunu bile teklif ettim..adam bana sen ne demek istiyorsun diye bi daha kızdı? ne yapıcam hiç bilmiyorum..

Allah bi evlat nasip ederse değişir diye ümit ediyorum :KK51:

ki bugünlerde çok ağrılarım var..eğer bu hafta sonu için ısrar ederse sen git ben evde dinlenicem dicem,ne olursa olsun artık,hiç gidecek mecalim yok :KK43:

ya benim ki ailesine aşırı düşkün il değiştirdikten sonra bunalıma girdi o yüzden onu da üzmek istemiyorum.
yani tamam ayda 1 az gelebilir ona ama 2 haftada 1 biz gidelim,2 haftada 1 onlar gelsinler nolur sanki?
ya da ne bileyim cumartesiyi evde geçirelim.pazar kahvaltıya gidip dönelim..
inanmazsınız bazen pazar gecesi bile dönmek istemiyor,pazartesi sabah dönelim diyor.

en son ordan dönerken yine böyle çok gergindi,dedim ki madem çok özlüyorsun söyle annene babana evlerini kapatıp bize gelsinler..tek hane olalım.sen de rahatla bende rahatliim dedim..düşün bunu bile teklif ettim..adam bana sen ne demek istiyorsun diye bi daha kızdı? ne yapıcam hiç bilmiyorum..

Allah bi evlat nasip ederse değişir diye ümit ediyorum :KK51:
İnsAllah canim
İyide herkesin anne babasi var
Ki sizin.mesafeniz var ha dedim mi gidilmez hep oyle
Niye ayrilamiyo boyle
Bi de tekrar gidelim.diye tutturmasin
Oraya gidince napiyo ki oyle oturuyomu annesiyle iyi sıkılmiyo
O cok abartmadan sen soyle

İnsAllah canim
Niye ayrilamiyo boyle
Hiç bişey yapmıyoruz evde kös kös oturuyoruz..
Bazen beni bırakıp arkadaşlarıyla buluşmak istiyor göndermiyorum :KK53:
Bazen akraba ziyareti yapıyoruz,aslında herşey iyi güzel ben orda sıkılmıyorum çok ama yoruluyorum işte..Oraya gittiğimiz hafta bana eziyet oluyor,ondan sonraki hafta tam düzen oturtuyorum toparlıyorum kendimi hopp yine gidiyoruz..

İnsAllah canim
Niye ayrilamiyo boyle

bu arada geri dönelim diyor bazen..
Bende patronunla (!!) konuşacak olan sensin yapabiliyorsan konuş dönelim diye blöf yapıyorum.
tabi o da konuşup ben ailemi özlüyorum diyemeyeceği için bu düşünceyi unutuyor mecburen :KK53:

Hiç bişey yapmıyoruz evde kös kös oturuyoruz..
Bazen beni bırakıp arkadaşlarıyla buluşmak istiyor göndermiyorum :KK53:
Bazen akraba ziyareti yapıyoruz,aslında herşey iyi güzel ben orda sıkılmıyorum çok ama yoruluyorum işte..Oraya gittiğimiz hafta bana eziyet oluyor,ondan sonraki hafta tam düzen oturtuyorum toparlıyorum kendimi hopp yine gidiyoruz..
Aslında sıkılmyosun ve kötü degiller anlattigina gore yapici insanlar
Esininse gonlunu yap istersen
İnan benim esimin ailesi bana iyi davransaydi yanlarinda rahat etseydim her hafta giderdim
Rahat etmek önemli
Sen anneni istediginde goruyosun gidiyoruz benimkinede gidelim diyebilir

Aslında sıkılmyosun ve kötü degiller anlattigina gore yapici insanlar
Esininse gonlunu yap istersen
İnan benim esimin ailesi bana iyi davransaydi yanlarinda rahat etseydim her hafta giderdim
Rahat etmek önemli
Sen anneni istediginde goruyosun gidiyoruz benimkinede gidelim diyebilir

Yok canım Allah için kötülüklerini görmedim ama işte çok yoruluyorum yollarda.bi de orda kanepede yatıyoruz,pazar sabah istediğimiz saate kadar uyuyamıyoruz vs vs..
bi de benim gücüme giden ne biliyor musun? eşimin ailesinin oturduğu yerdeyken ben aileme ayda 1 gelebiliyordum ve hiç sesimi çıkarmıyordum.Onun ailesine de haftada 1 gidip yine de yatılı kalıyorduk genelde

şimdi ise benim aileme haftada 1 akşam yemeğe bile zor götürüyorum. mesela dün akşam annemlerden kalkmamız 12 yi geçti,annem de kalın bizde buz tutmuştur yollar,nasılsa burası işyerine daha yakın dedi.bana bi gözlerini belertti bu.çok istememe rağmen yok anne biz gidelim dedim.. 2 seneye yakındır burdayız daha 1 gece kalmamışızdır..yolda biraz söylenecek kıyaslayacak oldum senle ben bir değiliz ben erkek çocuğuyum dedi kapattı konuyu..

Amann amma da dertliymişim he,sustum tamam..
bir ki üçç TIP o_O
:D:D

Yok canım Allah için kötülüklerini görmedim ama işte çok yoruluyorum yollarda.bi de orda kanepede yatıyoruz,pazar sabah istediğimiz saate kadar uyuyamıyoruz vs vs..
bi de benim gücüme giden ne biliyor musun? eşimin ailesinin oturduğu yerdeyken ben aileme ayda 1 gelebiliyordum ve hiç sesimi çıkarmıyordum.Onun ailesine de haftada 1 gidip yine de yatılı kalıyorduk genelde

şimdi ise benim aileme haftada 1 akşam yemeğe bile zor götürüyorum. mesela dün akşam annemlerden kalkmamız 12 yi geçti,annem de kalın bizde buz tutmuştur yollar,nasılsa burası işyerine daha yakın dedi.bana bi gözlerini belertti bu.çok istememe rağmen yok anne biz gidelim dedim.. 2 seneye yakındır burdayız daha 1 gece kalmamışızdır..yolda biraz söylenecek kıyaslayacak oldum senle ben bir değiliz ben erkek çocuğuyum dedi kapattı konuyu..

Amann amma da dertliymişim he,sustum tamam..
bir ki üçç TIP o_O
:D:D
Oyle sey mi olur ya ne alakaymis
Kayiriyosa kendi ailesini orda bir dursun
Ben annemlerle ayni binadayim ya inan aglayark geldim ama mecburdum
Orda kalsam bosanirdim
Ama benimkiler iyi olsaydi ikisinede uzak olmak isterdim
Rahat vermediler ki
Olmuyo bazen ailelerle
Benim kizimin ailesi yok mu sanki biz olmedik yoooook bizim oglumuz agac kavugundan mi cikti oluyo
Esimin annesi bizim tartismamizdan sonra kardesin bu eve gelmicek dedi(annemler zaten gelmiyodu o varken kardesim is cikiso ugrardi) bu kadin boyle yapinca annemde susmadi sahipsizmi sandiniz dedi
İste boyle oluyo

Ben zaten esim emekli olunca yazlik alip domates ekcem sende oyle yap canim

kızlar size bir şey danışacağım..
ben ailemle aynı ildeyim,kv de de 1.5 saatlik bir yerde..biz 2 haftada 1 kesin gidiyoruz kv.ye.cumartesiden gidip pazar akşam dönüyoruz.ama ben o kadar yoruluyorum ki anlatamam..eşimin gönlünü kırmamak için yapıyorum ama artık gerçekten çok bunaldım.
mesela 2 hafta önce ordaydık, bu hafta sonu için onlar gelsin biz çıkmayalım dedim eşime geleceklerdi..ama malum kar yağdı kp kış lastiklerini takmamış gelemeyeceklermiş..eşim onlar gelemeyecek biz gidelim diyor..ya mübarek adam kar kış,havalar malum,yat evinde dinlen ne işin var? ama ona böyle diyemiyorum sonra tartışıyoruz..nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
yani inanın kısaca şöyle anlatayım son 6 ayda onlar benim evime 2 sefer geldiler( o da düğün vardı burda) ben en az 10 sefer kesin gitmişimdir.yazık günah değil mi bana :KK43:

biz yeni evlendiğimizde kv ile aynı şehirde oturuyorduk. hoş şimdi de öyle ama ben görüşmediğim için sıkıntı yok.
neyse onların ev ile biizm ki yürüyerek 30 dk. arada ulaşım aracı yok. arabamız yok.
ayyy her hafta cumartesi akşamı onlardayız. kar demeden buz demeden onlara gidiyoruz. arkadaşlarımız gelmedk istiyor kabul etmiyoruz falan.
sonra bir gün kendime geldim ve dedim ki neden bunu yapıyorum. bizim de kendimize göre bir hayatımız var.
eşime dedim ki hangi kitapta yazıyor. yani farz mı bu...
ya illa bir sebeb olması gerekmiyor.
birinin gelmesi bir işim olması gerekmiyor. benim o gün canım sıkkın. psikolojim bozuk. canım evimde oturmak istiyor.
sonra ben gitmicem dedim bi gün. kv günlerce surat astı. eşim arada kaldı. ama ben bu şekilde problemi çözdüm.

M maviduvar1 özel olmazsa bisi sorcam sen bayramdan bayrama gorusuyosun ya esin gorusuyodur muhakkak sana hic demiyomu sende gel diye
Gorusme mevzusundan hic tartismiyomusunu
Sundan.soruyorum ben burda olmasam esim zorlar beni istemiyosan gorusme demez yani
Hani zaten evime gelip yerlesirde
Mesela evimde kalirken eltime gecse esim git yanina diyodu
Gitmek.istemeye istemee gidiyodum gitmezsem annene gitmiceksin diyodu direk.
Normalde abimlere ablamlara git demiyodu ama.annesi ordaysa oyle yapiyodu
Zaten kadin yillamis evimde misal kalmis 1ay bide pesine gormeye zorluyodu
Esim bide kapidan birakiyodu beni ben.oturuyodum o.kahveden s donerken bi 5dk cikip goruyodu
Galiba bak karima.lafimi geciriyorum diyem.dusunuyodu acaba
O saatler hic gecmiyodu

La sta sta aklima geldi iyimi

biz yeni evlendiğimizde kv ile aynı şehirde oturuyorduk. hoş şimdi de öyle ama ben görüşmediğim için sıkıntı yok.
neyse onların ev ile biizm ki yürüyerek 30 dk. arada ulaşım aracı yok. arabamız yok.
ayyy her hafta cumartesi akşamı onlardayız. kar demeden buz demeden onlara gidiyoruz. arkadaşlarımız gelmedk istiyor kabul etmiyoruz falan.
sonra bir gün kendime geldim ve dedim ki neden bunu yapıyorum. bizim de kendimize göre bir hayatımız var.
eşime dedim ki hangi kitapta yazıyor. yani farz mı bu...
ya illa bir sebeb olması gerekmiyor.
birinin gelmesi bir işim olması gerekmiyor. benim o gün canım sıkkın. psikolojim bozuk. canım evimde oturmak istiyor.
sonra ben gitmicem dedim bi gün. kv günlerce surat astı. eşim arada kaldı. ama ben bu şekilde problemi çözdüm.

tartışmadınız mı peki canım..hani eşin hemen kabul etti mi?
en doğrusunu yapmışsınız darısı bizim de başımıza :cool:
ben de geç oldu ama öğrendim ki gerçekten taviz tavizi doğuruyor..gittiğin günler değil gitmek istemediklerin göze batıyor..

20150108_072549.webp 20150108_073152.webp

kızlar size bir şey danışacağım..
ben ailemle aynı ildeyim,kv de de 1.5 saatlik bir yerde..biz 2 haftada 1 kesin gidiyoruz kv.ye.cumartesiden gidip pazar akşam dönüyoruz.ama ben o kadar yoruluyorum ki anlatamam..eşimin gönlünü kırmamak için yapıyorum ama artık gerçekten çok bunaldım.
mesela 2 hafta önce ordaydık, bu hafta sonu için onlar gelsin biz çıkmayalım dedim eşime geleceklerdi..ama malum kar yağdı kp kış lastiklerini takmamış gelemeyeceklermiş..eşim onlar gelemeyecek biz gidelim diyor..ya mübarek adam kar kış,havalar malum,yat evinde dinlen ne işin var? ama ona böyle diyemiyorum sonra tartışıyoruz..nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
yani inanın kısaca şöyle anlatayım son 6 ayda onlar benim evime 2 sefer geldiler( o da düğün vardı burda) ben en az 10 sefer kesin gitmişimdir.yazık günah değil mi bana :KK43:

bizde eşim ailesiyle aynı ilde yaşıyoduk 2 sene evveline kadar.
ilk evlendiğim zamanlar (eşimde bende çalışıyorduk) çok kalırdık kvalidede
benim evimin ordan servisim vardı. kvalidede kalınca otobüsle gitmek zorunda kalıyordum (gerçi o dönem çokta sorun etmiyordum)
yattığımız odada çekyat vardı ama dardı iki kişi zor yatardık.
bazen 1 gece yatar ertesi gün iş çıkışı eve dönerdik.
bazen iki gece kalır öyle dönerdik.
işten yorgun gelip hazır yemek oluyo diye çok problem etmiyodum ama yorulduğumda oluyodu
ben bu durumu eşimin ve annesinineski alışkanlıklarından kopuş sürecine bağlamıştım ve üzerinde durmamıştım
çünkü hergün olan bişey değildi 2 haftada bir gibi gidiyoduk.
sonra gel zaman git zaman hamilelik bebek işten ayrılma küskünlükler falan derken bu hikaye bitti.
ben artık annemde bile kalamıyorum. benim aileme 1 saat( trafiğe göre daha fazla tabi) uzaklıkta ziyaret edip dönüyorum.
sana tavsiyem şu olur 2 haftayı 3 haftaya çıkar sonra 1 aya falan derken zıtlaşmadan ama

bizde eşim ailesiyle aynı ilde yaşıyoduk 2 sene evveline kadar.
ilk evlendiğim zamanlar (eşimde bende çalışıyorduk) çok kalırdık kvalidede
benim evimin ordan servisim vardı. kvalidede kalınca otobüsle gitmek zorunda kalıyordum (gerçi o dönem çokta sorun etmiyordum)
yattığımız odada çekyat vardı ama dardı iki kişi zor yatardık.
bazen 1 gece yatar ertesi gün iş çıkışı eve dönerdik.
bazen iki gece kalır öyle dönerdik.
işten yorgun gelip hazır yemek oluyo diye çok problem etmiyodum ama yorulduğumda oluyodu
ben bu durumu eşimin ve annesinineski alışkanlıklarından kopuş sürecine bağlamıştım ve üzerinde durmamıştım
çünkü hergün olan bişey değildi 2 haftada bir gibi gidiyoduk.
sonra gel zaman git zaman hamilelik bebek işten ayrılma küskünlükler falan derken bu hikaye bitti.
ben artık annemde bile kalamıyorum. benim aileme 1 saat( trafiğe göre daha fazla tabi) uzaklıkta ziyaret edip dönüyorum.
sana tavsiyem şu olur 2 haftayı 3 haftaya çıkar sonra 1 aya falan derken zıtlaşmadan ama

sağol canım..
demek herkes iyi kötü bu süreçlerden geçiyor..
ben de en azından şimdilik 3 hafta yapayım da bebek olursa kendiliğinden daha da seyrekleşmeye başlar diye düşünüyorum..işte bu süreçte iyi kötü ters düşmeler oluyor ama elimden geldiğince zıtlaşmamaya gayret edeceğim

Bende bişey sorayım bari
benim ctesi günü günüm var. gidecektim normalde ama ev sahibi geçerli bi sebepten pazara almak istedi bu seferlik.
pazar günü herkese uyuyo ama benim eşim bi pazarımız var diye sorun çıkarıyo gitmeme izin vermiyo.
daha doğrusu tamam tamam git ama erken dön bilmem ne gibi bi sürü laf etti gönlü yok yani
ben şimdi o gönülsüzken gidip nası eğleneyim.
şunu söyleyeyim ki
biz keyfi olarak pazar günleriniz çok az ayrı geçirdik.
bir kere kendi bi ziyarete gitti yakın zamanda o kadar.
benim yaz tatili amaçlı evde olmadığım ayrı olduğumuz oldu.
onuda hafta içine denk getirdi.
örneğin: pazartesi gidip ctesi öğlen döndüm en fazla ( biletimi o şekilde aldı)
kendide ayda yılda bir haftaiçi bi akşam çok sevdiği bi arkadaşı var şehir dışından gelirse gider görür o kadar.
böyle olunca bende bişey diyemiyorum ama çok pis çemkiresim var.
ben hiç gitme gelme yapma etme demem.
napiym ben şimdi gitmeyeyimmi
bede bana gitme çokmu lazım dedi yaaaa

sağol canım..
demek herkes iyi kötü bu süreçlerden geçiyor..
ben de en azından şimdilik 3 hafta yapayım da bebek olursa kendiliğinden daha da seyrekleşmeye başlar diye düşünüyorum..işte bu süreçte iyi kötü ters düşmeler oluyor ama elimden geldiğince zıtlaşmamaya gayret edeceğim

geçici bişey bu ömür boyu bu rutinde gitmez
hayat değişiyo, şartlar değişiyo
sen zaman aralıklarını açmaya bak

Kızlar sormuşsunuz şöyle özetleyeyim.
Benim kp eşimin öz babası değil. Eşime yıllarca baskı yapılmış. O sqna bakıyor vs diye. Zaten eşim sıcak bir aile ortamından gelmiyor. Eşimin dedesi bu para hep yollamış. Sonra eşim işe girince o vermeye başladı.
Neyse biz evlendik. Düğünde eşimin dedesinin kp e verdiği 4000 tl yi yediler. 15 yıl önce.
Bu sefer her ay başında benden para istemeye başladılar. Tabi ben Çetin ceviz. Pabuç bırakır mıyım. Onlar sanıyor ki biz beraber yaşayacağız.
Sonra az Öne yazdığım gidip gelmeler oldu. Her hafta sonu kv arayıp günüm var Yardıma gel diyordu. Gitmiyordum.
Eşim az önce yazdıklarıma bükük teki gösterdi. Ne kavgalar ederdik. Birbirimize girerdik. Ilk 5 yıl böyle geçti. Gidiyorduk yine. Ama canımız ne zaman isterse. Ben kv ile konuluyordum.
Sonra doğum yaptım. Bemim ailem başka şehirde olmasına rağmen. Yanımdaydı. Kv 2 gün sonra geldi. Bu çocuğa kim bakacak demedi.
Ev taşıdık. Ailem vardı onlar yoktu. Ameliyat oldum. Ailem geldi. Ne aradılar ne sordular.ne geldiler. Insan el olsa bşr kap çorba yapar. Oğlum sünnet oldu bir ay sonra geldiler. Buna benzer neler neler. Attığı iftiralar. Eeee eşim bunları. Hepsini görüyor. Eşime dedim ki arada kalıyordun. Papatya görüşmek istemiyor de. Demedi. Bir gün aldım ben bunları karşıma. Buraya yazdıklarımı ve ötekileri tek tek söyledim. Bundan sonra benim sizinle bir ilişkim olamaz dedim. Bizim zor günümüzde iui günümüzde yoksunuz dedim.
Eşim beni tehdit etti bende senin ailenle görüşmem diye. Görülme dedim. Ben aileme anlatırım.
Benim ailemde eşime karşı çok iyidir.
Sonra kaynım evlendi. Zaten evlat ayrımı vardı iyice ortaya çıktı.
Durum budur kızlar.
Şimdi eşim gidelim demez. Kendide sırf görev olduğu için gider arada
Ben asla aramam. Arasalar da açmam.
Arada onlar gelir. Geldiklerinde de konuşmam. Sorularına kısa cevaplar veririm.

Bende bişey sorayım bari
benim ctesi günü günüm var. gidecektim normalde ama ev sahibi geçerli bi sebepten pazara almak istedi bu seferlik.
pazar günü herkese uyuyo ama benim eşim bi pazarımız var diye sorun çıkarıyo gitmeme izin vermiyo.
daha doğrusu tamam tamam git ama erken dön bilmem ne gibi bi sürü laf etti gönlü yok yani
şunu söyleyeyim ki
kendide ayda yılda bir haftaiçi bi akşam çok sevdiği bi arkadaşı var şehir dışından gelirse gider görür o kadar.
Ben esimle olmayi secerdim

M maviduvar1 yinede esinle alakali bi durum
Benim esim yapsin buyuk , desin buyuk, dedi hep
Halada oyle
Demiste noolmus der gecer

Kizlar bu isler tamamen sans ve esle alakali
Anlayisli tarafsiz bakmali es duruma
Ben anneme yine sık geliyodum karismiyodu
Ama annesine ablasina vs laf soyletmiyodu hala soyletmiyo
Agzinada etseler haklilar net.

Bende bişey sorayım bari
şunu söyleyeyim ki

ben arkadaşlarımı seçerim açıkçası..birkaç kere benim de başıma geldi bu tarz şeyler,eşimle kalmayı seçtim..hiç bana madalya falan takmadı, sağol benle kaldın demedi..üstelik aklım hep arkadaşlarım da kaldı.
neticede eşinle hafta içini de beraber geçiriyorsun,40 yılda bir pazar gününü de arkadaşlarına ayır bence

Back
X