- 22 Mayıs 2016
- 24
- 106
- 8
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #7.941
bende bu bayram evdeyim ilk gün ziyaret ondan sonrasını da dinlenme ve gezmekle geçiririm sanırım..Ramazanda bi türlü uykumu alamadım.. bol bol bol uyumak istiyorum :)Bayramda neler yapacaksınız kızlar?
Ben yakın akrabalarımı gezerim onun haricinde evde dinlenip fazla para harcamamak niyetindeyim.
Bayram sonrası da tatile çıkacağız zaten.
Ağzı açılmayan bir kumbara olsa daha mı iyi olurdu sanki :)Eki Görüntüle 1853538
Buda başarıya giden yolumun ilk adımı
Hatta ona kendisini değerli hissetmesi için isim bile verdim, KUMBİ
ne güzel düşünmüşsün.. :) çocuklar için süpriz bişey olur :)Bende bu bayram evdeyim. Pek gelen giden olmaz zaten bize, kolonyamız var. Yarım kilo da çikolata, 1 kiloda tatlı alsam yeter. Kuzenlerime annem ayrı ben ayrı harçlık veriyorum. 4 kuzenim var 80 lira onlar için ayırdım. 20 TLde kapıya gelen çocuklar için ayırdım.
Çocuklar için yarım kilo şekerimiz vardı zaten. Ama toplasan 5 çocuk anca geliyor şeker toplamaya. Onlar içinde değişiklik olsun diye şekeri renkli tüllerin içine sarıp içinede demir 1 TL koymayı düşünüyorum. bu şekilde 20 tane yapsam yeter. Tülüm kurdelem falan vardı zaten. Hem onları değerlendirip kalabalıktan kurtulmuş olurum. Hemde değişik olunca çocuklar sevinir diye düşündüm
bu yaşımda bana böyle bir şey verseler sevinirim :)Bende bu bayram evdeyim. Pek gelen giden olmaz zaten bize, kolonyamız var. Yarım kilo da çikolata, 1 kiloda tatlı alsam yeter. Kuzenlerime annem ayrı ben ayrı harçlık veriyorum. 4 kuzenim var 80 lira onlar için ayırdım. 20 TLde kapıya gelen çocuklar için ayırdım.
Çocuklar için yarım kilo şekerimiz vardı zaten. Ama toplasan 5 çocuk anca geliyor şeker toplamaya. Onlar içinde değişiklik olsun diye şekeri renkli tüllerin içine sarıp içinede demir 1 TL koymayı düşünüyorum. bu şekilde 20 tane yapsam yeter. Tülüm kurdelem falan vardı zaten. Hem onları değerlendirip kalabalıktan kurtulmuş olurum. Hemde değişik olunca çocuklar sevinir diye düşündüm
Kumbara hayırlı olsunHatta bu sabah işe gelir gelmez ilk işim
Kumbara yapmak oldu :)
İçine 80 lira attım.
Hedefim her ay 200 lira atabilmek olacak.
Altın ve euro almak için kredi kartını
sıfırlamayı beklicem.
Kredi kartı borçları bittikten sonra asıl
birikime başlıcam inşallah.
Güle güle harcayın.bereketli olsun...Merhaba kızlar, gelecek paralara güvenip elimde ne varsa harcanmasın diye toplayıp bankaya koymuştum. Gelin görün ki bayram üstü kimseden para çıkmaz oldu...devletten gelecek paramız da henüz gelmedi...kaldım mı parasız...Ne yapayım edeyim diye düşünürken çok şükür şimdi bir müvekkilim ödeme yaptı da rahatladım...çünkü daha fitreler verilecek, bayramlık alınacak, baklava alınacak, çocuklara bayram için harçlık verilecek, kuaföre gidilecek yani bayağı para lazım...kenardaki birikime hiçbir şekilde dokunmama niyetinde olunca canım çok sıkılmıştı...neyse yine Allahım beni darda koymadı, çok şükür bin şükür...
Ağzı açılmayan bir kumbara olsa daha mı iyi olurdu sanki :)
ben de aynen böyle yapıyorum. her mevsim geçişinde dolabımı düzenliyor, eksiklerimin listesini çıkarıyorum. giyilmeyecek durumda olanları elden çıkarıyorum, içlerinde çok sıkıldığım ama yeni kıyafetlerimi de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorum. günlük kıyafetleri de ihraç fazlası satan dükkanlardan alıyorum. ekonomi yapamadığım tek giysi türü, spor kıyafetleri. ona da ekonomi yapmıyorum diyemem, outlet mağazalara gidip ordan alıyorum. aldıklarını mutlu günlerde giyin inşallahBide kıyafet alışverişi için ben; artık en azından bu yaz öyle yaptım gardrobu bosaltip eksiklerim için herşeye ama liste yaptım kıza da öyle yaptım...hayır mecbur sürekli büyüyor yaz kış dolap yeniliyorum ona lcw defacto ve c&a dan ona göre alcaklarimi netten seçip listeleyip gidip birebir aldım hem istediklerimi almış oldum hem ekonomik oldu inşallah sonbaharda da öyle yapıcam kış için hazırlık
evet bence de, zamanla alışkanlık yapıyor. bazen de ya atmıyım sadaka kutusuna bugün, yarın atarım diye şeytan vesvese veriyor.Canım ne güzel yöntemmiş bu... Amwaydan alacaklarımı alayım bende başlayayım bari :)
Çok güzel bir fikirmiş bu. Bende başlayayım buna hem ufak tefek attığımız için dokunmaz, bütçeyi sarsmadan kendiliğinden birikir.evet bence de, zamanla alışkanlık yapıyor. bazen de ya atmıyım sadaka kutusuna bugün, yarın atarım diye şeytan vesvese veriyor.inşallah ben de kendi evimde devam ettiririm.
evet canım kendiliğinden birikiyor. artık ne niyetle verilirse allah kabul etsinÇok güzel bir fikirmiş bu. Bende başlayayım buna hem ufak tefek attığımız için dokunmaz, bütçeyi sarsmadan kendiliğinden birikir.
Amin cnm :)evet canım kendiliğinden birikiyor. artık ne niyetle verilirse allah kabul etsin
ne güzel bir hedef. allah yardımcın olsunkendıme bır hedef koydum 2 sene sonra ev ıçın 50bınlık peşınat bırıktırcem
2 sene sonra
1 temmuz 2018 olsun
Bayramda neler yapacaksınız kızlar?
Ben yakın akrabalarımı gezerim onun haricinde evde dinlenip fazla para harcamamak niyetindeyim.
Bayram sonrası da tatile çıkacağız zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?