BİRİKİMCİ HATUNLAR

Birde geçen ayki masraflarım :

Mutfak :250
temizlik malzemesi :50
cep tel :25
elektrik :35
aidat :30
su :20
doğalgaz ocak :8 tl
ekstra harcamalar :150 tl (acil cıkan masraflar , evde tadilat ,hastahane vb. )
mazot :300 tl

o akıllı sayacı olup,başvuranlar için geçerli.yoksa standart tarifeden faturalandırılıyorsun diye biliyorum.

Günaydın hanımlar :KK24:

Berfin o akıllı sayaçlarda var diye biliyorum ben de... Ben sadece fırının fişini çekebiliyorum ..bulaşk ve çamaşır makinesi girintili ona ulaşmam imkansız.
Mümkün mertebe su ısıtıcısı kullanmıyorum.Anca acil birşey olduğunda.
tv fişi hep çekerim. gereksiz şarj aleti vs tutmam.
tasarruf ampullerinden kullanırım.

benm faturamda t1 t2 t3 ler yazıyorum sanırım bu akıllı sayaç demek.
ben normalde tek kalıyorum 20 lira falan geliyordu faturam. bu ay kardeşim benle kalmaya başladı.
fırında fiş yok. bulaşık makinası yok. faturam bu ay 40 geldi. şaşırdım açıkçası. iki kişi için çok değildi. öyle ahım şahım ütüde yapılmadı :KK59::KK59:
öğrenim ilerde evlenince uygularım :KK70:

Herkese günaydın, ben muhendisim fabrikada çalışıyorum isim masabasi ama yoğun. Butopic çok hareketlenmis az önce önceki yazılanları okumayı tamamladım.
Bir arkadaş döviz hesabını sormuş. Ben akbanktan kredi çekmiştim. Hesap işletim ücreti alınmasın diye de 2 tane fatura ödeme talimati vermistim.fatura ödeme talimati olunca döviz hesabından para alinmiyor. Hem euro hem dolar hesabım var. Evde para saklamaktan çok korkarım. Dövizimis internetten alıyorum
yapı kredi maaş msterisiyim ama hesap işletim ücreti almamasının yanında hiçbir avantajını göremedim.

Döviz hesabını soran arkadaşim bankaların internet sitesinde detaylı bilgi yazıyor. Akbank musterisiysen ve otomatik ödeme talimatın varsa ücret almiyorlar

Kurban fiyatlarından bahşedilmiş. Biz ağustos ortasında aldık. Dana 6000bakım ücreti de 400 lira. 7kişiyiz kişi başı yuvarlak hesap 915 lira. Kaporalari biz odedigimiz için biz taksitli gibi geldi:)
Geçen gün migrota ilan gördm 799 lira yaziyordu koç da 599-699 du.

Eşimle yeni fabrikada çalışıyoruz. Servis var ulaşım masrafımızYok. Öğle yemeği de fabrikadan. Yemek masrafimiz. Da yok:) bir iyi yanı da biz marketve benzin fisi veriyorlar. O yüzden bu masrafimiz da yok çok şükür:)
4000 gelrmiz var.
Kira+aidat 780,
Bireysel emekliliklerimz 200,
İnternet 40 cep tel.ları 60
Elektrik 35-45 arası değişiyor
d.gaz kışın 150-300 değişiyor
su aylık 15
Kredi kartında sadece elektronik esyalarin taksidi ve zorunlu internet alisverislermiz var o da aylık ortalama 200-250 değişiyor.

Kızlar günaydın oku oku bitiremedim valla.
Bereketli olcak burası.
Listede adımı göremedim beni de ekle farmasicim.
Allah kesilecek kurbanlarımızı kabul eder inşallah.
Bayram yaklaşınca hala içim kıpır kıpır oluyo benim.
Çok seviyorum bayram sabahlarını.

Üç yıllık evliyim ilk evlendiğimizde maasimisizin yarısını kredi kartlarına veriyordük.borclari bitirdigimzden beri de internet. Ve elektronik dışında kullanmiyoruz.

günaydın kızlar hayırlı sabahlar. ben kumbara tutmuyorum..
yani şu şekil. bütün bozuklukları atarsam yarın mecbur 5lira bozmak zorunda kalıyorum.
sabah işe giderken yol parası vermiyorum çünkü.. ekmek için günlük bozdurmam lazım

bide elektirik için. akşam 22:00 ve 06:00 arası ucuzmuş ben baktım onlara
06:00 17:00 arası 18 kuruş
17:00 22:00 arası 35 kuruş
22:00 06:00 arasuda 7 kuruş imiş

duydunuzmu böyle bişi netten araştırcam bakamadım henüz

Akıllı sayaçtan bahsediyorsunuz sanırım

Ben elektrik faturasından yıldım valla 60'ın altına hiç düşüremedim.

Bu aralar ben de bunu düşünüyordum üstüne bu konuşma çok iyi oldu ama biz akşam 6'da eve giriyoruz ve 6ila 10 arası yine yüksek
Ne yapsam bilemedim:KK43:

Herkese günaydın, ben muhendisim fabrikada çalışıyorum isim masabasi ama yoğun. Butopic çok hareketlenmis az önce önceki yazılanları okumayı tamamladım.
Bir arkadaş döviz hesabını sormuş. Ben akbanktan kredi çekmiştim. Hesap işletim ücreti alınmasın diye de 2 tane fatura ödeme talimati vermistim.fatura ödeme talimati olunca döviz hesabından para alinmiyor. Hem euro hem dolar hesabım var. Evde para saklamaktan çok korkarım. Dövizimis internetten alıyorum
yapı kredi maaş msterisiyim ama hesap işletim ücreti almamasının yanında hiçbir avantajını göremedim.

Döviz hesabını ben sormuştum çok teşekkürler cevap için.

Maaş müşterisi olduğum için benim bankamda almıyor kesinti ama döviz hesabımdan almıştı o zaman araştırayım fatura ödeme talimati vereyim.
Benimde garip bir alışkanlığım var fatura geldiği an ödemek isterim. Otomatik ödeme talimatinda en son gün ödüyor ya gıcık oluyorum :KK70::KK70:

Kurban fiyatlarından bahşedilmiş. Biz ağustos ortasında aldık. Dana 6000bakım ücreti de 400 lira. 7kişiyiz kişi başı yuvarlak hesap 915 lira. Kaporalari biz odedigimiz için biz taksitli gibi geldi:)
Geçen gün migrota ilan gördm 799 lira yaziyordu koç da 599-699 du.

915 çok iyiymiş biz de 1000 ayırdık ama geçer diye korkmuştum ben neyseki geçmeyecek gibi duruyor...

Farmasicim beni de listeye ekler misin. Geçen ay 250€ ve 40$ alabildim.
Kendime yeni bir hedef daha koydum seneye eylül ayında yurtdışında tatil istiyoruz sne sonuna kadar 5000 lira+ 2015 eylüle kadar 2000€ biriktirmek istiyorum.

peki kızlar bu bireysel emeklilik konusuna ne diyorsunuz?

Yaptıranlar memnun kalanlar? Bi de burada konuşmak yasak mı bilmiyorum ama dini boyutunu da düşünerek cevap almam mümkün mü acaba? (eğer sıkıntı olacaksa sorun değil genel bilgi alsak da olur) Bir banka için caiz denmişti ama bilen var mı acaba?

:KK68:
Ayyy ne tatlı zamanlarınız öyle... Tadını çıkarın. Çocuklar olunca hiç bir şey eskisi gibi olmaz ki.
Çocuklardan gözün adamı bile görmez:)
Benim eşimde on gün oldu döneli altı aydır yurtdışındaydı.üç beş gün nedir ki? Hem aşkınız tazelenir

Valla benim eşim altı ayın üstüne eve gelse çocuğa yavrum sen biraz çekil şöyle derim:KK48:
Gözün aydın bu arada.

peki kızlar bu bireysel emeklilik konusuna ne diyorsunuz?

Yaptıranlar memnun kalanlar? Bi de burada konuşmak yasak mı bilmiyorum ama dini boyutunu da düşünerek cevap almam mümkün mü acaba? (eğer sıkıntı olacaksa sorun değil genel bilgi alsak da olur) Bir banka için caiz denmişti ama bilen var mı acaba?
Cnm caizmi deglmi bilmiom ama kenarda birikim olsun die esimin maas bankasindan yaptirdik vakifbanka her ay otomatik kesiliyor ben memnjnum 6aydir devam edio yeni basladim yani
bi yandan kendilingndnbirikmesi gusel bisi bmce yaptir derim

Ben bulaşık deterjanını bim'den alırım pek memnunum valla:) Daha önce en pahalısından alırdım bi fark göremedim acıdım verdiğim paraya:)
Bulaşık makinesi tabletinden bahsediyosan haklısın. Bende bimden alıyorum çok memnunum. Hatta ikiye bölüp kullanıyorum. Bulaşıkları makineye akıtıp koyduğum için yeterli oluyo. Parlatıcı yerinede sirke koyuyorum arada da boşken limon tuzuyla çalıştırıyorum.
Sen yeni gelinsin galiba hayırlı uğurlu olsun İnşallah.
Senin evin şimdi mis gibidir. Yeni eşya kokar. Çok severim yeni gelin evini.

Döviz hesabını soran arkadaşim bankaların internet sitesinde detaylı bilgi yazıyor. Akbank musterisiysen ve otomatik ödeme talimatın varsa ücret almiyorlar

döviz hesabı soran bendeim arkadaşım..
Akbankda değil hesabım iş bankası maaş müşterisiyim.Bankayla görüşüp Ödeme talimatı yaptırayım ozmn çok teşekkür ederim cnm

:KK68:
Ayyy ne tatlı zamanlarınız öyle... Tadını çıkarın. Çocuklar olunca hiç bir şey eskisi gibi olmaz ki.
Çocuklardan gözün adamı bile görmez:)
Benim eşimde on gün oldu döneli altı aydır yurtdışındaydı.üç beş gün nedir ki? Hem aşkınız tazelenir

Ne güzel bir mesaj bu böyle arada kaynamış şimdi gördüm kusura bakmayın:KK70: Allaha sükür cicim aylarımız pek güzel inşallah hep böyle olur:) 6 ayda bayaa uzunmuş benim eşimininde arada olacak böyle iş gezileri ama en fazlası 7 gün olacak inşallah. Allah hepimize mutluluk versin:)

X