birikim yapabilmenin yolları

Merhaba kızlarcım.

Bugün kent ormanına yürüyüşe gittik sabah arkadaşlarımızla. Kahvaltımıı orada yaptık. Sonra şhir merkezine indik bir adet saç boyası aldım. Eşimde kendi ihtiyaçlarını aldı. 25 tl civarında harcama yaptık. Sonra sahile indik deniz havası o kadar iyi geldi ki anlatamam. Öğleden sonra eve geldiğimizde tüm enerjim bitmişti ve akşam yemeğine kadar uyuduk. Bu sebeple akşam yemeği biraz sağlıksız ve geçiştirmelik oldu. Bugün Pazar ama olsun o kadarcık.

Kumbaraya 2 tl atabildim.

Altının gramı 118.5 lira. Napıcam kara kara düşünüyorum altın mı alsam dolarsa mı kalsam diye. :/

Günaydın...
Bence şu an tam dolar alma zamanı...ama artık altının düşmeyeceği de yavaş yavaş netleşti...belki daha da artacak...malum önümüz yaz ve düğün sezonu açılıyor....belki de ufak bir düşüşü değerlendirmek gerek bugünlerde...
Ben tl de kalıp gelen ekstraları dolar yaparak değerlendirmeyi düşünüyorum..her ay 2 gr altın bankadan alıyorum zaten...

Yani. Pek düşeceğe de benzemiyor.. Kaldı yerinde sayıyor şuan.

Altının gramı 118.5 lira. Napıcam kara kara düşünüyorum altın mı alsam dolarsa mı kalsam diye. :/
Bende kara kara düşünmekteyim ne zamandır
Iki çeyrek param var ama almak için zamanı mı bir türlü kestiremiyorum
Bensendetutuklukaldim ne yapacagız ya
Senemciq ben bu arada isim değişikliği yaptım

Bu arada çok pinti olmaya başladım ben sanki öyle hissediyorum
Ama bu durum çok da hoşuma gidiyor
Paramı çok harcamamış,kredi kartımı kullanmamış oluyorum
Teşekkürler birikimci kızlarr
Asıl ben teşekkür ederim canım. :) birbirimizi motive etmesek bende birşey yapamazdım ki ben biriktirdiğim parayı sonradan harcıyordum. Gerçi ihtiyaçlarım için kullanıyordum ama. Şimdi bizimkilerden alıyorum parasını

Gerçekten çok motive oldum buralarda takılmaya basladıktan sonra
Markete Liste ile gidiyorum
Sadece temelli ihtiyaclar alıyorum
Hatta dün çarşıya indirim
Bir o pantolona baktım, Bir buna
Normalde alışveriş delisi ben inanın hiç birşey almadan çıktım
Satış elemanları bile şaşırmışlardır eminim
Ama hedefim niyetim belli inşallah başaracağız hep birlikte..

İnşallah canım inşallah en kısa zamanda ulaşıcaz böyle gidersek :)

merhaba bayanlar evi tasıdım ettiğim masrafın sorma ver paralarının haddi hesabı yok mutfak ocagını tüplüye cevirttim uydu aldık tesisatcı cagırdık tasımacılara yemek söyledik ona buna suna para ver derken bu ay battım resmen kalan bütün bozukları sabah kumbaraya attım 13,25 tl Allah bereket versin. bundan sonra daha cok biriktirebilirim inşallah

selam hanımlar bu aydan itibaren fiziki altın alımına son verdim. her ayın 15'inde kumbaramı açıyordum ve içinden ne çıkarsa grm veya çeyrek alıyordum. onları da arkadaşlarımın, kuzenlerimin düğünleri için, bebişleri için kullanıyordum. epey birikti. evlenecek kuzen çok az kaldı, onlar da zaten daha okuyorlar. elimdeki altınlar şimdiden sonrakilere yeter diye düşündüm. şimdiden sonra kumbarada birikenleri de altın hesabımda değerlendirmeye karar verdim. ne kadar zaman alırsa alsın hedefim , 200 gr altın yapmak. zaten daha önceden de 35 gr kadar vardı. üzerine ilaveyle 200 gramı inşallah göreceğim. az çok demeden kumbaramdan ne çıkarsa altın hesabıma aktaracağım. uzun vadeli düşündüğüm için de düşmesini çıkmasını hiiiiç dert etmeyeceğim. hadi bakalım hayırlısıhepimizin bol birikimleri olsun.

Çok güzel düşünmüşsün canım...ben de senin gibi yapıyorum...fiziki altını bıraktım bu ay itibariyle...altın hesabında devam ediyorum...ben de bir on yıllık yatırım olarak düşündüm...ileride oğlanların düğünlerinde kullanırım nasipse :)

ben de uzun vadeli düşünüyorum. artık kaç yıl olur bilmem. neye kısmet olur da harcanır onu da bilmem. ama kenarda para, altın her zaman iyidir. kendimi güvende hissettiriyor. sizin gelin hanımlar da çok şanslı olacaklar. benim k.validem de hep çocuklarına altın biriktirmiş. şimdi çıkarıp çıkarıp bir şeyler alıyor, nasıl gururlanıp mutlu oluyor görseniz. yılların emeği bak kızım, bu günlere nasipmiş diyor. ben de hem ailemi hem onları örnek alıyorum. inşallah biz de ileride çocuklarımız için az-çok bir şeyler yapabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…