- 8 Şubat 2016
- 1.689
- 7.685
- 108
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #8.041
Balkonda kullanacaksan sürekli Güneşe soğuğa yağmura maruz kalacak tekstil örtü olmaz ya naylon su geçirmeyen örtülerden alacaksın ya da masanın üzerine yapışan şeffaf naylonlardan onlar zaten metrelik satılır masanın üzerine göre kestirirsin ancak masan açılır masa ise ve açık olarak da kullanırım diyorsan naylon örtü.Aslında ihtiyacım mutfak masama örtüydü. Plastik bir şey alacağım. Nasıl bir şey alsam acaba. Önerisi olan var mı. Mutfak masamı bundan sonra balkonda kullanacağım. Masam mobilya, plastik değil. Kumaş örtü balkonda olmaz. Madam cocodaki gibi alsam yine yoksa düz şeffaf mı alsam.sirkencubin
cok tesekkur ederim, internetten sadece bilindik sitelerden alışveriş yapıyorum aslında ama her şey olabilir tabii. umarım bir an önce düzelir, çok canımız sıkıldı yaCanım çok geçmiş olsun
Umarım sonuç alırsınız.
Muhtemelen şifrenizi kırmışlar yada atm den para çektiğinizde
kopyalama yapılmış.
Allah kabul etsin adağını canımHayırlı kandiller kızlar Rabbim dualarımızı kabul etsin.
Bende biriktirdiğim paramla adağımı gerçekleştirmek istedim bugün kesilecek inşallah.
Bir de bu sene bayramlık alıcam eşime ve kendime.
Param bitecek işten çıkmadan neredeyse...
Çalışırken kolay geliyor bana az ya da çok birikiyor da, çalışmadan evde oturup eşten para alınca nelerden kısarak nasıl ve hangi yöntemlerle para biriktirebiliyor?
Buradan ev hanımlarından ön hazırlık için yardım istiyorum kendime....
ben euroya veya dolara yönelirdim. YTDSelam Kızlar
Kadir gecemiz mubarek dualarimiz kabul olsun
Geçmiş olsun S sutlukawe umarım kısa zamanda düzelir
@saripisisi canım sandaletlerini Güle güle kullan ihtiyaçlar için harcicaz tabii
Kızlar size bişey sorucam Temmuz ayi hesabimi yaptim çeyrek için parami ayırdım fakat altin suan yuksek 202_204 tl civarı almak istemiyorum ama önümüz bayram para lazım olurda harcarsam diye de tutmak istemiyorum ne yapayimkararsız kaldım
Amin canım cümlemizin inşallah.Allah kabul etsin adağını canım
canım her ailenin mutfak masrafı farklı olur. Kiminin aylık 300 TL kiminin 500 TL bu tamamen sizin neyi ne kadar tükettiğnizle alakalı. Sen ne olur ne olmazdiye 1000 lira kenara koy şimdiden.selam tutumlu hanımlarşimdiii tecrübeli hanımlar bir sorum olacak. bayram sonu evimiz için alış veriş yapacağız. tabi ki ev tam takır, kuru bakır et ürünleri ve kahvaltılık haricinde, deterjanmış, yağmış, pirinçmiş, makarnaymış yüklü bir alışveriş olacak. bu alışveriş için tahmini ne kadar bütçe ayırmamız gerekir? anneme de sorabilirim ama onlar tutturdu biz alalım diye, öyle istemiyorum ben. yardımcı olur musunuz? şimdiden teşekkürler
onu yaşadığımızda görücez sanırım. ilk etapta olmazsa olmazları alıp, sonrasında alışkanlıklarımıza göre bir şeyler netleşecek sanırım. 1000 de çokmuş. napalım hamama giren terler.canım her ailenin mutfak masrafı farklı olur. Kiminin aylık 300 TL kiminin 500 TL bu tamamen sizin neyi ne kadar tükettiğnizle alakalı. Sen ne olur ne olmazdiye 1000 lira kenara koy şimdiden.
Evet plastik su geçirmez örtülerden annemde fazla varmış, ondan aldım. Gönlüme göre bir desen buluncaya kadar kullanacağım. Ya da şeffaf alıp, kumaş örtü ile kullanacağım. Teşekkür ederimBalkonda kullanacaksan sürekli Güneşe soğuğa yağmura maruz kalacak tekstil örtü olmaz ya naylon su geçirmeyen örtülerden alacaksın ya da masanın üzerine yapışan şeffaf naylonlardan onlar zaten metrelik satılır masanın üzerine göre kestirirsin ancak masan açılır masa ise ve açık olarak da kullanırım diyorsan naylon örtü.
Ben de 1000 lira derim.onu yaşadığımızda görücez sanırım. ilk etapta olmazsa olmazları alıp, sonrasında alışkanlıklarımıza göre bir şeyler netleşecek sanırım. 1000 de çokmuş. napalım hamama giren terler.dediğin gibi o parayı şimdiden ayırayım. çok teşekkür ederim canım
bu liste süper oldu.Ben de 1000 lira derim.
Deterjan: koyu renkliler için sıvı, açık renkliler için sıvı, beyaz çamaşırlar için toz, yumuşatıcı
Bulaşık: tablet, elde yıkama için deterjan, parlatıcı
Banyo: iki çeşit şampuan ( eşler farklı kullanı) , saç kremi, duş jeli, banyo sabunu, el sabunu, ıslak mendil
Yer temizleme, cam sil, temizlik bezleri, bulaşık süngerleri, çamaşır suyu, domestos, cif krem vs
Mutfak: kırmızı ve yeşil mercimek, un, pasta malzemesi ( kabartma tozu, krem şanti vs), nohut, kuru fasulye, pirinç, ince ve kalın bulgur, baharatlar, zeytinyağı, nar ekşisi ( evde bitti de aklıma geldi ondan yazdım), ay Çiçek yağı, salça, süt, içecekler, atıştırmalık Abyr cubur, kuru yemiş vs.......
Bunları bir kere alırsan aylarca yeter. Yağ hariç .
Ailen evinde oda oda gez. Mutfak dolaplarımı aç neler var bak, ona göre bir liste oluştur. Eşinin neyi sevip sevmediğini bazen aynı evin içine girmeden anlaşılmıyor. Yemeğin içindeki salça miktarı bile önemli oluyor. İlk Zaman'lar ailendeki tüketim biçimi devam ederken Zamanla bakmışsın eşine benzemişsin.bu liste süper oldu.ben de elime kağıt kalem alıp yazayım diyordum. çoook teşekkür ederim canım
yemek alışkanlıklarımız spor yapmamızdan kaynaklanan sebepten hemen hemen aynı canım. pirinç sadece misafir için alırız ama bulgur ve yulafı çok tüketiriz. abur cubur almayız ama kuru yemişleri ve kuru meyveleri çok tüketiriz. yine hazır içecekleri de sadece misafir için bulundururuz, toz şeker ve kesme şeker de aynı şekilde. kızartma hiç yemiyoruz ama misafir için 2 tl çiçek yağı alırız mesela. z.yağını tüketiriz ama o da fazla değil. un vs bunlar da misafir için bulundurulur. deterjanlar da ailemin evinde kullandıklarımızı alırım herhalde. mutfağı sadece kendimize göre düzsek gelen misafir aç kalır bizdeAilen evinde oda oda gez. Mutfak dolaplarımı aç neler var bak, ona göre bir liste oluştur. Eşinin neyi sevip sevmediğini bazen aynı evin içine girmeden anlaşılmıyor. Yemeğin içindeki salça miktarı bile önemli oluyor. İlk Zaman'lar ailendeki tüketim biçimi devam ederken Zamanla bakmışsın eşine benzemişsin.
güle güle giysin bıdıklarAnnem bir sürü kıyafet almış çocuklara. Özellikle kıza pijama takımları, eşofman altları, tişörtler vs . Bir çocuğu da seneye yazın olabilecek şeyler. Seneye yatırım oldu.
Ablamda bana elbise, gömlek vs 5-6 parça almış.
Çocuklara oyuncak da almışlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?