Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Kızlar bana akıl verin yoksa duramıcam ben
Telefonda birbirimize girdik eşimle

Oğlum öğlen okuldan çıkıp servise giderken amcası ve babaannesi gelmiş yanına servisten indirip sevmişler
Oğlum gelip dediği anne hostes abla siz küsmüsünüz diye sordu bana dedi
1-4 senedir nerdesiniz
2-ne dediler ki o kadın onu sorabildi
3- oğlum eşime benzemiyor diye laf sokan kadının şimdi mi torunu oldu

Delircem
Oğlum gelince dışarı çıktık önceden ayarlamıştık dışarı çıkmayı bunu duyunca şok oldum
Nasıl buldular ?
Öğretmeniylemi görüştüler
Ne dediler
Oğluma ne tembihlediler(söylemiyo)
Aklımda bin soruyla eşimi aradım

Senin annen ne konuştuğunu bilmeyen bi kadın. Çocuğuma ne söyledi ? Oradakilere ne söylemiş ki o hostes bunu sormuş beni deli mi ediceksiniz dedim

Kaynımında oğlu o okulda okula başlamış
Tesadüf çıkışda oğlumu görmüşler
Eşimi arayıp servislemi gidiyo diyo sormuşlar tesadüfümüş yani eşim öyle dedi beni arayıp teyit ettiler hatta bilmiyorlardı servisle gittiğini falan dedi

Bu kadının torunu olduğu yeni mi aklına gelmiş
Ben şimdiye kadar oğlumun yanında onları anmadım ne iyisine ne kötüsüne
Ama kadın bildiğiniz gibi biri değil
Edepsizdir
Ayıp falan bilmez
Cocuğumu da doldurur
Beni dahi kötüler
Ne dediki hostes öyle dedi

Allahım ben bu belalardan kurtulamıcakmıyım

Bu sana benzemiyor
Benim kaç tane daha torunum var
Anası huylu
Dediği oğlum şimdimi kıymetli olmuş
Görümcem bana çocuğuma beddualar dolu mesajlar yolladı eşime bunlarmı çocuğumu özledim ayaklarındaki insanlar

Lütfen haladır babannedir demeyin kalbinizi kırarım.

Eşimede o en sevdiği gelinleri bi kaç tane daha doğursun dedim otursun baksın

Akşam biz kesin birbirimize gireriz tutamam ben kendimi
Git dicem ananın yanına gitsin ya gerildim iyice ben yeter bukadar bela
Ciddi yeter
Ben artık dayanamıyorum

Eşimin borcunun bittiğini duymuşlar pislikler

Son düzenleme:
tr-lelli sakin ol canim,en iyisi ogluna anlatacaksin olan biteni,aslinda neler yaptiklarini,belki o sayede oglun etkilenmez baskasinin ne dediginden.
nasil insanlar,nasil seyler soylemisler oyle,esinin bu olanlardan haberi var miydi,eger yoktuysa baskalari yuzunden ,tartisma,kendinide yipratma.Hicte korkma ,cocugunu etkileyemezler oyle kolay.

Oğlum öğlen okuldan çıkıp servise giderken amcası ve babaannesi gelmiş yanına servisten indirip sevmişler
1-4 senedir nerdesiniz

Delircem
Oğlum gelince dışarı çıktık önceden ayarlamıştık dışarı çıkmayı bunu duyunca şok oldum
Nasıl buldular ?
Ne dediler

Senin annen ne konuştuğunu bilmeyen bi kadın. Çocuğuma ne söyledi ? Oradakilere ne söylemiş ki o hostes bunu sormuş beni deli mi ediceksiniz dedim

Eşimi arayıp servislemi gidiyo diyo sormuşlar tesadüfümüş yani eşim öyle dedi beni arayıp teyit ettiler hatta bilmiyorlardı servisle gittiğini falan dedi

Edepsizdir
Ayıp falan bilmez
Cocuğumu da doldurur
Beni dahi kötüler

Bu sana benzemiyor
Anası huylu
Görümcem bana çocuğuma beddualar dolu mesajlar yolladı eşime bunlarmı çocuğumu özledim ayaklarındaki insanlar

Ciddi yeter
Ben artık dayanamıyorum

canım son cümlen aslında herşeyi özetler nitelikte.az çok neden ulaştıkları belli..
bence bununla ilgili eşinle tartışma,o görmüyor mu olan biteni..görüştürmek istemediğini söyle sebeplerini zaten biliyor eşin..ama eşine kızma öyle bir anne babaya,abi ablaya sahip olmak onun suçu değil. eşinle aranı bozma nolur

tr-lelli sakin ol canim,en iyisi ogluna anlatacaksin olan biteni,aslinda neler yaptiklarini,belki o sayede oglun etkilenmez baskasinin ne dediginden.
nasil insanlar,nasil seyler soylemisler oyle,esinin bu olanlardan haberi var miydi,eger yoktuysa baskalari yuzunden ,tartisma,kendinide yipratma.Hicte korkma ,cocugunu etkileyemezler oyle kolay.
Buraya yazdığımı söyledi işte
Onu arayıp servislemi gidiyo gözlük takıyormu falan diye sormuşlar
Ben pek inanmıyorum
Eşim idare eder söylemez bana olan biten herşeyi
Kapalı kutudurr
Onlarında sevmediğimi bildiğinden bana konuşmaz onları
Ama kaynanamı yazmakla anlatamam eğer oğlumla vakit geçirirse beni kötüler aklı eriyo tabiki iyiyi kötüyü bilecek yaşta
Ama oğlum için çok erken insan kötülemek,nefret aşılamak ben suan böyle şeylerde oğlumun kafası bulansın istemiyorum
Görceksenizde edebinizle görün
Okul çıkışlarında sanki ben çocuğu saklıyomuşum gibi ne gereği var
Eşim şimdiye kadar bana hiç annem çocuğu görmek istiyo demedi
Dedi de mi yollamadım
Hııııı içim yollamak istemem açık konuşim ama eşimi kırmam bu durumlarda içim istemese söylensem de yollarım ama yok artık

Son düzenleme:
Royem boşver bir çocuğu sevindirdin o balonlarla hayrın olsun o da lazım.Ben hiç düşünmüyorum böyle şeyleri Allah onu bişekilde geri gönderir nasılsa bana ...sevimli valla bende hepsini yetiştiremesemde illaki bişeyler çıkıyor hergün yapacak.
Canim,bebek daha dogmadi,annesi sevindi ama :)
Bu arada lahanalu birseyler yaptim guzel oldu.
Soganla kiyma kavurdum,ince dogranmis lahana,salca baharat
karistirip,tuz su ilave edip ,lahana hafif pisene kadar pisirdim,pisen karisimi,borcama dokup,besamal sos yapip,firina verdim.cok guzel oldu,ben begendim.yanina cok az makarna haslicam,kalan pirincimden yogurt corbasi yaptim Yaninada salata yaparim,yeterde artar bile,Allaha cok sukur bugunde tenceremiz kaynadi.

tr_lelli tr_lelli önce bi sakin ol bakalım. Otur düşün ne yapabilirsin. Bence oğluna anlat. Fakat olanı biteni anlat. Duygularını değil. Bence bunu anlayabilecek be dinleyebilecek yaşta. Sonra da Eşinle sakin sakin konuş.
Ve benden sana naçizane tavsiye. Bol dua et. Düşmanlardan zarar görmemek için okunan esmalar var. Onları okuyabilirsin günlük.
Allah yardımcın olsun canım.

Buraya yazdığımı söyledi işte
Onu arayıp servislemi gidiyo gözlük takıyormu falan diye sormuşlar
Ben pek inanmıyorum
Eşim idare eder söylemez bana olan biten herşeyi
Kapalı kötüdür
Onlarında sevmediğimi bildiğinden bana konuşmaz onları
Ama kaynanamı yazmakla anlatamam eğer oğlumla vakit geçirirse beni kötüler aklı eriyo tabiki iyiyi kötüyü bilecek yaşta
Ama oğlum için çok erken insan kötülemek,nefret aşılamak ben suan böyle şeylerde oğlumun kafası bulansın istemiyorum
Görceksenizde edebinizle görün
Okul çıkışlarında sanki ben çocuğu saklıyomuşum gibi ne gereği var
Eşim şimdiye kadar bana hiç annem çocuğu görmek istiyo demedi
Dedi de mi yollamadım
Hııııı içim yollamak istemez açık konuşim ama eşimi kırmam bu durumlarda içim istemese söylensem de yollarım ama yok artık
Canin Kendimden biliyorum,benim ailemde bazi akrabalarimizi sorunlari,olanlari hic bize anlatmadilar,o kadar saf ve temiz buyudukki,ama insanlarin ic yuzunu ogrendiginimde halen cok saftim,ve onlarin bizi sevdigini Hep dusunurduk.ve bunlari yapanlar,kinlerini asilamislar bile.Bazi seyleri gordugumde aileme cok kizdim,kiziyorumda,dostu dusmani tanimak bizimde hakkimizdi.Tabi herseyin en iyisini sen bilirsin.Insallah,cok uzulmeden bu durumdan kurtulursunuz.

canım son cümlen aslında herşeyi özetler nitelikte.az çok neden ulaştıkları belli..
bence bununla ilgili eşinle tartışma,o görmüyor mu olan biteni..görüştürmek istemediğini söyle sebeplerini zaten biliyor eşin..ama eşine kızma öyle bir anne babaya,abi ablaya sahip olmak onun suçu değil. eşinle aranı bozma nolur
Yemin ederim eşim şimdiye kadar faizlerine toplasam bu kardeşlerinin arkasını toplamak için çok rahat 50,000tl harcamıştır hep savunduğu şey ortak açtık dükkanı oldu
Adı ortaktı yani kaynımın biri hiç ortada yoktu ama ortak malın ortağında eşşek gibi çalışan eşimdi
Adamı kurtardım
Ev açtım
Diğer evin kirasına rahatlayalım dedim bunca sıkıntıya katlandım
Borcunu daha bu ay bitiyo yıllardır süren borç
Ama yok yok yok bana rahat yok
Bir de çıkışda oğlumun okuluna gitmek istiyordum iyikide gitmemişim çok pis olay çıkardı
Herkese reklam olurduk

Şimdi çıkışda bir çocuğu babane anane denk gelebilir sevebilir dimi kimse yadırganmaz
Ama bu kadın ne dediki o hostes oğluma bunu sorabildi
O kadınlada konuşucam ne hakla oğluma bunu sorabildi benim özel aile olayım onamı dert olmuş
Üzerinemi vazifeymiş

Çocuğum herseyden habersiz
Konuşsam mı bilmiyorum
Çok kararsızım
Daha çok küçük kafasını böyle şeylerle nasıl bulandırırım

Şimdiye kadar hiç ne amca ne hala ne babane sormadı

Çünkü hiç sevgilerini görmediki

Bemim kaynım görümcem getirdi sevelim diyen insanlardır
Yani sen çocuğu alıcam hazırlıcan evlerine ayaklarına götürmem sevsinler diye
Çocuğu getirmiyorsunuz ki sevelim derlerdi çocuğumu sevin diye evlere servis yapcsktım yani el kadar çocuğu

Ay bunların içinde tımarhaneler olmadığıma seviniyorum

Son düzenleme:
tr_lelli tr_lelli önce bi sakin ol bakalım. Otur düşün ne yapabilirsin. Bence oğluna anlat. Fakat olanı biteni anlat. Duygularını değil. Bence bunu anlayabilecek be dinleyebilecek yaşta. Sonra da Eşinle sakin sakin konuş.
Ve benden sana naçizane tavsiye. Bol dua et. Düşmanlardan zarar görmemek için okunan esmalar var. Onları okuyabilirsin günlük.
Allah yardımcın olsun canım.
Eşim telefonda çocuğun yanında konuşma falan diye bağırdı
Kapattı telefonu
Oğlum hiç sesini çıkarmadı
Sadece eve gelince sana bişi dediler mi dedim? Boşver dedi
Benim oğlum çok akıllı ben üzülürüm diye söylemezde bana tanıyorum
O benim üzüldüğümü,sinirlendiğimi anlıyor fakat söyleyemiyo

Bende sıkıştırıp çocuğu yalancı gibi bir konuma sokmak istemedim açıkcası
Tamam oğlum dedim
Benim canımı acıttı babannem sevcem diye sıktı sanki kollarım acıdı dedi sadece
Bunların sevmelerinde adam öldürme
Bu lanetler nerden çıktılar yine anlamıyorum ki

Son düzenleme:
Canin Kendimden biliyorum,benim ailemde bazi akrabalarimizi sorunlari,olanlari hic bize anlatmadilar,o kadar saf ve temiz buyudukki,ama insanlarin ic yuzunu ogrendiginimde halen cok saftim,ve onlarin bizi sevdigini Hep dusunurduk.ve bunlari yapanlar,kinlerini asilamislar bile.Bazi seyleri gordugumde aileme cok kizdim,kiziyorumda,dostu dusmani tanimak bizimde hakkimizdi.Tabi herseyin en iyisini sen bilirsin.Insallah,cok uzulmeden bu durumdan kurtulursunuz.
Annemde sakin davran
Oralı olma
Cocuğun herseyi anlayabilecek yasta
Umrunda değilmiş gibi davran anca öyle uzaktan severler dedi
Annem sayesinde sakinleştim zaten
Oğlum amcamla babannem geldi dediği an bile ellerim buz oldu ama içime ateş bastı atağım geldi
Isimlerini duyunca bile böyle oluyorum bayılacak gibi oluyorum
O an zaten telefona sarıldım
4 sene sonra oğlumu görmek istemelerine bak tanıyamamışlar bile adama bi tarafıyla gülerler
Sorsan göstermiyo derler
Allah A havale ediyorum

Bi derdim bitmiyor yeminle ya

Son düzenleme:
Yemin ederim eşim şimdiye kadar faizlerine toplasam bu kardeşlerinin arkasını toplamak için çok rahat 50,000tl harcamıştır hep savunduğu şey ortak açtık dükkanı oldu
Adı ortaktı yani kaynımın biri hiç ortada yoktu ama ortak malın ortağında eşşek gibi çalışan eşimdi
Adamı kurtardım
Ev açtım
Diğer evin kirasına rahatlayalım dedim bunca sıkıntıya katlandım
Borcunu daha bu ay bitireninde yıllardır
Ama yok yok yok bana rahat yok
Bir de çıkışda oğlumun okuluna gitmek istiyordum iyikide gitmemişim çok pis olay çıkardı
Herkese reklam olurduk

Şimdi çıkışda bir çocuğu babane anane denk gelebilir seçebilir dimi kimse yadırganmaz
Ama bu kadın ne dediki o hostes oğluma bunu sorabildi
O kadınlada konuşucam ne hakla oğluma bunu sorabildi benim özel aile olayım onamı dert olmuş
Üzerinemi vazifeymiş

Çocuğum herseyden habersiz
Konuşsam mı bilmiyorum
Çok kararsızım
Daha çok küçük kafasını böyle şeylerle nasıl bulandırırım

Şimdiye kadar hiç ne amca ne hala ne babane sormadı

Çünkü hiç sevgilerini görmediki

Bemim kaynım görümcem getirdi sevelim diyen insanlardır
Yani sen çocuğu alıcam hazırlıcan evlerine ayaklarına götürmem sevsinler diye
Çocuğu getirmiyorsunuz ki sevelim derlerdi çocuğumu sevin diye evlere servis yapcsktım yani el kadar çocuğu

Ay bunların içinde tımarhaneler olmadığıma seviniyorum

bence senin yavrun daha küçük herşeyi anlatmana gerek yok canım..sadece bazı tatsızlıklar olduğunu anlat ama detaya girme.
bir de hostes mevzusuna pek takılma..şöyle düşün ne zamandır görmüyor kadın torununu öyle bir hasretle koşa koşa sarıldıysa,hostes de görüşmediğinizi tahmin etmiş ve sormuştur oğluna.tahminden ibarettir bence yani

bence senin yavrun daha küçük herşeyi anlatmana gerek yok canım..sadece bazı tatsızlıklar olduğunu anlat ama detaya girme.
bir de hostes mevzusuna pek takılma..şöyle düşün ne zamandır görmüyor kadın torununu öyle bir hasretle koşa koşa sarıldıysa,hostes de görüşmediğinizi tahmin etmiş ve sormuştur oğluna.tahminden ibarettir bence yani
Bence k.v bişi söylemiştir o çenesini tutmaz
Onda o edep yok
Sabah ki duruma bak şimdiki duruma bak oğluşu gezdirdim Carrefour'da sözde boş boş gezdim sinirle
Oğlum yoruldu ben hala yorulmadım çünkü sinirimi atamadım
Gezdiğimden de bişi anlamadım
Yahu oğlu orda alsın oğlunu beni rahat bıraksın
Benim huzurumu kaçırmak için ellerinden geleni yapıyorlar

Benim annem ve oglum hassas noktam
Onlara bise olmasinda gerisi umrumda degil
Ben annem yuzunden babaml kusum,
Yilarcada kus kalirim umrumada bile olmaz
Annemi uzdu tirnAklarimi cikArdim
O anneme iyi davransinda beni kovsun umrumd Dgil
Ooglum icinde gecerli hepsi
Gerekirse onlarin dilindende konusurum
Oylede ktuyum boylede kotuyum nede olsa
Ben bu adam eve gelince susamam biliyorum kendimi
Nappsam bilmiyorum
Uyku ilaci faland Yok icsem uyusam

1-4 senedir nerdesiniz

Delircem
Nasıl buldular ?
Ne dediler

Edepsizdir
Ayıp falan bilmez
Cocuğumu da doldurur
Beni dahi kötüler

Bu sana benzemiyor
Anası huylu

Ciddi yeter
Ben artık dayanamıyorum

Canım Allah yardımcın olsun. Okadar bela okuyup çocuğunu görmeleri seni değil herkesi rahatsız eder. Ama Bu durumda sanırım eşinle sakin konuş canım

günaydın kızlar
tr_lelli tr_lelli ne yaptın canım. nasılsın.
burada acayip yağmur yağıyor. bugün dersim var. eğer olmasaydı ben yok yapardım bugün okulu. gelmezdim. hava hala karanlık.

günaydın kızlar
tr_lelli tr_lelli ne yaptın canım. nasılsın.
burada acayip yağmur yağıyor. bugün dersim var. eğer olmasaydı ben yok yapardım bugün okulu. gelmezdim. hava hala karanlık.
Konuşamıyoruz eşimle tartışıyoruz sesini yükseltiyo
Konu ailesi olunca bu adam çok değişiyor
Git onların yanına onlarla yaşa diyorum gitmiyoda
Ama laf da söyletmiyo
Onlar haksızda olsa hep haklı ona göre ben bu adamı çözemedim
Konuşmamayı düşünüyorum bakalım yanaşmaya devam edecekler mi
Ben sinirlenince kolay kalp kırarım o sebepten biraz susmak iyi olucak sanırım ağır konuşmak istemiyorum

Günaydın hanımlar

tr lelli üzüldüm inanki ne diyeyim bilmiyorum
yokluğuna alıştığımız insanlar niye birden hortlarki anlamıyorum
Ama şunuda söyleyeyim ki kan çeker denilen bişey var ya buna inan
oğlun onu babasının ailesinden uzak tutmaya çalıştığını hissetmesin sakın
çünkü bu onun ilgisini onlara kaydırır içten içe merak eder
ananesi hergün sever yere göğe koymaz ama yıllarca yüzüne bakmayan babanne bi başını okşasa insana farklı gelir
Annem ve oğlum diyosun ya hep deme sakın noluyo biliyomusun insan en çok neyi severse onunla sınanıyo eninde sonunda
Ben senin yerinde olsam hostesi kendi tarafıma çekerdim kızmazdım
üstü kapalıda olsa anlat bazı şeyleri belki bu olay tekrar eder kulağı kesik olsun
oğluna ne diyolar dinlesin böylece sende her zaman tetikte olursun.

X