birikim yapabilmenin yolları

Eşimin sene devriyesi idi. Onsuz 9 sene bitti bugün. Hayatın geçiciliği ve ölüm gerçeği karşısında ne para ne pul düşündüm bugün. Bayram geliyor ve iki çocuğum için yine güçlü olacağım. Başka çarem yok. Şuna inanin kızlar tek servetimiz ailemiz. "Neyleyim sarayı , neyleyim köşkü içinde salınan yar olmayınca..."

Herkese merhaba uzun zamandir birikim topiklerini takip ediyorum en son üye olmaya karar verdim.Benim mutfak masrafim her ay 900 veya 1000 tl tutuyor iki yaşında bir oğlum var yani üç kisiyiz eşim çok yemek seçer hep etli yemekler ister ilçede yaşıyorm burada herşey çok pahalı mesela muzun kilosu 10 tl kiyma 40 tl domates 4tl herşey pahalı sizleri takip ettiğimden beri daha dikkatli harcama yapıyorm birikim yapmak istiyorum bana yardımci olur musunuz.

Oncelikle aramıza hoşgeldiniz. Hafta sonu olunca bir de bayram arefesinde olunca kimseler uğramamış. Ben kısaca yazayım.
Öncelikle mutlaka gelirinizi giderinizi gösteren bir bütçe hazırlayın. Her harcamanizi kaydedin. Her ay az da olsa birikime bir şeyler koyun. Duruma göre altin döviz bes size uygun yatırımları belirleyin. Mutlaka bir hedefiniz olsun. Alışverişe liste ile çıkın. Market indirimlerini takip edin. Buzlugu aktif olarak kullanın. Yazın kış hazırlıkları mutlaka yapın. Her şeyi hazır almayın. Bir şeyi alırken ihtiyaç mi değil mi diye kendinize sorun. Kredi kartına pek bulasmayin. Kullanıyorsanız da bilinçli kullanın. İsraf kesinlikle yapmayın. Elektrik su gibi harcamalara dikkat edin. Ettiğinizde göreceksiniz ki faturalar düşecek. Mutlaka ayağınızı yorganiniza göre uzatın. AVM lerden uzak durmaya çalışın. Bütün bunlara dikkat ederseniz birikim mutlaka yaparsiniz.
Mutfak harcamaniz et ağırlıklı beslendiginizden ötürü yüksek. Ama mutlaka sebze ve bakliyata da ağırlık verin.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Topikleri her gün takip edin hatta geçmişi de okuyun. Motivasyon açısından ve faydalı bilgiler edinmeniz açısından katkısını göreceksiniz. Sevgi ile kalınız. Mutlu bayramlar...

Mutfak masrafiniz 3 kisilik aileye gore cok fazla hangi ilceymis orasi hersey gercekten cok pahali.
Sebze yemeklerine alistirin esinizi et cok pahali gercekten.

Size hayranlığımı dile getirmiş miydim?
Gerçekten çok güçlü çok mantıklı Bi kadınsınız..
Yerinizde olsam isyan edip hıncımı başka şeylerden çıkarabilirdim.. Ne bileyim insan sevgilisinden ayrılıyo atlatamıyor.
Allah rahmet eylesin.. Yattığı yerde dinlensin inşallah.. Oğullarınıza uzun ömür versin..
Sizin de Rabbim yardımcınız olsun yükünüzü hafifletsin inşallah..
Örnek aldığım Bi insansınız

Canım, çok teşekkür ederim.
Çok incesin...
Hayattan benim payıma "güçlü kadın" olmak düştü. Ama sizler inşallah "mutlu kadın" olursunuz.
Rabbimin takdiri, boynumuz kıldan ince karşısında...
Allahım güzel yazılar yazsın , güzel insanlarla karşılaştırsın...
Seviliyorsun...

selam hanımlar baba bir kız kardeşimin bir anda hayatıma giren anne bir ABD li iki kız kardeşlerimi kabullenme süreci oldukça sancılı geçmişti. belki BDV de konumu okuyanlarınız varsa bilir. çok üzülmüştüm, çok gel git yaşamıştım ama hep dua ettim. çok şükür bu süreç geçti ve şimdi yaşları da aynı ve yakın olan bu üç kız kanka oldular. bayramda nişanlım ve kardeşimle beraber biyolojik annemi ziyarete gidecektik. hem de büyüten annemin özellikle ricası ile nikahıma davet edecektik.

şimdi bu üç kız face den yazışmışlar, diğer kızlar bizim bayramlarımızı çok merak ettiklerini söylemişler. bizimki de ballandıra ballandıra anlatmış ve onları davet etmiş. bu gece alanya dan otobüse binip, yarın sabah burda olacaklarmış. yani bayramı birlikte geçireceğiz, sonrasında hem onları bırakmak için hem nikaha davet etmek için gideceğiz.

bakalım bizi neler bekliyorhayatıma yeni giren bu iki kızı özlemişim. kan çekmesi denen şey gerçekten varmış.

şimdiden bayramınız kutlu olsun kızlar

Amin Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın
İmtihan dünyası işte.. Hepimiz bişeylerle sınanıyoruz Rabbim sabırla geçebilmemizi nasip etsin inş.

Nihalcim cok degerlisin..Rabbim bu sabrinin karşılığını kat kat verecektir sana insallah..Cok şükür ki dünya burdan ibaret degil..ebedi hayatta esine kavusursun insallah canim benim..

Kan cekiyor iste dedigin gibi..umarım güzel gecer..sanada ii bayramlar :)

Nihalcim cok degerlisin..Rabbim bu sabrinin karşılığını kat kat verecektir sana insallah..Cok şükür ki dünya burdan ibaret degil..ebedi hayatta esine kavusursun insallah canim benim..
Canım , değer veren değer bulsun...
Yüreğinden dökülen güzel sözler için çok teşekkür ederim.

Günaydın kızlar.
Bugün Arefe ve yine telaşlı yine harcamalı bir gün olacak.
Biraz sonra kuaföre gideceğim.
Ardından bayram tatlımizi alacağım.
Tabi unutulmadan en az 2 - 3 günlük ekmek almaliyim. Bayramda çok fazla gezmeyi düşünmüyorum. Ayıp olmayacak kadar ziyaretler yapip evde dinlenmek niyetim.
Herkese huzurlu bir bayram diliyorum

Günaydın kızlar. Sıcakta zor geçer derken Ramazan nasıl geldi, nasıl geçti anlamadım. Rabbim hepimizin tuttuğu oruçları kabul etsin ve bizi nice ramazanlara eriştirsin inşallah. Annem sabah çantasındaki biriken 5-10 kuruşları bırakmış sehpaya. Saydım 8 lira vardı. Hemen attım kumbaraya.

Bugün detaylı bir mutfak temizliğide yaparsam bayram temizliğim bitiyor. Evdeki ufak tefek eksikleri ve kuaför işini hallettmek için dışarıya çıkıcam. Çok açılmadan günü kapatırım muhtemelen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…