birikim yapabilmenin yolları

O zaman mümkün olduğunca ek iş yapmaya bakabilirsin. Krediye bulaşmak istemiyorum demişsin. Yani ben birkaç öneride bulunayım boş zamanınız varsa özel ders verebilirsiniz. Önümüzde kpss ve lys sınavları var. Bu zamanlarda özel ders işleri daha yoğun oluyor. Boş günüm yok izin günüm zaten bir gün derseniz nikah şekeri, davetiye katlama tarzı işler olabilir, evde yemek (evde yemek derken özel günler bilhassa) insanlar pek fazla bişey yapmak istemez. Yapsa bile uğraştırıcı olacağından başkasına yaptırılır parayla. Bunları deneyebilirsiniz. Benim aklıma gelen şimdilik bunlar. Bu tarz şeyler yaparak ekstra şeyler yapıp ekstra para kazanarak biriktirilecek miktarı arttırabilirsiniz. Onun haricinde altın dolar olarak parayı değerlendirmek var. Birde şimdi aklıma geldi iş çevreniz ve sosyal çevreniz genişse avonu deneyebilirsiniz.
 
kaç tl maaşla
kaç yılda aldınız
ek geliriniz oldu mu herhangi bi yerden
 
Bugün nasıl yoğun bir gündü anlatamam. Ödemelerimi yaptım. Sadece kredi kartları kaldı. Öğleden sonra tüm günüm adliyede geçti. Yeni davalar, kalemdeki işler, ifadeler, dosya incelemeler, evraklar derken çok yoruldum. Biraz sonra ofisten eve geçeceğim. Marketten alınacak birkaç parça bir şey var onu alır geçerim. Dün hazırladığım dolmayı pişireceğim bu akşama. Yanına da ayran yaptım mı tamamdır :)
 
Günaydın hepinize kızlar.

Rabbim'e bin şükür olsun çok mutluyum. Biraz umudumuzu kestiğimiz bir yerden yüklü bir meblağ geldi ve tüm kredimiz kapandı. 1,5 senesi kalmıştı. Üzerimizden öyle bir yük kalktı ki anlatamam.
Tam böyle anne olmayı bu kadar arzularken ama krediden dolayı ertelemeyi düşünürken oldu. Ne kadar şükretsem az. Bir daha inandım ki O'ndan asla umudumuzu kesmemeliyiz. Hiç bırakmıyor bizi hiç.

İsteyen herkese de nasip etsin. Umulmadık yerden hayırlı kapılar açsın İnşallah. Sizlerle paylaşmak istedim. Hepinize sevgiler.
 
Çok sevindim canim. Allah hayirlisiyla bebiş de nasip etsin...
 
Kudretinden sual olunmaz der annem hep. :) en olmadık zamanlarda karamsarlık başlarsa veya ümidini kesme bir şekilde rabbim kendini hatırlatıyor. :)
 
mrb kızlar bende işleri toparladım şükür..bu ay benimde ekstralar çıktı ama yinede bin şükür..araç için bu ay 500 tl masraf yaptım ama eksilen taksitlerim vardı 250..en azından 250 çıkmış oldu cepten..nisan hedefimide kılı kılına tuttrıyoum gibi..ama cebimde 60 tl kaldı.. cumartesiye kadar yetirmem lazım :) bu birikim olayı zevkli bir hale dönüştü benim için.. önceden para harcamak zevk verirken şimdi harcamayınca mutlu oluyorum..bu yaz giyecek bişi almamaya karar verdim..kızım için alırımda kendim için almayacağım..dolaba göz gezdirdim..dünya kıyafet var.. hemde çok günahı var bu kadar fuzuli masrafın... düşünerek almak ne demekmiş öğrendim..burasının etkiside büyük oldu..sizleri okudukça daha bir motive oluyorum.
 
bende bugün ne yapayım diyordum patlıcan biber kurusu var onları dolma yapayım bari :) işten erken çıkacağım zaten..hemde bişi almamış olurum
 
bendede 4 görümce var..2 si iyi ikisi sinir bozucu..bende evlendiğim günden beri kimseye saygısızlık etmedim.. önceleri takardım ilk evlendiğimde şimdi hiç iplemiom bile.. tek gelinim ben..severlerse severler sevmezlerse alternatifim yok kendileri bilir :)
 
evet bak bu iyiymiş açılmaması gerek o kumbaranın yoksa hiç dolmuyor :)
 

Çok hoşsun:) Evet alternatifimiz yok bende tek gelinim:)
 

ben de bu yaz kıyafet almama kararı verdim. geçen yaz hamileliğimin son ayları ve doğumum hep yaz aylarındaydı. haliyle yazın hamilelik kıyafetleriyle gezdim. bu sene 2 yıl öncesinin kıyafetlerine girebildiğimi görünce aşırı mutlu oldum. yeni kıyafet filan istemedi canım :):)
bu yazı bunlarla geçiririm. sadece bir spor ayakkabıya ihtiyacım var. bir de tatile gidersek mayo ihtiyacım olur.
 
canım bizimde 7000 eyakın gelir var..bende ev borcuna girmeden önce nereye gidio anlamyıordum.. borç olunca illaki kendini durdurmaya geçiyorsun..beş kuruş kenarda birikim yoktu..benimde beklemdeiğim bi yerden bi miktar para geçince elime gözümü kararttım..kredi ve altın borcum var benimde..krediye bende eskiden olumlu bakmıordum halada pek içim rahat değil ama biz borç altına girmeden bişey yapamaıyoruz maalesef..
 

gözün aydın canım :)
 
oo ne güzell girebiliosan eskilere süper bişey.. kızım 8 yaşına girio..ben bidaha giremedim eski kıyafetlere..dağıttım mecbur :) aslında 3-4 kilo fazlam kaldı aslında çokda değil ama vücut şekli değişiyor demekki
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…