Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

hehehehe ne guzel bılıyormusun suanda hayalımı gerceklestırıyorsun

sütlükahve maşallah iyi geliriniz var.
ama 4000 kk çok fazla.
keşke ev taksitlerinizi yüksek tutsaymışsınız.
evlendiğimizden bu yana gelirimiz hep değişti. ama giderimiz genelllikle sabit kaldı.
evet gelire göre gider olur derler ama bence gider çok değişmez.
biz geçen yıllar 1500 civarı ile geçiniyorduk. bu yıl da 1700 filan olmuştur.
kooperatif borçları hariç.
bir an evvel toparlayın zira eğer düzgün bi birikim yaparsanız bırak geçim sıkıntısını ihya olursunuz

merhaba kızlar.bu konuya dahil olma kararı aldım.lütfen bana yardım edin bi çeki düzen verin.
şimdi aylık hesabımızı anlatıyorum sizde bana nasıl birikim yapabileceğim konusunda fikir verin.
3500 tl gelirimiz var.2070 tl ev kredisi.400 tl araba kredisi.250 tl cocugun okulu.780 tl kalıyor.
bu kalan paraylada faturalar elektrık-su-dogalgaz-cep tel.
bu durumda birikim yapmam yinede mümkünmü sizce

su borçları bı kapasam bu sefer gerçekten acılmıcam

Odemeleriniz baya yüksek. Birikim degil de kenarda birşeyler olmali iyi kötü günler için. Allah korusun acil bisey ciksa kıpırdayacak alaniniz kalmamis. Sizin de sutlukave ninkinin tam tersi olmuş.

Odemeleriniz baya yüksek. Birikim degil de kenarda birşeyler olmali iyi kötü günler için. Allah korusun acil bisey ciksa kıpırdayacak alaniniz kalmamis. Sizin de sutlukave ninkinin tam tersi olmuş.
kenarda biraz birikimimiz var kötü günler için.onun üstüne eklemek istiyorum.çok müsrifiz karı koca gereksiz harcamamız cok oluyo.kocam markete gırınce kendını kaybedıyo.bende 1 yasında oglum var ona her gordugumu almak ıstıyorum.

Ama maşallah uç kişi bi aile 700 kusurle geçinebilmek zaten çok guzel. Allah bereketinizi artirsin. İsrafı daha da azaltirsaniz birikim de olur o zaman.

ee herkez neredeeee kii.
bu aksam kumbaraya atmak ıcın 11 tl ayırdım yanı son param bu.esım odendıgıne gore harclık alırım dıye duusnuyorum

Ben bugun cok yoğun ve uykuluydum. Uyumak için yattim ama uyku tutmadi.
Belki gece yine erken yatarım.
ee herkez neredeeee kii.
bu aksam kumbaraya atmak ıcın 11 tl ayırdım yanı son param bu.esım odendıgıne gore harclık alırım dıye duusnuyorum

yukarıda muhabbet donmus ama sonradan gordum
benımde bu aksam evde bısıler yapmam lazım
kızlar bazamızın ayakları yok ve yatak ortulerım uzun geldıgınden evlendıgımızden berı seremıyorum esıem ayak al ayak al takmıs durumdayım
ayak taksak cırkınolurmu yatak acaba dıye dusunuyorumda

Cute bende bazaya sonradan 8 cm lik ayaklardan taktırdım sonradan ama ben yüksek yatak sevmiyorum pişman oldum.Birde biraz yere degince daha güzel duruyor o örtüler bence.Ayrıca da yatağın altı felaket toz oluyor tamam temizlemek kolay oluyor ama bazanın altı yere deyse o kadar toz olmuycak bence yapma cıkss

Canım gündüz uyumam ben çok zorda kalmayınca nasıl hem gündüz kestirip hem de gece mışıl mışıl uyuyâbiliyosunuz imreniyorum
canım 7 de okulda olup derse başlayınca bir de üstüne üstlük 15 bilgisayarın çalıştığı sınıfta 9 saat da derse girince uyunuyo

Son düzenleme:
Kızlar sizleri okumaya fırsat bulamadım
Kac haftadır diş tedavimle uğraşıyorum
Bugün de en son temizletmeye gittim, bitti

Eminevimden bahsedeyim
Biz 150 binlik bi ev yeter bize dedik
30 bin pesinat verdik
Ayda 3 bin ödeyecez 40 ay boyunca
16.ayda bize sıra gelcek
6.500de organizasyon parası verdik
Yani onlara toplam 156.500 ödemiş olcaz
Onlar bize 150 bin vercekler

Biz arabayı da burdan aldık
İki sistemleri var
Ya kuraya katiliyorsun, günlerde olduğu gibi
Ya da taksitleri yarilayinca parani alıyorsun
Seçim senin
Tabi tüm taksitler bitmeden evi ya da arabayi satamiyorsun
İpotek altında oluyor

Güvenilir bilemem
Biz güvenip girdik yani

Biz hiç araştirmamıştık bunu.
Bizim semtte koop.yaygın olunca hemen ona girdik.
Bu baya makul ve mantıklı duruyor.
Biz de mi yapsaydik acaba dedim içimden.
Eşime bi danısayım araba için düşünsek mi acaba.
Ama biz bi araba bulsak borç alabilceğimiz kişiler var çok şükür ama arabalar çok pahalanmış

Kızlar off ya ben internete sadece akşam yarım saat giriyorum.. Gündüz işte zaten hiç.. Size yetişemiyorumm. Biizm işyerinde gün yapıyoruz.. Ama öyle böyle değil 20.000 tl'lik falan 2 yılda ödüyoruz yada 10000TL 1 yılda.. Ben de 2 yıldır bu günlere girdim ev borcumuz vardı.. Böylece faizden yırttık. İyi oldu.. Bankaya ödeyeceğime buraya ödedim..

Karanfilce sizin geliriniz nasıldı? ve kaç kişilik bir ailesiniz? Bence gayet güzel idare ediyorsunuz..

Karanfilce sizin geliriniz nasıldı? ve kaç kişilik bir ailesiniz? Bence gayet güzel idare ediyorsunuz..
Canim biz iki kişiyiz.
Benim öğretmen maaşı artı ekders. Standart.
Eşim ilk evlendik bir yıl 800 sonraki yil 850 sonra 900 sonra 1300 sonra 1600 simdi de devlete girdi 2000 alıyor.
Ben hep evimizde eşimin parasının bereketi olduğuna inanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…