- 20 Kasım 2015
- 522
- 1.305
- 113
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #6.301
vücut şekli değişiyor bence de. mesela bende göbek kaldıoo ne güzell girebiliosan eskilere süper bişey.. kızım 8 yaşına girio..ben bidaha giremedim eski kıyafetlere..dağıttım mecbur :) aslında 3-4 kilo fazlam kaldı aslında çokda değil ama vücut şekli değişiyor demekki
Aynen canım ya benimde bacaklarda falan bişey yok göbek ve yanlarda sıkıntı yaşıyorum.. zayıflasanda olmuyor..sanırım spor yapmak lazım..vücut şekli değişiyor bence de. mesela bende göbek kaldı
Rabbim rahmet etsin canım... çok haklısın..iki günlük dünya ne kırmaya ne kırılmaya geliyor..Ah Ahh...siz böyle görümce gelin falan bahsedince bir tuhaf oldum...ben de tek gelindim..hem de iki evin tek gelini...dünya iyisi eşim, dünya tatlısı bir de görümcem vardı..kayınvalidem, kayınpederim ölürken bile adımı sayıkladı, öyle severlerdi...birkaç yıl içinde hepsini kaybettim...mekanları cennet olsun inşallah...insanın akrabaları gibi yok...hele ki ilişkiler iyiyse, sevgi ve saygı varsa...keşke hiç sorun yaşanmasa da iyi geçinilse, anlaşılsa...hayat iki nefes çünkü...mühim olan da iyi hatırlamak, iyi hatırlanmak....
Ne güzel darısı başımıza, Allah gönlünüze göre vermiş..Günaydın hepinize kızlar.
Rabbim'e bin şükür olsun çok mutluyum. Biraz umudumuzu kestiğimiz bir yerden yüklü bir meblağ geldi ve tüm kredimiz kapandı. 1,5 senesi kalmıştı. Üzerimizden öyle bir yük kalktı ki anlatamam.
Tam böyle anne olmayı bu kadar arzularken ama krediden dolayı ertelemeyi düşünürken oldu. Ne kadar şükretsem az. Bir daha inandım ki O'ndan asla umudumuzu kesmemeliyiz. Hiç bırakmıyor bizi hiç.
İsteyen herkese de nasip etsin. Umulmadık yerden hayırlı kapılar açsın İnşallah. Sizlerle paylaşmak istedim. Hepinize sevgiler.
MaşallahKızlar kışlık hazırlıklara başladım bile ben. kilo bezelye aldım haşlayıp buzluğa attım bile. Bu hafta pazardan reçellik çilek alıp reçellerimi de yapacağım İnşallah.
Devamı yavaş yavaş gelcek.
Ben de yavaş yavaş başlayayım diyorum. Özellikle de bezelye. Gecende alırken Pazarcı esnaf abimiz "daha koyma erken" diye uyardı ama ben tezcanliyim. Ben buzluga atarken temizleyip yıkayıp atıyorum. Haslamiyorum yani. Yarın alacağım bakalım. Bu arada yarın küçük aslanimin teog sınavı var kızlar dua istiyoruz...Kızlar kışlık hazırlıklara başladım bile ben. kilo bezelye aldım haşlayıp buzluğa attım bile. Bu hafta pazardan reçellik çilek alıp reçellerimi de yapacağım İnşallah.
Bizim de mayısta başlar. Şuan çıkanların en lezzetli zamanları mayıs haziran ayları çünkü.Kızlar kışlık hazırlıklara başladım bile ben. kilo bezelye aldım haşlayıp buzluğa attım bile. Bu hafta pazardan reçellik çilek alıp reçellerimi de yapacağım İnşallah.
Rabbim yar ve yardımcısı olsun inşallah cnm oğlunun. Bu arada doktorlar bezelye için mutlaka önce kaynar suya atıp sonrada soğuk suda şokladıktan sonra buzluğa atın diyor.Ben de yavaş yavaş başlayayım diyorum. Özellikle de bezelye. Gecende alırken Pazarcı esnaf abimiz "daha koyma erken" diye uyardı ama ben tezcanliyim. Ben buzluga atarken temizleyip yıkayıp atıyorum. Haslamiyorum yani. Yarın alacağım bakalım. Bu arada yarın küçük aslanimin teog sınavı var kızlar dua istiyoruz...
İnşallah canım çok sağol teşekkür ederim...Rabbim yar ve yardımcısı olsun inşallah cnm oğlunun. Bu arada doktorlar bezelye için mutlaka önce kaynar suya atıp sonrada soğuk suda şokladıktan sonra buzluğa atın diyor.
Taze fasulye için de geçerli :) bişey daha vardı bu yöntemle yapılıp konulan ama onu unuttum şimdi.Rabbim yar ve yardımcısı olsun inşallah cnm oğlunun. Bu arada doktorlar bezelye için mutlaka önce kaynar suya atıp sonrada soğuk suda şokladıktan sonra buzluğa atın diyor.
Çok tesekkur ederimİnşallah canım çok sağol teşekkür ederim...
Öğrendiğim iyi oldu ben de artık öyle yaparım...Bu arada; bu yaşında bu kadar bilgi ve tecrübe maşallah yani...seni alan yaşadı...
Bamya, bezelye ve taze fasulye. Taze fasulye sadece tadı için yapılıyor. Ama bezelye ve bamya çiğ halde dondurulduğunda bakteri üretirmiş ve bundan dolayı hastanelere zehirlenen çok kişi geliyormuş. Doktor bi tanıdığımız büyükler bu bakterilere daha dayanıklı oluyor ama çocuklar genelde ateş ve kusma şikayetiyle geliyor ve aileye zehirlenmis dediğinde aynı şeyi yedik deyip bize inanmiyorlar diye kızarak anlatıyorduTaze fasulye için de geçerli :) bişey daha vardı bu yöntemle yapılıp konulan ama onu unuttum şimdi.
Dimi bamyaydı o. Ya bizde çiğ atarız bezelyeyi de. Bezelyeyi öğrendiğim iyi oldu. Bizimkilere de aktarayım bu bilgileri. :)Bamya, bezelye ve taze fasulye. Taze fasulye sadece tadı için yapılıyor. Ama bezelye ve bamya çiğ halde dondurulduğunda bakteri üretirmiş ve bundan dolayı hastanelere zehirlenen çok kişi geliyormuş. Doktor bi tanıdığımız büyükler bu bakterilere daha dayanıklı oluyor ama çocuklar genelde ateş ve kusma şikayetiyle geliyor ve aileye zehirlenmis dediğinde aynı şeyi yedik deyip bize inanmiyorlar diye kızarak anlatıyordu
En iyisi köyde yaşamak. Yada köy gibi bir yerde. Sosyal hayatı pek olmayan. :)
Amaçlarıma daha çabuk ulaşmak için. Yılın bir ayını köyde geçiriyorum ben. Köyde haliylen bakkal yok bişey yok. Gereksiz olan şeyleri yemekten kaçınıyordun bir kere. Bunun daha sağlığı var. Köyde yaşayana bak senden daha sağlıklı. Sende kanser çıkar damar tıkanıklığı çıkar tansiyon çıkar, genç yaşta da olabilirsin. En önemliside kalp krizi 10lu yaşlara kadar düştü şehirde. Köyde bunu göremezsin. 50dinden donra başlıyor ne başlıyorsa. Bir kere köyde yaşaman sağlık açısından iyi. Gerçi kıyde kalsan ye iç yat uyu olmuyor merak etme. Bahçelerinle uğraşırsın hayvanlarınla uğraşırsın. Boş vaktin bile zor oluyor. Olmayan bir vakti sosyal etkinliklerle nasıl doldurmayı düşünüyorsun acaba.?Sosyal hayat olmadıktan sonra da yaşamanın ne anlamı var..ye iç nefes al uyu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?